Natuur en Milieu

Clexit komt dichterbij: Steeds meer mensen zien klimaatverandering als hoax

Help anderen door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na de Brexit wordt er nu steeds meer gesproken over een Clexit, oftewel een streep door het klimaatprotocol van de Verenigde Naties.

Al meer dan 10 jaar horen we van het VN-klimaatpanel IPCC en de meeste politici en media dat klimaatverandering een wetenschappelijk vaststaand feit is. Hollywoodsterren, politici en miljardairs hameren erop dat mensen die tegen de wereldoorlog tegen koolstofdioxide zijn, onwetend zijn of verborgen belangen hebben.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Klimaatsceptici worden weggezet als ‘ontkenners’ of mogen niet meer in het openbaar spreken. Ze worden zelfs bestraft of krijgen rechtszaken aan hun broek. Een nieuw dieptepunt is speciale wetgeving tegen sceptici.

De rug toegekeerd

Waarom is men zo bang voor woorden? Men is bang de grip op het publiek te verliezen, schrijft oprichter van Clexit (Climate Exit) Viv Forbes. Er is sprake van een kentering en de oppositie groeit, schrijft hij.

In korte tijd heeft Clexit de steun gekregen van 115 leden in 20 landen. Het gaat onder meer om mensen die onderdeel uitmaakten van het IPCC, maar het klimaatpanel de rug hebben toegekeerd, meteorologen, natuurkundigen, astrofysici, stralingsexperts en klimaatwetenschappers. Klimaatverandering is dus allesbehalve een wetenschappelijk vaststaand feit, aldus Forbes.

We krijgen steeds te horen dat het klimaat op aarde wordt gecontroleerd door de toename van een kleurloos gas in de atmosfeer. Specialisten van Clexit kunnen aantonen dat oceaanstromingen, waterdamp en wolken veel meer invloed hebben op het weer en klimaat dan CO2.

Vervuiler

We krijgen steeds te horen dat CO2 een vervuiler is. Scheikundigen, biologen, natuurkundigen en boeren van Clexit weten dat extra CO2 in de atmosfeer een positief effect heeft op de aardse biosfeer. Woestijnen worden kleiner, bossen worden groter en ook de oogsten worden groter.

We krijgen steeds te horen dat de zeespiegel in rap tempo stijgt. Clexit heeft experts die kunnen bewijzen dat er niets ongewoons aan de hand is.

We krijgen steeds te horen dat het hedendaagse klimaat extreem en ongewoon is. Clexit heeft geologen en geografen die de klimaatgeschiedenis van de aarde uitgebreid hebben bestudeerd. Zij zeggen dat het klimaat niet extreem of ongewoon is.

Clexit komt steeds dichterbij: Steeds meer mensen zien klimaatverandering als hoax

Afkoelt

We krijgen steeds te horen dat we bang moeten zijn voor global warming. Clexit heeft geologen en wetenschappers die de ijstijden hebben bestudeerd. Zij zeggen dat we een warm tijdperk achter ons laten en dat de aarde juist afkoelt.

De klimaatmodellen van het IPCC houden geen rekening met zonnecycli, terwijl Clexit astrofysici en meteorologen heeft die kunnen bewijzen dat maan- en zonnecycli een groot effect hebben op het klimaat en het weer op aarde.

Ongekozen

We krijgen steeds te horen dat we de wereld moeten redden door de macht uit handen te geven aan enkele ongekozen VN-functionarissen. Clexit heeft politici, zakenmannen, columnisten, advocaten en legerofficieren die aangeven dat deze politieke agenda ons berooft van onze vrijheden.

Clexit vraagt de media om ook aandacht te besteden aan haar conclusies. Bijna altijd heeft een verhaal twee kanten, maar in dit geval wordt enkel aandacht besteed aan één kant, besluit Forbes.

De eerste bijeenkomst van Clexit-leden zal op 8 en 9 september plaatsvinden in Londen.

[Clexit]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Padja
Padja
7 jaren geleden

Dat we met z’n allen de aarde vreselijk vervuilen met afval en uitstoot is gewoon een feit.
Die hele klimaatdiscussie is te dom voor woorden.
Kijk alleen ff naar wat je zelf produceert en tel daar 7 miljard bij op.
Daarna met droge ogen beweren dat dat niet uitmaakt….vermoeiend.

Padja
Padja
7 jaren geleden

Tuurlijk.
Lekker doorgaan met uitstoten en afval dumpen.
Maakt toch niks uit.
Hoe stupide kun je zijn.

J@n
J@n
7 jaren geleden

’t Is allemaal heel erg eenvoudig uit te leggen, zal het in Jip en Janneke taal uitleggen; gaat allemaal om geld.

TheEnzo
TheEnzo
7 jaren geleden

Ik snap niet eens dat het uitleg behoeft alle zaken die zijn aan gedragen kan je zo in het dagelijks leven zien en begrijpen.

Wat betreft het verlaten van een warme periode n het binnen treden van een koelere periode ook dat is zo duidelijk als wat het enige wat je daar voor nodig hebt is een stel hersens en een levens ervaring langer dan 30jaar en je weet exact waar het over gaat.

Ze hebben het eerst middels zure regen geprobeerd wat een enorme Hoax bleek zo ook de global warming.

Maar voor hen die niet weten wat ik bedoel:
In haar bestaan heeft de aarde warme en koude periodes welke elkaar afwissellen dat is altijd zo geweest en zal altijd zo gaan, door deze afwisseling stijgt of daalt het zeewater niveau en stijgt of daalt de hoeveelheid co2 in de lucht – veel planten weinig co2 weinig planten veel co2 dit is direct ook de verklaring voor de toename in co2 van de afgelopen eeuw. (ja ook de mens produceert co2 maar voorons waren het enorme hoeveelheden wilde dieren die hier de oorzaak aan waren door voortplanting en begrazing van de vlaktes etc. daarvoor dinosaurussen in grote getallen en enorme omvang en tussen door natuurrampen aardverschuivingen en enorme vulkaan uitbarstingen).

Klimaat verandering door toedoen van de mens is een leugen de belastingen etc die wij hier voor moeten betalen pure diefstal. Het feit alleen al dat men middels grote sterren, commerciële instellingen en van uit de politiek blijft hameren dat wij de oorzaak zijn toont onomstootbaar aan dat men ons probeert te overtuigen.
En wie hebben er overtuiging nodig? Juist! mensen die niet geloven.

Wat betreft voor gek versleten worden, we zullen zien wie het laatst lacht!

Back to top button
93
0
We lezen graag je reactie!x