Homepagina » Buitenland » Hoe een Nederlandse podcast wordt ingezet om de ‘schandalige hebzucht’ van EU-ambtenaren te stillen
podcast

Hoe een Nederlandse podcast wordt ingezet om de ‘schandalige hebzucht’ van EU-ambtenaren te stillen

In de podcast Betrouwbare Bronnen, die jaarlijks een kwart ton EU-subsidie ontvangt, was afgelopen week de hoogste Brusselse ambtenaar op het gebied van financiën te gast.

Deze directeur-generaal Budget van de Europese Commissie, Gert-Jan Koopman, riep lidstaten in de podcast van D66’er Jaap Jansen en Pieter Gerrit Kroeger op om geld over te maken en zijn plannen te steunen.

Op de dag dat de podcast werd uitgezonden, verklaarde Eurocommissaris Johannes Hahn voor Begroting dat nettobetalers als Nederland zoveel voordelen uit de interne markt halen, dat een hogere afdracht aan de EU goed te verantwoorden is.

Heftige kritiek

Dit spervuur van EU-propaganda leidde tot heftige kritiek.

Nu dragen lidstaten nog één procent van het bbp af aan Brussel. De Europese Commissie wil daar 1,11 procent van maken.

“EU-ambtenaren die met belastinggeld gefinancierde mediakanalen gebruiken om hun eurofederalisme te prediken zijn ofwel ongelooflijk arrogant, ofwel gewoon dom,” reageerde voormalig Brexit Party-Europarlementariër Rupert Lowe.

“Ik denk beide,” voegde hij toe.

Schandalige hebzucht

“De Brusselse bureaucraten, die een duizelingwekkend bedrag van één biljoen euro willen hebben, moeten zich schamen dat ze zich nog in het openbaar durven te vertonen,” sprak Lowe.

“De Europese belastingbetalers gaan deze schandalige hebzucht echt niet tolereren,” zei hij.

Volgens Lowe moet er worden bezuinigd: “Laten we beginnen met de meer dan 10.000 EU-ambtenaren die meer verdienen dan de premier.”


[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob
Rob
1 jaar geleden

Tja, wat moet nou eigenlik nog zeggen? We weten allemaal allang hoe corrupt dat hele zooitje is. Ze zijn alleen maar aan het werk met de eigen agenda om steeds meer macht over heel Europa te krijgen. Dat zou volgens veel informatie uiteindelijk toch nergens op uitlopen omdat de wereldwijde machtstructuur steeds meer afbrokkelt. Maar als er werkelijk een keer iets wil veranderen dan moet er een breekpunt, of keerpunt, komen waarop het definitief gebeurd is met dat gaaies. Het zal dan eens tijd worden dat dat punt er komt. Tot die tijd blijft dat gaaies gewoon doorgaan. Er zijn maar een paar mogeljkheden. 1) Het volk moet stoppen hun (macht) spel mee te spelen. 2) Het volk kan ze va de planeet afwerken maar dan ben je in feite net als hen. Of je je zo wilt verlagen tot hun niveau…? 3) Wachten tot het systeem echt is ingestort en dan opnieuw beginnen met wat anders waarbij het om het leven gaat. Een andere optie is dat zij zelf tot inkeer komen maar als je zo hoog in de macht zit wordt dat onwaarschijnlijk tot onmogelijk.

Aad
Aad
1 jaar geleden

Volgens Lowe moet er worden bezuinigd: “Laten we beginnen met de meer dan 10.000 EU-ambtenaren die meer verdienen dan de premier.”

Laten ze eerst eens beginnen met het heffen van relevante progressieve inkomstenbelasting op dit soort salarissen.
Dan zal er minder animo zijn om de buik aan te schuiven aan de EU vergadertafel van alle wannabe eu-staatsruif knabbelaars.

hadjemaar
hadjemaar
1 jaar geleden

Dat deze brutale honden de pensioenpotten nog daarvoor aan te spreken?

frans
frans
1 jaar geleden

De Eufilen krijgen de jonge burgers niet meer zover dat zij dit nazi-regiem volgen.
Er mist een 6 bij d66?

x

Check Also

agema

Fleur Agema woest: druk op de zorg ‘is regelrecht de schuld van D66’

Vaccineren doe je ook om een 55-jarige ...

kamerlid

Advocaat veegt vloer aan met D66-Kamerlid Jan Paternotte: ‘Deugneus’

Sander Donkers schreef in de Volkskrant over ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

4
0
We lezen graag je reactie!x