CoronaMens en Dier

Karel van Wolferen legt uit hoe jij effectief verzet kunt plegen: ‘Dit is van ongelofelijk groot belang’

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!

Wat we meemaken is zo uniek, zo verschrikkelijk, zo misdadig – want het is een misdaad. Het is iets wat absoluut niet kon worden voorspeld. Dat zei emeritus hoogleraar en hoofdredacteur van Gezond Verstand Karel van Wolferen tijdens een vraag- en antwoordsessie in Markelo.

Wat kunnen we hiertegen doen? “Als redacteur van Gezond Verstand probeer ik steeds opnieuw mensen ertoe te bewegen om effectief verzet te gaan plegen. En waar bestaat dat uit? Om te beginnen: de vijand te gaan leren kennen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“Als je demonstreert en je zegt: Rutte heeft het helemaal verkeerd gedaan en Hugo de Jonge is een schurk, dan schiet je daar niks mee op. Die maatregelen zijn niet verzonnen door Rutte of door De Jonge, die komen ergens vandaan,” zei Van Wolferen.

Dit is van ongelofelijk groot belang

Het beter begrijpen van de vijand ‘is absoluut nodig als je iets wilt winnen’, benadrukte hij. In mei verscheen bijvoorbeeld op de voorpagina van de New York Times, die mee heeft gedaan met alle propaganda en de verschrikkelijke misinformatie over de oorlog in Oekraïne, voor het eerst een artikel waarin ze aangeven hoe de situatie er werkelijk voor staat. Dat de Russen aan het winnen zijn en dat het heel gevaarlijk kan zijn. Als dat doorgang kan vinden, dan kan dat een grote ramp worden voor de Verenigde Staten.

“Dit is van ongelofelijk groot belang,” zei Van Wolferen. “Omdat het in de New York Times heeft gestaan, een blad dat heel erg mee is gegaan met de propaganda. Want dat betekent dat er toch stemmen op zijn gegaan: jongens, we moeten ermee ophouden. Er wordt voor het eerst een pleidooi gehouden voor onderhandelingen. En tot nog toe zijn al die diplomatieke onderhandelingen door Washington gesaboteerd.”

Klaag ze aan!

Als zulke onverwachte dingen gebeuren, moet je die aangrijpen. Dat betekent dat je jouw eventuele strategie die je als verzetspersoon pleegt, misschien kunt aanpassen omdat er zoiets gebeurd is. Dat moet je verkondigen, dat moet je rondbazuinen, dan moet je zoveel mogelijk mensen meekrijgen, zei de emeritus hoogleraar.

“De gezondheidszorg is één van onze grootste problemen,” zei Van Wolferen verder. “Het is volslagen gecorrumpeerd. Klaag ze aan! Zeg tegen je artsen, zeg tegen de mensen die in de zorg zitten: jullie zijn volslagen onbetrouwbaar, want je volgt protocollen waarbij aan het einde onze dood ligt. Dat doen jullie! Jullie proberen ons nog altijd te overreden om een spuitje te nemen en het is levensgevaarlijk, dat weten we inmiddels.”

De krankzinnigheid is overal

“Probeer het door te geven, en hoe meer je weet, hoe sterker je bent. Je moet zien hoe je een strategie van verzet kan vormen door aan te haken bij dingen die aan het veranderen zijn. En die zijn er.”

Van Wolferen wees erop dat het allemaal met elkaar verbonden is. “Laat mensen zien hoe het verbonden is. Dat de krankzinnigheid van de covid verbonden is met de krankzinnigheid over de CO2-uitstoot van de mens. Het is één van de meest krankzinnige ideeën ooit. Er is helemaal geen global warming. Op dit moment begint er een kleine ijstijd. De krankzinnigheid is overal en mensen lopen er achteraan, maar zijn niet bezig om die te duiden. En dat is heel belangrijk om te doen. Blijf het doen, hoe moeilijk het ook is.”

4.8 219 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Interfuik
Interfuik
2 jaren geleden

Een arts kan als eenling niet iets doen want dan kan je geschorst of uit je beroep gezet worden. Wel kunnen artsen zich verenigen in een groep en op die manier hun kritiek uiten en aan de Nederlanders tonen dat er zaken niet kloppen.
Veel mensen durven individueel niets te zeggen omdat dit schadelijk kan zijn voor hun inkomen.
Toch moeten mensen lef hebben en zich uitspreken. Laat je stem horen!
Zwijgen is meewerken en toezien hoe alles kapot en fout gaat!

H.J
H.J
2 jaren geleden

Dit moet ieder moment van de dag via de media worden verteld.
Kijk de overheid is corrupt en is kei verrot.
Vraag je eens af prikfanaten, waarom is het bedrijf wat de prikstof heeft ontwikkeld, fabriceert en levert en daar Miljarden mee verdient NIET VERANTWOORDELIJK VOOR IS.
Waar blijven de echte betrouwbare cijfers.

Victor Hugo
Victor Hugo
2 jaren geleden

“Worden we wakker?” Van Marcel Messing is een absolute aanrader om eens grondig te lezen. Het boek geeft een heldere kijk op het wat en waarom van de hedendaagse gebeurtenissen.

Psa
Psa
2 jaren geleden

goed verhaal, jammer dat ik niet uitgenodigd ben. Hoe kom je bij dit soort bij eenkomsten?

Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x