Buitenland

Beelden: Amerikaanse professor zegt op Amerikaanse tv wat iedereen denkt over sabotage Nord Stream

Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!

De gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2 raakten vorige week beschadigd in de Oostzee bij Denemarken en Zweden. Er is een zwaar vermoeden dat ze zijn gesaboteerd, aangezien Zweedse meetstations explosies hebben geregistreerd bij de gasleidingen.

Volgens professor Jeffrey Sachs van de prestigieuze Columbia-universiteit zitten de Verenigde Staten achter de sabotageactie. Mogelijk hebben ze daarbij samengewerkt met Polen, zei hij in een interview met Bloomberg.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Sachs werd meteen onderbroken door de presentator. “Welk bewijs heb je daarvoor?”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Enorme kans

De professor wees erop dat er radarbewijs is waaruit blijkt dat Amerikaanse helikopters die normaal gesproken gestationeerd zijn in Gdansk rondcirkelden boven het gebied.

Hij voegde toe dat de VS eerder dit jaar hebben gedreigd dat ‘we hoe dan ook een einde gaan maken aan Nord Stream’.

Daarnaast heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken gezegd dat de sabotageactie een ‘enorme kans’ biedt.

Amerikanen waren de terroristen

“Ik weet dat dit indruist tegen het narratief en dat je dit soort dingen niet mag zeggen in het Westen, maar overal waar ik in de wereld kom, denkt men dat de VS er achter zitten,” benadrukte Sachs. “Zelfs journalisten van onze kranten beamen dat achter de schermen, maar het komt niet in onze media.”

Journalist Joost Niemoller zag de beelden ook en reageert: “Wow. Amerikaanse professor, Jeffrey Sachs, zegt op de Amerikaanse tv gewoon waar alle feiten naar wijzen: de Amerikanen waren de terroristen achter Nord Stream. […] Tv-redactie ontploft!”

4.9 149 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koddebeier
koddebeier
1 jaar geleden

Trap de VS Europa uit !!!

Thoughtful
Thoughtful
1 jaar geleden
Underground
Underground
1 jaar geleden

En de gierkelder gaat steeds verder open.!!
En het volk staat erbij, en kijkt erna.

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Iedereen wijst naar elkaar, maar wat als het anders in elkaar zit ? Zoals ik eerder had geschreven loopt er een onderzeese breuklijn tussen Duitsland en Denemarken. Herfst/winter seizoen is naast tornado seizoen, ook aardbeving seizoen. Een onderzeese aardbeving zorgde voor de breuken in de leiding, en een EMP veroorzaakte de explosies. Als ik het juist heb, gaan we dat in de nabije toekomst ook nog gaan zien met de onderzeese internet kabels tussen de continenten. Als ik het niet juist heb, brand me dan maar later af – iet op voorhand.

Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x