Homepagina » Paranormaal » Engelen in de ruimte: topgeheime ‘hallucinaties’
Engelen in de ruimte: topgeheime 'hallucinaties'

Engelen in de ruimte: topgeheime ‘hallucinaties’

In 1985 waren zes kosmonauten in het ruimtestation Saljoet 7 bezig met het uitvoeren van experimenten, toen het schip plotseling werd gehuld in een oranje waas. De kosmonauten Leonid Kizim, Oleg Atkov, Vladimir Solovjev, Svetlana Savitskaja, Igor Volk en Vladimir Dzjanibekov werden korte tijd verblind door een fel licht. Vervolgens zagen ze buiten het ruimtestation de silhouetten van zeven gedaantes die de ruimtevaarders aan engelen deden denken.

De bemanning bracht het controlecentrum op aarde op de hoogte van de bizarre waarneming. Documenten over het incident werden geclassificeerd als topgeheim. Alle bemanningsleden werden onderworpen aan psychologische en medische onderzoeken, maar ze bleken kerngezond te zijn.

Ook Amerikaanse astronauten zouden aan boord van spaceshuttles van NASA engelachtige wezens hebben gezien. Op 26 december 1994 maakte de Hubble-telescoop honderden foto’s van een soort witte stad in de ruimte. Het verhaal gaat dat de foto’s nooit zijn vrijgegeven, maar dat Amerikaanse functionarissen het rapport van NASA zeer serieus namen.

Een kosmonaut die zes maanden lang in het ruimtestation Mir leefde en werkte, zei dat hij tijdens zijn verblijf samen met zijn partner de meest fantastische visioenen kreeg. Piloten maken vaak melding van soortgelijke fenomenen. Er zijn gevallen bekend waarbij piloten tijdens lange vluchten voelden dat de stuurknuppel werd overgenomen door een ‘onzichtbare hand’. De Amerikaanse luchtmacht concludeerde dat bijna 15 procent van de piloten zoiets heeft meegemaakt. Het wordt niet uitgesloten dat dit fenomeen verantwoordelijk kan zijn geweest voor vliegcrashes.

Specialisten van NASA zeggen dat bovengenoemde fenomenen alleen het resultaat kunnen zijn van hallucinaties. Volgens NASA-psychologen zijn ze het resultaat zijn van factoren als luchtdruk- en temperatuurschommelingen of zuurstofgebrek.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Wim schreef:

  Die Engelen zijn overal.

  19 likes
 • Peter C. schreef:

  Ezechiel 1, 15 “Ezechiel geroepen”.
  Ezechiel zag hier een landing met buitenaardsen.
  Alle religies spreken hier ook van een visioen. En visioen met geluid dan!!!
  Alles wat men niet kan uitleggen is ‘n visioen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  universiteit leiden

  Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

  De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...

  >