Homepagina » Buitenland » Compleet doorgeslagen: Victoria wil wet om ‘complotdenkers’ te kunnen arresteren
victoria
Foto: Stefano Annovazzi Lodi CC BY-SA 2.0

Compleet doorgeslagen: Victoria wil wet om ‘complotdenkers’ te kunnen arresteren

In de Australische deelstaat Victoria wordt deze week gedebatteerd over een wetsvoorstel om mensen te kunnen arresteren die het coronavirus gemakkelijk zouden kunnen verspreiden. De autoriteiten in Victoria zouden hier speciale agenten en inspecteurs voor kunnen inzetten. De Australische krant The Age schrijft dat het hierbij gaat om complotdenkers of anti-lockdownbetogers die weigeren in zelfisolatie te gaan of mensen die vanwege een verstandelijke beperking niet in staat zijn om in quarantaine te gaan.

De nieuwe regels zouden de autoriteiten de bevoegdheid geven om deze mensen onder dwang vast te houden op plekken waar ze gemonitord kunnen worden. De overheid zegt dat de regels nodig zijn om de pandemie beter te kunnen bestrijden.

De noodtoestand én ramptoestand, die in Victoria zijn verlengd tot 11 oktober, stellen agenten nu al in staat om zonder bevel huiszoekingen te doen. De minister van Justitie in Victoria, Jill Hennessy, zei in een verklaring dat de ‘tijdelijke veranderingen ons de mogelijkheid geven om te reageren op de uitdagingen waar de pandemie ons mee confronteert, zodat we de burgers kunnen blijven beschermen’.

De minister van Gezondheid, Jenny Mikakos, zei dat de regels de overheid zullen helpen om ‘de wetten te handhaven die hebben geholpen het aantal gevallen laag te houden’.

Coronacurve platter dan plat

Mensen die zich kritisch uitspreken over het coronabeleid zijn dus niet alleen complotdenkers, maar worden door de overheid ook op dezelfde hoop gegooid als mensen met een verstandelijke beperking.

Er klinkt steeds meer kritiek op het zeer strenge coronabeleid van de Australische overheid. Sky News-presentator Alan Jones merkte op dat de coronacurve in Australië platter dan plat is en dat er dus geen rechtvaardiging is voor lockdowns en verplichte mondkapjes.

“Waar is het bewijs dat mensen risico lopen? Dat is er niet. Er worden overal leugens verkondigd,” zei hij. Jones voegde toe dat de lockdown in Melbourne nu al langer duurt dan die in Wuhan.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alice
Alice
1 jaar geleden

O mijn God, de Tweede Wereldoorlog verbleekt erbij. Zelfs toen waren er niet van zulke vreselijke beperkende maatregelen. In wat voor vreselijke wereld leven wij? In welke vreselijke nachtmerrie zijn wij terechtgekomen??

Petrus
Petrus
1 jaar geleden

De wereld wordt gek.
Te beginnen in Victoria.(Australië)

salvar
salvar
1 jaar geleden

simpel , ze willen kapot maken ook hier.
maken ze je niet kapot wordt ervan je verwacht dat je als afgerichte aap door het leven gaat.

Tony
Tony
1 jaar geleden

De echte criminelen in Australie lopen rond in een mooi pak en kunnen goed praten, terwijl de hardwerkende bevolking niet eens meer de kans krijgt om hun handen smerig te maken en ondemocratisch behandeld worden. Victoria is een dictatuur geworden. Wanneer ook de andere staten een lockdown gaan invoeren, is het hek van de dam.

Dat beleidsvoerders en politie agenten mensen bewust voor de gek houden en dat allemaal voor een niet bestaande pandemie, is niet voor te stellen. Welk mens met gezond verstand, wil nou meewerken aan de ondergang van zijn eigen bevolking, dan zit er toch een steekje los en ben je niet waardig om volksvertegenwoordiger te zijn!

x

Check Also

corona

Corona-uitbraken in zorgcentra onder gevaccineerde bewoners: ‘Het is een raadsel hoe het mis kon gaan’

Bij woonzorgcentrum De Kiekendief in Almere is ...

powell

Volledig gevaccineerde oud-minister Colin Powell gestorven aan corona

De Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Colin ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

36
0
We lezen graag je reactie!x