Homepagina » Buitenland » Compleet doorgeslagen: Victoria wil wet om ‘complotdenkers’ te kunnen arresteren
victoria
Foto: Stefano Annovazzi Lodi CC BY-SA 2.0

Compleet doorgeslagen: Victoria wil wet om ‘complotdenkers’ te kunnen arresteren

In de Australische deelstaat Victoria wordt deze week gedebatteerd over een wetsvoorstel om mensen te kunnen arresteren die het coronavirus gemakkelijk zouden kunnen verspreiden. De autoriteiten in Victoria zouden hier speciale agenten en inspecteurs voor kunnen inzetten. De Australische krant The Age schrijft dat het hierbij gaat om complotdenkers of anti-lockdownbetogers die weigeren in zelfisolatie te gaan of mensen die vanwege een verstandelijke beperking niet in staat zijn om in quarantaine te gaan.

De nieuwe regels zouden de autoriteiten de bevoegdheid geven om deze mensen onder dwang vast te houden op plekken waar ze gemonitord kunnen worden. De overheid zegt dat de regels nodig zijn om de pandemie beter te kunnen bestrijden.

De noodtoestand én ramptoestand, die in Victoria zijn verlengd tot 11 oktober, stellen agenten nu al in staat om zonder bevel huiszoekingen te doen. De minister van Justitie in Victoria, Jill Hennessy, zei in een verklaring dat de ‘tijdelijke veranderingen ons de mogelijkheid geven om te reageren op de uitdagingen waar de pandemie ons mee confronteert, zodat we de burgers kunnen blijven beschermen’.

De minister van Gezondheid, Jenny Mikakos, zei dat de regels de overheid zullen helpen om ‘de wetten te handhaven die hebben geholpen het aantal gevallen laag te houden’.

Coronacurve platter dan plat

Mensen die zich kritisch uitspreken over het coronabeleid zijn dus niet alleen complotdenkers, maar worden door de overheid ook op dezelfde hoop gegooid als mensen met een verstandelijke beperking.

Er klinkt steeds meer kritiek op het zeer strenge coronabeleid van de Australische overheid. Sky News-presentator Alan Jones merkte op dat de coronacurve in Australië platter dan plat is en dat er dus geen rechtvaardiging is voor lockdowns en verplichte mondkapjes.

“Waar is het bewijs dat mensen risico lopen? Dat is er niet. Er worden overal leugens verkondigd,” zei hij. Jones voegde toe dat de lockdown in Melbourne nu al langer duurt dan die in Wuhan.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alice
Alice
3 maanden geleden

O mijn God, de Tweede Wereldoorlog verbleekt erbij. Zelfs toen waren er niet van zulke vreselijke beperkende maatregelen. In wat voor vreselijke wereld leven wij? In welke vreselijke nachtmerrie zijn wij terechtgekomen??

GEEN Schaap
GEEN Schaap
Reactie op  Alice
3 maanden geleden

Welcome to the worst nightmare of all. REALITY !

https://www.youtube.com/watch?v=XhvrnfprSTM&ab_channel=newbreed

Teun
Teun
Reactie op  Alice
3 maanden geleden

Gedurende WO2 werden tevens maatregelen getroffen om complotdenkers, degenen die tegen het Derde Rijk (als 1 Europa) waren, de mond te snoeren. Mensen moesten hun radio’s inleveren, bepaalde kranten werden verboden. Als je iets negatiefs zei over de Duitsers werd je opgepakt (zie het verhaal en film van Studente Sophia Scholl). Vlak voor het einde van de oorlog (toen de Russen Duitsland hadden bereikt) stelde Hitler een decreet op: de mensen moesten het Derde rijk trouw blijven. Deden ze dat niet, zeiden ze al dat de oorlog verloren was) moest eenieder maatregelen tegen deze deserteur treffen.

RayOfLight
RayOfLight
Reactie op  Teun
3 maanden geleden

…en 75 jaar later nog niets geleerd ?
Ach nee , mensen zijn goed het is dezelfde elite die alle wereldoorlogen geenceneerd heeft denk ik.

Rob
Rob
Reactie op  RayOfLight
3 maanden geleden

Misschien is het dan hier nog niet zo erg als in Australië maar dat zal nog wel gebeuren. Als je ziet hoe emotieloos Rutte reageert op wat Wilders zegt en hoe Rutte totaal de boel om draait en doet alsof het hier zo goed is dan kun je met een gerust hart stellen dat Rutte compleet van god los is. Nou interesseert het mij in wezen niks wat er in dat circus gaande is maar het gaat er nu even om hoezeer Rutte van de realiteit los is.
https://www.youtube.com/watch?v=mauSy2PPO2U

Tante Maart
Tante Maart
Reactie op  Rob
3 maanden geleden

En het wordt nog veel erger met die Mark Rutte als wij straks die rotzooi krijgen ingespoten in ons lichaam. Hij is een dienaar van Bill Gates en George Soros, om er maar eens twee te noemen.

Patricia
Patricia
Reactie op  Alice
3 maanden geleden

Het is in Australië hoor…

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Patricia
3 maanden geleden

Voor je het weet is het hier naar toe gekopieerd!

willem
willem
Reactie op  Alice
3 maanden geleden

holy shit.. denk ff na voordat je wat zegt..
wanneer wil je liever leven? nu of in 1940-1945?

Petrus
Petrus
3 maanden geleden

De wereld wordt gek.
Te beginnen in Victoria.(Australië)

Rob
Rob
Reactie op  Petrus
3 maanden geleden

In China zijn ze ook al aardig ver met de NWO.
https://pbs.twimg.com/media/EhuUewAXkAItt0c?format=jpg&name=large

salvar
salvar
3 maanden geleden

simpel , ze willen kapot maken ook hier.
maken ze je niet kapot wordt ervan je verwacht dat je als afgerichte aap door het leven gaat.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  salvar
3 maanden geleden

Goed gezien een hoop zien het nog niet, we worden gedresseerd als dressuurpaarden.
En dt is al heeeel lang aan de gang er is slechts maar één oplossing voor mogelijk.

salvar
salvar
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
3 maanden geleden

@Strijdervoorvrijheid
het moet een ding zijn en het moet snel gebeuren.

Tony
Tony
3 maanden geleden

De echte criminelen in Australie lopen rond in een mooi pak en kunnen goed praten, terwijl de hardwerkende bevolking niet eens meer de kans krijgt om hun handen smerig te maken en ondemocratisch behandeld worden. Victoria is een dictatuur geworden. Wanneer ook de andere staten een lockdown gaan invoeren, is het hek van de dam.

Dat beleidsvoerders en politie agenten mensen bewust voor de gek houden en dat allemaal voor een niet bestaande pandemie, is niet voor te stellen. Welk mens met gezond verstand, wil nou meewerken aan de ondergang van zijn eigen bevolking, dan zit er toch een steekje los en ben je niet waardig om volksvertegenwoordiger te zijn!

Thomas
Thomas
Reactie op  Tony
3 maanden geleden

Tony
Wat denk je dat hier aan de gang is paniekerig weer meer besmettingen dus we streven af op een tweede lockdown en strenger dan ervoor luister maar wat de heren en inclusief onze koning zeggen eens proberen tussen de regels te luisteren ze zeggen zelfs waar ze naartoe willen de new world order al deze landen worden bestuurd door lakeien ook Nederland let maar op er gaat nog veel meer gebeuren waar niemand het mee eens zal zijn enkel een paar struisvogels maar die beginnen pas te piepen als ze worden afgevoerd.

Jan
Jan
Reactie op  Thomas
3 maanden geleden

Wellicht gaan wij straks hetzelfde meemaken als Australië. We mogen wellicht straks 1 uur per dag naar buiten om boodschappen te doen en verder niets, mits de supermarkten bevoorraad zijn…… In het blad The Economist 2020 en 2021 (ook afkomstig van het kwaad) zie je mogelijk welke ellende we de komende tijd nog kunnen verwachten totdat de NWO definitief een feit is. Het kwaad komt nu zichtbaar met hun agenda naar buiten, omdat zij menen dat niemand hun kan stoppen. Hoeveel procent van de Nederlanders heeft afgelopen dinsdag begrepen dat er gesproken werd over de NWO? 0.01%?

MdeFilosoof
MdeFilosoof
3 maanden geleden

Ach fascisme is een keuze. En de deugkneuzen houden zich graag afzijdig als een totalitaire overheid, die graag en blind dienen, voor de zoveelste keer in de geschiedenis een genocide voorbereidt.

Nico
Nico
3 maanden geleden

Je moet dan weten hoe Australie is ontstaan. In het begin was Australie een grote gevangenis voor ernstige criminelen. Die hebben intussen de Aboriginal bevolking zo goed als volledig uitgeroeid. Die gangster nakomelingen hebben het nu voor het zeggen, dan mag je dergelijke zaken verwachten.

Tony
Tony
Reactie op  Nico
3 maanden geleden

Hallo Nico, Australie had eigenlijk een Nederlandse kolonie kunnen of moeten zijn. Dan denk ik dat de Aboriginals heel anders waren behandeld. Maar omdat er geen handel te bedrijven was, was Australie voor Nederland in die tijd niet interessant.

Australie werd een strafkolonie, omdat er in Engeland veel armoede was. Een brood stelen werd zwaarder bestraft dan iemand vermoorden. De gevangenissen waren daarom propvol, mensen werden op boten gevangen gehouden en men besloot toen deze arme mensen samen met (zware) criminelen naar Australie te deporteren. Het waren dus niet allemaal criminelen.

Vele mensen stierven onderweg en de reis zal zeker geen pretje geweest zijn.

De mensen die daar aankwamen kregen de mogelijkheid om een nieuw leven op te bouwen.

Lees het boek: the Fatal Shore van Robert Hughesuit 1986 maar eens.

Daarnaast zijn er in Australie veel emigranten van na de 2e wereldoorlog uit Europa en bijv. Hongaren die gevlucht zijn toen hun land door communisten werd ingenomen. Australie heeft ook veel mensen uit Zuid-Afrika opgenomen.

Het nadeel in Australie is, sinds het land zich bij Azie heeft aangesloten, dat er veel Chinezen zijn, die er studeren en in hun bijbaantje(s) het werk van de gewone Australier afnemen. Daar zijn veel Australiers niet blij mee, want het land is er niet op vooruit gegaan. Dit geldt ook voor de mentaliteit die er heerst. In de jaren 70 had het Australische geld nog waarde (3 keer zo hoog als de Ned. Gulden) en dat is meer dan gehalveerd.

Bij de plannen die er momenteel wereldwijd doorgevoerd worden, is het nog maar de vraag of leven ueberhaupt nog mogelijk is. Australie is op dit moment voor de wereld een wake-up call. Zo moet het dus niet! Dat willen wij ook niet!

Maar dat heeft ons kabinet in handen, want daar ligt ons lot. Momenteel heb ik daar niet veel vertrouwen in, dan moet er nog heel wat veranderen. Helaas hebben wij het niet voor het zeggen. Was dat wel zo, dan was het een heel andere wereld. Geen mondkapjes, geen gepor met een wattenstaafje in de neus, geen 1,5 meter afstand, oftewel een wereld zoals wij die tot begin dit jaar gekend hebben. Zonder invloed van Bill Gates, het WHO, het RIVM en OMT.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 maanden geleden

Australië, de nieuwe Nazi-staat.

Wie had dat kunnen verzinnen.

salvar
salvar
Reactie op  ProAsfalt
3 maanden geleden

@ProAsfalt
wat denk je van hier?

Gea Breuker
Gea Breuker
Reactie op  ProAsfalt
3 maanden geleden

Wel @Proasfalt (toffe naam): aangezien zoals Nico correct stelt dat Australië ooit begon (vanuit Westers perspectief dan..) als strafkolonie vanuit de UK of beter vanuit de City of London, is het niet vreemd om te zien dat ze vanuit die City (lees de bankiers) nu hun proeftuin in Australië hebben opgezet. Follow the Money and their Dots. De Bank of Engeland schijnt sinds enkele weken ook vrij non-actief te zijn. Wat is de houding van de IBS de afgelopen maanden: uiterst terughoudend…
De achtergrond van de “crisis’ lijkt een totaal failliet shadow-banking systeem te zijn, waarschijnlijk omdat China de USD wilde loslaten. De andere BRIC deelnemers waren ook stout, dus de USA die eigenlijk nog steeds na de Independence in onmin met de UK/City leven, voert een vrijheidsstrijd. Niet Trump en zijn Administratie, maar die groep die Wall Street heet en alle linksgroenliberale marxisten die ze in dienst hebben voeren guerilla. Allen zien trouwens ook wel in dat de Groene Revolutie (elec. auto, wind en zonne-energie etc) niet de maak-industrie kan voeden met de benodigde energie, maar de maak-industrie kan ook niet alle mensen voeden en in een leven van welvaart alla het Westen eleveren en behouden.
Ergo, er is een mondiale impasse, een enorm probleem om voor het Westen (dat zijn jij, ik en wij trouwens..) onze levensstijl en standaard te behouden en de meest praktische oplossing, humaan gruwelijke maar wel ‘prettige’ is om het aantal verbruikers wereldwijd te verminderen. Vaccins, sociale controle, 5G crowd control, het is maar een periode. Over een paar maand, jaar wordt alles weer losgelaten omdat ook de heersende massa (lees de Satanisten die ons nu in deze shit hebben gestort) weten dat het Volk altijd zal winnen, en weer verliezen, en dan weer winnen etc.
Animal Farm, het enige ware boek over de waarheid over de kracht en de zwakte van de mensheid.
Dus, wat nu? Is er een kant te kiezen, of gewoon doorgaan en ploeteren, of strijden of eruit stappen, of verenigen als Volk op de wereld? De crisis heeft ook aangetoond dat alle regeringen eender denken en doen, dat is dan weer positief voor ons allen.
Zie de voordelen, denk positief en geef en neem liefde en help elkaar altijd, vergeef de slechterik maar verban hen wel uit je omgeving, en al sal reg kom.
Maar, tussendoor moet wel de heersende elite worden vervangen, dat dan weer wel…
Iemand nog ideeën?

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Gea Breuker
3 maanden geleden

Wat ze bij ons ook doen een e-nummer door
het eten.

:adrianus-johannes..
:adrianus-johannes..
3 maanden geleden

zo komen ze nooit aan groeps-immuniteit.. of zou dat de bedoeling zijn..
en al die handhavers die constant in contact komen met besmette jo die worden helemaal niet en nooit besmet/..??
zouden toch gezien de strengen handhaving ook veel handhavers besmet moeten zijn..
maar is zal wel dromen, zo als gezongen wordt…

Joris
Joris
3 maanden geleden

Copy past? Te beginnen in Victoria?

COVID: Major case filed against Ohio governor and the state of Ohio for restricting freedom without legitimate justification
Sep 14

Here is the most important point: “We humbly ask the Court in this case to…Recognize that the political process and operative orders are invalid if based on false or misleading information… and recognize the criticality that all future emergency orders be based and maintained on clear, honest facts—particularly when such orders are infringing on Constitutional rights.”

https://blog.nomorefakenews.com/2020/09/14/covid-major-case-filed-against-ohio-for-restricting-freedom/)

Spetterpoep
Spetterpoep
3 maanden geleden

De wereld heeft altijd een grote mond over Noord-Korea en de Sovjet Unie gehad maar de wereld begint steeds meer op beide te lijken en mensen vinden het schijnbaar allemaal goed. Lekker schaapje wezen en thuis op de bank blijven zitten met je zakje chips naar het NOS “nieuws” kijken.

Tony
Tony
Reactie op  Spetterpoep
3 maanden geleden

2 zeer ongezonde zaken; chips eten en het NOS nieuws als werkelijkheid aanvaarden. Oftewel, daar wordt een mens niet beter van.

x

Check Also

kroatische

Kroatische vrouw overlijdt dag na coronavaccin

Een oudere vrouw uit de Kroatische stad ...

soros

Peruaanse rechtbank: Soros en Bill Gates zitten achter het coronavirus

Een Peruaanse rechtbank heeft beweerd dat ‘de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

36
0
We lezen graag je reactie!x