Homepagina » Buitenland » Nicaragua zag af van lockdowns en mondkapjes, en verpletterde het coronavirus
nicaragua
Foto: San Juan del Sur

Nicaragua zag af van lockdowns en mondkapjes, en verpletterde het coronavirus

Nicaragua ging niet in lockdown en maakte mondkapjes niet verplicht. Toch verpletterde het land het coronavirus. In Europa worden ondertussen nieuwe lockdowns ingesteld, wat gepaard gaat met felle protesten. Waarom leren we niets van landen waar geen lockdowns zijn afgekondigd en die het toch uitzonderlijk goed hebben gedaan?

Daniel Ortega, de president van Nicaragua, zei dat inwoners van zijn land zelf mochten kiezen. Wil je een mondkapje dragen? Prima. Wil je geen mondkapje dragen? Ook prima. Hetzelfde gold voor bedrijven. Wil je openblijven? Geen probleem.

Dag in dag uit konden we in de media lezen dat dergelijk beleid zeer schadelijk zou zijn. Ortega werd hard aangevallen. Sommige kranten schreven zelfs dat hij mensenrechten schond door geen lockdowns in te stellen.

Politiegeweld

In het medische tijdschrift The Lancet verscheen een artikel waarin de corona-aanpak in Nicaragua werd vergeleken met die in buurlanden El Salvador en Honduras, waar wel strenge maatregelen van kracht waren.

Nayib Bukele, de president van El Salvador, zei dat mensen in zelfisolatie moesten gaan. De lockdown in dat land werd gehandhaafd door bendes met knuppels, schreef de Los Angeles Times. In Honduras leidde de avondklok tot veel politiegeweld: meer dan 1000 mensen werden gearresteerd en bijna 900 auto’s in beslag genomen.

Horen we niets over

Desondanks lag het aantal besmettingen in beide landen veel hoger dan in Nicaragua. Ook de coronasterfte lag in Honduras en El Salvador veel hoger.

Hier horen we niets over, want dit is niet de uitkomst waar de media en farmaceutische bedrijven op hadden gehoopt, stelt onderzoeksjournalist Ben Swann. “Uit de data blijkt dat mondkapjes en lockdowns niet beschermen tegen de verspreiding van corona. Daarnaast blijkt dat landen die geen strenge maatregelen afkondigden er beter vanaf kwamen dan landen die dat wel deden.”

[Ben Swann]
4.8 54 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dubito
Dubito
17 dagen geleden

Zo komt er natuurlijk nooit een kreet rezett in Nicaragua. Binnenkort dus een ‘plotseling overlijden’ aan een ‘hartaanval’ door Ortega?

AnnoNimbus
AnnoNimbus
Reactie op  Dubito
16 dagen geleden

kreet deception

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
17 dagen geleden

Hoe kan je een VIRUS verpletteren als het niet eens bestaat ??

Rob
Rob
Reactie op  Joyce Ramgatie
17 dagen geleden

Andersom zullen de psychopaten later een keer beweren dat ze het virus volledig verslagen hebben. Dat zullen ze beweren als de agenda erdoor is gekomen. Lekker gemakkelijk, beweren iets verslagen te hebben wat er niet is. En de slaven zullen juichen en feesten.

Marco
Marco
Reactie op  Rob
15 dagen geleden

Ze hebben de griep ook verslagen. haha

JP de Bom
JP de Bom
Reactie op  Joyce Ramgatie
13 dagen geleden

Een virus is een theorie, een idee, een schim. Die kun je alleen verslaan door niet meer in dat soort onzin van de virus-theorie industrie te geloven.

Daantje
Daantje
17 dagen geleden

Logisch toch….
De lockdowns zorgen vooral voor psychische schade waardoor men een slechter immuunsysteem krijgt en dus vatbaarder zijn voor verkoudheids en/of griepvirussen.
En die vallen allemaal onder de noemer “corona”.

ProAsfalt
ProAsfalt
17 dagen geleden

Misschien maar naar Nicaragua emigreren.

TheTruth
TheTruth
Reactie op  ProAsfalt
16 dagen geleden

Hmmm…😏🤭

Anna
Anna
Reactie op  ProAsfalt
16 dagen geleden

Of naar Florida? 🙂

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
17 dagen geleden

Ja maar dat kan niet ze willen niet door de mand vallen Zo mogen we ook via de media geen berichten hier over krijgen net als t buitensporige geweld van agenten Kijk eens op Niburu bewust makend nieuws🥶🥶krijg je de rillingen van wat daar gebeurt tegen burgers je kan er vergif op innemen (geen spuit🤔😩🤣). Als dit langer duurt word t steeds extremer😤😤je word er ziek van deze uitzichtloze toestanden 🤧🤧

levitas
levitas
17 dagen geleden

gezond verstand landen geleid door verstandige mensen die zich NIET laten misleiden en omkopen door de corrupte elite genocide plegers, leven fijner, vrijer en heel veel gezonder.

Nina
Nina
17 dagen geleden

Daaruit kun je concluderen dat de maatregelen een ander doel hebben, zo simpel is het.

Remco
Remco
17 dagen geleden

Zweden, Florida, Wit-Rusland, Nicaragua, Brazilie…. Nog meer landen waar geen ramp is uitgebroken en geen maatregelen zijn getroffen????

Perm
Perm
17 dagen geleden

Ik las het volgende opmerkelijke bericht:
Nieuwe vaccinatiestrategie gestart: tot half jaar na infectie nog maar één prik.Tovenarij uit de hoge hoed. Hoe belachelijk is dit? Vanwaar ineens deze verandering van strategie? Ik was al niet van plan om me te laten vaccineren maar doe dat, zeker na deze onverklaarbare omwenteling, helemaal niet mee. We worden voortdurend belazerd door deze aanhangers van de Great Reset. Wanneer worden we eindelijk eens wakker en stoppen we deze idioterie?

Marianna
Marianna
17 dagen geleden

we leven in de omgekeerde wereld.

TheTruth
TheTruth
Reactie op  Marianna
16 dagen geleden

Echt hé!

x

Check Also

canad

Canadese politieagenten weigeren nieuwe lockdownwetten in Ontario te handhaven: ‘Politiestaat’

Ten noorden van de Verenigde Staten is ...

acteur

Wereldberoemde acteur schokt publiek: ‘Ze halen adrenochroom uit kleine kinderen’

Terwijl in Nederland alle ogen gericht zijn ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

25
0
We lezen graag je reactie!x