BuitenlandCorona

Nicaragua zag af van lockdowns en mondkapjes, en verpletterde het coronavirus

Help anderen door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nicaragua ging niet in lockdown en maakte mondkapjes niet verplicht. Toch verpletterde het land het coronavirus. In Europa worden ondertussen nieuwe lockdowns ingesteld, wat gepaard gaat met felle protesten. Waarom leren we niets van landen waar geen lockdowns zijn afgekondigd en die het toch uitzonderlijk goed hebben gedaan?

Daniel Ortega, de president van Nicaragua, zei dat inwoners van zijn land zelf mochten kiezen. Wil je een mondkapje dragen? Prima. Wil je geen mondkapje dragen? Ook prima. Hetzelfde gold voor bedrijven. Wil je openblijven? Geen probleem.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dag in dag uit konden we in de media lezen dat dergelijk beleid zeer schadelijk zou zijn. Ortega werd hard aangevallen. Sommige kranten schreven zelfs dat hij mensenrechten schond door geen lockdowns in te stellen.

Politiegeweld

In het medische tijdschrift The Lancet verscheen een artikel waarin de corona-aanpak in Nicaragua werd vergeleken met die in buurlanden El Salvador en Honduras, waar wel strenge maatregelen van kracht waren.

Nayib Bukele, de president van El Salvador, zei dat mensen in zelfisolatie moesten gaan. De lockdown in dat land werd gehandhaafd door bendes met knuppels, schreef de Los Angeles Times. In Honduras leidde de avondklok tot veel politiegeweld: meer dan 1000 mensen werden gearresteerd en bijna 900 auto’s in beslag genomen.

Horen we niets over

Desondanks lag het aantal besmettingen in beide landen veel hoger dan in Nicaragua. Ook de coronasterfte lag in Honduras en El Salvador veel hoger.

Hier horen we niets over, want dit is niet de uitkomst waar de media en farmaceutische bedrijven op hadden gehoopt, stelt onderzoeksjournalist Ben Swann. “Uit de data blijkt dat mondkapjes en lockdowns niet beschermen tegen de verspreiding van corona. Daarnaast blijkt dat landen die geen strenge maatregelen afkondigden er beter vanaf kwamen dan landen die dat wel deden.”

[Ben Swann]

4.8 56 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dubito
Dubito
3 jaren geleden

Zo komt er natuurlijk nooit een kreet rezett in Nicaragua. Binnenkort dus een ‘plotseling overlijden’ aan een ‘hartaanval’ door Ortega?

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Hoe kan je een VIRUS verpletteren als het niet eens bestaat ??

Daantje
Daantje
3 jaren geleden

Logisch toch….
De lockdowns zorgen vooral voor psychische schade waardoor men een slechter immuunsysteem krijgt en dus vatbaarder zijn voor verkoudheids en/of griepvirussen.
En die vallen allemaal onder de noemer “corona”.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Misschien maar naar Nicaragua emigreren.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x