Buitenland

Nieuw bewijs doet vragen rijzen over aanval op ziekenhuis in Oekraïne

Help door deze informatie met anderen op je socials te delen!

Babylijkjes zijn klassiekers in het verkopen van een oorlog, een schoolvoorbeeld van oorlogspropaganda, schrijft Marianne Zwagerman in een column voor BNR. “De huiveringwekkende beelden van het verwoeste ziekenhuis in Oekraïne en de gewonde hoogzwangere vrouwen die uit het puin werden gevist, spreken voor zich.”

De media brachten jaren geleden het verhaal de wereld in dat de Irakezen in Koeweit couveuses roofden en pasgeboren baby’s achterlieten op de koude ziekenhuisvloeren, om de geesten rijp te maken voor de oorlog. Het verhaal bleek verzonnen te zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Zwagerman verwijst naar het werk van media-historica Pien van der Hoeven, die een beeld schetst van journalisten als gewillig doorgeefluik van angst zaaiend en haat opwekkend nepnieuws en als reclamemakers voor wapenfabrikanten.

Valse vlag-operatie

Het lijkt er sterk op dat de aanval op het ziekenhuis in Marioepol een valse vlag-operatie was, zegt Pearson Sharp van One America News. Hij onderzocht persoonlijk valse vlag-aanvallen in Syrië, waarbij president Assad de schuld kreeg van gasaanvallen omdat hij niet naar de pijpen van Washington wilde dansen.

Volgens diverse berichten waren er op het moment van de aanval geen patiënten in het gebouw. Lokale bewoners en ziekenhuismedewerkers hebben gezegd dat het ziekenhuis al weken niet meer in gebruik was en dat het Oekraïense leger er ingetrokken was, vertelt Sharp.

Waarom zouden we de media nog geloven? Ze beweerden eerder nog dat er geen Amerikaanse biolabs in Oekraïne waren, tot onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland zei dat ze er wel degelijk zijn.

Denk na

Nu de geest uit de fles is, beweert de Amerikaanse overheid dat de labs mogelijk gebruikt zullen worden om bioaanvallen uit te voeren. Wat mogen we niet weten? Dat het bedrijf van Hunter Biden, de zoon van president Joe Biden, de bedrijven financierde die de biolabs in Oekraïne hebben gebouwd?

Misschien worden er oorlogsmisdaden gepleegd, misschien worden er burgers vermoord, maar misschien ook niet. Dus denk na voordat je voorbarige conclusies trekt en gelooft wat je op tv en social media ziet, aldus Sharp.

4.8 91 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
patrick
patrick
2 jaren geleden

mooi he, media propaganda. laatst een discussie gehad met een paar goede vrienden. die dachten dat rusland zomaar een aanval was begonnen op Oekraïne. Na dat ik vroeg of ze de bevolking steunden zeiden ze allemaal volmondig ja.
Nadat ik vroeg waarom ze dan de mensen uit Donetsk en Lugansk niet steunden toen daar vanaf 2014 allerlei beschietingen en bombardementen plaatsvonden keken ze me raar en ongelovig aan. “heb je soms bewijs dat dat ook echt gebeurd is?” “dat is allemaal propaganda van Rusland”. dus ze met de neus op de feiten hebben gedrukt met bewijzen van de afgelopen jaren vanuit de media en ze even er aan te hebben herrinerd dat de Minsk akkoorden niet zomaar uit de lucht zijn gevallen, wilden ze het nog steeds niet geloven.

“Waarom zou de media hier over liegen, waarom zouden alle regeringen zulke maatregelen treffen tegen Rusland als dat allemaal niet zo is als dat ze op het nieuws vertellen?”

oke, dus, jullie willen mij doen geloven dat alle media uit het westen helemaal waar is, met nog geen schijntje van twijfel of er iets gelogen kan zijn?
Maar al het andere nieuws wat je hoort is gelogen, propaganda en pro-russische disinformatie?
Alles wat ik heb gezegd kun je natrekken en zijn genoeg bewijzen voor te vinden, maar wanneer de westerse media iets zegt geloven jullie het achter elkaar zonder ook maar iets in twijfel te trekken?
HOREN JULLIE JEZELF EIGENLIJK WEL?

tot op de dag van vandaag zijn ze er allemaal nog steeds van overtuigd dat de Minsk akkoorden niet bestaan, Oekraïne zijn eigen burgers in het oosten niet heeft beschoten, gebombardeerd en proberen af te sluiten van stroom, water en voedsel, en Putin Oekraïne zonder reden is binnen gevallen omdat (en dit is nog het mooiste van alles) hij “waarschijnlijk ernstig ziek is, en niet lang meer te leven heeft en zijn stempel wil drukken op de wereld geschiedenis door nog een laatste uitspatting van macht en aanzien te vertonen”.

Toen ik vroeg om bewijzen van alle argumenten die ze hadden lachten ze er om, en zeiden ze:

“het komt toch niet voor niets op het nieuws”.

B.watervogel
B.watervogel
2 jaren geleden

Volgens Rusland zo’n 30 amerikaanse bio-labs in de ukraine .Het amerikaanse black en veatch werkt volgens Rusland aan geheime projecten,samen met het amerikaanse ministerie van defensie,sinds 2003 mer het pentagon.Die labs zijn gebouwd in armenie ,vietnam,ethiopie,thailand,kameroen.azerbeidzjan en ukraine.In 2014 werd het bedrijf meta biota opgericht en is goed in het analyseren en volgen van ziekte uitbraken bij de projecten in ukraine.ook georgie is erbij betrokken,mogelijk zitten die in het zelfde kantoor in kiev.Metabiota wat is opgezet met hulp van hunter biden en zijn rosemunt technologiy partners (rstp) Metabiota werkt mogelijk weer samen met -q tel,investeringstak cia en nathan wolfe is een weffer en mede oprichter van metabiota,allemaal volgers van het w.e.f.Dit hele zooitje heeft al een flinke tik op de neus gehad .Die hunter heeft hier flink aan verdiend.

Mars
Mars
2 jaren geleden

Het word gebruikt om de massa oorlogsgeil te krijgen tegen Rusland.
Kinderen alleen daar is de propaganda kracht al een beetje vanaf dus nu maar een heleboel kinderen, zielige kinderen, een heel ziekenhuis tegelijk.

Gaat er in als koek bij levensgevaarlijk hersendood Nederland dat het verketteren van de waarheid, die ze vrij kan maken, tot cultuurgoed heeft gemaakt.

Anoniem 71
Anoniem 71
2 jaren geleden

Ja die Hunter Biden die zichzelf liet verwennen door een paar prostituees met een crackpijp in zijn hand die Hunter Biden toch????

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x