Homepagina » Buitenland » Nieuw boek: Miljoen Duitsers werden in nasleep van WOII verkracht door geallieerden
Nieuw boek: Miljoen Duitsers werden in nasleep van WOII verkracht door geallieerden

Nieuw boek: Miljoen Duitsers werden in nasleep van WOII verkracht door geallieerden

Een miljoen Duitse vrouwen werden na de Tweede Wereldoorlog verkracht door de geallieerden. Uit het nieuwe boek ‘Als die Soldaten kamen’ van historicus Miriam Gebhardt blijkt dat de vrouwen decennialang hebben gezwegen uit schaamte.

Het boek begint als volgt: “Tenminste 860.000 vrouwen en meisjes – maar ook mannen en jongens – werden verkracht door de geallieerde soldaten en hun bondgenoten. Het gebeurde overal.”

Nieuw boek: Miljoen Duitsers werden in nasleep van WOII verkracht door geallieerden

Miriam Gebhardt

Tot nu toe werd gedacht dat alleen het Rode Leger verkrachting als wapen gebruikte. De Sovjets verkrachtten tienduizenden vrouwen, waarvan velen zelfmoord pleegden. “Westerse soldaten hebben zich hier ook schuldig aan gemaakt,” zei Gebhardt, een vooraanstaande Duitse historicus. Ze spoorde een aantal slachtoffers op en interviewde ze over de manier waarop ze werden misbruikt door Britse en Amerikaanse soldaten.

De ‘vreselijke misdaden’ vonden niet alleen plaats in de zones die door de Sovjets werden bezet, maar ook in de Franse, Britse en Amerikaanse sectoren. Talloze vrouwen werden verkracht door soldaten uit het Westen.

In zuidelijke delen van Duitsland, die werden bezet door Amerikaanse troepen, waren er vaak ‘vrije avonden’ waarop soldaten werden aangemoedigd om vrouwen tot wel 48 uur te misbruiken. De slachtoffers zijn ‘opgelucht’ dat deze misdaden nu aan het licht komen, aldus Gebhardt.

[MailOnline]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bluffbloff
bluffbloff
6 jaren geleden

hoe komt deze vrouw, na een aantal interviews aan dit getal?

jenne
jenne
6 jaren geleden

3 maand na de landing in Normandië zijn er al meer als 50 zwarte G.I. op^gehangen door de millitaire krijgsraden, de blanke verkrachters kregen lange gevangenis straf, In Duitsland zal dat anders zijn gegaan,
want dat was de verslagen vijand, dit hoorde en hoort bij oorlog, helaas !

Sé Paratist
Sé Paratist
6 jaren geleden

Ik wil helemaal niks af doen aan de triestheid van het verhaal, maar wel goed dat het naar buiten komt. Jammer dat dit wéér niet door de MSM gebeurt.
Ook vind ik het artikel niet erg opzienbarend. De nazi’s werden uit hetzelfde potje betaald als de geallieerden (wat dus eigenlijk ook nazi’s waren, misschien zonder dat de soldaten het zelf wisten). Niet heel verwonderlijk dus dat ze zich dus ook met nazi praktijken bezig hielden……

Omdat we op school heel wat anders leerden dan wat er zich in WO II daadwerkelijk heeft afgespeeld, is het voor velen moeilijk te bevatten dat geallieerden niet veel anders waren dan de Duitsers.

emka
emka
Reactie op  Sé Paratist
6 jaren geleden

MSM besteden hier zeker aandacht aan. Denk alleen dat het voor NL Media niet echt interessant is, want ver van je bed.
Het Duitse Bild besteedt hier al zeker 1,5 week veel aandacht aan.

Leestip: een vrouw in Berlijn, schrijfster anoniem. Erg goed, schokkend relaas over de laatste dagen van het rijk en de nasleep met de russische bezetting. Hier worden deze gruweldaden al in beschreven. Boek is al een aantal decennia uit!

Sander
Sander
Reactie op  Sé Paratist
6 jaren geleden

Nou wat heeft zich er dan werkelijk afgespeeld?

Zoals wel vaker hier worden er weer allemaal conclusies getrokken op basis van aannames.

rop
rop
6 jaren geleden

In oorlogstijd worden vrouwen altijd al verkracht, en nu nog, een bekend verschijnsel van onmenselijkheid ,net als de oorlog zelf.
Een ieder die in het leger zit zal als er een oorlog uitbreekt onderhevig zijn aan dezelfde onmenselijke daden, het huidige moraal is,, Gij zult niet Doden. Bij De Wet.
Het moraal word door een oorlog totaal onder het tapijt geschoven, het is in oorlogstijd geoorloofd om te doden en te verkrachten.. dan word je een Held..
In vredestijd is het moraal, als je iemand vermoord of verkracht dan word men veroordeeld, let op in vredestijd is dat het moraal, en maar goed ook.. niet doden en verkrachten
Maar er zit een Maar Aan,, hoe is het mogelijk dat het moraal tot beestachtig gedrag leid in oorlogstijd?
Dat komt omdat het geoorloofd is, en mag men elkaar vermoorden ,het is een ziekelijke krankzinnig gedrag, waarin deze niet meer word herkent…

Als iemand in vredestijd EEN Mens Vermoord krijgt men gevangenisstraf?
Als dezelfde iemand in oorlogstijd 1000 Mensen Vermoord krijg Het Een Medaille?

een lezer
een lezer
6 jaren geleden

waarop soldaten (Ebola virus) werden aangemoedigd om vrouwen tot wel 48 uur te misbruiken.

trackback
BOINNK!!! | Belangtijke nieuws-items gerelateerd aan deze ( eind)-tijd, verzameld door Arie Goedhart
6 jaren geleden
Fred
Fred
6 jaren geleden

Helaas kan ik op basis van de verhalen vanuit mijn familie, het verhaal bevestigen. In Duitsland durft men de laatste jaren pas over dit soort zaken te praten omdat het generaties lang onmogelijk was om over te praten. Schaamte, verdriet, wegstoppen, zeg het maar. Goed dat ook deze donkere kant van de medaille het daglicht krijgt te zien.

redice
redice
6 jaren geleden

amerikanen zijn het gespuis van deze aarde, oorlogszuchtig tot en met, en vinden zichzelf beter dan de rest van de wereld, en dat weet ik door er jaren mee samengewerkt te hebben. simpele zielen met grootheidswaanzin, onverdraagzaam. Eindelijk komt er zoiets aan het licht…

bert [maathuis]
bert [maathuis]
Reactie op  redice
6 jaren geleden

Wat betekent dit, redice? Die Amerikaanse soldaten, een verkeerd zelfbeeld?

Tink
Tink
Reactie op  redice
6 jaren geleden

@Redice
Hou toch op. Alsof Amerikanen een ‘ras’ is. Alsof alle Amerikanen allemaal slecht zijn. Het zijn gewoon mensen hoor, met goeien en met slechten. Zoals alle volkeren van deze wereld. Maar zolang we allemaal maar in hokjes blijven kijken naar elkaar, zal er nooit vrede zijn. Beoordeel ieder mens op zijn eigen merites: dat is al moeilijk genoeg. Omdat je met een aantal Amerikanen hebt samengewerkt, denk je alle Amerikanen te kennen. Hoe simpel kun je zijn.

Axmann
Axmann
6 jaren geleden

De geallieerden waren een verzameling schoften. Het gegeven dat ze ons bevrijd hadden, wil nog niet zeggen dat het ‘correcte soldaten’ waren. Bovendien: direct na de ‘bevrijding’ werd Nederland een kolonie van de USA, met z’n minderwaardige morele standpunten.

jenne
jenne
Reactie op  Axmann
6 jaren geleden

Denk maar eens aan die hollywood films vol psychopaten, en zo was het ook alle gevangenissen werden rechtstreeks geleegd in het leger, en nu weer al die huurmoordenaars, die voor geld hun eigen moeder afmaken, de olie maatschappijen bedienen zich er ook van over al op de wereld heb er twee leren gekend,
die voor totale in Africa werken, schieten gewoon mendsen dood kraaid geen haan naar, en 500 000 Eu
per jaar, hoop dat het nog eens veranderd maar heb er een zwaar hoofd in !

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  Axmann
6 jaren geleden

Precies, slechts van bezetter gewisseld. Nederland is een vn/vs vazalstaat. Daarom hebben we permanente vreemde militaire aanwezigheid en doen we mee aan iedere expeditie in het middenoosten.

Tink
Tink
Reactie op  Axmann
6 jaren geleden

Ga eens kijken naar de eindeloze rijen witte kruizen op de begraafplaatsen in Normandie, voordat je hier durft op te schrijven dat het schoften waren. Jongens waren het, velen waren pas 17, 18, 19 jaar oud. Op die leeftijd maakten ze dingen mee die onze patatgeneratie nog niet eens op de Playstation ziet. Enig idee hoe jij zelf zou reageren, als je je maten hebt zien sterven, als je concentratiekampen hebt bevrijd, als je dood en verderf hebt gezien? Ik zeg niet dat je dan vrouwen gaat verkrachten en ik zeg ook niet dat het goed is, maar het is wel heel makkelijk oordelen vanuit je luie stoel achter je computer.

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  Tink
6 jaren geleden

De doorsnee jan soldaat is niet meer dan een bruikbare idioot.. Volgestopt met valse idealen en goede bedoelingen. Kanonnenvoer voor rijke psychopaten en hun verstopte agenda’s. De offers die in ww2 gemaakt zijn is te treurig voor worden. Onze generatie weet erg weinig over die oorlog en de onderliggende motieven. Het Neurenberg tribunaal was niet meer dan een propaganda stunt met verklaringen die dmv marteling verkregen zijn. Oorlogspropaganda die nu door gaat voor geschiedschrijving. De overwinnaar schrijft de geschiedenisboeken. De focus ligt altijd op de foute duitsers. Zelden heeft men het over het opzettelijk bombarderen van burgerdoelen of de economische oorlog die voorafging aan de duitse agressie. De britten en amerikanen hebben 9 van de 10 landen op deze wereld bezet. Er was geen goede of foute kant in deze oorlog.

Gerjan
Gerjan
Reactie op  Tink
5 jaren geleden

Ik kan het mis hebben, maar ik gok dat er weinig soldaten in Normandië liggen die ook maar 1 concentratiekamp ook maar van een afstand hebben gezien.

Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat er velen liggen die geen enkel schot hebben gelost. Die al dood waren voordat ze überhaupt voet hadden gezet op de Franse stranden.

Ferry
Ferry
Reactie op  Axmann
6 jaren geleden

Velen zagen de geallieerden als de bevrijders en dat kwam goed uit voor de betrokkenen maar hun hoofddoel was alle geheime informatie te bemachtigen over het wapenprogramma van de NAZI’s.
Iedere NAZI die ook maar enige interessante kennis had werd zorgvuldig uitgezocht door zowel Oost als West en deze werden gespaard in ruil voor hun kennis.
De NAZI’s die van geen enkel wetenschappelijk nut waren verschenen voor het Neurenberg tribunaal en kregen de doodstraf de anderen een koninklijk leven en werden in de watten gelegd.

Raj
Raj
Reactie op  Ferry
6 jaren geleden

Ik ben het volledig met u eens. Wernher von Braun was er één van. De Sovjets hebben destijds ook hun “aandeel Duitse geleerden” meegenomen naar de SU.

Het ruimtevaart programma van de Amerikanen en de Sovjets is destijds in een stroomversnelling geraakt toen de Duitse geleerden aan het werk gingen voor hun “nieuwe bazen”.

De geleerden die in de SU aan het werk waren waren eerder in de ruimte dan de Duitsers in Amerika. Zelfs nu nog zijn de (meeste) Russische raketten beter dan de Amerikaanse.

Ferry
Ferry
Reactie op  Raj
6 jaren geleden

Met Oost bedoelde ik ook de Russen, beiden zullen wel in de clinch gelegen hebben om de creme de la creme in hun kamp te krijgen zoveel is zeker.
Zelfs de dossiers van de medische experimenten en de kennis van de dokter des doods (Joseph Mengele) waren van hoge waarde voor de bevrijders., hier gold de middelen heiligen het uiteindelijke doel.

Toos Limonard
Toos Limonard
Reactie op  Axmann
5 jaren geleden

Ik ben geboren voor de oorlog. Hoe kom je bij deze stelling? Heb je dat nagecheckt?

x

Check Also

viruswaarheid

Oud-vicepresident Hoge Raad vindt dat Viruswaarheid ‘misdadig bezig’ is: ‘Ronduit schokkend’

Gisteren oordeelde de rechtbank in Den Haag ...

bhakdi

Microbioloog Sucharit Bhakdi: ‘Coronaprik is erger dan Russische roulette’

Per 10 miljoen toegediende doses van het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

41
0
We lezen graag je reactie!x