Buitenland

Nieuw boek: Miljoen Duitsers werden in nasleep van WOII verkracht door geallieerden

Help ons door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een miljoen Duitse vrouwen werden na de Tweede Wereldoorlog verkracht door de geallieerden. Uit het nieuwe boek ‘Als die Soldaten kamen’ van historicus Miriam Gebhardt blijkt dat de vrouwen decennialang hebben gezwegen uit schaamte.

Het boek begint als volgt: “Tenminste 860.000 vrouwen en meisjes – maar ook mannen en jongens – werden verkracht door de geallieerde soldaten en hun bondgenoten. Het gebeurde overal.”

Nieuw boek: Miljoen Duitsers werden in nasleep van WOII verkracht door geallieerden
Miriam Gebhardt

Tot nu toe werd gedacht dat alleen het Rode Leger verkrachting als wapen gebruikte. De Sovjets verkrachtten tienduizenden vrouwen, waarvan velen zelfmoord pleegden. “Westerse soldaten hebben zich hier ook schuldig aan gemaakt,” zei Gebhardt, een vooraanstaande Duitse historicus. Ze spoorde een aantal slachtoffers op en interviewde ze over de manier waarop ze werden misbruikt door Britse en Amerikaanse soldaten.

De ‘vreselijke misdaden’ vonden niet alleen plaats in de zones die door de Sovjets werden bezet, maar ook in de Franse, Britse en Amerikaanse sectoren. Talloze vrouwen werden verkracht door soldaten uit het Westen.

In zuidelijke delen van Duitsland, die werden bezet door Amerikaanse troepen, waren er vaak ‘vrije avonden’ waarop soldaten werden aangemoedigd om vrouwen tot wel 48 uur te misbruiken. De slachtoffers zijn ‘opgelucht’ dat deze misdaden nu aan het licht komen, aldus Gebhardt.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bluffbloff
bluffbloff
7 jaren geleden

hoe komt deze vrouw, na een aantal interviews aan dit getal?

jenne
jenne
7 jaren geleden

3 maand na de landing in Normandië zijn er al meer als 50 zwarte G.I. op^gehangen door de millitaire krijgsraden, de blanke verkrachters kregen lange gevangenis straf, In Duitsland zal dat anders zijn gegaan,
want dat was de verslagen vijand, dit hoorde en hoort bij oorlog, helaas !

Sé Paratist
Sé Paratist
7 jaren geleden

Ik wil helemaal niks af doen aan de triestheid van het verhaal, maar wel goed dat het naar buiten komt. Jammer dat dit wéér niet door de MSM gebeurt.
Ook vind ik het artikel niet erg opzienbarend. De nazi’s werden uit hetzelfde potje betaald als de geallieerden (wat dus eigenlijk ook nazi’s waren, misschien zonder dat de soldaten het zelf wisten). Niet heel verwonderlijk dus dat ze zich dus ook met nazi praktijken bezig hielden……

Omdat we op school heel wat anders leerden dan wat er zich in WO II daadwerkelijk heeft afgespeeld, is het voor velen moeilijk te bevatten dat geallieerden niet veel anders waren dan de Duitsers.

rop
rop
7 jaren geleden

In oorlogstijd worden vrouwen altijd al verkracht, en nu nog, een bekend verschijnsel van onmenselijkheid ,net als de oorlog zelf.
Een ieder die in het leger zit zal als er een oorlog uitbreekt onderhevig zijn aan dezelfde onmenselijke daden, het huidige moraal is,, Gij zult niet Doden. Bij De Wet.
Het moraal word door een oorlog totaal onder het tapijt geschoven, het is in oorlogstijd geoorloofd om te doden en te verkrachten.. dan word je een Held..
In vredestijd is het moraal, als je iemand vermoord of verkracht dan word men veroordeeld, let op in vredestijd is dat het moraal, en maar goed ook.. niet doden en verkrachten
Maar er zit een Maar Aan,, hoe is het mogelijk dat het moraal tot beestachtig gedrag leid in oorlogstijd?
Dat komt omdat het geoorloofd is, en mag men elkaar vermoorden ,het is een ziekelijke krankzinnig gedrag, waarin deze niet meer word herkent…

Als iemand in vredestijd EEN Mens Vermoord krijgt men gevangenisstraf?
Als dezelfde iemand in oorlogstijd 1000 Mensen Vermoord krijg Het Een Medaille?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

41
0
We lezen graag je reactie!x