Buitenland

Professor: Amerika gebruikt ‘false flag’ in Syrië om imperialistische agenda erdoor te drukken

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De recente chemische aanval in Syrië was een false flag-operatie die door Amerika wordt gebruikt om zijn imperialistische agenda erdoor te drukken. Dat stelt professor Dennis Etler van het Cabrillo College in Californië.

Op 7 april vuurde het Amerikaanse leger 59 Tomahawk-raketten af op de vliegbasis al-Shayrat in de Syrische provincie Homs.

Trump zei dat de aanval een vergelding was voor de chemische aanval op 4 april in het Arabische land, waar hij de Syrische overheid verantwoordelijk voor houdt.

Het Amerikaanse leger claimde dat de vliegbasis werd gebruikt voor de opslag van chemische wapens. Dat terwijl Damascus zijn voorraad chemische wapens in 2014 vrijwillig heeft vernietigd.

‘Trump doet wat alle imperialisten doen’

“Trump doet wat alle imperialisten doen; het binnenvallen van soevereine landen,” zei professor Etler.

“De gifgasaanvallen in Syrië zijn net als het Tonkin-incident, de leugens over de couveuses in Koeweit, de nepcrises in Kosovo en Libië, 9/11 en de massavernietigingswapens in Irak een excuus om preventieve aanvallen uit te voeren,” voegde hij toe.

“Als Trump zo bezorgd is over gruwelijke beelden van vergaste kinderen in Syrië, waarom reageert hij dan niet op beelden van uitgehongerde kinderen in Jemen en stopt hij dan niet met het steunen van de genocidale Saoedi’s?”

De vraag is volgens professor Etler hoe vaak de VS kan wegkomen met leugens. Hij citeerde Abraham Lincoln: “Je kunt sommige mensen altijd voor de gek houden en alle mensen soms, maar je kunt niet alle mensen altijd voor de gek houden.”

‘Gifgasaanval was rechtvaardiging voor Amerikaanse militaire escalatie’

“Nu de VS laarzen op de grond heeft en luchtaanvallen uitvoert op Syrische troepen, heeft Trump gedaan wat Hillary Clinton volgens critici zou hebben gedaan als zij zou zijn verkozen,” aldus Etler.

Het doel was om een Amerikaanse militaire escalatie te rechtvaardigen.

De analist merkte op dat de false flag-aanval ook de aandacht afleidde van de grote hoeveelheden burgerdoden in Mosul als gevolg van Amerikaanse bombardementen.

‘Maak het Amerikaanse imperialisme weer groot’

“Vergeet de 200 vrouwen en kinderen die in Mosul zijn gedood, kijk naar beelden van vergaste mensen in Syrië.”

De aanval op Syrië was volgens hem ook een waarschuwing aan het adres van China en Noord-Korea.

De VS laat zien dat het doet waar het zin in heeft en zich niet heeft te houden aan internationale wetten, stelde Etler.

Zijn verkiezingsslogan ‘maak Amerika weer groot’ betekent eigenlijk ‘maak het Amerikaanse imperialisme weer groot’, besloot hij.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Realist
Realist
5 jaren geleden

Here we go again…. Amerika is wederom de boosdoener.
Dankzij diezelfde Amerikanen kunnen ze hier in West Europa zo lekker slap uit hun ondankbare dikke rooie nekken blijven l*llen en blind blijven voor de werkelijke vijand, de islam…

Faye
Faye
5 jaren geleden

Geef de islam maar weer de schuld. Of isis, of Trump, of Putin. Roep maar wat.
Kijk wie er werkelijk achter zitten.

http://soundofheart.org/galacticfreepress/content/cheney-rothschild-and-fox-news’-murdoch-violate-international-law-drilling-oil-syri

War on Error
War on Error
5 jaren geleden

Dank realist, dankzij uw feitenvrij racisme cq. moslimhaat, weten we dat dit soort fora geteisterd worden door trollen voor illegale oorlogen cq. het inhumane globalisme.

De Yanks hebben WOII gepland, uitgevoerd, en er volgens plan van geprofiteerd. De EU is nog bezet door de Yanks. Ze gaan nooit meer weg. En nu maken ze ons weer af.
Alle Wereldoorlogen situeren de Yanks in Europa.
(concurrentie – waarvan ze niet op eerlijke wijze kunnen winnen uitschakelen)

(lees Brzezinsky, in zijn boek ‘The Grand Chess board’.
Ook opiniemaker en ‘change agent’ Friedman zegt dat onverbloemd publiekelijk in deze speech: George Friedman (invloedrijke oorlogsconsultant STRATFOR), op 4 feb. jl. voor The Chicago Council:
11min.25: ‘Europa zal weer in een oorlog worden betrokken. En er zullen weer burgers omkomen.’ https://www.youtube.com/watch?v=r0ZxbT_qa38

De EU is door de Yanks opgezet (‘Het Europese Project’- 1e Europese Congres, mei 1948 in Den Haag; organisatie: MI6 en CIA (samenvoeging van het nazi-‘Gehlen’ en OSS (inl. netwerk van de VS vanuit London)

Die EU ist eine korporative AG – mit dem berüchtigten Nazi IG Farben als Modell.

De VS voeren altijd ergens oorlog. (dus doden van onschuldige burgers). Colin Powel stond de VN Veiligheidsraad glashard voor te liegen. PR-bureau de Rendon Group zorgde voor de mediamanipulatie, het ‘verkopen’ van de illegale oorlog cq. genocide.

Geen reden onszelf illusies te maken dat de corrupte VS nu wel ‘netjes’ handelt.

Inmiddels is uit vele bronnen al zoveel getuigenverklaringen dat het zeker is dat de VS de wereld ook nu weer misleidt. Geen gifgas, dus ook geen oorlogsmisdaad door Assad.

Daarentegen is de stomme actie van Trump (tegen zijn zin, de man zit in een slangenkuil, is zeer chantabel – hij kan geen kant uit; anders . . . . één JFK),
zeer beslist wél een oorlogsmisdaad. Want zonder instemming VN Veiligheidsraad.
Zelfs zonder instemming House noch Senaat.

Zeer bewust is een onbelangrijk militair vliegveld uitgekozen. De helft van de peperdure raketten misten doel, niemand weet waar die zijn terechtgekomen – if at all.

Militair gezien was de rakettenregen een fiasco.
Behalve dan, dat IS tegelijk een offensief begon tegen het Syrische Nat. Leger (de enige partij, met de Peshmerga, die IS in het veld wél bestrijdt),
De VS geeft inwezen (op deze manier, weer) LUCHTSTEUN aan IS.

Rusland en Syrie kunnen IS in no time helemaal in de pan hakken. (de schrik der Yanks).
Doel is los te gaan met de nucleaire aanval op Rusland, alsmede Iran.

Heel de Nederlandse regering toonde zich blij met deze valse vlag van de fascisten in de VS; oelewapper Han ten Broeke (VVD) wel het sterkst. zie wat die gast op Twitter stortte.
Schaake (D666) kwam ook feitenvrij oorlogszuchtig uit de hoek.

‘U.S. Army Europe is uniquely positioned to advance American strategic interests across Eurasia’ http://themillenniumreport.com/2014/08/mh17-hoax-crash-scene-evidence-reveals-no-boeing-777-engine/

Edward Griffin:
EU slechts een speelbal voor de schaduwregering: http://www.youtube.com/watch?v=skjwsvPvhSo

Jens-Penter Bondje, 26 jaar Europarlementarier geweest luidde 20 jaar geleden al de noodklok:
Een geheime regering van ambtenaren heeft de echte macht in Europa.
Bonde: de meeste beslissingen in Europa worden achter de schermen genomen, door één van de ruim 3000 werkgroepen van ambtenaren.

De EU heeft grote uitbreidingsplannen. Ook de toetreding van Rusland, het midden oosten en noord Afrika staat al op de agenda. Geen toeval dat ’dansen met de fascisten in Kiev’ is beloond met de 2e hoogste post in de EU.

Soros has repeatedly declared that he sees China as the model for a new global financial order in place of the US: The goal is world power.
http://www.strategic-culture.org/news/2014/06/22/bretton-woods-ii-and-george-soros.html

Ex UK ambassadeur in Syrië weerlegt de feitenvrije massahysterie over Syrië en Assad:
http://boinnk.nl/135724/ze-zijn-er-nog-wel-zij-het-in-steeds-mindere-mate-diplomaten-die-de-waarheid-omarmen/

De VS is sinds 9-11 bewust omgebouwd tot militiare dictatuur. De welvaart, het geld, stroomt omhoog. Steeds meer armen, hongerigen, politiegeweld, etc. Daar maakt DC zich niet druk om

Faye
Faye
5 jaren geleden

”Geen reden om onszelf illusies te maken dat de corrupte U.S. nu wel ‘netjes’ handelt.”
Maar waarom wordt Trump dan tot aan zijn enkels afgebrand? als hij het spelletje braaf meespeelt zoals jij het laat voorkomen? zoals al zijn voorgangers braaf deden?
Ergens mis ik relevante informatie, het grotere plaatje, wat je bewust of onbewust uit onwetendheid achterhoud.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x