Paranormaal

Elfen leggen snelwegproject stil in IJsland

Help mee door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

IJslandse elfengroepen en milieuactivisten hebben de handen ineen geslagen om de autoriteiten te overtuigen de aanleg van een nieuwe snelweg stil te leggen.

De weg, die het schiereiland Alftanes met een buitenwijk van Reykjavik moet gaan verbinden, zou de natuurlijke habitat van elfen kunnen verstoren. De regio is met name belangrijk omdat er een elfenkerk staat.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Persbureau AP meldt dat het project is stilgelegd tot het hooggerechtshof uitspraak doet. De zaak werd aangespannen door Friends of Lava, een groep die streeft naar behoud van het woongebied van elfen.

Verborgen volk

Milieuactivist Andri Snaer Magnason, die verklaarde zelf niet in elfen te geloven, is vooral bezorgd dat de nieuwe snelweg een lavaveld in twee zal delen. “Ik ben getrouwd in een kerk van een god die net zo onzichtbaar is als de elfen, dus wat op het eerste gezicht irrationeel lijkt, is eigenlijk heel normaal,” voegde hij nog toe.

Het is niet voor het eerst dat het Huldufolk, IJslands voor ‘verborgen volk’, zijn stempel zet op de ruimtelijke ordening. Lokale autoriteiten hebben zelfs een automatisch antwoord klaarstaan als er vragen worden gesteld over elfen. De problemen worden opgelost door bouwwerkzaamheden stil te leggen zodat de elfen in de omgeving kunnen verhuizen. In 2007 bleek uit een peiling dat 62 procent van de IJslanders gelooft in het bestaan van elfen.

Telepathie

Ragnhildur Jonsdottir zegt door middel van telepathie met de wezens te kunnen communiceren. De bekende zangeres Björk twijfelde niet toen Amerikaans comedian en presentator Stephen Colbert haar vroeg of mensen in haar land in elfen geloven. “Natuurlijk,” zei ze. “Het is een soort relatie met de natuur, met de rotsen. Elfen leven in rotsen, dus moet je er wel in geloven. Het gaat om respect.”

Hoogleraar folklore aan de Universiteit van IJsland Terry Gunnell zei: “Iedereen is ervan overtuigd dat het land leeft en je kunt aannemen dat de verhalen over verborgen volkeren en de noodzaak om er voorzichtig mee om te springen voortkomen uit een overtuiging dat het land respect verdient.”

In IJsland viert men tijdens Kerstmis ook de komst van de Jólasveinar of Kerstjongens. Het zijn trollen die 13 dagen voor kerst uit de bergen komen en wat lekkers in de schoen van kleine kinderen stoppen. Tot de trollen behoren onder meer Pottasleikir, die de lege potten likt, Hurdaskellir, die geïrriteerd is door het lawaai van de mensen, Gluggagaegir, die met grote ogen in de warme kamer kijkt, en Gáttapefur, die kan worden herkend aan zijn lange neus.

Kijktip: Elves, Ghosts, Sea Monsters & ETs In Iceland – Investigation Into The Invisible World

Bron: HLN.be

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
svartvatten
svartvatten
10 jaren geleden

Goed volk die IJslanders.

dash
dash
10 jaren geleden

“Hurdaskellir, die geïrriteerd is door het lawaai van de mensen”

Grendel?

Aardebewoner
Aardebewoner
10 jaren geleden

Misschien dan maar een elfendukt aanleggen ? zoiets als een ecodukt. Een soort kerken pad.

pietje
pietje
10 jaren geleden

Wat zou ik graag in Ijsland leven want die mensen leven vanuit hun hart wij kunnen dat haast niet meer jammer hoor !Zou graag gaan maar in de medische sector en mijn leeftijd 59 jaar daar kan ik ook niets meer vinden ander zou ik acuut gaan ! Maar ja we moeten geld hebben anders overleven we niet toch ???? Die mensen zijn strijders ! Wat zou ik graag bij hun horen maar helaas houdt dit land me gevangen met salaris en alle belastingen van dien !Er is no escape ! Niet als je wilt eten !

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x