Homepagina » Paranormaal » Elfen leggen snelwegproject stil in IJsland
Elfen leggen snelwegproject stil in IJsland

Elfen leggen snelwegproject stil in IJsland

IJslandse elfengroepen en milieuactivisten hebben de handen ineen geslagen om de autoriteiten te overtuigen de aanleg van een nieuwe snelweg stil te leggen.

De weg, die het schiereiland Alftanes met een buitenwijk van Reykjavik moet gaan verbinden, zou de natuurlijke habitat van elfen kunnen verstoren. De regio is met name belangrijk omdat er een elfenkerk staat.

Persbureau AP meldt dat het project is stilgelegd tot het hooggerechtshof uitspraak doet. De zaak werd aangespannen door Friends of Lava, een groep die streeft naar behoud van het woongebied van elfen.

Verborgen volk

Milieuactivist Andri Snaer Magnason, die verklaarde zelf niet in elfen te geloven, is vooral bezorgd dat de nieuwe snelweg een lavaveld in twee zal delen. “Ik ben getrouwd in een kerk van een god die net zo onzichtbaar is als de elfen, dus wat op het eerste gezicht irrationeel lijkt, is eigenlijk heel normaal,” voegde hij nog toe.

Het is niet voor het eerst dat het Huldufolk, IJslands voor ‘verborgen volk’, zijn stempel zet op de ruimtelijke ordening. Lokale autoriteiten hebben zelfs een automatisch antwoord klaarstaan als er vragen worden gesteld over elfen. De problemen worden opgelost door bouwwerkzaamheden stil te leggen zodat de elfen in de omgeving kunnen verhuizen. In 2007 bleek uit een peiling dat 62 procent van de IJslanders gelooft in het bestaan van elfen.

Telepathie

Ragnhildur Jonsdottir zegt door middel van telepathie met de wezens te kunnen communiceren. De bekende zangeres Björk twijfelde niet toen Amerikaans comedian en presentator Stephen Colbert haar vroeg of mensen in haar land in elfen geloven. “Natuurlijk,” zei ze. “Het is een soort relatie met de natuur, met de rotsen. Elfen leven in rotsen, dus moet je er wel in geloven. Het gaat om respect.”

Hoogleraar folklore aan de Universiteit van IJsland Terry Gunnell zei: “Iedereen is ervan overtuigd dat het land leeft en je kunt aannemen dat de verhalen over verborgen volkeren en de noodzaak om er voorzichtig mee om te springen voortkomen uit een overtuiging dat het land respect verdient.”

In IJsland viert men tijdens Kerstmis ook de komst van de Jólasveinar of Kerstjongens. Het zijn trollen die 13 dagen voor kerst uit de bergen komen en wat lekkers in de schoen van kleine kinderen stoppen. Tot de trollen behoren onder meer Pottasleikir, die de lege potten likt, Hurdaskellir, die geïrriteerd is door het lawaai van de mensen, Gluggagaegir, die met grote ogen in de warme kamer kijkt, en Gáttapefur, die kan worden herkend aan zijn lange neus.

Kijktip: Elves, Ghosts, Sea Monsters & ETs In Iceland – Investigation Into The Invisible World

Bron: HLN.be

Gerelateerd:

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
svartvatten
svartvatten
6 jaren geleden

Goed volk die IJslanders.

dash
dash
6 jaren geleden

“Hurdaskellir, die geïrriteerd is door het lawaai van de mensen”

Grendel?

Aardebewoner
Aardebewoner
6 jaren geleden

Misschien dan maar een elfendukt aanleggen ? zoiets als een ecodukt. Een soort kerken pad.

pietje
pietje
6 jaren geleden

Wat zou ik graag in Ijsland leven want die mensen leven vanuit hun hart wij kunnen dat haast niet meer jammer hoor !Zou graag gaan maar in de medische sector en mijn leeftijd 59 jaar daar kan ik ook niets meer vinden ander zou ik acuut gaan ! Maar ja we moeten geld hebben anders overleven we niet toch ???? Die mensen zijn strijders ! Wat zou ik graag bij hun horen maar helaas houdt dit land me gevangen met salaris en alle belastingen van dien !Er is no escape ! Niet als je wilt eten !

B
B
6 jaren geleden

Nou Pietje, als het kon ging ik met je mee. Maar we zijn inderdaad maatschappelijke en economische slaven.
Ik denk dat meditatie en licht sturen hier niet veel aan zal veranderen.

IWantToBelieve
IWantToBelieve
6 jaren geleden

Elven???…..het word steeds gekker. Nog even en ze gaan vertellen dat er buitenaards contact is.

Daisy
Daisy
6 jaren geleden

Geweldig dit!!! :))

Karel
Karel
6 jaren geleden

Allemaal onzin.

wolfje
wolfje
6 jaren geleden

in de prachtige natuur kan men de soms aanwezigheid voelen van ‘iets’. bij mij komt het over als natuurgeesten. de ijslanders noemen het elfen. prachtige vakantiebestemming trouwens

pietje bell
pietje bell
6 jaren geleden

[quote name=”IWantToBelieve”]Elven???…..het word steeds gekker. Nog even en ze gaan vertellen dat er buitenaards contact is.[/quote]
Sprookjes bestaan in de efteling.Maar komen alleen in de gehele kosmos dus ook op de aarde zelf tot leven.En wij allen zijn buitenaards.Dus buitenaards contact met je broeders en zusters van andere planeten en universum zou de gewoonste zaak moeten zijn.De IJslanders zijn de westelijke wereld mijlen voor.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

moleculair bioloog

Moleculair bioloog waarschuwt: ‘Zo kan het coronavaccin je DNA veranderen’

In de afgelopen weken slingerden farmaceuten het ...

rutte

‘Nederland steunde terroristen en Rutte probeert waarheid onder tapijt te schuiven’

Premier Mark Rutte probeert te voorkomen dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x