Blog

Nieuwe elektrische fiets nodig? Lees dan onze handige tips

Help door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De elektrische fiets is tegenwoordig onmisbaar geworden in de meeste Nederlandse huishoudens. Als echt fietsland is het dan ook niet vreemd dat jij ook een van de velen bent die in het bezit is van een e-bike.

Mocht dit nu niet zo zijn en ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe fiets, dan ben je hier aan het juiste adres. Aangezien er zoveel keuze is en het lastig kan zijn om te bepalen welke elektrische fiets geschikt is voor jou, hebben wij handige tips voor je. Met behulp van deze tips wordt het vinden van de perfecte elektrische fiets een stuk makkelijker.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dus wil je weten welke e-bike het beste bij jou past? Dan is het verstandig om online alvast wat rond te kijken en verschillende elektrische fietsen te vergelijken. Op deze manier krijg je een goed overzicht van alle mogelijkheden en delen wij handige tips met je voor het maken van de uiteindelijke keuze.

Hoever moet je kunnen fietsen?

Als je van plan bent om dagelijks naar het werk te fietsen, wil je niet dat je fiets opgeladen moet worden als je op kantoor aankomt. Let daarom goed op de actieradius van de accu en houd er rekening mee dat deze kan verschillen.

De opgegeven actieradius is meestal een bruto afstand, die afhankelijk is van de mate van ondersteuning, het gewicht van de fietser en ook de buitentemperatuur. Stel dat je elke dag ongeveer 35 kilometer naar het werk moet fietsen, dan is het verstandig om een e-bike te kiezen met een actieradius van minimaal 60 kilometer. Dan kun je nog steeds naar het werk als het buiten wat kouder is of als je vergeet je e-bike op te laden op een volle lading.

Vergeet natuurlijk niet om je oplader mee te nemen, zodat de accu tijdens je werkdag weer helemaal opgeladen kan worden.

Het type motor

Als we kijken naar het type motor, dan zijn dit er in de basis drie. Het is vooral belangrijk om te kijken naar de aandrijving. Je hebt namelijk de keuze uit een motor in het voorwiel, in het midden of in het achterwiel. Aangezien we een e-bike met achterwielaandrijving bijna niet zien, laten we deze voor nu ook even buiten beschouwing.

Als we kijken naar de voor- en middenmotor, dan zijn er een aantal verschillen. Het eerste opvallende verschil ligt natuurlijk in de manier van aandrijving. Met een motor in het voorwiel krijg je het gevoel dat je naar voren wordt geduwd, terwijl een middenmotor een meer natuurlijk gevoel van ondersteuning biedt.

Niet alleen verschillen beide motoren op dit gebied, ook qua prijs zijn er verschillen merkbaar. Een fiets met voorwielmotor is vaak iets voordeliger, maar we raden aan om ze allebei eens uit te proberen, zodat je het verschil kunt ervaren.

Neem de tijd voor een proefrit

Bij het aanschaffen van een auto nemen we ook altijd ruim de tijd voor een proefrit. Waarom zouden we dan niet hetzelfde doen bij de aankoop van een elektrische fiets? Want laten we wel wezen, het is niet alleen een grote investering, maar ook iets waar we jarenlang plezier van willen hebben.

Daarom is het belangrijk om verschillende modellen uit te proberen, zodat je uiteindelijk een weloverwogen beslissing kunt maken en geen spijt krijgt achteraf.

4 5 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lees ook
Close
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x