Homepagina » Gezondheid » “De voedingsindustrie dringt ons producten op die ertoe leiden dat we massaal verkouden, te dik of ziek worden”
"De voedingsindustrie dringt ons producten op die ertoe leiden dat we massaal verkouden, te dik of ziek worden"

“De voedingsindustrie dringt ons producten op die ertoe leiden dat we massaal verkouden, te dik of ziek worden”

Cors van den Berg, auteur van het boek ‘Niet te verteren’, vindt dat mensen zich bewust moeten zijn van wat er in ons eten zit en wat dat met je kan doen. Hij wil ouders helpen hun kinderen een gezond voedingspatroon aan te bieden.

“De laatste 30, 40 jaar eten we veel onnatuurlijke producten, met kunstmatige ingrediënten en andere toevoegingen, zoals geraffineerde suiker, E-nummers, antibiotica, hormonen, metalen en transvetten,” zegt Van den Berg.

“Omdat ze niet van natuurlijke aard zijn, herkent ons lichaam deze toevoegingen niet als voedsel. Dit heeft, is inmiddels bewezen, tot gevolg dat onze weerstand daalt, waardoor we sneller ziek worden. Aan de andere kant is er de laatste twee jaar een enorme revolutie op gang gekomen van gezonde producten, waar je niet ziek van wordt, maar die je weerstand juist versterken,” legt hij uit.

Lichaamsvreemde stoffen

De reguliere voedingsindustrie dringt ons producten op vol lichaamsvreemde grondstoffen en andere ingrediënten die ertoe leiden dat we massaal verkouden, te dik of ernstig ziek worden. Deze zogenaamde voeding wordt bij elkaar gehouden door scheppen vol geraffineerde suiker die ons lichaam niet herkent als voeding, aldus Van den Berg.

Hij zegt dat aan en in het fruit en de groenten die we in de supermarkt kopen 25 tot 30 verschillende pesticiden kleven. En het vlees van koeien, kippen, varkens, kalveren en lammeren bestaat volgens hem vooral uit water en stoffen als antibiotica, hormonen, zware metalen en een scala aan E-nummers.

‘Onwaarschijnlijke arrogantie en nietsontziende winstbejag’

“Snacks zoals kipnuggets die je bij de McDonald’s koopt, bevatten wel plastic en haar, maar geen kip, en haar patat is zo volgepropt met scheikundige producten dat het net als plastic na vier jaar buiten de koelkast nog steeds dezelfde samenstelling heeft en gewoon gegeten kan worden,” klinkt het.

Hij wijst erop dat onze voeding door overmatig gebruik van kunstmest, bestrijdingsmiddelen, monoculturen en mestinjecties nauwelijks of geen voedingsstoffen meer bevat, zodat ons immuunsysteem verzwakt raakt en we eerder ziek worden.

Het boek van Van den Berg is een aanklacht tegen de moderne voedingsindustrie, de overheid en het Voedingscentrum, tegen hun ‘onwaarschijnlijke arrogantie en nietsontziende winstbejag’, maar ook tegen ‘naïviteit, blind vertrouwen en gemakzucht van de consument’.

Meer informatie vind je op de website www.nietteverteren.nl

[Dichtbij]


Vind je dit artikel waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

voedingscentrum

Dit veelgebruikte E-nummer kan darmziektes en kanker veroorzaken, maar volgens het Voedingscentrum is het veilig

Op de website van het Voedingscentrum lezen ...

Je bent eraan verslaafd en het sloopt je!

In dit artikel ga ik het hebben ...