Buitenland

Nieuwe ooggetuigenverslagen: Israëlische gijzelaars op 7 oktober gedood door eigen leger

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!

In de vroege ochtend van 7 oktober begonnen terroristen van Hamas een grootschalige aanval op Israël. Auteur en blogger Max Blumenthal heeft talloze getuigenissen verzameld van ooggetuigen die hebben verklaard dat Israël die dag veel eigen burgers heeft gedood met tanks en raketten.

Tuval Escapa, lid van het beveiligingsteam van de kibboets Be’eri, zei tegen Israëlische media dat legercommandanten moeilijke keuzes moesten maken en in sommige gevallen besloten huizen te bombarderen om de terroristen uit te schakelen. In die huizen waren ook gijzelaars aanwezig.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Tanks van het Israëlische leger zouden tenminste 112 Israëliërs hebben gedood. Een verslaggever van de Israëlische zender i24 zag tijdens een bezoek aan Be’eri gebombardeerde huizen en sporen van een pantservoertuig, ‘wellicht een tank’.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Iedereen werd gedood

Yasmin Porat, die in Be’eri werd vastgehouden door de terroristen, bevestigde dat Israël zijn eigen burgers heeft gedood. Op de Israëlische radio zei ze dat Israëlische veiligheidstroepen ‘iedereen doodden, inclusief de gijzelaars’.

Ze voegde toe dat één van de huizen werd geraakt door twee tankgranaten.

Haar man lag geboeid op de grond en werd net als andere gijzelaars gedood door Israëlische troepen. “Hij werd gedood. Iedereen werd gedood. Het was verschrikkelijk.”

Het Israëlische leger zette ook Apache-aanvalshelikopters in. Een piloot van een Apache zei tegen nieuwsportaal Mako dat in veel van de auto’s waar hij raketten op afvuurde, gijzelaars zaten.

Onze eigen troepen begonnen op ons te schieten

Dit is waarom je verkoolde lichamen ziet van geboeide Israëlische gijzelaars.

Israëlische veiligheidstroepen openden bovendien het vuur op vluchtende Israëliërs die werden aangezien voor Hamas-terroristen.

Danielle Rachiel uit badplaats Ashkelon zei dat ze ternauwernood wist te ontsnappen aan Israëlische veiligheidstroepen toen ze op het Nova-festival was. “Onze eigen troepen begonnen op ons te schieten,” zei ze.

Gevangenenruil

Tot slot liet de Israëlische commandant Avi Rosenfeld zijn eigen positie bombarderen. De Israëlische luchtmacht bombardeerde vervolgens zijn eigen basis om de terroristen te doden.

Porat zei dat de terroristen de gijzelaars niet wilden doden, maar meenemen naar Gaza voor een gevangenenruil. Vervolgens werden ze gebombardeerd door Israëlische tanks, helikopters en gevechtsvliegtuigen.

Israël werd het lab voor Pfizer

Eerder vertelde de Israëlische premier Netanyahu vol trots hoe hij zijn Israëliërs heeft gebruikt als labratten. “Israël werd het lab voor Pfizer,” zei hij in een interview met Jordan Peterson. In 2021 noemde Pfizer-baas Albert Bourla Israël in een interview met NBC het ‘lab van de wereld’.

Voormalig farmabestuurder Sasha Latypova schat dat de Pfizer-prik alleen al in Israël zal leiden tot 100.000 sterfgevallen.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.6 103 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ralf
ralf
5 maanden geleden

en hoe zit dat met dat festival, waar terroristen langs een legerbasis moesten om hun gruweldaden te plegen, of waren dat soldaten die verkleed als terrorist vanaf die legerbasis opereerden?

Marcel
Marcel
5 maanden geleden

Ik kan maar 1 woord verzinnen als reactie: walgelijk.

Fransdo
Fransdo
5 maanden geleden

Het eerste wat in een oorlog sneuvelt is de waarheid. Het is een zaak van oorzaak en gevolg en een hoop collateral damage. En is het niet zo dat door de Hamas-aanvallen vele Israelisch op feesten werden gedood?

Hamas heeft dit veroorzaakt. De collateral damage is dus ook hun schuld want Israel moest keuzes maken en als je je als Hamas-strijder als een lafaard verstopt tussen de Israelische gijzelaars dan is dat de consequentie.

En van het verhaal dat ze alleen maar gijzelaars wilden maken om die vervolgens uit te ruilen geloof ik helemaal niets. Hamas is bewust een oorlog begonnen maar nu het door eigen toedoen uit de hand loopt probeert men bewust de feiten te verdraaien.

Bah, wat een lafaards!!!!

Petra
Petra
5 maanden geleden

Er zit het eea niet helemaal lekker in Israël.

Hoe het precies in elkaar steekt durf ik nog niet te zeggen, maar er zit een behoorlijk raar luchtje aan.

Back to top button
85
0
We lezen graag je reactie!x