GezondheidCorona

Nieuwe studie: Hoe vitamine D kan helpen om het coronavirus te bestrijden

Help mee door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vitamine D kan helpen in de strijd tegen het coronavirus, blijkt uit een nieuwe studie. Onderzoekers van Trinity College Dublin zeggen dat de vitamine een cruciale rol speelt bij het voorkomen van luchtweginfecties zoals Covid-19.

De huid maakt vitamine D aan bij blootstelling aan zonlicht. Tien tot 15 minuten per dag is al voldoende.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Toch hebben miljoenen Nederlanders een tekort.

Symptomen

De meest voorkomende symptomen van een tekort zijn: vermoeidheid, spiertrillingen of krampen, lusteloosheid, hyperventilatie en bloedend tandvlees.

Het tekort is te verhelpen door supplementen te nemen of bepaalde voedselproducten te consumeren, waaronder eieren, lever en vette vis zoals zalm en makreel.

Het onderzoek is uitgevoerd door The Irish Longitudinal Study on Ageing (TILDA) van Trinity College Dublin.

Halveert het risico

“We leveren bewijs dat vitamine D luchtweginfecties helpt voorkomen, met name bij oudere volwassenen die een tekort hebben,” zei hoofdonderzoeker Rose Anne Kenny.

“Tijdens één van de onderzoeken halveerde de vitamine het risico op luchtweginfecties bij mensen die supplementen namen,” aldus professor Kenny.

We weten niet precies welke rol vitamine D speelt bij coronabesmettingen, maar aangezien de vitamine de immuunreactie verbetert, en bot- en spierweefsel gezond houdt, zouden risicogroepen ervoor moeten zorgen dat ze voldoende binnenkrijgen, zei ze.

[Irish Examiner]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
4 jaren geleden

Velen zijn gewichtig bezig, de een vindt zichzelf nog belangrijker dan de andere. Wat zou er gebeuren als heel Nederland met 17 miljoen inwoners en 1 miljoen illegalen in zee zou zakken, zou de wereld ons missen? Zou de aarde zich beklagen en uit balans raken? Zouden andere mensen op de wereld niet meer eten en slapen en door gaan met voortplanten? Zouden alle virussen en oorlogen opeens stoppen te bestaan?
Nee niets van dat al, we zijn helemaal niet belangrijk, dat geldt voor iedereen op de aarde, men vindt zichzelf belangrijk en speelt gewichtig, voetbalwedstrijden, zeer belangrijk, politiek, vergaderen, wetten, drukte enz enz, allemaal flauwekul. Ik vind,ik wil, ik meen, het moet zus nee het moet zo, ik voel me gekwetst, ik geloof, ik ben transgender, ik ben homo maar vooral is het ach en wee ik ben slachtoffer want mijn bestaan bestaat uit zieligheid.
Daarom, al dat gehannes met een “virus” en al die ge en verboden, wat maakt men zich druk om niets. Het is ook wel lachen, van kind af aan wordt je geleerd je hand voor je mond te houden bij hoesten en niezen, komt daar zomaar iemand anders die een baantje heeft in de politiek, niets bijzonders, gewoon een mannetje en die zegt, nee, allemaal in je elleboog niezen en hoesten en iedereen doet het.
Als iedereen nou eens stopt met zichzelf belangrijk en onmisbaar vinden hoef je ook niet bang te zijn, kun je gewoon door leven zo lang het duurt.
18 miljoen mensen in een landje, een speldenprik, er zijn steden met veel meer inwoners, ook die zou niemand missen.

Harry
Harry
4 jaren geleden

Ja, zoals Knut Wittkovski zegt: Ga naar buiten, binnen blijven houdt het virus gezond.

Straalmans
Straalmans
4 jaren geleden

Jammer dat men niet geëxperimenteerd heeft door de ouderen een half uurtje in het zonnetje te zetten, 2 weken lang. dan zou echt blijken of het vitamine D tekort afgenomen is of niet.

exegese
exegese
4 jaren geleden

Natuurlijk speelt voldoende vitamine een gigantisch grote rol bij het op peil houden van je weerstand. Het feit dat mensen daar aan herinnerd moeten worden geeft al aan dat de informatie en gezondheidszorg zeer ernstig tekort schiet. Zelfs de door de reguliere wetenschap vastgestelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheden zijn maar net genoeg om in leven te blijven en echt te weinig om zo gezond mogelijk te blijven, zeker met al het langzame gif wat onder de noemer voeding in onze supermarkten wordt verkocht. De moedwillige desinformatie in deze is niet van de lucht. Als je in deze tijd je zelf een plezier wilt doen, neem zoveel vitamine C (ascorbinezuur) als je lichaam zonder (buik)problemen absorbeert en neem daarnaast extra vitamine D en B12 en je lichaam zal dit in dank aanvaarden en zich wellicht beter kunnen wapenen tegen allerlei aandoeningen waaronder corona. Dit is zonder twijfel een zeer goede investering.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x