Homepagina » Gezondheid » Nieuwe studie: Hoe vitamine D kan helpen om het coronavirus te bestrijden
vitamine D

Nieuwe studie: Hoe vitamine D kan helpen om het coronavirus te bestrijden

Vitamine D kan helpen in de strijd tegen het coronavirus, blijkt uit een nieuwe studie. Onderzoekers van Trinity College Dublin zeggen dat de vitamine een cruciale rol speelt bij het voorkomen van luchtweginfecties zoals Covid-19.

De huid maakt vitamine D aan bij blootstelling aan zonlicht. Tien tot 15 minuten per dag is al voldoende.

Toch hebben miljoenen Nederlanders een tekort.

Symptomen

De meest voorkomende symptomen van een tekort zijn: vermoeidheid, spiertrillingen of krampen, lusteloosheid, hyperventilatie en bloedend tandvlees.

Het tekort is te verhelpen door supplementen te nemen of bepaalde voedselproducten te consumeren, waaronder eieren, lever en vette vis zoals zalm en makreel.

Het onderzoek is uitgevoerd door The Irish Longitudinal Study on Ageing (TILDA) van Trinity College Dublin.

Halveert het risico

“We leveren bewijs dat vitamine D luchtweginfecties helpt voorkomen, met name bij oudere volwassenen die een tekort hebben,” zei hoofdonderzoeker Rose Anne Kenny.

“Tijdens één van de onderzoeken halveerde de vitamine het risico op luchtweginfecties bij mensen die supplementen namen,” aldus professor Kenny.

We weten niet precies welke rol vitamine D speelt bij coronabesmettingen, maar aangezien de vitamine de immuunreactie verbetert, en bot- en spierweefsel gezond houdt, zouden risicogroepen ervoor moeten zorgen dat ze voldoende binnenkrijgen, zei ze.

[Irish Examiner]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Vitamine D is heel belangrijk en ook de Zon .

  66 likes
 2. Velen zijn gewichtig bezig, de een vindt zichzelf nog belangrijker dan de andere. Wat zou er gebeuren als heel Nederland met 17 miljoen inwoners en 1 miljoen illegalen in zee zou zakken, zou de wereld ons missen? Zou de aarde zich beklagen en uit balans raken? Zouden andere mensen op de wereld niet meer eten en slapen en door gaan met voortplanten? Zouden alle virussen en oorlogen opeens stoppen te bestaan?
  Nee niets van dat al, we zijn helemaal niet belangrijk, dat geldt voor iedereen op de aarde, men vindt zichzelf belangrijk en speelt gewichtig, voetbalwedstrijden, zeer belangrijk, politiek, vergaderen, wetten, drukte enz enz, allemaal flauwekul. Ik vind,ik wil, ik meen, het moet zus nee het moet zo, ik voel me gekwetst, ik geloof, ik ben transgender, ik ben homo maar vooral is het ach en wee ik ben slachtoffer want mijn bestaan bestaat uit zieligheid.
  Daarom, al dat gehannes met een “virus” en al die ge en verboden, wat maakt men zich druk om niets. Het is ook wel lachen, van kind af aan wordt je geleerd je hand voor je mond te houden bij hoesten en niezen, komt daar zomaar iemand anders die een baantje heeft in de politiek, niets bijzonders, gewoon een mannetje en die zegt, nee, allemaal in je elleboog niezen en hoesten en iedereen doet het.
  Als iedereen nou eens stopt met zichzelf belangrijk en onmisbaar vinden hoef je ook niet bang te zijn, kun je gewoon door leven zo lang het duurt.
  18 miljoen mensen in een landje, een speldenprik, er zijn steden met veel meer inwoners, ook die zou niemand missen.

  33 likes
  • in je elleboog niesten menen ze, omdat je het dan niet aan je handen hebt….

   maar even later toch.

   Dus een “regeltje” van amper betekenis. Een niestbui kan tot 170km/h per uur jouw neus
   uit, zoveel geweld steekt daar achter.
   Een nieswolk is groot om je heen. Ik zie mensen vaker gewoon naast hun hand
   of nu elleboog niesten. Eronder door ja, want drukken hun reukorgaan in hun ellboog
   en niesten dan uit hun waffel. ?? Ha , zullen voortaan proberen in onze buikholte te niesten?
   meer kans dat je je vel raakt!

   33 likes
 3. Ja, zoals Knut Wittkovski zegt: Ga naar buiten, binnen blijven houdt het virus gezond.

  33 likes
 4. Nieuwe studie? Deze kennis is al eeuwen oud. Oosterse kennis.
  Mijn hond weet precies wat ie moet doen om zijn vitamine d binnen te krijgen. Gaat s’morgens/buiten liggen met zijn hoofd/kop naar de zon zijn vitamientjes ophalen.
  Het probleem heden dage is dat heel veel simpele natuurkennis verdwenen is, omdat het systeem(technisch) bepaalt wat je moet doen. Iedereen doet van alles als een kip zonder kop(technologie/systeem scheidt de ziel/geest van het lichaam). Vooral door mobiel.(hele dag)
  Als je als mens gezond wilt blijven, dan moet je dus met alle zintuigen communiceren.(ook oosterse kennis) En dat gebeurt dus nu niet meer. Met alle gevolgen van dien.
  Voorbeeldje: In de winter(minder zon) moet je het rustiger aan gaan doen(anders word je ziek), maar het systeem dendert gewoon door en wij dus ook.
  Ik word wel een beetje moe van die mensen, die het wiel opnieuw hebben uitgevonden.
  Dan erbij vertrouw ik die gasten niet meer, want men krijgt geld om het uit te zoeken en dan kunnen er weer pilletjes gemaakt worden en die brengen weer geld op.

  23 likes
 5. Jammer dat men niet geëxperimenteerd heeft door de ouderen een half uurtje in het zonnetje te zetten, 2 weken lang. dan zou echt blijken of het vitamine D tekort afgenomen is of niet.

  22 likes
 6. Natuurlijk speelt voldoende vitamine een gigantisch grote rol bij het op peil houden van je weerstand. Het feit dat mensen daar aan herinnerd moeten worden geeft al aan dat de informatie en gezondheidszorg zeer ernstig tekort schiet. Zelfs de door de reguliere wetenschap vastgestelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheden zijn maar net genoeg om in leven te blijven en echt te weinig om zo gezond mogelijk te blijven, zeker met al het langzame gif wat onder de noemer voeding in onze supermarkten wordt verkocht. De moedwillige desinformatie in deze is niet van de lucht. Als je in deze tijd je zelf een plezier wilt doen, neem zoveel vitamine C (ascorbinezuur) als je lichaam zonder (buik)problemen absorbeert en neem daarnaast extra vitamine D en B12 en je lichaam zal dit in dank aanvaarden en zich wellicht beter kunnen wapenen tegen allerlei aandoeningen waaronder corona. Dit is zonder twijfel een zeer goede investering.

  22 likes
 7. nog wat; hoe dom kan een mens zijn? lopen wél met van die blauwe latex handschoentjes
  een winkelkarretje voor zich uit te duwen, en vervolgens die handschoentjes in de struiken te
  pleuren, ik heb ze zien liggen! Hoe fijn is dat? en dan nog met enne boog van 4 meter om je heen
  gaan lopen alsof je de fokking builenpest hebt.
  Ik heb te veel dom volk om mij heen, sommigen met een intellect lager als n chimpansee.
  Hier kan ik nu kwaad om worden; om dom volk

  1 likes
 8. Naast Hydroclroquine en zink is er nog een ander middel, namelijk Stromectol. Werkzame stof; Ivermectime.

  Het is een antiw-wormenmiddel (,parasiten)voor mensen. En goedkoop
  te verkrijgen bij

  https://www.apotheek.nl/medicijnen/ivermectine-om-in-te-nemen?product=stromectol

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

‘Niet gevaccineerd tegen corona? Dan kom je het concertgebouw niet in’

Veel mensen hebben twijfels over het vaccin ...

coronavaccin

Nederland zegt massaal NEE tegen coronavaccin: 80 procent laat zich NIET inenten

Als er een coronavaccin is, willen 6 ...