CoronaBuitenland

Viroloog Marc Van Ranst krijgt 2 Nederlandse eredoctoraten: ‘Een ontzettende schande’

Help ons door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

De Belgische viroloog Marc Van Ranst krijgt twee Nederlandse eredoctoraten: één van de Vrije Universiteit Amsterdam en één van de Universiteit Leiden. De VU noemt hem ‘een gewaardeerd deskundige en duider in de media’.

De Universiteit Leiden eert Van Ranst voor zijn bijdragen aan de epidemiologie en de virologie, en zijn rol als adviseur in coronatijd van de Belgische overheid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Daarnaast bent u een onvermoeibaar communicator, die via televisie, radio en kranten, maar ook de sociale media, standvastig het geluid van de ratio laat horen,” schrijft rector magnificus Hester Bijl.

Dit moet Bananasplit zijn, toch?

Na het omstreden eredoctoraat voor Frans Timmermans bij de TU Delft krijgt ook een omstreden viroloog een eredoctoraat voor zijn rol in de ‘wetenschapscommunicatie’, reageert data-analist Daniël van der Tuin.

Peter Vlemmix, mediadirecteur van Ongehoord Nederland, voegt toe: “Dit moet Bananasplit zijn, toch? Twee jaar lang iedereen en z’n moeder angst aanjagen – en uitschelden – en dan een eredoctoraat? Geef clown Bassie de zijne dan maar op 18 november.”

Echt een schande

Advocaat Bart Maes trekt op Twitter fel van leer. “Een ontzettende schande en een even zo grote vergissing die de VU nog duur te staan zal komen naarmate de geschiedenis van corona – en daarmee ook van Van Ranst – geschreven zal worden. Ik schat in dat het eredoctoraat hem uiterlijk in 2025 weer ontnomen zal worden,” schrijft hij.

Ook neuroloog Jan Bonte haalt hard uit. “Deze man is een schandvlek voor de wetenschap. Het laat zien tot welk een propaganda-instelling uw universiteit is afgedaald. Echt een schande!” twittert Bonte.

4.9 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

205 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Psa
Psa
1 jaar geleden

Aneurysm good demensen die van her injecteren zijn ziek geworden of not erger.

John
John
1 jaar geleden

De VU en de UL, die eredoctoraten uitdelen omdat het wef dat wil.

Het doet denken aan de jaren 90. Toen 2 Utrechtse professoren hun doctor titel inleverden. Reden:
Albert Heijn kreeg een eredoctoraat vanweg het invoeren van de streepjescode in zijn winkels…

De echte gepromoveerde doctoren gaven aan dat dit symbolisch is voor de verloedering en teloorgang van de wetenschap, doir corrupt te worden vanwege afhankelijkheden van geldstromen uit het bedrijfsleven.
Tegenwoordig is number one qua geld en belangenversteengeling met het bedrijfsleven bij universiteiten en politiek, overheden, de criminele pharma.

De professoren hadden gelijk: ziehier een typisch voorbeeld van dit soort totale corruptie en teloorgang van de uni’s.

Ze zijn verworden tot ZULO’S zeer uitgebreid lager onderwijs.

Annette
Annette
1 jaar geleden

MIJN BLOED KOOKT en dát nu al op de vroege ochtend. Even diep ademhalen en dan verder.

Peter Vlemmix, Bart Maes en Jan Bonte hebben hartstikke gelijk, dat zij hier schande van spreken.

Die Marc Van Ranst doet in ieder geval zijn naam eer aan: een ongelooflijk ranzige Belgische flapdrol. Iets anders is hij niet.

Samen met Marion Koopmans verantwoordelijk voor het angst aanjagen aan de naïeve bevolkingen van zowel Nederland als België.

En dan vinden zij het OOK nog eens een geweldige prestatie. Om te kotsen. Niet meer of minder.

En DAN die universiteiten. Wij weten toch al jaren, dat de Nederlandse universiteiten compleet overgenomen zijn door het schuim der aarde?

OOIT, jaren geleden, hadden de universiteiten in ons land veel aanzien in het buitenland. De kwaliteit stond op een heel hoog peil.

DAT is verleden tijd. Een artsenopleiding bijvoorbeeld is gedegradeerd tot het leren van welk pilletje of poedertje bij een bepaalde kwaal hoort.

Het is niet meer dan symptoombestrijding. En als er dan per ongeluk een verkeerd pilletje wordt gegeven. Geen ramp, want de wereldbevolking moet toch verminderd worden. En ieder slachtoffer is dan weer meegenomen, nietwaar?

En dan even over die walgelijke universiteit van Wageningen. Ooit bedachten zij daar de meest innovatieve ontdekkingen. NU is het niet anders dan een plek, waar je je vooral met insecten bezig houdt. Als IK, als leek, inmiddels al weet dat het eten van insecten voor de mens gevaarlijk is, dan zouden die jongens en meisjes in Wageningen dat toch zéker moeten weten.

Wij leven met z’n allen in een CLOWNS WORLD. Over clowns wordt gezegd: met een lach en met een traan. Maar laat in dit geval de lach maar weg.

John
John
1 jaar geleden

Ach, Hitler stond ook ooit in Time Magazine als een geweldige vent.
Dit maakt het eredoctoraat alleen minder waard in zijn geheel.

Back to top button
205
0
We lezen graag je reactie!x