Gezondheid

Mind over matter? Lichaamstemperatuur te sturen met meditatie

Help mee door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een nieuwe wetenschappelijke studie blijkt voor het eerst dat onze lichaamstemperatuur kan worden gestuurd door middel van meditatie.

Met een speciale ademhalingsmethode en visualisatietechnieken kunnen nonnen uit Tibet extra lichaamswarmte opwekken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De vrouwen registreerden een stijging van hun lichaamstemperatuur tot 38,3 graden Celsius. Ze konden daarnaast natte doeken waarin ze waren gehuld met hun eigen lichaam drogen bij een temperatuur van -25 graden Celsius.

Vlammen

In wetenschapsblad PLOS ONE schrijven wetenschappers van de Nationale Universiteit van Singapore over hun onderzoek naar nonnen die g-tummo-meditatie beoefenden. Tummo is een vorm van yoga die uit de Indische vajrayana-traditie stamt. Het vajrayana, ook wel tantrisch boeddisme genoemd, heeft als doel het boeddhaschap te bereiken om als zodanig andere voelende wezens naar de verlichting te kunnen leiden.

Het doel van tummo is om lichaamsprocessen te beheersen tijdens de ‘hoogste yoga-tantra’. Vrouwen die deze vorm van meditatie beoefenen gebruiken een ademhalingstechniek waarmee thermogenese, oftewel warmteproductie in ons lichaam, wordt opgewekt. De nonnen stelden bovendien voor dat er vlammen uit hun ruggegraat liepen.

Energieker

Aan de hand van hersenscans en temperatuurmetingen stelden wetenschappers vast dat de lichaamstemperatuur van de vrouwen daadwerkelijk sterk steeg.

Deze Tibetaanse vorm van meditatie kan volgens de wetenschappers worden ingezet voor medische behandelingen waarbij de lichaamstemperatuur moet worden gereguleerd. Visualisatietechnieken en speciale ademhalingsmethoden kunnen tot een hogere lichaamstemperatuur leiden, wat de gezondheid ten goede komt, aldus de onderzoekers.

Het onderzoek werd herhaald met westerse participanten die gebruikmaakten van dezelfde technieken. “Ook deze deelnemers bleken in staat om hun lichaamstemperatuur te doen stijgen,” zei hoofdonderzoeker Maria Kozhevnikov. “De deelnemers gaven na afloop bovendien aan dat ze zich energieker voelden en meer gefocust waren.”

Bron: Alphagalileo.org

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim
Wim
10 jaren geleden

Volgens mij werkt Wim Hof, the Iceman, ook via deze manier om zijn temperatuur te regelen.

doler
doler
10 jaren geleden

we krijgen niet voor niets koorts het lichaam reinigd zich en de energie komt weer op peil dat is eigenlijk de bedoeling van koorts maar tja mag niet he pil erin en doorgaan

wie
wie
10 jaren geleden

vlammen?

Sorry maar meditatie is het reguleren van ademhaling waardoor er beter zuurstof in het bloed wordt opgenomen. Hierdoor worden de organen sterker. Maar mediteren alleen is niet voldoende je dient ook lichamelijke oefeningen te doen, je conditie op pijl te houden. Anders is mediteren vrij zinloos.

Immers dient zowel geest als lichaam in gezonde staat te zijn.

Echter komen er geen vlammen uit je lichaam door mediteren, dat zijn fabeltjes en kwakzalvers zijn goed in fabelverhaaltjes.

Net als Bruce Lee al aangaf ik heb geen bijzonder natuurlijke krachten, ik train gewoon keihard. Zelf heb ik ook traditionele lessen gehad en ook daar gelooft men niet in hocus spocus. Het is oefenen en oefenen en die vlammen uit je lichaam gewoon uit je hoofd zetten.

Ben Rijk
Ben Rijk
10 jaren geleden

[quote name=”Wim”]Volgens mij werkt Wim Hof, the Iceman, ook via deze manier om zijn temperatuur te regelen.[/quote]
Jep, hij vermelde in een filmpje dat hij gebruikt van een methode genaamd “Tumo breathing”

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x