Blog

Nieuwe vloer uitkiezen? Check deze tips!

Help anderen door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar
Nieuwe vloer uitkiezen? Check deze tips!

Ben jij toe aan een nieuwe vloer voor je huis of appartement? Dan zijn er verschillende zaken om mee te nemen in je overwegingen. Je wilt immers graag een mooi resultaat en daar zo lang mogelijk plezier van hebben. Er is echter veel keuze en wellicht zie je door de bomen het bos niet meer. Lees in dit artikel aan welke punten je moet denken om een goede keuze te maken.

Het design

Het design van je vloer is misschien wel het allerbelangrijkste. De kleur, de textuur en de look geven sfeer aan je interieur. Momenteel is een PVC vloer of een laminaat vloer met een visgraatpatroon erg modieus. Andere trends zijn grijze tegelvloeren en licht gekleurde planken met een verweerde look.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Sterk materiaal

Wil jij ook een hele poos van je vloer genieten? Kies dan een vloer die tegen een stootje kan. Een laminaat vloer is bijvoorbeeld heel sterk. Een vlek moet je bovendien eenvoudig kunnen verwijderen. Dit is bij zowel PVC als laminaat het geval.  PVC heeft echter een langere levensduur en voelt warmer aan als je er op sokken of blote voeten overheen loopt. Je krijgt dus minder gauw last van koude voeten. Wellicht is voor jou ook de milieuvriendelijkheid van de vloerbedekking een belangrijk punt. Kijk dan goed naar het soort materiaal, hoe het geproduceerd is en of het recyclebaar is.

Geluidsoverlast?

Wie voor een harde vloersoort kiest, moet even opletten of dit een bron van geluidsoverlast zou kunnen worden. Zo’n vloer produceert wanneer je er op schoenen overheen wandelt namelijk meer geluid dan tapijt. Dit kan ergernis bij huisgenoten en de buren opleveren. Je hebt misschien wel eens gehoord dat een PVC vloer dan een betere oplossing zou zijn dan laminaat. Met een goede ondervloer is er echter geen verschil en zijn zowel PVC als laminaat geluidsarm. Een massieve ondervloer zal geluiden goed dempen. Ook zorgt een ondervloer voor isolatie en een mooie uitstraling. Het verbergt bovendien kleine oneffenheden in de ondergrond. Grotere gaten en bobbels in de ondergrond moet je wegwerken voordat je de vloer legt.

Zelf plaatsen of laten leggen

Ben je handig? Dan bespaar je door de nieuwe vloer zelf te leggen veel geld. Kies dan wel voor een vloersoort die eenvoudig te plaatsen is, zoals kliklaminaat of klik PVC. Heb je weinig tijd, beschik je over een ruim budget of heb je twee linkerhanden? Schakel dan een professionele vloerenlegger in. Deze vakman of -vrouw heeft de nodige kennis en ervaring in huis om een perfecte vloer te leggen. Je krijgt bovendien vaak garantie.

De kosten

Voor veel mensen is tot slot de prijs een belangrijke overweging bij de aanschaf van een nieuwe vloer. Over het algemeen zijn tapijt en laminaat voordeliger dan parket of een vloer van PVC. Aan de andere kant hebben houten vloeren en PVC vloeren meestal een langere levensduur. Dus dat is ook iets om rekening mee te houden. Verder kan het erg lonend zijn om de prijzen van meerdere leveranciers met elkaar te vergelijken.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x