CoronaMens en Dier

Onthullingen over De Jonge leiden tot golf van verontwaardiging: ‘Zeer zorgwekkend’

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

Tijdens de ‘coronacrisis’ wilde minister Hugo de Jonge een keiharde aanpak van huisartsen en daarnaast zette hij de inspectie (IGJ) op bedenkelijke wijze onder druk. Dat blijkt uit onderzoek naar Wob-documenten door data-analisten Daniël van der Tuin en Cees van den Bos.

De minister raakte persoonlijk betrokken bij het aanpakken van huisartsen. Hij wilde onder meer een conceptnota ontvangen over huisarts Rob Elens.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Uit een e-mail van 20 augustus 2021 blijkt dat De Jonge op dat moment allerminst tevreden is over de IGJ. Hij schrijft: “Ik wil een afspraak, ik wil weten wat de inspectie doet en of het gehele instrumentarium maximaal wordt ingezet.” De minister wijst er vervolgens op dat verschillende artsen de vaccinatiebereidheid ondermijnen en de vaccinatiecampagne in gevaar brengen. Hij pleit voor de inzet van alle middelen bij de aanpak van huisartsen.

De Jonge vraagt zich ook af waarom huisartsen die mensen ontmoedigen zich te laten vaccineren, nog steeds hun beroep mogen uitoefenen.

Ronduit stuitend

De onthullingen leiden tot een golf van verontwaardiging. “De misplaatste neerbuigendheid van Hugo de Jonge naar huisartsen die in de corona-episode naar eer en geweten hun vak probeerden uit te oefenen is ronduit stuitend. Een minister zonder kennis van zaken wordt op deze manier juist zelf een gevaar voor de volksgezondheid,” stelt Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL).

Huisarts Els van Veen zegt: “Het meest bijzondere vind ik nog dat veel artsen dit normaal gedrag vonden voor een minister van VWS. Of leg ik het zwijgen van het artsengilde zoals de KNMG verkeerd uit? Hugo de Jonge duldt geen tegenspraak van huisartsen, anders kun je ontslagen worden, wat Hugo betreft.”

Met afstand de gevaarlijkste gek in de Tweede Kamer

“Hugo de Jonge, met een opleiding aan de PABO, die pleitte voor een beroepsverbod van gerespecteerde artsen die zijn lijn niet altijd steunden. Zeer zorgwekkend,” reageert BVNL-bestuurder Hans van Tellingen.

Neuroloog Jan Bonte trekt fel van leer. “Hugo de Jonge heeft geen medische opleiding nodig. Laat staan een specialisatie. Hij weet zo ook wel wat goed is, en wie dokter mag zijn en wie niet. Hij is met afstand de gevaarlijkste gek die in de Tweede Kamer zit,” twittert hij.

Krankzinnige uitspraken

“Wat is het toch een griezel,” schrijft blogger Jan Gajentaan.

Bioloog Richard Steenvoorden vraagt zich af: “Ik ben benieuwd hoe Johan Derksen, Hugo de Jonge en al die geïndoctrineerde mensen met kokervisie op vaccinatie nu terugkijken op hun krankzinnige uitspraken.”

4.9 289 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

289 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

‘Van wijk tot wijk, van deur tot deur, van arm tot arm’. Geschifte onderwijzer.

Afweersysteem
Afweersysteem
1 jaar geleden

Nog krankzinniger kan het ook in NL anno 2020-2022:

2 parlementen die ‘minister’ hugo de jonge z’n gang laten gaan eerst qua volksgezondheid en nu volshuisvesting.

Krankzinnig corrupt.

dna
dna
1 jaar geleden

‘Verontwaardiging’, ‘zeer zorgwekkend’….thats it

Verder gebeurd er niets omdat dit volk onverschillig en verraderlijk is. Ze zouden nooit inspraak mogen hebben op globaal niveau ook! Té onderontwikkeld.

Hans
Hans
1 jaar geleden

dat zo iemand onschendbaar is is toch ongelooflijk.!!!!!!!

Back to top button
289
0
We lezen graag je reactie!x