Het Complot

Verband tussen vermiste Boeing en een mysterieus atol?

Help mee door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers houden er steeds meer rekening mee dat de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines, waar al wekenlang naar wordt gezocht, niet in de Indische Oceaan is gecrasht. Bronnen binnen het onderzoeksteam zeggen dat de zoektocht mogelijk helemaal opnieuw moet beginnen als er niet snel nieuwe aanwijzingen worden gevonden over het lot van vlucht MH370.

Het internationale reddingsteam in Kuala Lumpur, dat tot nu toe tevergeefs heeft gezocht naar het vermiste vliegtuig in een poging dit ‘ongekende luchtvaartmysterie’ op te lossen, houdt rekening met de mogelijkheid dat de Boeing toch ergens is geland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Als er de komende dagen geen positief resultaat komt, zullen we deze mogelijkheid opnieuw moeten bekijken,” zeggen de bronnen volgens een exclusief bericht in de Maleisische krant New Straits Times. “De theorie dat het toestel ergens is geland is niet onmogelijk, aangezien we nog steeds geen enkel wrakstuk hebben gevonden dat aan de Boeing 777 kan worden gelinkt.”

De bronnen geven niet aan in welk land het vliegtuig mogelijk is geland. “De mogelijkheid dat één bepaald land het toestel verstopt terwijl meer dan 20 landen er naar op zoek zijn klinkt absurd,” aldus de onderzoekers. Eén van de mogelijkheden is dat de vlucht een noodlanding heeft gemaakt in een afgelegen gebied.

De bronnen gaven toe dat het moeilijk is vast te stellen of de vlucht in de Indische Oceaan is geëindigd. Het onderzoeksteam is afhankelijk geweest van een communicatiesatelliet van het bedrijf Inmarsat, die geen details heeft doorgegeven over de richting, hoogte en snelheid van het vliegtuig.

Familieleden van de passagiers aan boord van vlucht MH370 hebben felle kritiek geuit op de manier waarop de Maleisische regering het onderzoek heeft uitgevoerd. “We zijn eigenlijk terug bij af,” zei Sarah Bajc, de vriendin van passagier Philip Wood. “We weten niets zeker. We willen overnieuw beginnen, maar dan moeten andere mensen de informatie tegen het licht houden.”

Bajc stuurde namens alle ‘families van MH370’ een e-mail naar de media, waarin alle klachten worden opgesomd. Zo zou de regering geen belangrijke updates aan familieleden geven en is het moeilijk om toegang te krijgen tot experts die technische vragen zouden kunnen beantwoorden.

De Maleisische overheid wordt ook bekritiseerd omdat er geen onafhankelijk onderzoek is ingesteld naar de verzamelde gegevens. Het wordt de regering daarnaast kwalijk genomen dat familieleden niet werden ingelicht voordat nieuwe informatie via de media naar buiten kwam.

De overheid heeft zelfs al voorgesteld om overlijdensaktes af te geven of financiële compensatie te bieden, terwijl het vliegtuig nog niet is gevonden. De familieleden sluiten de brief af met de tekst ‘wij zijn woest, hopeloos en geschokt!’

Bij gebrek aan bewijzen vieren complottheorieën opnieuw hoogtij. Een hoofdrol is weggelegd voor een klein atol in de Indische Oceaan: Diego Garcia. De totale oppervlakte beslaat zestig vierkante kilometer, het is eigendom van de Britten, maar het wordt geleased door de Verenigde Staten. De Amerikanen bezitten er een militaire basis, maar rond het atol hangt een waas van mysterie.

De geheime legerbasis op het atol wordt door de Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten gebruikt om terroristen te ondervragen en te martelen voordat ze overgeplaatst worden naar Guantanamo, meldt de krant The Guardian.

Diego Garcia beschikt over een landingsbaan die lang genoeg is om een Boeing 777 te ontvangen. De piloot van MH370 heeft de landing op het eiland eerder al geoefend op zijn vluchtsimulator. Nadat het vliegtuig officieel van de radar verdween zou het Amerikaanse leger een groot containerschip hebben besteld om ‘iets’ te vervoeren naar Singapore.

[Today, New Straits Times, AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
10 jaren geleden

Enige tijd terug werd ik zwetend wakker vanuit een droom en spookte de woorden Pulau Penang door mijn hoofd. Ik had deze woorden herhaaldelijk te horen gekregen van tientallen personen die ik tegen kwam in mijn droom en die mij steeds weer deze woorden doorgaven. Nadat deze woorden in mijn hoofd zaten werd ik opeens gevolgd door diverse andere personen die nogal dreigend overkwamen op mij en ik besloot te vluchten voor ze. Hevig ontdaan bleef ik op het bed zitten toen mijn vrouw vroeg of ik slecht gedroomd had aangezien ik er erg belabberd uit zag. Het verhaal verteld en later op de dag de woorden opgezocht op de pc en of ze überhaupt wel bestonden. Ik kwam tot de conclusie dat het Vrij Maleisië of Mooi Maleisië kon betekenen. Dit gelezen hebbende verder niet meer aan gedacht tot ik vanavond een artikel las op het internet, in de telegraaf, dat de co-piloot van MH370 nog geprobeerd had te bellen voordat het toestel verdween. Wat bij mij kippenvel over mijn gehele lichaam gaf was dat dit op of nabij het eiland Penang was. Ik heb nooit geweten dat dit eiland bestond. Zelf vind ik dit toch wel een rare samenloop van omstandigheden vooral dat in mijn droom de personen die mij deze woorden zeiden redelijk zenuwachtig bleken te zijn.

Dit had ik al eerder op de site gezet, maar door bovenstaande, heb ik het gevoel dat ik dit wederom vermelden moet.
Is de US echt op deze manier bezig om een microchip in handen te krijgen?

Huisheks
Huisheks
10 jaren geleden

Wat voor mensen zijn dit, die in regeringen en overheidsinstanties zitting hebben en continue de kluit belazeren ?
Wat voor mensen zijn dat, die willens en weten families in onzekerheid willen houden omtrent het wel en wee van hun geliefden ??
Wat voor mensen zijn dit, die, met zo’n ziekelijke inslag deze missies uitvoeren ? Welke geldige reden wordt hen voorgespiegeld zodat ze zonder scrupules ” Befehl ist Befehl ” uitvoeren ??
Wat is het hogere doel en wie leent zich hier voor ?
Als U dat zou weten van iemand in uw omgeving, zou U daar dan wat aan doen ??
Zou u zo iemand aan de kaak willen stellen ? Of denkt U dan ; dat is mijn zaak niet, ik bemoei mij daar niet mee…
In zo’n geval zou U dan in principe net zo schuldig zijn als de uitvoerenden !!!

Nerovinger
Nerovinger
10 jaren geleden

Doet mij denken aan de Amerikaanse televisieserie ” Lost “

Djon Doe
Djon Doe
10 jaren geleden

Beste Johan,

Pulau betekent in bahasa Indonesia en het maleis letterlijk: Eiland. Pulau Penang is dus eiland Penang. Wat mij betreft klopt je vertaling over free Malaysia dan ook niet.
Ik hoop dat de waarheid snel boven tafel komt iig.

gr.

Djon Doe

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x