Buitenland

Europarlementariër geeft donderspeech: ‘De Europese Unie verandert in een door en door corrupte dictatuur’

Help ons door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

Woensdag werd in het Europees Parlement gedebatteerd over Hongarije. Het EU-land kan niet langer worden beschouwd als een volwaardige democratie, zo stelt het Parlement. Het vindt dat het tijd is om hard in te grijpen en geen geld uit het coronaherstelfonds naar Boedapest te sturen totdat Hongarije voldoet aan de afspraken over de rechtsstaat.

De PvdA vindt dat de Europese Commissie meer vaart moet maken met het zogeheten conditionaliteitsmechanisme, dat het EU-budget aan de rechtsstaat koppelt. Europarlementariër Tineke Strik (GroenLinks) zei dat Hongarije ook op andere subsidies moet worden gekort.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

FVD-Europarlementslid Marcel de Graaff trok tijdens het debat fel van leer tegen de gevestigde orde. “De Europese Unie zelf verandert in een door en door corrupte dictatuur. Regeringen in landen als Nederland, Duitsland, Frankrijk, België en Italië zijn hetzelfde,” zei hij.

Gifspuiten

“Hier wordt de gezondheid van mensen aangetast door gifspuiten, waar Ursula von der Leyen waarschijnlijk dik aan verdiend heeft. Hier wordt de democratie om zeep geholpen door de weigering openheid te geven over vaccindeals. En hier wordt de vrijheid van meningsuiting door het putje gespoeld door censuur onder het voorwendsel van desinformatie,” vervolgde De Graaff.

De welvaart verdwijnt door het opjagen van de voedsel- en energieprijzen. Ze onteigenen de boeren vanwege de Green Deal, terwijl juist de boeren ons uit deze ellende kunnen redden, aldus de Europarlementariër.

Door en door corrupte en hypocriete EU

“De media, geleid door oud-politici, krijgen miljoenen betaald om het volk voor te liegen over niet-bestaande ziekten, over niet-bestaande opwarming en over niet-bestaande vijanden in het oosten. En rechters worden door regeringen alleen benoemd wanneer ze op de heersende politieke lijn zitten. En deze door en door corrupte en hypocriete EU en haar lidstaten hebben het gore lef om Hongarije de maat te nemen?”

“De rechtsstaat in Hongarije, dat de traditionele christelijke waarden van onze cultuur fier uitdraagt, dat de laagste energieprijs van de EU heeft, dat antidemocratische immigranten keihard weigert toe te laten, is de blauwdruk van hoe lidstaten met de EU moeten omgaan. En ik eis van dit Parlement en de Commissie hiernaar te handelen,” zei De Graaff.

4.9 213 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Oleehop
Oleehop
1 jaar geleden

En zo is dat. Hou vol Marcel. Je bent 1 van de weinigen die het nog ziet.

John
John
1 jaar geleden

Hij kan roepen wat oe wil. De parlementen zijn poppenkast kamers geworden. De technocraten luisteren niet naar politici.

Ze luisteren naar algoritmes via welke kunstmatige intelligentie hun de weg wijst. En deze K.I. a la google’s Deepmind, kan ons gevaarlijker worden dan een 3e wereldoorlog. Het streven is immers transhumanisme. De mens moet versmelten met de machine. Totdat de machine bepaald dat de mens inferieur is….

Dat gedrag zien we nu al in de parlementen. Het humane heeft afgedaan…

Annette
Annette
1 jaar geleden

Marcel de Graaff heeft 100% gelijk met ALLES wat hij zegt. Chapeau voor één van de weinigen binnen de Europese Raad, die WEL duidelijk benoemt wat er allemaal gebeurt.

Die misselijke linkse partijen, met hier als voorbeeld ene Tineke Strik van Groen Links, wijzen maar met hun beschuldigende vingertjes naar de leider van Hongarije, Victor Orban.

Ik zal het hier maar héél eerlijk zeggen: Als mijn man en ik minimaal 30 jaar jonger waren EN de financiële mogelijkheden hadden, dan waren wij definitief weg uit dit, inmiddels, waardeloze land.

ALS wij hier in Nederland óók zo’n leider als Victor Orban hadden, dan zaten wij momenteel NIET in de shit, waarin wij met z’n allen terecht gekomen zijn.

Even een paar voorbeelden ter vergelijking:
In Hongarije is een stringent immigratiebeleid. Daar worden maar mondjesmaat mensen uit Verweggistan binnengelaten. En ALS ze dan al binnenkomen, dan worden ze niet in de watten gelegd, maar moeten daadwerkelijk de handen uit de mouwen stropen. En ZO hoort het ook.
Dan Nederland: Hier is het zo, dat de eigen bevolking kan verrekken en de nieuwkomers compleet in de watten worden gelegd. Met een zéér reële kans, dat WIJ binnenkort onze huizen mogen verlaten om hun daarvoor in de plaats te laten.
Wat mij betreft: over my dead body!

In Hongarije is de energieprijs dus de laagste van Europa. Eén van de redenen is ongetwijfeld de belasting op de energie. Ook nemen ze, als ik het goed heb, nog steeds Russisch gas af.
In Nederland, terwijl wij nota bene op een gigantische gasbel zitten, is de energieprijs inmiddels de hoogste van Europa. Dat wil dus zeggen, dat WIJ er helemaal niets meer toe doen. Wij mogen in de kou zitten. En als het water figuurlijk tot onze lippen stijgt, komt onze fijne overheid met de oplossing. Als de zogenaamde reddende engel.
Trap je daar in, dan is je vrijheid voor eeuwig gedaan.

Dat die idioten in de Europese Raad het nog steeds durven te hebben over een rechtsstaat, is een absolute gotspe. Er IS helemaal geen rechtsstaat meer. Alleen maar tirannie en dictatuur.

De Europese Unie is het meest bedreigende element voor ons aller vrijheid.

Het feit, dat die ongekozen, zogenaamde volksvertegenwoordigers steeds meer macht naar zich toetrekken, is veelzeggend.

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

Die Frans Timmermans ziet het nog eens helemaal fout gaan in de EU, zo luchtte hij recentelijk zijn hart in een interview.

Back to top button
120
0
We lezen graag je reactie!x