Homepagina » Binnenland » Artsen uiten felle kritiek op ethicus die vaccineren morele plicht noemt: ‘Werkelijk schandalig’
ethicus

Artsen uiten felle kritiek op ethicus die vaccineren morele plicht noemt: ‘Werkelijk schandalig’

Gert van Dijk, ethicus bij artsenfederatie KNMG en het Erasmus MC, schrijft in een column voor de website van de KNMG dat hij straks vooraan zal staan als er een veilig en effectief coronavaccin beschikbaar komt. “Door mijzelf openlijk te laten vaccineren, geef ik ook een signaal af aan mensen die daarover twijfelen, in de hoop dat zij mijn voorbeeld volgen.”

De vraag die volgens hem de komende periode zal gaan spelen, is of mensen die zich bewust niet laten vaccineren, daarvan ook consequenties moeten dragen. “Eerlijk gezegd denk ik dat dat voor medewerkers in de zorg onvermijdelijk is,” schrijft de ethicus. Als werknemer in de zorg heb je immers de professionele plicht om zoveel mogelijk te voorkomen dat je de mensen besmet voor wie je zorgt, zegt hij.

Het zou me niet verbazen als ook deze reactie, van een huisarts, weer eens verwijderd wordt

Het regent kritische reacties op de column van Van Dijk. Zo schrijft oogarts Hans Ligtvoet: “Wel knap van u dat u het Erasmus MC zo heeft kunnen foppen om uw mening te accepteren, maar bij mij lukt dat niet. De weerstand van het gezonde verstand is te groot. Uw bijdrage splijt de samenleving, want er kan geen samen meer zijn indien geen vaccinatie voor eenieder. Geen samen is geen samenleving. Wanneer gaat u met pensioen eigenlijk? Want dat wordt hoog tijd. Uw bijdrage voegt niets toe. Is schadelijk bovendien.”

“Werkelijk schandalig dat de heer Van Dijk, nota bene een ethicus op dit platform, met een dergelijk standpunt naar buiten kan treden. Hij heeft er werkelijk niets van begrepen,” reageert huisarts J. Luijendijk. De coronamaatregelen noemt Luijendijk ‘in overgrote mate zinloos en destructief’. “Totale waanzin is het. En in dat laatste kader zou het me niet verbazen als ook deze reactie, van een huisarts, weer eens verwijderd wordt. Want tja, censuur is inmiddels ook volstrekt normaal in dit land.”

Ik vind de kwaal niet erg indrukwekkend. Ik heb veel patiënten ermee gezien

“Met dit stuk geeft u er blijk van zowel als arts als als ethicus geen knip voor de neus waard te zijn. Een niet-gevaccineerd iemand kan alleen een niet-gevaccineerd iemand besmetten. Wordt een patiënt in uw ziekenhuis derhalve besmet door een medewerker, dan betreft dit TWEE personen die er ZELF voor gekozen hebben niet te vaccineren, en daar de consequenties van te dragen,” zegt huisarts Brinkema. De huisarts wijst verder op deze Kamerbrief van minister Hugo de Jonge waarin duidelijk vermeld staat dat het coronavaccin een risico is.

Huisarts E.B. van Veen heeft twee opmerkingen. Eén: het middel is een nieuw RNA-vaccin, dat veranderingen in het genoom, dus in het DNA, van de mens zou kunnen geven. Met op de lange termijn effecten die wij nu nog niet kunnen voorzien. En twee: “Ik vind de kwaal (Covid-19) niet erg indrukwekkend. Ik heb veel patiënten ermee gezien. Geen één is eraan overleden, ook hoogbejaarde mensen niet. De IFR ligt rond de 0,23% en bij mensen onder de 70 jaar zelfs veel lager, 0,05%. Wat mij betreft gaan we per direct terug naar normaal.”

Update: de KNMG heeft de reacties inmiddels uitgeschakeld.

[KNMG]
4.8 75 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paul
Paul
1 maand geleden

En wederom wordt er van uitgegaan dat een vaccinatie asymptomatische besmettingen voorkomt. Terwijl dat helemaal niet zo is. Die vaccins bestrijden alleen de symptomen… 90%effectief: waartegen?
100% veilig : maar staatsgeheim wat er precies in zit….
Mensen die al immuun zijn,.: toch vaccineren… Ga eens heel snel opdonderen met deze onzin. Wie denken ze wel niet dat ze zijn

ProAsfalt
ProAsfalt
Reactie op  Paul
1 maand geleden

Dat staatsgeheim is inderdaad een punt van aandacht.

Stay Positive
Stay Positive
Reactie op  Paul
1 maand geleden

Nou en of, die neo marxistische cartel leden gedragen zich als horen. Echte aso’s, en niet te zuinig ook.

Hoorde ook nog dat Hugootje zich zou laten vaccineren. Dan zou ik kiezen voor een willekeurig persoon die dat dna vaccin zet. Voordat er een zoutoplossing in gaat, dan wel het echte vaccin. Hoop dat de complicaties zo erg zijn, dat het gelijk klaar is. Zijn kinderen laat ie ook niet vaccineren. Dus deze engnek is ziek in zijn hoofd. Niet te vertrouwen.

Rob
Rob
Reactie op  Paul
1 maand geleden

Voorkomen dat je iets krijgt door iets te injecteren wat vele malen gevaarlijker is de de ‘ziekte’ die je kan krijgen. Lang geleden had ik een tandarts die preventief te werk ging. Hij wilde voorkomen dat ik in de toekomst gaatjes zou krijgen. Daarvoor wilde hij preventief kiezen vullen. Maar daar moest hij wel gaatjes voor boren. Zo werkt ‘preventief werken’, iets veroorzaken waar ze je in de toekomst voor willen behoeden. Alleen is het huidige ‘preventief werken om te voorkomen dat je later ziek wordt’ dodelijk.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Paul
1 maand geleden

Deze meneer is verbonden geweest aan het wetenschappelijk bureau van
D66. ‘Toevallig’ de partij naast de VVD die het liefst vaccinaties verplicht maakt.

https://www.gertvandijk.com/over-gert-van-dijk

En Het Erasmus MC?

Erasmus MC>>>>>Bill & Melinda Gates foundation

https://survey.erasmusmc.nl/intern/pwp/wstolk&tab=3

niemandalletje
niemandalletje
Reactie op  Paul
1 maand geleden

100% veilig? Waarom wil geen van hen dan hun aansprakelijkheid accepteren of nemen, mocht dat niet zo zijn? En inderdaad, dat staatsgeheim is een behoorlijk punt van aandacht waard.

Paul
Paul
Reactie op  niemandalletje
1 maand geleden

Soros en Bill Gates hebben aandelen in Wuhan, Pfizer, WHO, via Black Rock Foundation.
Dat Corona is een verdienmodel en angst aanjager om de vaccinaties te verkopen.
Alles is omgekocht van politiek tot media.

niemandalletje
niemandalletje
Reactie op  Paul
1 maand geleden

Dat blijkt wel – Biden en de schaduw bank BlackRock bijvoorbeeld.

Clown Bassie
Clown Bassie
Reactie op  Paul
1 maand geleden

Als ik een miljardair zou zijn, zou ik een wedstrijd met beloning uitschrijven voor de hackers: welke hacker kan zijn systeem hacken en achterhalen wat zijn ingrediënten zijn.

Henk
Henk
1 maand geleden

hij schrift vooraan te staan bij “veilig en effectief coronavaccin”.
Dat is niet onethisch, maar het is verstandig op op een veilig en effectief vaccin te wachten.
Duurt nog wel een jaartje of tien denk ik.

Typisch ook weer zo’n volksverlakker. Suggereren dat hij binnenkort een vaccin gaat halen dat niet meer is dan een experiment en suggereren dat het veilig is, maar onderwijl eigenlijk zeggen dat hij helemaal niks gaat halen.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Het is in nederland altijd je goed recht geweest om vaccinatie te weigeren.
Ik vind het wel zo dat je niet voor anderen mag weigeren wat veel fundamentalistische christenen met hun kinderen doen.
In dezelfde redenatie kan je dus ook niet anderen opleggen het wel te doen.
Zeker als het gaat om een onnozel kwaaltje als corona. Kijk naar de statistieken van het cbs. Dit jaar evenveel overlijdens als vorig jaar, gecorrigeerd voor bevolkingsaantal.
Corona is een machtsmiddel en het verbaast me in hoge mate dat iemand die slim genoeg is om ethicus te worden dit niet doorziet en tevens de mensonterende lockdown maatregelen voor het gemak maar even vergeet. In één ding hadden ze dan wel gelijk, soms tast corona de hersens aan. Dat is in deze duidelijk het geval.
Ethicus? Mijn achter uitgang, inleveren die titel.

kees
kees
Reactie op  Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Dat is het muilkorfje, zuurstof gebrek:
Gevolgen – HERSENBESCHADIGING HARTVALEN, BACTERIELE LONGONTSTEKING. 80% heeft met dat eerste al problemen.

Nico
Nico
Reactie op  Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Wat zeg je nu Rob? : “Ik vind het wel zo dat je niet voor anderen mag weigeren wat veel fundamentalistische christenen met hun kinderen doen.” ?????
Het is, volgens mij, nog steeds zo dat OUDERS verantwoordelijk zijn voor hun kinderen en, tot zij zelf mogen en KUNNEN beslissen, die beslissingen voor hen nemen. Of het nu om wel of niet vaccineren gaat!
Waarom je er opeens de ‘fundamentele christenen’ bij haalt ontgaat me helemaal: op dit moment bestaat de groep EX-vaxers voor het merendeel uit niet-gelovogen en hoog-opgeleide Nederlanders.
Misschien moet jij je eerst even in de materie verdiepen (kijk eens op Vaccin Vrij) voordat je uitspraken doet.


koddebeier
koddebeier
1 maand geleden

Waar bemoeid die rat zich mee !

Billy
Billy
1 maand geleden

Wat een super dom standpunt!!!!
Dat noemt zich ethicus 😝😝

Bing
Bing
1 maand geleden

Een eng clubje is dat Erasmus mc,Gommers,Koopmans,Kuipers en deze van Dijk☠️

rop
rop
1 maand geleden

Een morele plicht, of dat de mens de moraliteit op een eerste plaats stelt, wat een onzin ,wat is in deze Tijd nog nog moreel? of wat is dat moreel eigenlijk dan wel, waar heeft dat eigenlijk nog mee te maken, bestaat het eigenlijk wel, of vullen we het in uit een soort angst voor elkander, of als een soort groot gevaar voor de samenleving, lijkt me eerder dat de mens zelf als er iets aan de hand is, en als er dan geen Eenheid is, het op een of ander manier verwijst naar moraliteit, het heeft wel met een soort normaal te maken, maar die normaalheid is ver te zoeken ,is het normaal en moreel verantwoordelijk om deze virus gekte die op alle fronten word overdreven, dat lijkt mij dan ook dat een morele plicht ook een overdreven ver gezocht iets is. wat is eigenlijk dan moreel en normaal, het is ver te zoeken en dat zoeken verstikt de hele samenleving. dankzij de idioterie van angsthazen [overheden]die denken te weten hoe het bestreden moet worden door eigenlijk gezegd een soort gif te laten injecteren als een soort zekerheid voor de samenleving

Henk R
Henk R
1 maand geleden

Nou ik laat me zeker niet vaccineren en de consequenties daarvan neem ik met liefde. Maar waar deze ethicus op inspeelt ,is gewoon weer ordinair bangmakerij.

frans
frans
1 maand geleden

een ethicus van likmevessie

Petrus
Petrus
1 maand geleden

Gert van Dijk zijn ethiek is: dwang en onderdrukking.
En dat noemt zich arts?
Wat een hangjas.

x

Check Also

arts

Arts gaat internet over: ‘Ze zijn hier in dit land mensen aan het vermoorden met vaccins’

In Amsterdam vond vandaag een demonstratie tegen ...

coronavaccin

Het gaat hard: 55 Amerikanen overleden na coronavaccins

In de Verenigde Staten zijn 55 mensen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

71
0
We lezen graag je reactie!x