Homepagina » Natuur en Milieu » Geen verband tussen CO2-concentratie en temperatuur. Emeritus hoogleraar legt uit waarom we in Nederland volkomen van het padje zijn
Geen verband tussen CO2-concentratie en temperatuur. Emeritus hoogleraar legt uit waarom we in Nederland volkomen van het padje zijn

Geen verband tussen CO2-concentratie en temperatuur. Emeritus hoogleraar legt uit waarom we in Nederland volkomen van het padje zijn

Het klimaat op aarde heeft zich in de afgelopen decennia bitter weinig aangetrokken van de alarmistische voorspellingen die door politici zijn gedaan.

De waarnemingen van de laatste jaren laten zelfs een afkoeling van de gemiddelde aardtemperatuur zien, stelt emeritus hoogleraar en voormalig Eerste Kamerlid Kees de Lange vast.

Toch hebben zeven politieke partijen – VVD, CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks, SP en PvdA – besloten het klimaat van onze planeet tot de orde te roepen en onder controle te brengen.

Gigantische kosten

Het voornemen om tot een klimaatwet te komen is echter niet terug te vinden in de verkiezingsprogramma’s van de partijen, aldus De Lange.

De kiezer draait wel op voor de gigantische kosten die de klimaatwet met zich meebrengt, terwijl volstrekt onduidelijk is wat het klimaatprobleem nu eigenlijk inhoudt en of de voorgestelde maatregelen tot merkbare effecten zullen leiden, voegt hij toe.

De hoogleraar merkt op dat klimaatmodellen ongeschikt zijn voor het doen van klimaatvoorspellingen omdat het verschil tussen waarnemingen en modeluitkomsten meestal erg groot is.

Geen enkel verband

Toch komen vrijwel alle alarmistische verhalen die je bijna dagelijks over je uitgestort krijgt in de media voort uit deze modellen.

Het VN-klimaatpanel heeft inmiddels ook vastgesteld dat klimaatmodellen niet geschikt zijn voor langetermijnvoorspellingen.

De Lange legt uit dat er geen enkel verband is tussen de CO2-concentratie en de temperatuur van de aarde.

Grootst mogelijke onzin

Factoren die de aardtemperatuur wel beïnvloeden zijn volgens hem zonneactiviteit en atmosferische druk.

Aangezien Nederlandse volksvertegenwoordigers de ballen verstand hebben van natuurwetenschappen, staat de politieke deur moeiteloos open voor de grootst mogelijke onzin, betoogt De Lange.

“De conclusie moet helaas luiden dat we op klimaatgebied in Nederland volkomen van het padje zijn,” besluit hij.

[OpinieZ]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
2 jaren geleden

niet getreurd ik las net dat de wetenschappers zich zorgen maken en wel massale uitsterving en dat is al 5 keer gebeurd.
ze zeggen 550 miljoen jaar geleden zat er bijna geen zuurstof meer in het water en daardoor was al het leven op aarde vernietigt?
geweldig hoe ze dit weten?
maar ja klimaatverandering kwam weer om de hoek kijken.

Louise
Louise
2 jaren geleden

Nederland is al jaren van het padje af dat is het probleem op alle fronten…
Misschien kan Kees de lange ( emeritus hoogleraar ) eens een brief sturen naar de eerste en tweede kamer , misschien dat er iemand luistert…….

Rini
Rini
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Tegen domheid is niet te vechten…

drdellago
drdellago
2 jaren geleden

Die hoogleraar hebben ze natuurlijk uit de eerste kamer geflikkerd. Want praat vooal niet over natuurlijk.

John
John
2 jaren geleden

Waarom wordt iemand als dhr De lange nu nooit eens uitgenodigd in programma’s als Eenvandaag, Pauw, Jinelk, Nieuwsuur, Radar, RTL Laat, DWDD etc ?

Frans2
Frans2
Reactie op  John
2 jaren geleden

[ de laatste jaren laten zelfs een afkoeling ]
Klopt, en dat riepen ze ook in 1985, 1993, 2008 en 2013.
En daarna schoot het weer keihard omhoog.
http://sargasso.nl/wp-content/uploads/2018/06/wereldtemp_201805_470.png

Kees de Lange, ex Shell onderzoeker(!) en ex hoogleraar moleculaire spectroscopie en laserspectroscopie, heeft wiskunde, natuurkunde en sterrenkunde gestudeerd.
Helaas geen klimaatexpert dus, maar wel een pietsie bekend, dus de olielobby heeft een goeie aan hem.

Sunny
Sunny
2 jaren geleden

De link verwijst naar een website waar ik dit stuk niet kan vinden.
Waar is het orginele bericht?

ECHTwakker!
ECHTwakker!
2 jaren geleden

Natuurlijk is de opwarming van de aarde bullsh*t , alles wat wij mogen weten en leren van de deepstate is bullsh*t. Alles heeft een achterliggende reden en dat is verspreiden van angst en het kunnen berzinnen van nieuwe politieke maatregeltjes die ons meer belastinggeld kosten.

Wakker worden , zombies !

Tijn
Tijn
2 jaren geleden

Hoewel CO2 een broeikasgas is, speelt het, zelfs bij zeer hoge concentraties, geen rol van betekenis. Het klimaat is door een veelvoud aan factoren ,waarvan wij een aantal zeer voorname niet kunnen beïnvloeden, voortdurend aan verandering onderhevig. De afgelopen 10.000 jaar hebben we geen periode meegemaakt die zo stabiel en gunstig was als de afgelopen 150 jaar. Dàt is de reden van onze huidige aantallen en ons huidige beschavingsniveau. Het werk van Randal Carlson is in dit kader buitengewoon interessant.

Qvic
Qvic
2 jaren geleden

Waarom wordt het CO2 gas beschouwd als een broeikasgas? Dit zeer stabiele gas gaat met niets meer een verbinding aan, want het is een verzadigd gas. Het gedraagt zich als ware een edelgas. Het is onzichtbaar en ruikloos en het komt maar voor 0,004% voor in onze atmosfeer. Het is niet te meten met onze huidige technologische meetapparatuur in de buitenlucht, het is enkel te meten bij de bron. Zo weegt het molecuul kooldioxide 1,97 kg/m3 bij 173,15 graden Kelvin, maar onze atmosfeer dat bestaat 88% uit stikstof en 21% uit zuurstofoxide en 1% uit Argon bestaat en wegen samen ongeveer 2 kg/m3 bij 173,15 graden Kelvin. Dus geen 1,97 kg/m3, maar – 0,03 kg/m3 ten opzichte van onze omgevingslucht van 173,15 graden Kelvin. Waarom wordt er dan zo’n ophef van dit relatieve zeldzame gas gemaakt. De ophef dat we dagelijks honderden tonnen CO2 gas uitstoten is dan ook een broodje aapverhaal, die ons angst moet inboezemen, om zo ons het niet bestaande probleem te kunnen laten aanpraten en als enige waarheid te doen gelden. Zodat deze onzin extra belast kan worden. Komt het doordat de zogenaamde wetenschappers totaal geen kennis hebben van chemische verbindingen. Dat lijkt er zeer sterk op, want zij begrijpen ook niet dat dit natuurlijke gas zich door zonlicht en door bliksems in onweersbuien tot ontbinding komt in koolmonoxide en ozon. Dit ozon (o3 zuurstofdioxide) vervalt in een fractie van een seconde weer in zuurstofoxide (o2) Wat in de volksmond zuurstof genoemd wordt. Koolmonoxide gaat een verbinding aan met het regenwater, wat dan weer naar benden valt. Dat geeft de zwarte neerslag op alles op de grond en dit spul kan dienen als plantenvoeding. Want de fabel van dat planten en bomen CO2 uit de lucht kunnen halen en dat wateroppervlaktes dat ook kunnen doen, zijn opmerkingen van leken, die het natuurlijke chemische proces niet begrijpen. Maar wel ons hun wetten en regels opleggen voor hun eigen gewin. Politiek is dan ook een ander woord voor corruptie en bedrog. Het zijn een stelletje psychopaten die denken alles beter te weten, zonder enige kennis en onderbouwingen. Die zich graag laten omkopen voor eigen goedgevulde zakken en het klootjesvolk willens en wetens oplichten

Elisabethje
Elisabethje
Reactie op  Qvic
2 jaren geleden

Qvic, ben jij laborant of zo? Vind je argumentering sterk, hoewel dit door de meesten ontkend zal worden uiteraard…
Vraag me af of je dit weet: ligt het aan mijn fantasie dat ik de gedachte blijf behouden dat CO2 verband houdt met een zekere luchtvochtigheid, en dat meer CO2 in de atmosfeer zorgt voor meer luchtvochtigheid en neerslag? Ik vind dit nergens terug, als ook maar iets over CO2 intik op internet, kom ik steeds weer bij het broodje aapverhaal terecht, en een enkele keer op een site over cannabiskweek, maar daar was het ook niet zo duidelijk, ze schreven enkel dat als je CO2 gebruikt, je ook aan de luchtvochtigheid van je kweekruimte moet denken, die moet dan iets verhoogd worden…
Feit is wel dat de luchtvochtigheid steeds droger wordt (ik heb hier een meter staan), terwijl er toch heel wat wolken in de lucht blijven hangen, en regenen doet het nog nauwelijks.
Vraag me dus af waarom CO2 de regen stopt? Als alle weelderige begroeiing op deze planeet ontstaan is door een overvloed aan CO2 en heel veel regen, hoe kan het dan dat CO2 er nu voor zou zorgen dat alles uitdroogt? Er klopt toch iets niet. Ik hoop dat jij me iets meer kan vertellen?

Wim Boon
Wim Boon
Reactie op  Elisabethje
2 jaren geleden

Wat heeft CO2 in hemelsnaam te maken met luchtvochtigheid?? Heb je ooit iets van normale natuurkunde meegekregen?? Niet dus. Ooit iets begrepen van de koolstofkringloop? Niet dus. Mensen kunnen werkelijk de stomste dingen denken.

Jan
Jan
Reactie op  Elisabethje
2 jaren geleden

Grappige is dat het gewoon te koop is in diverse winkels! Een tweewieler(fiets) of motorzaak heeft deze gewoon in voorraad als lucht vulling voor o.a. banden. Eventueel voor onderweg, veel mountainbikers hebben het bij hun om snel te kunnen repareren en doorgaan. Reparatie setjes voor motorfietsen zit deze capsule meestal ook in. Zo zijn er meer voorbeelden. Dus da aanduiding klopt wel , maar is gewoon als CO2 capsule in de winkel te koop.

Allan vd Laan
Allan vd Laan
2 jaren geleden

Ik denk toch echt dat deze hoogleraar te lang uit roulatie is….
Misschien tijd om een keertje terug in de school banken te duiken….
Het lijkt wel of Kees de Lange beweert dat de aarde plat is….
Komt beetje op hetzelfde neer….

Wim Boon
Wim Boon
Reactie op  Allan vd Laan
2 jaren geleden

Ja Allard vd Laan, Ik begrijp best dat jij je in je religieuze overtuiging voelt aangevallen, maar jouw overtuiging heeft niets met feiten te maken. Je wilt de klimaatkolder geloven en dus geloof je het. Een beetje zielig.

x

Check Also

rutte

‘Rutte schiet met een atoombom op kakkerlakken’

Toen premier Mark Rutte het vonnis van ...

rutte

Naar eer en geweten (gelogen): Rutte, Kaag en de nieuwe Kamervoorzitter

Vera Bergkamp van D66 is gekozen tot ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x