Natuur en Milieu

Geen verband tussen CO2-concentratie en temperatuur. Emeritus hoogleraar legt uit waarom we in Nederland volkomen van het padje zijn

Help mee door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het klimaat op aarde heeft zich in de afgelopen decennia bitter weinig aangetrokken van de alarmistische voorspellingen die door politici zijn gedaan.

De waarnemingen van de laatste jaren laten zelfs een afkoeling van de gemiddelde aardtemperatuur zien, stelt emeritus hoogleraar en voormalig Eerste Kamerlid Kees de Lange vast.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Toch hebben zeven politieke partijen – VVD, CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks, SP en PvdA – besloten het klimaat van onze planeet tot de orde te roepen en onder controle te brengen.

Gigantische kosten

Het voornemen om tot een klimaatwet te komen is echter niet terug te vinden in de verkiezingsprogramma’s van de partijen, aldus De Lange.

De kiezer draait wel op voor de gigantische kosten die de klimaatwet met zich meebrengt, terwijl volstrekt onduidelijk is wat het klimaatprobleem nu eigenlijk inhoudt en of de voorgestelde maatregelen tot merkbare effecten zullen leiden, voegt hij toe.

De hoogleraar merkt op dat klimaatmodellen ongeschikt zijn voor het doen van klimaatvoorspellingen omdat het verschil tussen waarnemingen en modeluitkomsten meestal erg groot is.

Geen enkel verband

Toch komen vrijwel alle alarmistische verhalen die je bijna dagelijks over je uitgestort krijgt in de media voort uit deze modellen.

Het VN-klimaatpanel heeft inmiddels ook vastgesteld dat klimaatmodellen niet geschikt zijn voor langetermijnvoorspellingen.

De Lange legt uit dat er geen enkel verband is tussen de CO2-concentratie en de temperatuur van de aarde.

Grootst mogelijke onzin

Factoren die de aardtemperatuur wel beïnvloeden zijn volgens hem zonneactiviteit en atmosferische druk.

Aangezien Nederlandse volksvertegenwoordigers de ballen verstand hebben van natuurwetenschappen, staat de politieke deur moeiteloos open voor de grootst mogelijke onzin, betoogt De Lange.

“De conclusie moet helaas luiden dat we op klimaatgebied in Nederland volkomen van het padje zijn,” besluit hij.

[OpinieZ]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
5 jaren geleden

niet getreurd ik las net dat de wetenschappers zich zorgen maken en wel massale uitsterving en dat is al 5 keer gebeurd.
ze zeggen 550 miljoen jaar geleden zat er bijna geen zuurstof meer in het water en daardoor was al het leven op aarde vernietigt?
geweldig hoe ze dit weten?
maar ja klimaatverandering kwam weer om de hoek kijken.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Nederland is al jaren van het padje af dat is het probleem op alle fronten…
Misschien kan Kees de lange ( emeritus hoogleraar ) eens een brief sturen naar de eerste en tweede kamer , misschien dat er iemand luistert…….

drdellago
drdellago
5 jaren geleden

Die hoogleraar hebben ze natuurlijk uit de eerste kamer geflikkerd. Want praat vooal niet over natuurlijk.

John
John
5 jaren geleden

Waarom wordt iemand als dhr De lange nu nooit eens uitgenodigd in programma’s als Eenvandaag, Pauw, Jinelk, Nieuwsuur, Radar, RTL Laat, DWDD etc ?

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x