Bewustzijn

Vroeger… kom je nu eindelijk los van je verleden?

Help mee door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Heb jij last van dingen die vroeger zijn gebeurd? Word je bijvoorbeeld snel boos of verdrietig als iemand een bepaald iets tegen je zegt, omdat het een nare herinnering oproept? Of kan een bepaalde blik van iemand je al van slag brengen door herinneringen aan eerdere situaties? Of wordt je snel boos op die ene persoon, omdat hij of zij je ooit iets heeft aangedaan?

Dat iets in het verleden is gebeurd, betekent niet dat je er geen moeite meer mee hebt. Mogelijk blijf je in gedachten malen over gebeurtenissen, situaties, ruzies, discussies enz., die eerder hebben plaatsgevonden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hoewel je gevoelens te begrijpen zijn over hoe dingen al dan niet zijn gelopen, zit je er voornamelijk jezelf mee in de weg. Of niet soms?

Emoties van toen

Heb jij ook geregeld gedachten in de trant van ‘ik had zó moeten reageren’ of ‘ik had dat moeten zeggen’? Of ‘waarom deed die persoon toen zo tegen, of over, mij?’ Misschien beleef je een ruzie, een ongeluk of een negatieve ervaring steeds opnieuw in gedachten?

Dan weet je ongetwijfeld ook dat je elke keer opnieuw de emoties voelt die je toen ook voelde; dezelfde boosheid, frustratie, machteloosheid of hetzelfde verdriet…

Marteling

Telkens in gedachten teruggaan naar vroegere pijnlijke situaties, is als het steeds opnieuw oppakken van een gloeiend hete steen, in de wetenschap dat je er je handen aan brandt. Je doet jezelf onnodig pijn door vast te houden aan het verleden. Het is tijd om wat liever voor jezelf te zijn en te stoppen met jezelf martelen. Het is tijd om het verleden te laten rusten.

De vraag is natuurlijk hoe bevrijd je jezelf van die maalstroom aan gedachten over vroeger?

Positieve gevolgen

Ten eerste kun je het verleden niet veranderen. Dus teruggrijpen naar vroeger zorgt dat je niet goed kunt genieten van wat er nú gebeurt, en je lost er ook niets mee op. Ten tweede kost het een heleboel energie die je voor veel leukere dingen kunt gebruiken. Als je het verleden hebt losgelaten is er weer ruimte in je hoofd, en dus ook ruimte voor bijvoorbeeld creatieve processen. Je denkvermogen is veel helderder als het niet opgeslokt wordt door vroeger.

Met meer energie heb je vanzelf weer zin in leuke dingen doen met je gezin, familie of vrienden. Zij zien weer de echte jij. Je bent weer een vrolijkere versie van jezelf, iemand waar anderen graag mee optrekken. Contacten met andere mensen zijn spontaner, doordat je een prettiger uitstraling hebt. Dat legt de basis voor nieuwe vriendschappen. En ook in je werk merk je positief verschil in hoe jij op anderen reageert, en zij op jou.

Vrij zijn van je verleden heeft een positieve impact op alle facetten van je leven.

Vroeger is voorbij

Blijft de vraag: Hoe doe je dat? Daarvoor is een speciale cursus ontwikkeld: ‘Vrij van het verleden’. Met deze cursus ontdek je de exacte route naar jouw nieuwe vrijheid. Eindelijk wordt die zware last van je schouders weggenomen, zodat je je letterlijk en figuurlijk lichter voelt. Vroeger is voorbij en het heden en de toekomst lachen je tegemoet.

‘Vrij van het verleden’ geeft je nieuwe energie. Je voelt je veel vrolijker en vrijer. Dus doe het nu en bestel hier de cursus tijdelijk voor € 27 (normale prijs € 49,99) en schud al die ballast van vroeger definitief van je af!

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
5 jaren geleden

Het is de rugzak uit het verleden die ons heden maakt.
En het is een moeilijke worsteling daaraan te ontkomen.
Vaak hebben zij hun wortels in een diep verleden van familie en roots.
En het vereist het uiterste en de meest scherpe geest, om ons daar van gewaar te worden.
Het vereist een diep inzicht in al onze vormen van conditionering. En de duivel heeft duizend gezichten.
Als wij kunnen opgeven en afwerpen, zullen wij pas oog in oog staan met ons als Mens.
Maar dat is een lange weg die ieder voor zich moet gaan.
Daarom zullen wij denk ik nog lang bestaan.
Omdat geesten nu eenmaal komen en gaan.
En onze gedacht blijft bestaan.

Albert
Albert
5 jaren geleden

Een goed verhaal. Falennen rottigheid zijn dingen van het verleden. Hoe daar (blijvend) van af te komen, is te weten hoe de (geestelijke, mentale en demonische) strijd in het DENKEN te verwezenlijken. Als je een kind van God bent, bezit je reeds die kracht van geloof, liefde, vrede en vreugde van de inner mens. Helaas weten de meeste Christenen niet hoe die bovennatuurlijke kracht vrij te zetten. Door verkeerd onderwijs, door religie, door onwetendheid of ongeloof. Mediteren over de juiste Nieuw Testamentische schriftgedeelten moet een blijvende (zelfs eeuwige!) bevrijding geven van de geest van schuld, veroordeling, angst.

Simpel maar diep. En zeer praktisch; want het werkt en ik zie dat bij duizenden de afgelopen bijna 50 jaren van mijn intieme relatie met Jezus en mijn 20 jaren in de bediening van bevrijding.

hans
hans
5 jaren geleden

Ze zullen slechts een schijn vrede bewerkstellen

Back to top button