Homepagina » Mens en Dier » Huisarts geeft coronaminister De Jonge uitbrander: ‘Farizeeër’
de jonge
Foto: Hugo de Jonge (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Huisarts geeft coronaminister De Jonge uitbrander: ‘Farizeeër’

Coronaminister Hugo de Jonge zei maandag voor aanvang van het torentjesoverleg dat Ajax meer maatschappelijke verantwoordelijkheid had moeten nemen door de spelers niet het kampioenschap te laten vieren met duizenden supporters, die dicht op elkaar stonden.

De Jonge zei ook dat hij als Rotterdammer ‘sowieso met heel weinig vrolijkheid’ kijkt naar kampioensfeestjes van Ajax. “Maar nu helemaal. Ik denk dat het goed is om ons te realiseren dat we ons nog een hele tijd aan de coronaregels hebben te houden. We moeten echt nog even gedisciplineerd zijn.” Ook demissionair minister Ferd Grapperhaus van Justitie zei dat de huldiging ‘niet had mogen gebeuren’. De uitspraken leiden tot kritische reacties.

Fundamentele grondrechten

Auteur en spreker Hans van Tellingen wijst erop dat dit geen Ajax-Feyenoord-kwestie is: “Ik ken juist veel Feyenoord-supporters die deze actie van Ajax wél waarderen. Dit gaat om fundamentele grondrechten die ons worden ontnomen, zonder reden – lockdowns werken bewezen niet. En daar was dit feest een uiting van.”

“De enige wijze waarop we snel uit deze ellende aan coronamaatregelen komen, is niet zozeer ons blijven wentelen in die maatregelen, maar eerder om ons vrij te vechten hieruit.”

De Jonge neemt anderen weer eens de maat

Huisarts Els van Veen haalt op Twitter hard uit naar De Jonge. “De minister van Volksgezondheid neemt anderen weer eens de maat. Ajax heeft niets fout gedaan. De fout zat en zit ‘m erin dat we al maanden in een onterechte, schadelijke, ongezonde, niet-wetenschappelijk onderbouwde lockdown zitten,” schrijft ze. “Farizeeër.”

4.8 174 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
124 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin Vissers
Edwin Vissers
4 maanden geleden

Hugo De Jonge in English Gematria equals: 666:h

Tom
Tom
4 maanden geleden

We moeten door de dictators natuurlijk in de geconditioneerde toestand gehouden blijven waarin als we wat mensen dicht bij elkaar zien we onmiddelijk denken: besmetting! Zo zorg je er voor dat de mensen niet bij elkaar komen en misschien wel ‘ns samen er achter komen dat het allemaal een onderdeel van ”the great reset” zou kunnen zijn.

t de vries
t de vries
4 maanden geleden

Het is ook onbegrijpelijk ,dat deze man ooit in deze funktie is geplaatst .Als minister van ongezondheid blinkt hij uit in het falen op alle vlakken .En hij manupuleerd zelfs de nitwits van de diverse beleids clubjes ,het omt rivm noem het maar .Alleen juist die machtsmannetjes vinden dat wel prima ,dan kunnen zij hun belangen behartigen .En hun zakken vullen gezien hun belangen met de vaccin producenten .Zij spelen elkaar in de kaart ten koste van de gehele gemeenschap en een rutte als lachende derde

Geen schaap
Geen schaap
4 maanden geleden

En dat alles voor een zwak virus, wat vergelijkbaar is met de griep, en ieder najaar weer opduikt. Groepsimmuniteit verkrijg je door zoveel mensen te laten samenkomen, niet door ze te isoleren. Het kabinet snapt het niet en is volledig de weg kwijt.

x

Check Also

advocaat

Advocaat begint rechtszaak tegen coronapas: ‘Onwettig, strafbaar en mist elk nuttig effect’

Per 25 september wordt de coronapas verplicht. ...

coronapas

Woeste reacties op verplichte coronapas: ‘Nederland voert definitief medische apartheid in’

Vanaf 25 september moet in Nederland op ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

124
0
We lezen graag je reactie!x