Homepagina » Financieel » Het voelt alsof ik ben vrijgelaten uit de gevangenis en verlost ben van slavernij. Dit vinden Finnen van het basisinkomen
Het voelt alsof ik ben vrijgelaten uit de gevangenis en verlost ben van slavernij. Dit vinden Finnen van het basisinkomen

Het voelt alsof ik ben vrijgelaten uit de gevangenis en verlost ben van slavernij. Dit vinden Finnen van het basisinkomen

Een groep Finse werklozen krijgt sinds vorig jaar elke maand een basisinkomen. Het project trekt wereldwijd de aandacht.

De Finse overheid wil kijken of dit systeem de strijd kan aangaan met armoede en werkloosheid. Deelnemers krijgen iedere maand 560 euro.

Eén van de deelnemers zei dat ze nu veel minder angstig is omdat ze zich niet langer zorgen hoeft te maken over eventuele oproepen van uitzendbureau’s.

Vrijgelaten

Daar kan ze toch niet op ingaan omdat ze voor haar bejaarde ouders zorgt.

Juha Jarvinen (39) is vader van zes kinderen. Hij is ook erg enthousiast over het project. “Ik voel me een vrij man,” zei hij. “Het voelt alsof ik ben vrijgelaten uit de gevangenis en verlost ben van slavernij.”

“Ik maak weer deel uit van de maatschappij en voel me opnieuw menswaardig behandeld,” voegde hij toe. “Ik ben superblij.”

Jarvinen heeft inmiddels een eigen bedrijf opgestart. Hij maakt trommels en maskers en is ook van plan een Bed & Breakfast voor kunstenaars te beginnen.

Lottowinnaar

“Ik voel me als een lottowinnaar,” zei hij.

Sini Marttinen (35) zei over het basisinkomen: “Het is gewoon perfect. Dankzij het basisinkomen kon ik een eigen firma starten.”

De deelnemers ervaren veel minder stress in hun leven omdat er geen voorwaarden aan verbonden zijn.

[HLN]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • weg met ons schreef:

  Wat een hopeloze toestand: eerst zorgt een roofstaat ervoor dat je als belastingslaaf met de grond gelijk wordt gemaakt, om vervolgens zogenaamd de helpende hand te steken met een basisinkomen. En dan werkelijk vinden dat je vrijgelaten wordt uit een gevangenis??…Hebben mensen echt niet door wie het probleem is en waar het vandaan komt en dat ze van gevangenis naar gevangenis gaan zolang de roofstaat en de onderdrukkers macht uitoefenen over ze en zolang de roofstaat en onderdrukkers de macht hebben, zal men nooit werkelijk vrij zijn, maar altijd een gevangene en slaaf blijven in een alleen maar neerwaartse spiraal en corrupt systeem.

  21 likes
  • weg met ons schreef:

   …de helpende hand uit te steken…Zoiets als; Judas die Jezus op het eind zou willen redden?

   7 likes
   • onbekend schreef:

    Judas heeft er niets mee te maken. Een speelse zaak tussen God en Christus.

    1 likes
    • weg met ons schreef:

     @onbekend

     Feitelijk is het een metafoor en is Jezus gelijk aan het volk die wordt verraden door de nazi machtselite en dan vergevensgezind de machtselite, de verraders en geldrovers, prijst voor al wat ze doet en ze zelfs nota bene, of tot overmaat van ramp, een tweede kans geeft door de macht te vergeven en zelfs te prijzen??…Wie is hier dan van de ratten besnuffeld?

     Ong. Van hetzelfde; schapen binnen de prikkeldraadomheining die overtuigd zijn dat de boer ze beschermd tegen boze wolven en de schapen de boer prijzen voor wat hij allemaal doet. Dat ze uiteindelijk door de boer worden rijp gemaakt voor de slacht beseft alleen het slapende en het goedgelovige deel niet, ja, pas als het te laat is en ze vergaten dat de boer zeker niet hun barmhartige vriend of beschermer was.

     De overheid is zeker niet onze vriend en beschermer, maar wel één van onze grootste vijanden.

     Één keer in de vier jaar mag men kiezen wie dee meest vriendelijke boer is…en dan daarna? Hoe goed zou een burger het hebben als hij al zijn vruchten die hij heeft verdiend voor zichzelf zou kunnen houden en dit geld kan besteden aan zaken voor en aan zichzelf of werkelijk kan laten renderen naar eigen inzicht en zo niet meer afhankelijk is van een corrupte overheid. Dan zou de macht, totaal machteloos zijn en moeten luisteren, zoals het hoort, naar het volk i.p.v. andersom.

     9 likes
    • vladi schreef:

     een speelse zaak??

     wat dacht je van 1 van de ultieme leren van dualiteit.

     fff

     3 likes
   • faya schreef:

    Het is niet een kwestie van de helpende hand uitsteken, het gestolen geld wordt weer aan de mensen terug gegeven.

    3 likes
 • Zonnemax schreef:

  Socialisme is de enige weg vooruit. Liberaal martk denken was leuk in tijden van wederopbouw maar heeft nu zijn tijd gehad. Alle excessen en het doorgeslagen IK gericht denken en Zijn hedentendage spreken voor zich.

  16 likes
  • Zonnemax schreef:

   Velen hebben dat laatste niet eens meer in de gaten, weten niet beter.

   11 likes
   • Rikk schreef:

    “Ze” (Als in: “De Overheid”), “Zichzelf”, “IK” en “Eigen” en “Van Mij” komt wel erg vaak terug in sommige commentaren hier.

    En het leugenachtige idee dat mensen met elkaar zouden kunnen samenleven zonder enige vorm van structuur in de roedel. Die roofdieren kennen Zichzelf, Eigen, IK maar slecht hoor.

    7 likes
 • ster schreef:

  Waarom alleen de werkloze een basis inkomen en niet iedereen?

  13 likes
 • Justin schreef:

  Is alles daar zo goedkoop dat ze aan €560 genoeg hebben?

  7 likes
  • Ingmar schreef:

   In tegendeel, vooral alcoholische produkten zijn redelijk duur. Supermarkten zijn iets duurder als hier.
   Zorgverzekering is er wel veel goedkoper, 30euro per maand, als je in t ziekenhuis komt te liggen kost dit rond 10 euro per dag, voor je eigen rekening. ik weet niet precies wat andere verzekeringen etc kosten, maar ik denk even duur als bij ons.

   0 likes
 • poltergeist schreef:

  560 kun je daar nog geen week van leven volgens mij.

  6 likes
 • Pinokkiocratie schreef:

  Weer een cultureel marxistische leugen voor de vrijheid die geen vrijheid is.
  De lefties en hun basisinkomen, wat een zielig volk.
  Voor eeuwig vastgeketend aan de leugenaars van het geld.

  Alleen de waarheid zal je vrijheid brengen, maar de lefties leven in een grote leugen en zien de waarheid niet.

  Verblind door seculair cultureel marxisme.

  2 likes
  • Lo schreef:

   Misschien is het productiever om niet zo af te geven op links maar je te richten op een gezamenlijke vijand namelijk de heersende klasse? Daarnaast zijn er ook in de partijpolitiek goede krachten actief zowel links en rechts. Zelf ben ik wel tot de conclusie gekomen dat de enige vorm waarin we als mensheid kunnen overleven het socialisme is.

   2 likes
 • Masked Crusader schreef:

  Yo,

  Ik ben zelf rechts met enkele linkse facetten, maar een basisinkomen voor iedereen is iets waar ik zeker in geloof.
  Wij zijn als bevolking volledig afhankelijk van bureaucratie en de werkgevers, maar bij het krijgen van een basisinkomen gaat de macht terug naar waar het eigenlijk hoort.
  Kijk aub naar een lezing van Rutger bregman op YouTube en verdiep je erin, deze persoon kan het veel beter uitleggen dan ik hier nu.
  Maar wat ik wel vind en kan zeggen is dat de meeste mensen in ons land onder de duim gehouden wordt omdat we perse een baan moeten hebben en vaak ook een baan hebben waar we niet gelukkig zijn en waar we vastzitten omdat we niet durven om iets anders te gaan zoeken omdat die baan de zekerheid biedt dat we het leven dat we leiden zo in stand kunnen houden.
  Als wij als mensen niet meer zozeer afhankelijk zijn van de werkgevers zullen we meer durven te gaan doen wat we echt zouden willen en onze dromen na te jagen…en dit zou met het krijgen van een basisinkomen natuurlijk mogelijk gemaakt kunnen worden.
  Het concept van een basisinkomen is gebaseerd op het minimale wat ieder persoon nodig heeft om te kunnen voorzien in de basisbehoeften in het leven en dat zou je dan krijgen en alles wat je daarbovenop doet qua werk krijg je natuurlijk daarbovenop.
  Sowieso zullen veel banen gerobotiseerd worden op een gegeven moment dus het zal op een gegeven moment zelfs moeten.
  Ik schrijf deze tekst eigenlijk impulsief want ik doe eigenlijk niet echt aan comments,maar wie weet bereik ik ermee dat ik er wat meer bewustwording voor creër.

  1 likes
 • Stof schreef:

  Zodra dit verspreid word over heel de EU gaan er echt heel veel arme burgers het toch iets beter krijgen .als je ooit arm bent geweest dan begrijp je het beter en is elke euro een verschil ondanks het vuile gore systeem waarin we leven.
  Daarintegen gaat de waarde van goederen en diensten verzadigd raken waardoor er weer een nieuwe armoede groep gaat ontstaan maar dan is het probleem omvangrijker.
  Maar dat is de bedoeling ook totdat niets meer waarde heeft en dan knielen we allemaal voor het brandmerk van het teken van het beest.
  Maar tot zover laat ik het niet komen ik bevrijd mijn geest versla het het beest eer die eervol zijn creëer zo mijn zijn ik laat mijn kunsten zien en grijp die tien.
  Ik laat de duivel en demonen knielen en bestrijd alle idiooten en debielen. Power to yourself family en People

  0 likes
 • Bassie schreef:

  Als de staat je niet berooft, dan beroven je medeburgers je wel. Denk maar eens aan de cowboytijd in Amerika waar kapitalisten (niet de overheid) iedereen uitbuitten en de baas werden in een stadje en er een privélegertje erop na hielden om iedereen die tegensputterde een kogel door het hoofd te jagen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Ongelooflijk: Burn-out in 1 week weg

  Steeds vaker hoor je dat mensen met ...

  jensen

  Jensen: ‘Agenda 2030 wordt nu al uitgerold in Nederland, zonder dat je het ziet’

  Wat zijn de plannen voor de komende ...

  >