Financieel

Het voelt alsof ik ben vrijgelaten uit de gevangenis en verlost ben van slavernij. Dit vinden Finnen van het basisinkomen

Help mee door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een groep Finse werklozen krijgt sinds vorig jaar elke maand een basisinkomen. Het project trekt wereldwijd de aandacht.

De Finse overheid wil kijken of dit systeem de strijd kan aangaan met armoede en werkloosheid. Deelnemers krijgen iedere maand 560 euro.

Eén van de deelnemers zei dat ze nu veel minder angstig is omdat ze zich niet langer zorgen hoeft te maken over eventuele oproepen van uitzendbureau’s.

Vrijgelaten

Daar kan ze toch niet op ingaan omdat ze voor haar bejaarde ouders zorgt.

Juha Jarvinen (39) is vader van zes kinderen. Hij is ook erg enthousiast over het project. “Ik voel me een vrij man,” zei hij. “Het voelt alsof ik ben vrijgelaten uit de gevangenis en verlost ben van slavernij.”

“Ik maak weer deel uit van de maatschappij en voel me opnieuw menswaardig behandeld,” voegde hij toe. “Ik ben superblij.”

Jarvinen heeft inmiddels een eigen bedrijf opgestart. Hij maakt trommels en maskers en is ook van plan een Bed & Breakfast voor kunstenaars te beginnen.

Lottowinnaar

“Ik voel me als een lottowinnaar,” zei hij.

Sini Marttinen (35) zei over het basisinkomen: “Het is gewoon perfect. Dankzij het basisinkomen kon ik een eigen firma starten.”

De deelnemers ervaren veel minder stress in hun leven omdat er geen voorwaarden aan verbonden zijn.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ster
ster
5 jaren geleden

Waarom alleen de werkloze een basis inkomen en niet iedereen?

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Wat een hopeloze toestand: eerst zorgt een roofstaat ervoor dat je als belastingslaaf met de grond gelijk wordt gemaakt, om vervolgens zogenaamd de helpende hand te steken met een basisinkomen. En dan werkelijk vinden dat je vrijgelaten wordt uit een gevangenis??…Hebben mensen echt niet door wie het probleem is en waar het vandaan komt en dat ze van gevangenis naar gevangenis gaan zolang de roofstaat en de onderdrukkers macht uitoefenen over ze en zolang de roofstaat en onderdrukkers de macht hebben, zal men nooit werkelijk vrij zijn, maar altijd een gevangene en slaaf blijven in een alleen maar neerwaartse spiraal en corrupt systeem.

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
5 jaren geleden

Weer een cultureel marxistische leugen voor de vrijheid die geen vrijheid is.
De lefties en hun basisinkomen, wat een zielig volk.
Voor eeuwig vastgeketend aan de leugenaars van het geld.

Alleen de waarheid zal je vrijheid brengen, maar de lefties leven in een grote leugen en zien de waarheid niet.

Verblind door seculair cultureel marxisme.

Justin
Justin
5 jaren geleden

Is alles daar zo goedkoop dat ze aan €560 genoeg hebben?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x