Homepagina » Buitenland » Hoogleraar: “De NAVO is één van de gevaarlijkste organisaties ter wereld, zo niet de gevaarlijkste”
Nederlandse hoogleraar: "De NAVO is uiterst gevaarlijk"

Hoogleraar: “De NAVO is één van de gevaarlijkste organisaties ter wereld, zo niet de gevaarlijkste”

“Als ik in Nederland zeg dat de NAVO wellicht de gevaarlijkste organisatie ter wereld is, word ik onherroepelijk voor gek verklaard. Toch is het waar.” Karel van Wolferen is voormalig NRC-correspondent, schrijver en hoogleraar.

Van Wolferen verwerpt de wereldwijde politieke rol van de Verenigde Staten sinds de jaren negentig en bekritiseert het gebrek aan objectiviteit en onafhankelijkheid van de Europese landen en de coördinatie van de media in hun aanpassing aan de politieke doelstellingen van Amerika.

Na 1945 kregen we de NAVO als veiligheidsantwoord op de naoorlogse expansiedrift van Rusland met de vorming van het Oostblok. De Sovjet-Unie is inmiddels verdwenen, maar de NAVO verdween niet. De oorspronkelijke bestaansreden is niet meer van toepassing.

Is de NAVO inmiddels getransformeerd en aangepast aan de veranderde omstandigheden? Nee, de omstandigheden lijken te worden aangepast aan de NAVO.

Militair-industrieel complex

Het wegvallen van een vijand betekent volgens professor Van Wolferen ook het wegvallen van politieke en economische voordelen. President Eisenhower waarschuwde al voor de gevaren van het militair-industrieel complex.

Europese troepen worden beschouwd als reservelegers voor Amerikaanse doelstellingen. We zien dit tot op de dag van vandaag bij de inzet van de Europese legers in onder andere Afghanistan, Libanon, Syrië en Irak. De VS gebruikt de NAVO om haar geopolitieke en economische ambities vorm te geven.

Neoconservatieven en Israël

De gepensioneerde Amerikaanse generaal Wesley Clark, die als Supreme Allied Commander van de NAVO Operation Allied Force leidde, sprak de inmiddels beroemde woorden: “De VS zal in vijf jaar tijd zeven landen aanvallen.”

Van Wolferen gaat met gesprekspartner Willem van Middelkoop ook dieper in op de rol van de neoconservatieven en Israël.

[Café Weltschmerz]


Vond je dit artikel leuk? Deel het dan met iedereen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

55 reacties

 1. Zonder het ingrijpen van de NATO was het in Joegoslavie nog steeds in oorlog, en zouden we nu Russisch spreken.

  7 likes
  • Zonder het ingrijpen van de VS in WII, hadden we nu of Duits gesproken, of Russisch omdat Duitsland Rusland besloot aan te vallen.

   Je kan alles wel wegzetten als propaganda, maar beide kampen maken er gebruik van…

   4 likes
   • Caesar Lion Cachet

    LS…

    Zonder het ingrijpen van de Zio Nazie / USA zou er helemaal geen tweede wereldoorlog geweest zijn. De eerste trouwens ook niet en alle oorlogen sinds Napoleon

    4 likes
   • Maar terzelfdertijd hebben die vervloekte Amerikanen mensen verkracht en hun weinige voedsel ingepikt, terwijl dat ze eigen de bevolking (alliance) moesten helpen.

    De West Europese landen, hebben trouwens toen ook aan de zijlijn zitten toekijken toen bv Polen en Oekraïne onder de voeten werd gelopen door de Duitse krijgsmacht.
    Waardoor de Russische krijgsmacht zich begonnen op te stellen aan de Russische grenzen.
    De fout dat Hitler en zijn generaals toen gemaakt hebben, was dat ze uiteindelijk de Russen zelf zijn beginnen aan te vallen…ondanks het verdrag tussen beide grootmachten.
    Hier hebben de west Europese landen inclusief Amerika van kunnen profiteren, het Duitse leger was toen zodanig verzwakt en konden de geallieerden systematisch landen zoals Nederland, België, Frankrijk etc.. bevrijden van de Duitse overmacht.
    Maar dat kwam wel met een hoge prijs, zie het begin van mijn reactie, het verkrachten en het voedsel in pikken van de bevolking die toen hongerleed.

    Het is ook dankzij de Russen, die daar zoals andere ook al opmerkten een heel hoge prijs voor hebben betaald, dat uiteindelijk Duitsland is gevallen, de Russen langs de ene kant en de geallieerden aan de andere kant.

    Vandaar ook dat vele oost Europese landen altijd pro Russisch gezinde politieke instellingen hebben gehad……tot de NAVO= Amerika hun expansie drift weer begonnen op te drijven, met alle gevolgen vandien.
    Het crime is door de Russen terug ingenomen, enerzijds omdat het eiland aan oekraïne is gegeven als geschenk, anderzijds omdat 98% van de bevolking daar Russen waren of van Russische komaf zijn, net als 70-80% van Oekraïne.
    Dus het was niet zo verbazend dat de Russen het eiland terug namen…zonder geweld trouwens, nadat Amerika een staatsgreep uitvoerde op de oekraïense politiek.

    Dus ja, het zijn niet de Russen, het zijn de Amerikanen die zich niet aan hun woord hebben gehouden, gezien het verdrag dat tussen de NATO landen en Rusland indertijd werd afgesloten om een bepaalde buffer zone in te voeren.
    Het westen mag trouwens blij zijn, dat de Russen hun spierballen nog niet hebben laten rollen……maar maak een slapende beer niet wakker, want dat blijft uiteindelijk niet zonder gevolgen.
    Het is makkelijk de schuld te leggen met de Russen, terwijl de NATO/ Amerika zijn die de beer maar blijven pokken.

    5 likes
    • De fout van Hitler is dat dat korporaaltje had moeten luisteren naar zijn generaals, en dan was WWII heel anders verlopen. Hitler heeft Rusland aangevallen, en de oorlog verklaard aan de VS, twee véél machtiger tegenstanders, en dát is de oorzaak dat de VS en Rusland toen grootmachten zijn geworden. Voor WWII stelden ze nog niet zoveel voor…

     0 likes
    • “De West Europese landen, hebben trouwens toen ook aan de zijlijn zitten toekijken toen bv Polen en Oekraïne onder de voeten werd gelopen door de Duitse krijgsmacht.”

     Inderdaad, maar zouden bijv. Engeland en Frankrijk gelijk Duitsland hadden moeten aanvallen?
     Hoe zat het trouwens met Rusland en Polen. In aug. 1939 een niet-aanvalsverdrag gesloten met Duitsland. Op 1 sep 1939 valt Duitsland Polen binnen. Op 17 sep doet Rusland dat ook.
     Wat betreft Oekraïne. De rest van Europa behalve Engeland was toen al onder de voet gelopen door Duitsland, want de Oekraïne werd pas aangevallen na de aanval op Rusland op 22 jun 1941, en dat was een maand later. Wanneer werd West-Europa ook al weer bezet, mei-juni 1940 toch?

     0 likes
   • Hoi Rob, ik denk dat je wel moet begrijpen dat alles geplant is dus ook de WW1 en 2 en nu ook 3. Je moet gaan begrijpen dat je in een gemaakte en een geplande poppenkast leeft dus de taal is ook geplant dus niet druk maken en het beleven.

    4 likes
   • Amerika hoorde bij de Duitsers hoor…..
    Zonder de Russen (net als in Syrië trouwens) waren de Duitsers nog steeds de bezetter geweest.

    Maar om bij het onderwerp te blijven….
    De NAVO is inderdaad een zeer gevaarlijk clubje. Opgericht net na WO en de eerste leidinggevenden waren een stel SS officieren die vlak onder Hitler vielen. Het symbool van de NAVO lijkt (als je het schuin in 3D houdt) sprekend op een hakenkruis en een vrij nieuw gebouw van de NAVO heeft de vorm van een dubbele SS.
    Voorts gaat de NAVO verder waar Hitler (na zijn vlucht naar Argentinië) gebleven was…. Het vormen van 1 groot Europa met niet te veel vrijheden, zeg maar een soort politiestaat.
    Dat verklaart ook al die zogenaamde “aanslagen” die her en der in Europa plaats vinden. Niet gepleegd vanuit het moslim geloof maar vanuit het zionistische NAVO geloof met als doel om privacy af te schaften en de wurggreep om de burgers strakker aan te trekken.

    4 likes
   • Amerika met zijn Bankwezen was achter WW2, Alle duitse voertuigen liepen op Amerikaanse Olie, Meneer Ford heeft zelfs een onderscheiding van hitler gekregen.

    http://rarehistoricalphotos.com/henry-ford-receiving-grand-cross-german-eagle-nazi-officials-1938/.

    Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=5hfEBupAeo4

    3 likes
   • Elk land maakt gebruik van propaganda. Maar zonder de VS hadden we nu echt geen duits gesproken. Er zijn al meerdere machten geweest. Kijk bijvoorbeeld naar Lodewijk, Ceasar. En nu de EU. de Eu valt vanzelf ook weer.

    0 likes
  • Je kleinkinderen spreken straks Amerikaans beste man/dame… well ain’t that nice?

   17 likes
   • Wat maakt het uit?
    Denk je dat jij hetzelfde spreekt als je voorouders?
    We begrijpen niet eens meer een boek uit de middeleeuwen.

    1 likes
    • Hoop maakt z'n eigen magie

     Padja, wat het uitmaakt, is dat normen en waarden zo vervaagd zijn tegenwoordig, dat het normaal is geworden.
     En dat is iets om totaal niet trots op te zijn.

     Maar jij verdedigd continue, uit alle macht degenen die dat stimuleren.
     Schaam jij je niet?
     Om hier een beetje de boel proberen te vertragen.

     Karma, Padja……………dat is waar alles uiteindelijk om draait.

     3 likes
     • Dat heet evolutie.
      Vooruitgang.
      Zit in de mens.
      We willen over de muur kijken, boten maken om de zeeën over te steken.
      Schepen om het luchtruim te doorkruisen.
      Soorten raken uitgestorven omdat ze bleven bij het oude.
      Mix soorten leerden vuur te maken en gingen uit hun grot de wijde wereld in.
      Genen mixen, talen mixen.
      En hopelijk is er ooit één wereldtaal.

      2 likes
   • Hoop maakt z'n eigen magie

    Aan Jeff; Het was beslist geen goede ontwikkeling, de adoratie (met als hoogtepunt, de jaren 80 en 90) van dat megalomane land. (de USA)
    Ze zijn daar zo verliefd op zichzelf, dat ze verantwoording vrijwel altijd op een ander afschuiven, en niet openstaan voor respectvol contact met een ander continent op basis van gelijkwaardigheid.

    Die nare eigenschap (het verliefd zijn op jezelf) hebben we hier helaas overgenomen.
    Het is de hoogste tijd om met beide benen op de grond te komen, en vanuit een nuchtere houding, het leven te bekijken.

    3 likes
  • Daarom vieren we nu ook Halloween and Christmas.

   2 likes
  • Slaap maar verder

   1 likes
 2. Volgens mij staat er èèn foutje beschreven.
  En dat is de naoorlogse expansiedrift van Rusland. Die bestond volgens mij niet.
  De bezetting van oost europa is alleen ingegeven door een veiligheidsbuffer in te stellen tegen agressieve westerse landen.
  De reden is dat van de 55 miljoen doden die er in de hèle tweede wereldoorlog zijn gevallen er meer dan 40% ofwel bijna 24 miljoen de Russische nationaliteit hadden.
  Een offer dat geen enkel ander land ooit gebracht heeft.

  31 likes
  • “De bezetting van Oost-Europa is alleen ingegeven door een veiligheidsbuffer in te stellen tegen agressieve westerse landen.” Welke agressieve westerse landen? Er was al onderling afgesproken hoe Europa te verdelen na WWII.

   “Een offer dat geen enkel ander land ooit gebracht heeft.” Ooit van het woord kanonnenvoer gehoord. Mede dankzij Stalin zijn er miljoenen Russen meer omgekomen dan nodig…

   4 likes
   • days of our lives

    En dat staat nog los van de massamoord en genocide die Stalin onder zijn eigen bevolking heeft gepleegd (schattingen lopen uit van 15 tot 40 miljoen gedode Russische burgers).

    Idioot gewoon dat mensen als Freddie de ultieme domheid kunnen etaleren dat Stalin zo slecht nog niet was.

    Die “verdeling” van de landen in Europa, en dan met name het Oostblok, was uiteraard een eenzijdige annexatie van Rusland. Als het aan de Westerse geallieerden had gelegen, hadden die landen hun autonomie behouden. Stalin dacht daar anders over en heeft daar met geweld communistische regimes neergezet. Freddie herschrijft de geschiedenis, volgens Russische traditie. Poetin is een groot bewonderaar van Stalin overigens.

    8 likes
   • Ooit van Amerika (samen met Israël en Saudi Arabië dé grootste terroristen op aarde) Pipo…???

    1 likes
  • Lees eens over de slag bij Stalingrad. Daar werden zelfs Russen door andere Russen doodgeschoten, omdat ze in paniek wegrenden. Wat natuurlijk niet raar is, wanneer de helft van je soldaten niet eens een wapen hebben om zich op zijn minst te kunnen verdedigen.

   1 likes
 3. Jaja, daar is ie weeeeeer
  De welbekende boodschap “het westen is slecht en Poetin is een schatje”

  11 likes
  • Vertrouw ze geen van allen en ook Rusland houd de waarheid voor de mensen achter .
   Ook Putin heet het het over Global , we leven niet op een Globe!

   PUTIN warns U.S. about the NEW WORLD ORDER 2016!!
   https://www.youtube.com/watch?v=sTN7jD9ovUI

   Het zou me niets verbazen als we met z,n allen om de tuin geleid worden.
   Ja Rob ter horst, jij noemt mij een aanhanger van de Flat Earth en jij weet alles zo goed te vertellen.
   Ik ben een realist en loop op deze wereld met mijn ogen open, wat jij doet weet ik niet.
   Als je op een Bol leeft dan moet er een CURVATURE te vinden zijn, logisch he?
   Niet voor jou want het kwartje wil op de een of andere manier niet vallen heb ik gezien, of is er een andere verklaring voor .
   Iedereen die een beetje de Flat Earth bekijkt weet dat Nasa over alles liegt dus doen mensen zelf hun huiswerk.

   LAAT MIJ DE CURVATURE ZIEN DIE OVER 16 KM AL 20 METER IS ..

   BEN BENIEUWD WAT ROB TER HORST NU TE VERTELLEN HEEFT WANT LATEN ZIEN DAT KAN HIJ NIET !!

   HET IS ER NIET!!

   DUS?!

   0 likes
   • “Ja Rob ter horst, jij noemt mij een aanhanger van de Flat Earth”, klopt want jij begint erover!

    “Ik ben een realist en loop op deze wereld met mijn ogen open”. Maar ben jij ook eerlijk?

    “Als je op een Bol leeft dan moet er een CURVATURE te vinden zijn, logisch he?
    Niet voor jou want het kwartje wil op de een of andere manier niet vallen heb ik gezien” Dus voor mij is er géén curvature te vinden? Voor een flat earther is er géén curvature te vinden, want die is er volgens een flat earther niet, toch!

    “Iedereen die een beetje de Flat Earth bekijkt weet dat Nasa over alles liegt”
    Dat zegt iedereen die in een flat earth gelooft, omdat anders zijn veronderstelling van op een flat earth te leven niet klopt!

    “LAAT MIJ DE CURVATURE ZIEN DIE OVER 16 KM AL 20 METER IS”
    Dat zijn al die filmpjes van de flat earthers. Op een bepaald punt zie je objecten van onder af uit beeld verdwijnen. In die filmpjes komen alleen woorden en zinnen voor als, kan niet, ik geloof het niet en klopt niet, en geen enkele wetenschappelijke benadering. Kan niet, ik geloof het niet en klopt niet is alleen maar een poging iets belachelijk te maken, want de oogjes zien het een, maar het geloof zit e.e.a. in de weg. Want vrijwel elke flat earth aanhanger is een gelovige, en een enkele een NASA hater. Allemaal zwakke punten als het om wetenschappelijk feiten gaat…

    “BEN BENIEUWD WAT ROB TER HORST NU TE VERTELLEN HEEFT WANT LATEN ZIEN DAT KAN HIJ NIET !!” Tja Wim, of hoe je daadwerkelijk heet, want ik weet dat verschillende reageerders hier meerdere nicjnames hebben, en op deze manier de boel lopen te trollen, ik heb een andere puzzel voor je om op te lossen.

    Waarom gedraagt de zon zich niet als een frisbee, maar blijft de gehele dag een perfecte ronde schijf. Als de zon zich naar je toe beweegt, of van je af beweegt en een schijf is, dan dient deze zich als een frisbee te gedragen. Naar je toekomend gaat deze over van een elips met een kleine hoek, via een elips met een steeds grotere hoek, naar een perfecte ronde schijf recht boven je, weer over naar een steeds kleinere eliptische hoek als deze weer van je af beweegt.
    Dit toont aan dat de zon geen platte schijf is, maar een ronde bol!

    Nog even een theoretische benadering van iets anders. Men neme de zon op z’n hoogste punt. Daar vandaan neme men twee meetpunten op, zeg maar 2000 km afstand. Nu meet men daar de hoek tot de zon. Welke daadwerkelijk in de praktijk gemeten hoek denk jij dat daaruit komt. De hoek van de platte aarde of de ronde aarde…

    Conclusie, er is een curvature want zelfs de opname’s van steden als Chicago, genomen over het water laten een curvature zien, want alleen het bovenste deel van de Chicago skyline is te zien, niet het gedeelte vanaf de kade, zelfs niet bij zéér helder weer.

    Als laatste, flat earthers zijn niet geïnteresseerd in de absolute waarheid, maar in een waarheid tot een bepaald punt, niet die achter de horizon, maar tot aan de horizon en liefst nog ervoor!

    10 likes
    • Ik ben een realist en loop op deze wereld met mijn ogen open”. Maar ben jij ook eerlijk?

     Niets anders dan eerlijk, waarom zou je over de waarheid moeten liegen die iedereen voor zichzelf moet vinden en die kan iedereen vinden als je het bestudeerd.

     “Als je op een Bol leeft dan moet er een CURVATURE te vinden zijn, logisch he?
     Niet voor jou want het kwartje wil op de een of andere manier niet vallen heb ik gezien” Dus voor mij is er géén curvature te vinden? Voor een flat earther is er géén curvature te vinden, want die is er volgens een flat earther niet, toch!

     Exact want dit is een logisch verhaal, laten zien kun jij hem niet want ik daagde jou daarvoor uit, laat zien Rob!
     Er is nergens met geen een brug of spoorrails rekening mee gehouden, simpelweg omdat er geen curvature te vinden is, anders laten zien zonder go pro uiteraard en de fake foto,s van Nasa is op zich al vanzelf sprekend , niet een echte foto van de aarde te vinden en jij vind dit normaal?!

     “Iedereen die een beetje de Flat Earth bekijkt weet dat Nasa over alles liegt”
     Dat zegt iedereen die in een flat earth gelooft, omdat anders zijn veronderstelling van op een flat earth te leven niet klopt!

     Geen veronderstelingen Rob, de feiten liegen er niet om of heb je niets bekeken soms?
     Shuttle is geen Glider al de zogenaamd omgekomen in 1986 Astonauten hebben zelf dezelfde namen met foto ,s ja de Flat earthers debunken Nasa met hun leugens, ook niet gezien?
     En over de maanlanding maar niet te spreken als je dat bestudeerd , raar he dat ze al de eerste tapes krijt zijn?
     Niet een echte foto te vinden van de arde, vind jij dit niet raar of wist je dit niet?
     De feiten zijn eindeloos te vinden want de waarheid komt toch naar boven, altijd maar men moet het wel bestuderen want de conditioning weegt zwaar, zo werken de hersenen nu eenmaal.

     “LAAT MIJ DE CURVATURE ZIEN DIE OVER 16 KM AL 20 METER IS”
     Dat zijn al die filmpjes van de flat earthers. Op een bepaald punt zie je objecten van onder af uit beeld verdwijnen. In die filmpjes komen alleen woorden en zinnen voor als, kan niet, ik geloof het niet en klopt niet, en geen enkele wetenschappelijke benadering. Kan niet, ik geloof het niet en klopt niet is alleen maar een poging iets belachelijk te maken, want de oogjes zien het een, maar het geloof zit e.e.a. in de weg. Want vrijwel elke flat earth aanhanger is een gelovige, en een enkele een NASA hater. Allemaal zwakke punten als het om wetenschappelijk feiten gaat…

     Ik kom juist met wetenschappelijke feiten, kom ik zo op terug .

     Waarom gedraagt de zon zich niet als een frisbee, maar blijft de gehele dag een perfecte ronde schijf. Als de zon zich naar je toe beweegt, of van je af beweegt en een schijf is, dan dient deze zich als een frisbee te gedragen. Naar je toekomend gaat deze over van een elips met een kleine hoek, via een elips met een steeds grotere hoek, naar een perfecte ronde schijf recht boven je, weer over naar een steeds kleinere eliptische hoek als deze weer van je af beweegt.
     Dit toont aan dat de zon geen platte schijf is, maar een ronde bol!

     Wat wil je hiermee zeggen, beide benen even op de grond lijven staan en logisch na blijven denken..

     Conclusie, er is een curvature want zelfs de opname’s van steden als Chicago, genomen over het water laten een curvature zien, want alleen het bovenste deel van de Chicago skyline is te zien, niet het gedeelte vanaf de kade, zelfs niet bij zéér helder weer.

     Ja leuk ja maar volgens de Wetenschappelijke berekening van de curvature van de aarde zou de hele Chicago skyline 731 meter onder het gezichtsveld moeten liggen, daarom proberen ze mensen om de tuin te leiden door te zeggen dat het een mirage is en hij zegt zelf dat je dit normaal niet zou kunnen zien!
     En een Mirage is omgedraaid dus dat is ook al een tegenstelling , wie is er hier nou niet eerlijk?!
     En 2 feiten Rob, geen veronderstellingen!
     En Water buigt gewoon niet als je de physics van water erbij neemt, so simpel is het wat meestal de waarheid is ..
     Rob Skiba proves the Chicago skyline (as seen from the other side) is NOT a mirage
     https://www.youtube.com/watch?v=o37t6iBS_q4

     Als laatste, flat earthers zijn niet geïnteresseerd in de absolute waarheid, maar in een waarheid tot een bepaald punt, niet die achter de horizon, maar tot aan de horizon en liefst nog ervoor!

     Hoezo niet geïnteresseerd in de waarheid, je blijkt ze allemaal te kennen voorlopig ben jij degene die van veronderstellingen uitgaat.

     Mijn vraag aan jou is, ben jij wel eerlijk ?
     Dit kan toch niet zo moeilijk zijn om dit te begrijpen dat er heeeeeel veel niet klopt wat er ons verteld wordt, het kaartenhuis stort in kan ik beter zeggen.

     De echte waarheid daar heeft iedereen recht op en hoe meer je de Flat Earth bekijkt hoe meer leugens er naar boven komen en hoe meer zaken die van geen meter kloppen zoals het ons verteld is.
     Daarom zijn de mensen die de You tube filmpjes maken juist op zoek naar de waarheid en laten juist de leugens die op feiten gebaseerd zijn zien!

     Niets nieuws dat onze wereld wel bol staat van de leugens maar een Curvature is nergens te vinden zowel voor als achter de Horizon!?

     En dat er geen curvature te vinden is op de hele aarde is een Feit Rob en geen versonderstelling, anders laat maar zien ik zal je nog even de wetenschappelijke formule geven die ze zelf aan ons geven .
     8 inch maal de afstand in het kwadraat dan even door 12 delen om voet te krijgen.

     Een bal heeft een ronding zoals je wel weet en ze zeggen dat we daarop leven, die ronding is er NIET!

     Er zijn meerdere mensen wakker geworden van de echte waarheid, ik kan je adviseren om naar de volgende meeting te gaan van http://www.deaardsewaarheid.com

     Mvgr.

     1 likes
     • Het is zo simpel, want zelfs het filmpje van die Rob Skiba toont een ronde aarde aan, en wel zo. Waar is geheel Chicago. Ik bedoel de waterkant van Chicago en niet alleen de bovenkant van de hoogste torens. Als de aarde plat is, moet je ook de laagbouw bij Chicago kunnen zien, en ook de lichten van auto’s aan de kust. Die zie je niet omdat deze dus daadwerkelijk achter de horizon liggen. Die ga je pas zien als je steeds dichterbij komt, als je over die horizon heen gaat.

      Opmerkelijk is ook het verschil tussen de originele opname van Joshua Nowicki en Rob Skiba. Waar je bij de opname van Nowicki een groot deel van de hoge torens ziet, zie je bij de opname van Skiba alleen maar een kleiner en het hoogste deel van dezelfde torens, en hoe komt dat. Omdat de opname van Nowicki gemaakt is in Grand Mere State Park op de top van een hoge duin (gaan hier tot 50m hoog), en de opname van Skiba in een boot op zo’n 2 meter boven het water. En dat hoogteverschil bij de opname’s maakt ook dat je meer ziet van Chicago.

      Trouwens jij, Skiba en al die andere platlanders hebben het er over dat er geen mirage is. Wel, waarom staat de skyline van Chicago dan heen en weer te dansen als er geen mirage is. Waarom gaat de skyline van Chicago dan op en neer als er geen mirage is. Het “dansen” van de skyline geeft juist aan dat er wél een luchtspiegeling is, een mirage.

      Dus leuk die formule van jouw, maar je houdt geen rekening met een daadwerkelijke invloed van een mirage, en ook niet met de hoogte van de opname van Chicago.

      Dan nog even betreffende die vergelijking zon/maan en frisbee. Als de zon een platte schijf is, dan moet deze zich als een frisbee gedragen als deze ver van jouw afstaat. Een ronde schijf van onder/opzij zien is nu eenmaal elliptisch,. Een ronde schijf recht van onder zien is een ronde schijf. Dat moet je je kunnen voorstellen, anders hier een voorbeeld: https://www.bing.com/videos/search?q=frisbee+slow+motion+high+throw&&view=detail&mid=FE808C93DA475FB046F8FE808C93DA475FB046F8&FORM=VRDGAR

      Wat betreft het meten van de hoek van de zon. Ook simpel. Met de zon op het hoogste punt, en met twee observeerders op een gelijke afstand, moet er een verschil in gemeten hoek zijn tussen een platte aarde en ronde aarde. En welke hoek komt overeen met de daadwerkelijk gemeten hoek, en hoe denk jij dat de afstand tot de maan is gemeten vóórdat er een laserreflector op de maan is gezet. Men noemt het ook wel de parallaxmethode of driehoeksmeting. Je kan op aarde ook zo afstanden tot bergen meten, en hoe hoog vliegtuigen vliegen. Dit zijn beproefde methodes die iedereen met een kaart, en een kompas kan doen. Maar goed, ik begrijp nu ook waarom platlanders zoals arwijn claimen dat de maan een projectie is, en dat verder alles vervalst is, want anders blijkt het gewoon een hersenspinsel te zijn…

      Lijkt mij toch een gevalletje “cognitieve dissonantie” te zijn. De gelovige platlander kan maar niet begrijpen dat zijn wereldbeeld niet klopt!

      4 likes
     • Trouwens vandaag een hele mooie foto’s gevonden op internet die voldoet aan de eisen voor een ronde aarde. Géén gezeur meer over mirage’s en fata morgana en andere weersinvloeden. Gewoon een mooie scherpe foto van Chicago genomen vanaf Lake Michigan, op de juiste afstand met een scherpe horizon. Houdt hem nu nog even voor mijzelf, zodat ik even de informatie op deze foto kan uitpluizen…

      3 likes
 4. En wat is de vlag van de Navo ?

  https://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_the_United_Nations

  THE FLAT EARTH MAP !!

  En verdeeld in 33 secties.

  3 likes
  • En ja hoor, daar is ie weer. De platte aarde aanhanger die niet eens weet welke vlag de NATO heeft, maar een vlag van de VN laat zien…

   16 likes
 5. Karel van Wolferen heeft gelijk.

  16 likes
 6. Beste mensen, Het gaat erom wie de NAVO leid DAAR GAAT HET OM!!!! Het gaat niet om die naam NAVO!!! Het gaat dus om de puppets die het leiden en tot welke groep die behoren.

  6 likes
 7. WHO CONTROLS AMERIKA. CONTROLS NATO….

  Na de 2e wereldoorlog NATO opgezet. Na de val van de Sovjet Unie hebben ze opeens geen doctrine meer!

  Nieuwe doelwit ISLAM! Eerst vriendelijke benadering (Nachash= eet die appel en je zal eeuwig in de hemel blijven) daarna oorlogen uitlokken. Saddam Irak-Shah Iran- BinLadin Afghanistan- Kaddafi Libie. Mubarek Egypte etc etc Allemaal eens “bondgenoten” van de VS! De rest weten jullie wel…

  Cain viel zijn broeder Abel aan en vermoordde hem. Dit is wat er nu op grootschalig gebeurd!

  CFR (kaffer) maakt de plannen en Amerika (+NATO) voert ze uit!
  Tweemaal Bush oorlog gestart en naast de Bush verdelen Morgan, Rockefeller, Rotschilds ook de buit.

  Alles gaat volgens plan. Totdat een lastpost hun plannen tegenwerkt!
  Juist ja…
  RECEP TAYYIP ER DOGAN
  Zijn naam bestaat uit 4 namen (four horsemen)
  Zijn symbool Rabaa Gesture (4 teken)
  Zijn 4-dimensionaal leiderschap krijgt massa mensen achter zich
  Zijn werk zal de wereld van de 4e naar de 5e dimensie leiden
  21-12-2012 Mayakalender afgelopen! Einde van de wereld. Nee begin van een nieuwe tijdperk!
  Maitreya tijdperk… Mayakalender is niet meer nodig, want Olem Bogte neemt het over!

  De elite ziet hem liefst dood dan levend. Schakelt al zijn media propaganda in. Dief Dictator ISIS Oliesmokkel etc. Alles wordt eraan gedaan om hem klein te krijgen.

  Gulen beweging werkt hem steeds tegen (illuminatu controlled)
  Je leest dat Erdogan deze Coup had uitgelokt! Dat is waar…!
  Hij wilde alles op alles zetten om te weten wie allemaal achter deze netwerk zaten! Wie ze persoonlijk waren! Wat ze allemaal konden doen! Hoe sterk ze waren!
  Dus ontmaskeren om deze illuminatu controlled netwerk op te rollen!

  Hij was er helemaal klaar voor. 3 vliegtuigen vlogen samen de lucht in van Erdogan. CIA zette de positie en route online tijdens de Coup. Erdogan zat niet in die vliegtuig!
  Tijdens Facetime was Erdogan niet in het hotel!
  Inlichtingendienst geeft geen gehoor! Die waren te druk met ontmaskeren van de Gulen leden!
  Leider van de grijze wolven wist van de plannen. Met Erdogan al een tijdje eerder meetings gehad in het geheim. Zij waren met zijn mannen gewapend en klaar aan het opwachten. Hij riep tevens als eerste op om gehoor te geven aan Erdogan en verzet te bieden tegen de Coup.
  Bondgenoten Azerbeidzjan en Saudi Arabië wisten ook van de plannen. Mocht het misgaan zouden ze de Coup militair komen bestrijden! Koning Selman stond klaar met 10 battalions!
  Erdogan zei die Coup was een gift van God. Lees het anders: Gelukkig zijn ze erin getrapt. Nu kunnen we ze oprollen!

  Illuminatu zal wel niet blij zijn! Erdogan zal zijn leger snel moderniseren! Eigen besturingssysteem opzetten zodat stuxnet of Nitro Zeus niet zal werken! F16 en F35 krijgen tevens ook Turkse PLC!
  Dit is allemaal nodig om in de toekomst het leger van de antichrist te kunnen winnen met tevens nieuwe onconventionele wapens!

  Mensen met kleine hersenen! Vergeet vooral niet om Erdogan te kleineren!
  Nu achterover leunen en aanschouwen met welke politieke plan hij de illuminatu gaat ontmaskeren!

  Hypocratie is duivels. Duivels zijn achterdochtig en paniekerig. Uiteraard want de Schepper staat niet aan hun zijde….

  1 likes
  • Erdogan en geen Er Dogan heeft allang laten weten hoe het zit. In een toespraak had hij het over alle Turken, ook die in Bosnië, en daarmee laat hij zien wat zijn werkelijke doel is, een nieuw Ottomaanse rijk. En gefeliciteerd, jullie hebben een dictator gekozen…

   7 likes
   • Juist, dictator Erdogan heeft in meerdere toespraken duidelijk gemaakt/gesproken om het oude Ottomaanse rijk in haar glorie te herstellen.
    Daar hoorde trouwens ook het huidige syrië en Libanon bij, vandaar dat hij ook ISIS en andere rebellen groepen steunt, zij doen het vuile werk voor hem.

    2 likes
   • Dat denk ik niet.

    Ze willen alleen hun cultuur leven..en de ‘rijken’ hadden altijd meer ruimte voor de cultuur dan een communistische staatsinrichting.

    Dat is alles.

    Waar ben je bang voor?

    1 likes
   • Hoi Rob, ga je eens verdiepen in tijd en als je dat ziet maak je dan niet zo druk want alles word opgelost.

    0 likes
   • En inderdaad, geverifieerd bij de mensen die het kunnen weten: het is niet RECEP TAYYIP ER DOGAN, zoals ik al dacht, maar gewoon RECEP TAYYIP ERDOGAN, ondanks dat er mensen zijn met de achternamen ER, DOGAN, ER DOGAN of ERDOGAN.
    Zijn naam bestaat uit 4 namen (four horsemen), is dus onzin!

    0 likes
  • Onze eigen huisturk blijkt een complotaanhanger te zijn.

   Ik heb een toespraak gezien waar Erdoham het Duitse naziregime als groot voorbeeld zag voor Turkije. Nu is de Turkse SA bezig, zoals de Nazi SA ook opereerden.

   Mijn mening over Erdoham zal nooit meer veranderen. Je kan in hem de reincarnatie van Adolf Hitler zien.

   2 likes
 8. Karel Van Wolvere heeft gelijk. Momenteel gebruiken ze Poetin graag als virtuele vijand alleen de mensen trappen daar niet meer blind in en hebben meestal zelf een kritische blik. Voor mij is de NAVO een oorlogszuchtig monster geworden dat andere landen in de armoede drijft, (aankoop wapentuig, vliegtuigen, …) En als excuus hiervoor gebruiken ze dan een zogezegde vijand

  12 likes
 9. Vote Trump, die heeft toch een broertje dood aan de NAVO. probleem opgelost.

  6 likes
 10. Café Weltschmerz zou eigenlijk primetime op het publieke net moeten worden uitgezonden in plaats van een internet site die voor de gemiddelde burger onbekend is.

  Als je de informatie uit dit gesprek met Willem Middelkoop en hoogleraar Karel van Wolferen tot je neemt, en eerdere gesprekken, waaronder een uitstekend interview met Herman Wijffels. Dan is het pijnlijk
  om te constateren in hoeverre de Nederlandse Publieke Omroep met zijn actualiteiten en nieuwsprogramma’s
  in elkaar is gezakt met het brengen van objectief en feitelijk nieuws. Je ruikt de invloed van een stel
  Neo-conservatievelingen die hoogstwaarschijnlijk vanuit Wall Street opereren, een zogenaamd goddelijk plan uitvoeren naar eigen inzicht.

  Met de politieke wind die sinds jaar en dag in Den Haag waait, en met de oprichting van de EU is het hard bergafwaarts gegaan. Zelfs Nederlandse documentaire series, quiz- en amusementsprogramma’s, zijn niet meer compleet als tegenstanders van de neocons niet even in beeld worden gebracht om ze te beschadigen. Een zooi indoctrinatie van het ergste soort waar de kijker met belastinggeld voor betaald. Het zegt veel over de algemene staat waarin Nederland verkeerd en ik ben er daarom een groot voorstander van om een volksreferendum te organiseren. Een referendum om Café Weltschmerz primetime op het publieke net te krijgen voor onbepaalde tijd.

  5 likes
 11. De EU; 1 groot hok vol Jodenknechten. Daar is alles mee gezegd.

  3 likes
 12. Aan het einde van het gesprek tussen Middelkoop en van Wolveren komt toch nog het Beloofde Land ter sprake. Gedurende het gesprek tussen de twee is dit krampachtig vermeden. Er wordt over het Pentagon, CIA etc. etc. Met geen woord over de Zionisten, die deze instituten ondersteunen. Van Wolveren kroop helemaal in zijn schulp. Hij weet hoe de kaarten zijn geschud . Hij weet hoe machtig deze “dames en heren” zijn. Je zag aan de lichaamshouding van van Wolveren dat hij bang werd. Heel de meelopende NL-pers heeft een grote bek over Erdogan. Allemaal afleidingsmanoeuvres van de echt gevaarlijke V.S. politici EN hun fondsvertrekkers. Elke oppositie wordt afgedaan als anti-semitisme. Als je overal wordt “weggetrapt”; Tweestromen Land, Egypte, door de Romeinen uit Judea, uit Duitsland, zou dit ook met iets met jouw mentaliteit te maken kunnen hebben? Als je je niet aanpast aan je omgeving, kun je nooit overleven; of je gaat dood of je wordt uitgestoten.

  1 likes
 13. Ondanks wat iedereen doet, de bijbel komt uit. Via hegeliaanse dialectiek/technologie/natuurwetten/natuurfenomenen. Uiteindelijk hebben we/landen elkaar nodig. Denk aan handel/toerisme/schaarste voedsel en water enz.
  Zo gauw als het slechter gaat in Turkije zullen daar ook weer mensen gaan opstaan.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Vergeet Atlantis. Er ligt een verloren continent verborgen onder Europa

Vergeet Atlantis. Er ligt een verloren continent verborgen onder Europa

Wetenschappers hebben onder Europa een verloren continent ...

Nederland probeert MH17-congres in Maleisië te saboteren. Waarom de waarheid over deze fatale ramp voor altijd verborgen zal blijven

Nederland probeert MH17-congres in Maleisië te saboteren. Waarom de waarheid over deze fatale ramp voor altijd verborgen zal blijven

Vorige maand vond in Kuala Lumpur een ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.