Homepagina » Propaganda » Wat NRC over mij schrijft is absurd. MH17-bron onthult hoe deze ‘kwaliteitskrant’ liegt en bedriegt
Wat NRC over mij schrijft is absurd. MH17-bron onthult hoe deze 'kwaliteitskrant' liegt en bedriegt

Wat NRC over mij schrijft is absurd. MH17-bron onthult hoe deze ‘kwaliteitskrant’ liegt en bedriegt

NRC schreef in korte tijd vier artikelen over ‘Russische invloeden’, waaruit zou moeten blijken dat Rusland invloed uitoefent op de Nederlandse publieke opinie over MH17.

Eén daarvan, het gewraakte artikel over Kamerlid Pieter Omtzigt, bleek bol te staan van de onzorgvuldigheden.

Uit onderzoek blijkt nu dat ook in een ander artikel veel onjuistheden staan. Nepnieuws dus, gemaakt en verspreid door NRC.

Geen

In het artikel, getiteld Nabestaanden MH17 veelvuldig lastiggevallen met desinformatie, schrijft de krant onder andere over een man genaamd Constantin Karmanov.

NRC claimt onder meer dat Karmanov over de MH17-ramp wordt geïnformeerd door iemand bij het Russische ministerie van Defensie, dat hij regelmatig opduikt bij nabestaandenbijeenkomsten en Kamerdebatten over MH17 en zich uitgeeft als Oekraïner terwijl hij in Oezbekistan is geboren.

Geen van die beweringen blijkt te kloppen.

Burgerjournalist Max van der Werff schreef ook al dat NRC liegt over Karmanov.

Gelogen

In het artikel staat: Als NRC Karmanov vraagt waar hij zijn informatie over de vliegtuigramp vandaan haalt, zegt hij: “Door iemand bij het Russische ministerie van Defensie.”

“Dat is gelogen!” reageert Greta Verduin, die aanwezig was bij het interview tussen journalist Andreas Kouwenhoven van NRC en Karmanov en die het initiatief nam tot de afspraak.

“Dat is nogal een bewering,” zegt Van der Werff. “Je zegt dat kwaliteitskrant NRC liegt.”

“Ja. Ik was bij het hele gesprek aanwezig en Constantin heeft dit niet gezegd. Dat weet ik 100% zeker,” aldus Verduin.

Absurd

MH17-onderzoeker Marcel van den Berg vroeg Karmanov om een reactie. Die zei dat wat de krant schrijft absurd is.

“Ik ben in de afgelopen 26 jaar nooit in Rusland geweest en ik had geen enkel contact met instituten of diensten van dit land,” zei hij.

Van den Berg: “Conclusie: NRC schrijft onzin. Waarschijnlijk verzon NRC dit statement vanwege het karakter van de serie ‘Russische invloeden’.”

Nooit gezegd

Daarnaast heeft Karmanov in een e-mail aangegeven dat hij nooit bij Kamerdebatten over MH17 is geweest. Ook is hij, zo is gebleken, nooit op avonden voor nabestaanden geweest.

En tot slot schrijft hij: “Ik heb nooit gezegd – waar dan ook – dat ik een Oekraïner ben.”

De krant meldt ook nog dat Karmanov geen vertegenwoordiger was van de Oekraïense vliegtuigbouwer Antonov in Nederland, terwijl hij dat zeker wel was.

[What happened to flight MH17?]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • borisje schreef:

  En dan moet je luisteren naar de reclamespotjes waar de NRC zichzelf de hemel in prijst mbt hun objectiviteit…
  Walgelijk.

  7 likes
 • William schreef:

  Conclusie, NRC is geen kwaliteitskrant (meer). Ik vraag mij af hoe iemand zich met goed fatsoen “journalist” kan noemen als hij of zij de fanatsie de vrije loop laat gaan en onwaarheden moet verzinnen om de krant te vullen.

  6 likes
 • Louise schreef:

  Ach een nep krant en een nep journalist , waarschijnlijk vinden ze zichzelf geweldig en hebben ze het helemaal niet door dat ze zo dom zijn…..uiteindelijk snijden ze zichzelf in de vingers……want wie gelooft het dan nog….Het voordeel is wel dat mensen zelf op zoek gaan/ zijn naar waarheidsvinding en maar goed ook…….tenslotte wordt het nieuws dus overbodig ………

  4 likes
 • Peter schreef:

  Toch niets nieuws.
  Nepnieuws rondpompende courant.

  4 likes
 • Lucie schreef:

  Smerige Leugenkrant…..

  3 likes
 • Willie schreef:

  Ach, het zal de NRC al heel gauw opbreken als men eenmal doorheeft wat de NRC werkelijk is of dient!. De waarheid in ieder geval niet.

  2 likes
 • Marcel Dijsselbloem schreef:

  De waarheid is belangrijk daarom kijk of lees ik alle kanten en trek daaruit de conclusie. Het is jammer dat de grote nieuws kanalen niet objectief zijn en er maar weinig luikjes zijn van waaruit ze hun bronnen krijgen. Onderzoek kost tijd/ geld. Ze zullen vanzelf tegen de lamp lopen, met hun nieuwe regels over nepnieuws e.d.. Het spreek woord. Wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in.
  Vriendelijke groeten en fijne dagen en een goed 2018 voor iedereen.

  2 likes
 • x

  Check Also

  coalitie

  Bizar: coalitie rent Tweede Kamer uit. ‘We worden geregeerd door schurken’

  Gisteren vroeg PVV-leider Geert Wilders een hoofdelijke ...

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  >