Propaganda

Wat NRC over mij schrijft is absurd. MH17-bron onthult hoe deze ‘kwaliteitskrant’ liegt en bedriegt

Help anderen door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

NRC schreef in korte tijd vier artikelen over ‘Russische invloeden’, waaruit zou moeten blijken dat Rusland invloed uitoefent op de Nederlandse publieke opinie over MH17.

Eén daarvan, het gewraakte artikel over Kamerlid Pieter Omtzigt, bleek bol te staan van de onzorgvuldigheden.

Uit onderzoek blijkt nu dat ook in een ander artikel veel onjuistheden staan. Nepnieuws dus, gemaakt en verspreid door NRC.

Geen

In het artikel, getiteld Nabestaanden MH17 veelvuldig lastiggevallen met desinformatie, schrijft de krant onder andere over een man genaamd Constantin Karmanov.

NRC claimt onder meer dat Karmanov over de MH17-ramp wordt geïnformeerd door iemand bij het Russische ministerie van Defensie, dat hij regelmatig opduikt bij nabestaandenbijeenkomsten en Kamerdebatten over MH17 en zich uitgeeft als Oekraïner terwijl hij in Oezbekistan is geboren.

Geen van die beweringen blijkt te kloppen.

Burgerjournalist Max van der Werff schreef ook al dat NRC liegt over Karmanov.

Gelogen

In het artikel staat: Als NRC Karmanov vraagt waar hij zijn informatie over de vliegtuigramp vandaan haalt, zegt hij: “Door iemand bij het Russische ministerie van Defensie.”

“Dat is gelogen!” reageert Greta Verduin, die aanwezig was bij het interview tussen journalist Andreas Kouwenhoven van NRC en Karmanov en die het initiatief nam tot de afspraak.

“Dat is nogal een bewering,” zegt Van der Werff. “Je zegt dat kwaliteitskrant NRC liegt.”

“Ja. Ik was bij het hele gesprek aanwezig en Constantin heeft dit niet gezegd. Dat weet ik 100% zeker,” aldus Verduin.

Absurd

MH17-onderzoeker Marcel van den Berg vroeg Karmanov om een reactie. Die zei dat wat de krant schrijft absurd is.

“Ik ben in de afgelopen 26 jaar nooit in Rusland geweest en ik had geen enkel contact met instituten of diensten van dit land,” zei hij.

Van den Berg: “Conclusie: NRC schrijft onzin. Waarschijnlijk verzon NRC dit statement vanwege het karakter van de serie ‘Russische invloeden’.”

Nooit gezegd

Daarnaast heeft Karmanov in een e-mail aangegeven dat hij nooit bij Kamerdebatten over MH17 is geweest. Ook is hij, zo is gebleken, nooit op avonden voor nabestaanden geweest.

En tot slot schrijft hij: “Ik heb nooit gezegd – waar dan ook – dat ik een Oekraïner ben.”

De krant meldt ook nog dat Karmanov geen vertegenwoordiger was van de Oekraïense vliegtuigbouwer Antonov in Nederland, terwijl hij dat zeker wel was.

[What happened to flight MH17?]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lucie
Lucie
4 jaren geleden

Smerige Leugenkrant…..

William
William
4 jaren geleden

Conclusie, NRC is geen kwaliteitskrant (meer). Ik vraag mij af hoe iemand zich met goed fatsoen “journalist” kan noemen als hij of zij de fanatsie de vrije loop laat gaan en onwaarheden moet verzinnen om de krant te vullen.

Louise
Louise
4 jaren geleden

Ach een nep krant en een nep journalist , waarschijnlijk vinden ze zichzelf geweldig en hebben ze het helemaal niet door dat ze zo dom zijn…..uiteindelijk snijden ze zichzelf in de vingers……want wie gelooft het dan nog….Het voordeel is wel dat mensen zelf op zoek gaan/ zijn naar waarheidsvinding en maar goed ook…….tenslotte wordt het nieuws dus overbodig ………

borisje
borisje
4 jaren geleden

En dan moet je luisteren naar de reclamespotjes waar de NRC zichzelf de hemel in prijst mbt hun objectiviteit…
Walgelijk.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x