Homepagina » Buitenland » ‘Obamagate’ is ‘grootste politieke misdrijf uit Amerikaanse geschiedenis’
obamagate

‘Obamagate’ is ‘grootste politieke misdrijf uit Amerikaanse geschiedenis’

‘Obamagate’ is met afstand het grootste politieke misdrijf uit de Amerikaanse geschiedenis, twitterde president Donald Trump zondag. De hashtag Obamagate was lange tijd trending op Twitter, maar in de media bleef het opmerkelijk stil.

Maandag voerde hij de druk op: “Het Watergateschandaal verbleekt bij Obamagate!”

Trump gebruikte de term voor het eerst in maart 2017, toen hij op Twitter aankondigde dat voormalig president Barack Obama hem ‘had afgeluisterd’.

Samenwerkten

Obama wist dat er eind 2016 of begin 2017 gesprekken waren afgeluisterd tussen Trumps toenmalige veiligheidsadviseur Michael Flynn en de Russische ambassadeur in de Verenigde Staten, zo blijkt uit documenten die onlangs zijn vrijgegeven.

Flynn werd er later van beschuldigd dat hij had gelogen tegen de FBI over de gesprekken. Hij stapte uiteindelijk op.

Sommigen claimden dat inlichtingendirecteur James Clapper Obama informeerde over de gesprekken. Clapper ontkende de aantijgingen.

Trump deelde ook een aantal berichten van voormalig openbaar aanklager Andrew McCarthy, die stelde dat functionarissen van Obama samenwerkten met de FBI in de zaak rond Flynn.

Ongeldig

Het Amerikaanse ministerie van Justitie liet de aanklachten tegen Flynn afgelopen week verrassend genoeg vallen.

Volgens het ministerie dient een verdere vervolging in de zaak niet de belangen van justitie.

Uit nieuwe documenten is gebleken dat Flynn onder druk is gezet door de FBI en daarom moeten zijn eerdere verklaringen nu als ongeldig worden beschouwd.

Ondergrondse overheidsorganisatie

In de stukken staat dat FBI-agenten met elkaar bespraken of ze zouden moeten proberen Flynn te laten liegen tijdens een ondervraging in januari 2017, zodat hij kon worden vervolgd of ontslagen uit zijn functie.

Trump reageerde: “Hij was een onschuldige man. Een gentleman. Hij was het doelwit van de Obama-regering. Wat ze hebben gedaan is een schande en ik hoop dat er een zware prijs wordt betaald.”

De president noemde de FBI eerder ‘een ondergrondse overheidsorganisatie’ die erop uit is hem ten val te brengen.

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Willem schreef:

  Ze kunnen doen wat ze willen, er is er nog nooit eentje vastgezet en berecht en dat zie ik ook nooit gebeuren denk ik, wel krijgen ze erebaantjes of zoals hier commissariaat-jes en noem maar op, of ze worden burgemeester ergens en na een tijdje weer burgemeester maar dan ergens anders en het houdt niet op en het volk staat er bij en klapt. Ja wij hier op NFN natuurlijk niet, maar die andere mensen bedoel ik 🙂

  • Lisette schreef:

   Ik was in Amerika toen deze gast uit Chicago in de spotlight werd gezet. Door de karaktermoord van Jack Ryan werd hij Senator en kwam vervolgens met veel propaganda als de redder van de zwartjes in het witte huis. Corrupt tot het bot met dank aan de democraten en Rino’s die alleen maar bezig zijn met hun eigen machtspositie veilig te stellen. Een schaamteloze opportunist de rassenhaat een nieuwe dimensie heeft gegeven en er miljoenen aan verdiende.

 • Bas van Stapelberg schreef:

  Obama de marionet van de NWO. Je weet wel ‘We scan. De man die heel de wereld laat afluisteren .

  • Rob schreef:

   @Bas. En de man onder wie de VS in 5 jaar tijd 7 landen in het Midden Oosten zijn binnen gevallen, onder het mom van ‘the war on terrorism’ naar aanleiding van de Twin Towers valse vlag operatie. Die gek kreeg de Nobelprijs voor de vrede toen hij net president was. Zijn ‘vrouw’ Michelle’ lijkt eerder een man te zijn. Als je sommige video’s en berichten zag een tijdje geleden dan had ‘zij’ het uiterlijk van een man en allerlei kenmerken van een man. Dan is de volgende vraag of hij niet een vrouw is. Of ze zijn homo’s met geadopteerde kinderen.

  • Lisette schreef:

   @Bas, Obama is geen marionet, maakt deel uit van de bende corrupte neo-liberale lees communisten en imperialisten in Amerika.

 • Willem schreef:

  Over overheidsbemoeienis en het wegkomen met de slachtoffers van verplichte vaccinaties an het niet vaak genoeg herhalen https://www.youtube.com/watch?v=SO0kKCkzemg

 • Harry schreef:

  De media zal hun grote messias niet willen afvallen.

 • Willem schreef:

  Zo kan het ook, een sherrif met verstand, kan onze politiemacht nog een voorbeeld aan nemen https://www.youtube.com/watch?v=XxLgH9W4OqI

 • Isaac schreef:

  #ObaMAGAte

  You can’t spell Obamagate without MAGA

 • enki schreef:

  Grote honden bijten elkaar niet. denk ik dan maar

 • x

  Check Also

  biden

  Pijnlijke onthullingen over Biden genegeerd en onderdrukt

  Twitter en Facebook hebben maatregelen genomen om ...

  cia-klokkenluider

  CIA-klokkenluider: ‘Biden en Obama hebben Navy Seals vermoord’

  President Donald Trump heeft een artikel geretweet ...

  >