Straling

Proefkonijnen: “Onze gezondheid wordt geweld aangedaan door straling mobieltjes”

Help door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De mensheid is in groot gevaar. Dat zegt elektrotechnicus Peter van der Vleuten (73) in het Eindhovens Dagblad. Volgens hem wordt onze gezondheid geweld aangedaan door straling.

Tegenwoordig worden steeds meer apparaten om ons heen draadloos aangestuurd. Denk aan mobiele telefoons, draadloze babyfoons of de wifi-routers die overal aan de plafonds hangen. Die apparaten geven 24 uur per dag straling af in ruimtes waar bijvoorbeeld ook veel kinderen zijn. “Dat kan niet goed gaan,” zegt hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens Van der Vleuten is de huidige generatie jongeren niet meer te redden. “Zij zijn de proefkonijnen die aantonen dat het de verkeerde kant op gaat.”

Onafhankelijkheid

Hij heeft twijfels bij de onafhankelijkheid van de Gezondheidsraad, die advies geeft in Nederland over de stralingslimieten. Die limieten zijn bedacht door een private instelling, ICNIRP geheten, die nauwe banden blijkt te hebben met de telecomindustrie. “De stralingsdeskundige die in de Gezondheidsraad zit is tevens bestuursvoorzitter van ICNIRP,” aldus Van der Vleuten.

Vrachtwagenchauffeurs die sinds kort in België tol moeten betalen met een draadloos tolkastje klagen over hoofdpijn, misselijkheid en slaapproblemen als ze in de cabine zitten.

Onlangs publiceerde het Amerikaanse National Toxicology Program een studie waaruit blijkt dat ratten de kans lopen hersentumoren te ontwikkelen als ze lange tijd worden blootgesteld aan straling van mobiele telefoons.

Kop in het zand

In Groot-Brittannië wordt al gewezen op gevaren van het gebruik van mobieltjes door kinderen. En in Frankrijk is het gebruik van mobiele telefoons op scholen uit voorzorg verboden. In België geldt een verbod op speciale kindertelefoons.

Nederland blijft zich vasthouden aan de algemeen geldende normen en dat maakt Van der Vleuten giftig. “Die normen deugen niet,” zegt hij, toevoegende dat de politiek de kop in het zand steekt. “Kijk naar asbest of roken. Iedereen wist al jaren dat het ongezond was, maar pas toen er mensen aantoonbaar aan stierven werd er ingegrepen. De geschiedenis herhaalt zich. Onvoorstelbaar.”

[ED]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Ik leef zonder “Smart”-phone.

pleiadian
pleiadian
7 jaren geleden

De straling van gsm en wifi bevat minder energie dan het gewone daglicht van de zon. Er zijn geen (reproduceerbare peer-reviewed) wetenschappelijke studies waaruit blijkt dat gsm of wifi straling schade kan veroorzaken aan het lichaam, de cellen of het dna.

Ook zijn er diverse studies gedaan naar electrohypersensitiviteit. Hieruit blijkt dat de proefpersonen geen (objectief) onderscheid kunnen maken tussen wifi die aan of uit staat. Onderzoekers hebben het aan/uit lampje onafhankelijk van het wifi signaal aan en uit gezet. Dan blijkt dat de symptomen eerder samenhangen met het lampje dan met het daadwerkelijke wifi signaal. Trek daar zelf je conclusies uit.

Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Ooit van agenda21 (google anders) gehoord?

Franss
Franss
7 jaren geleden

[ Onlangs publiceerde het Amerikaanse National Toxicology Program een studie waaruit blijkt dat ratten de kans lopen hersentumoren te ontwikkelen als ze lange tijd worden blootgesteld aan straling van mobiele telefoons. ]
Peter van der Vleuten verteld natuurlijk nooit het hele verhaal. Bijvoorbeeld dat je ook zou moeten concluderen dat bestraalde vrouwtjesratten helemaal niet meer tumoren ontwikkelden, vreemd hè?
En dat de ratten in de controlegroep veel vaker jong stierven dan de bestraalde ratten, dus eigenlijk moet je zeggen dat je door bestraling langer leeft. Of kregen de te jong gestorven ratten in de controlegroep gewoon niet de tijd om ook die tumoren te ontwikkelen?

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x