Homepagina » Straling » Proefkonijnen: “Onze gezondheid wordt geweld aangedaan door straling mobieltjes”
Proefkonijnen: "Onze gezondheid wordt geweld aangedaan door straling mobieltjes"

Proefkonijnen: “Onze gezondheid wordt geweld aangedaan door straling mobieltjes”

De mensheid is in groot gevaar. Dat zegt elektrotechnicus Peter van der Vleuten (73) in het Eindhovens Dagblad. Volgens hem wordt onze gezondheid geweld aangedaan door straling.

Tegenwoordig worden steeds meer apparaten om ons heen draadloos aangestuurd. Denk aan mobiele telefoons, draadloze babyfoons of de wifi-routers die overal aan de plafonds hangen. Die apparaten geven 24 uur per dag straling af in ruimtes waar bijvoorbeeld ook veel kinderen zijn. “Dat kan niet goed gaan,” zegt hij.

Volgens Van der Vleuten is de huidige generatie jongeren niet meer te redden. “Zij zijn de proefkonijnen die aantonen dat het de verkeerde kant op gaat.”

Onafhankelijkheid

Hij heeft twijfels bij de onafhankelijkheid van de Gezondheidsraad, die advies geeft in Nederland over de stralingslimieten. Die limieten zijn bedacht door een private instelling, ICNIRP geheten, die nauwe banden blijkt te hebben met de telecomindustrie. “De stralingsdeskundige die in de Gezondheidsraad zit is tevens bestuursvoorzitter van ICNIRP,” aldus Van der Vleuten.

Vrachtwagenchauffeurs die sinds kort in België tol moeten betalen met een draadloos tolkastje klagen over hoofdpijn, misselijkheid en slaapproblemen als ze in de cabine zitten.

Onlangs publiceerde het Amerikaanse National Toxicology Program een studie waaruit blijkt dat ratten de kans lopen hersentumoren te ontwikkelen als ze lange tijd worden blootgesteld aan straling van mobiele telefoons.

Kop in het zand

In Groot-Brittannië wordt al gewezen op gevaren van het gebruik van mobieltjes door kinderen. En in Frankrijk is het gebruik van mobiele telefoons op scholen uit voorzorg verboden. In België geldt een verbod op speciale kindertelefoons.

Nederland blijft zich vasthouden aan de algemeen geldende normen en dat maakt Van der Vleuten giftig. “Die normen deugen niet,” zegt hij, toevoegende dat de politiek de kop in het zand steekt. “Kijk naar asbest of roken. Iedereen wist al jaren dat het ongezond was, maar pas toen er mensen aantoonbaar aan stierven werd er ingegrepen. De geschiedenis herhaalt zich. Onvoorstelbaar.”

[ED]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Ik leef zonder “Smart”-phone.

  13 likes
  • Patricia Müller schreef:

   Ik ookl! En toch moet ik de straling slikken die van de grote zendmast op 300 meter afstand komt en de straling van de buren. Sinds tientallen van jaren een ongelofelijke belasting voor me, maar nu met G4-LTE is het alles nog een stuk erger. En het maakt me echt ziek. Meer en meer mensen worden ziek daarvan, ook hier in Duitsland heeft al een priester zelfmoord gepleegd, een zekere meneer Carsten Häublein, omdat hij het niet meer af kond.

   8 likes
   • reality check schreef:

    Patricia
    Zolang er van buitenaf niets aan gedaan wordt, moeten we het heft in eigen handen nemen.
    Er is veel, dat we kunnen doen.
    Doe ajb onderzoek naar Orgonite en Shungite.
    Plus bezoek de website van dr.Karim: biogeometry.ca. Gebruik al die dingen zelf tot grote tevredenheid.
    Maar…….we moeten natuurlijk blijven eisen, dat de industrie veiliger wordt.
    Het wordt nu alleen maar ERGER met de toekomstige invoering van smartmeters.
    WEIGEREN!

    12 likes
    • lambertus schreef:

     Hallo Patricia, inderdaad je reinste genocide. Overigens kun je met een geavanceerde electromagnetische (puls-) stralingswaarde meter (zowel akoestisch alsook met digitale meetindicatie) constateren dat het inzetten van Orgonite en Shungite geen enkel positief meeteffect sorteert. Ik heb mijn huis getransformeerd in de ‘kooi van Faraday’ met fijnmazig en goedkoop staalgaas, wat de stralingsbelasting van buitenaf met wel 90-95% gereduceerd heeft. De Wi-Fi router blijft afgedekt met aluminiumfolie garandeert een aanvaardbare dosis electrostress belasting voor mens, plant én dier. Wel iedere maand het folie vervangen want dan kun je er gewoon doorheen kijken (!!!) Onze vaste telefoonlijn bestaat uit een ouderwetse wandtelefoon zoals die bij de jeugdserie ‘De Familie Knots’ te zien was en deze functioneert optimaal. Goed,er zit geen nummerweergave en herkenning op maar die had ik vroeger ook al niet nodig. Mijn computer is verbonden middels een draadverbinding naar de zolder en wij voelen ons niet meer electronisch bedwelmd en aangevallen. Ik kan het eenieder van harte aanraden.
     De volprezen zelfbenoemde ‘smart-meter’ komt er ook bij ons niet in en mijn mobiel is nog een Dumb-phone for smart people…. Nokia.
     Doe er allen uw voordeel mee; Willen is KUNNEN !
     Met stralingsarme doch welgemeende vriendelijke groeten,

     14 likes
     • Patricia Müller schreef:

      Lambertus, ik ben in het grote en gehele met je eens, wij zitten duidelijk op dezelfde golflengte! Ook bij mij in de woning is niks draadloos. Internet loopt via ethernet draadje, telefoon over kabel.

      Dat schungit, de memon en andere flauwe kul toestellen (fostac etc) niks opleveren, heb ik al vroeger uitgevonden. Ze leveren maar en placebo effect maar toch behoorlijke monetaire inbrengsten voor de producenten.

      3 likes
     • Franss schreef:

      [ Wel iedere maand het folie vervangen want dan kun je er gewoon doorheen kijken (!!!) ]

      Neem een nieuw fel alufolie.
      Houdt het voor een felle lamp en er zal geen licht doorheen komen.
      Vouw dat vel om een doosje heen.
      Ontvouw het aluvel van het doosje.
      Strijk het een beetje glad.
      Houdt het voor een felle lamp en er zal door talloze gaatjes licht schijnen.

      En dat allemaal zonder wifi!
      Kortom, wifi maakt helemaal geen gaatjes in alufolie.

      2 likes
     • Nicenice schreef:

      Je huis afschermen en dan wel een wifi router?… De straling blijft dan heen en weer stuiteren met als resultaat onvoorspelbare (met een beetje pech nog sterkere) ‘hot spots’.
      Ik zou wifi uitzetten en bekabeld internet nemen. mocht je niet zonder wifi kunnen leven dan de router op de laagste stand zetten, dat kan je online regelen. Standaard staan ze op 100% en standaard zenden ze (iig als je Ziggo hebt) naast je persoonlijke netwerk ook nog een openbaar netwerk uit… dubbele dosis gratis en voor niets. Ook dat netwerk kan je uitzetten online.

      1 likes
   • Mikkie schreef:

    Ik word er ook ziek van. Ik heb ook geen smartphone maar we hebben wel WIFI in huis om de kinderen. We hebben huis en smartphones beveiligd met MEMON apparatuur.Ook heb ik een MEMON voor op reis. Als ik in een hotel ben kan ik deze zo in het stopcontact steken; voor wie het interessant vindt. Er is dus wel een oplossing!!

    0 likes
  • Eva schreef:

   Hier nog een……..
   En zonder magnetron en tv. Bevalt me prima.

   6 likes
   • lambertus schreef:

    Goed bezig. Geef een kamerplant structureel water dat even in de magnetron behandeld is en u zult zien dat de vitaliteit van de desbetreffende plant een andere wending krijgt…

    6 likes
 • pleiadian schreef:

  De straling van gsm en wifi bevat minder energie dan het gewone daglicht van de zon. Er zijn geen (reproduceerbare peer-reviewed) wetenschappelijke studies waaruit blijkt dat gsm of wifi straling schade kan veroorzaken aan het lichaam, de cellen of het dna.

  Ook zijn er diverse studies gedaan naar electrohypersensitiviteit. Hieruit blijkt dat de proefpersonen geen (objectief) onderscheid kunnen maken tussen wifi die aan of uit staat. Onderzoekers hebben het aan/uit lampje onafhankelijk van het wifi signaal aan en uit gezet. Dan blijkt dat de symptomen eerder samenhangen met het lampje dan met het daadwerkelijke wifi signaal. Trek daar zelf je conclusies uit.

  6 likes
  • Herman de Geus schreef:

   Daar ik zelf doodziek van straling werd heb ik er een studie van gemaakt, vooral hoe me er tegen te beschermen.
   Ik heb mijn hele huis stralingsvrij gemaakt met speciale HSF64 koolstof verf.
   Een verademing, niet alleen in gevoel, maar ook mijn stralingsmeter bevestigt het.
   Wel is het zo dat deze verf zwart is dus of twee keer er overheen met witte muurverf of behang erover.
   Begin met de slaapkamer want in rust bent u het meest kwetsbaar.
   Laat u niet door anderen verleiden tot passiviteit/gelatenheid zoals ik mij lang heb laten doen want dan verandert er niets voor u.
   Vriendelijke groet en succes.

   12 likes
  • Gerard (Elektronicus) schreef:

   Het gaat volgens mij niet alleen om de sterkte van het signaal, maar met name om het pulserende effect, het snelle schakelen tussen zenden/ontvangen. Het bekende ratelende geluid als je een werkende GSM in de buurt van een gevoelige versterker houdt. Dit induceert een soort stress situatie op alle spieren omdat de frequentie van het schakelen in de buurt ligt van de spiertonus. Als het lichaam hierdoor in een continue stresssituatie blijft zullen er meer schadelijke afvalstoffen ontstaan en daarmee ziektes als ze niet tijdig verwijderd worden. Ik denk dat daarom regelmatig ontspannen bewegen in de natuur zo heilzaam is. Bij WIFI is dan ook nog eens gebruik gemaakt van de beroerde frequentie van 2,4GHz, net als bij een magnetron, waarvan al jaren bekend is dat het gevaarlijk is. Uiteraard heeft een magnetron veel meer vermogen, maar de hele dag in WIFI straling zou zomaar ziekmakend kunnen zijn. Ik hoop dat iedereen in ieder geval ‘s nachts de WIFI uitschakelt middels de instellingen of via een tijdschakelaar. Slapen we eindelijk een stuk rustiger met zijn allen.

   6 likes
   • Franss schreef:

    Van tv opnames kun je leren dat zo’n gsm af en toe een signaaltje uitzendt om te laten weten waar hij is. De gsm van een slimme meter zal toch niet 24/7 zenden als hij hooguit 1 keer per dag de gegevens aflevert of zelfs maar een keer per twee maanden? Dat zou een waanzinnige energieverspilling zijn en onnodige belasting van het gsmnet.

    2 likes
   • pleiadian schreef:

    @Gerard: Wat bedoelt u precies met “Dit induceert een soort stress situatie op alle spieren omdat de frequentie van het schakelen in de buurt ligt van de spiertonus.”
    Via welk mechanisme heeft het gsm signaal invloed op de spieren?

    0 likes
    • Gerard schreef:

     @pleiadian: electromagnetische velden vormen inductief signalen in antennes, bedrading en wellicht ook in zenuwbanen. Dat geeft lichte prikkeling aan de spieren. Het effect is zeer licht maar lijkt me op de lange duur niet gezond. Het zou gemeten moeten worden om er zeker van te zijn. Op dit moment is het een vermoeden van mij gebaseerd op uitspraken van een vroegere leraar die bezorgd was over het dicht bij hoogspanningsmasten wonen. Hij zei dat de spiertonus maximaal is bij 50Hz. Ik meen dat het multiplexen tussen zenden/ontvangen ook zo’n 50Hz bedraagt. Ik hoop dat een specialist die hier meer over weet zich meldt. Wellicht heb ik ongelijk maar het idee knaagt al jaten.

     0 likes
  • lambertus schreef:

   Waarde Pleiadian,

   Indien u begrijpt hoe het biologisch systeem van o.a. mens en dier aangestuurd middels micro elektronische impulsen, kunt u nagaan hoe de draadloze electronische techniek wel degelijk van invloed is op dit voornoemde systeem. Wellicht is het een gegeven dat er geen standaard te behalen is omdat eenieder verschillend (of niet/nauwelijks) reageert op de effecten. Dendrologisch onderzoek bij bomen en heesters laten u waarschijnlijk een heel andere mening toekomen indien u op GOOGLE de term ‘UMTS vernietigt bomen” ingeeft.

   Oplettendheid blijft de basis van alle zorg….

   5 likes
  • Nicenice schreef:

   Zo te lezen is je conclusie gebaseerd op de uitkomst van onderzoeken die enkel de thermische effecten van dit soort straling onderzoeken. De thermische effecten zijn niet het probleem.

   Uit een groeiend aantal onderzoeken blijkt dat pulserende electromagnetische straling zelfs bij erg lage veldsterkte wel degelijk biologische schade aanricht. De biologische effecten zijn wel het probleem.

   Placebo en nocebo effecten bestaan idd maar ik zie niet hoe dat bewijst dat electro magnetische straling geen gezondheidsrisico inhoudt.

   Maargoed blijf lekker naast de wifi router slapen met je iphone onder je kussen, we praten over een jaar of 10 a 15 wel verder.

   1 likes
 • Johan schreef:

  Piloten zijn bevreesd voor wifi in het vliegtuig, omdat het voor passagiers en personeel levensgevaarlijk is en bovendien kan de romp van het vliegtuig vol met hele kleine gaatjes komen te zitten en dat op een hoogte van 10 km , bij -30 graden celcius. Zo’n vliegtuig kan plotseling uit elkaar ploffen. Piloten zijn er bijzonder huiverig voor voor wifi in het vliegtuig.
  Bill Gates cultuur is een lemming cultuur.

  3 likes
  • Franss schreef:

   Enige links die jouw pilotenvrees bevestigen?

   Als een vliegtuig landt dan zet iedereen zijn mobieltje aan dat direct op volle kracht een gsm-paal proberen te vinden. Hoeveel gaatjes zou dat veroorzaken? En dan ben je bang voor een veel zwakker wifi?

   2 likes
  • Ph schreef:

   Het is wel zo dat vliegtuigen en het personeel, passagiers worden blootgesteld aan een verhoogde dosis kosmologische straling, net omdat ze zo hoog vliegen (boven het wolkendek)
   Het vliegtuigpersoneel word daarom ook regelmatig op deze straling getest en moeten als er een bepaalde limiet word overschreden, ook gedurende een periode aan de grond blijven tot die stralingswaarde weer gedaald zijn.

   Voor de rest wat je reactie betreft, is er geen informatie voorhanden, zeker niet wat betreft je betoog over gaatjes en het exploderen van vliegtuigen door de gevolgen van die verhoogde straling…laat staan door GSM of WIFI.

   Laat me u er ook op wijzen, dat mobiel bellen en draadloos internet (WIFI) op vliegtuigen is toegelaten, enkel met het opstijgen en landen, word aangeraden om niet te bellen of te internetten, dit om mogelijke storingen van de vliegtuig apparatuur niet te verstoren.

   Bron: national geographic channel.

   2 likes
 • Logiter schreef:

  In tegenstelling tot wat sommige hier beweren,is er al jarenlang wetenschappelijk bewijs dat straling van mobieltjes een nadelige invloed hebben.
  Onlangs in tegenlicht van de VPRO is het nog uitgebreid aan bod geweest.
  De telecomlobby zit echter zover in de reet van het kabinet,dat je niet kan zien waar de lobby begint,en de minister eindigd!
  Onze staatshoofden zijn met zoveel slimme trucjes verbonden aan de telecom,dat na 4 of 8 jaar pluche en zakelijk vruchtbaar gedrag,er een lekker baantje na de politieke carriere inzit.
  De overheid is er niet voor ons,dat is mij al jaren duidelijk.
  Wouter Bos,Camille Eurlings,Gerrit Zalm,de lijst is oneindig.
  Nu die smerige minister Schippers die alles even stukmaakt voordat ze de Farmaceutische industrie als commissaris bekleed.
  Het zijn allemaal vertegenwoordigers van multinationals,niet van het volk.
  Dus als je last hebt van die gsm-paal steek hem gewoon in de brand,en maak hem zó duur dat hij voor je neus verdwijnt.
  Wel ff capuchonnetje op hé,het internet kijkt nl mee.

  6 likes
 • Jaya schreef:

  Ooit van agenda21 (google anders) gehoord?

  4 likes
 • Markus schreef:

  Ben het boek aan het lezen over organon, http://www.literairnederland.nl/de-hormoonfabriek-saskia-goldschmidt/ .
  Dingen stoppen niet vanzelf, vooral niet wanneer ze geld opleveren.
  En aangezien de goede mensen te netjes en te bang zijn om er iets aan te doen zal het nog wel even doorgaan.
  Hoe was het ook weer? Evil prevails when good people do nothing?

  4 likes
 • Padja schreef:

  Ik heb geen idee hoe schadelijk het is.
  Wat ik wel weet is dat ik geen zin heb in een overheid die alles verbiedt wat eventueel schadelijk zou kunnen zijn.
  Er zijn al genoeg politiestaten.

  1 likes
 • Franss schreef:

  [ Onlangs publiceerde het Amerikaanse National Toxicology Program een studie waaruit blijkt dat ratten de kans lopen hersentumoren te ontwikkelen als ze lange tijd worden blootgesteld aan straling van mobiele telefoons. ]
  Peter van der Vleuten verteld natuurlijk nooit het hele verhaal. Bijvoorbeeld dat je ook zou moeten concluderen dat bestraalde vrouwtjesratten helemaal niet meer tumoren ontwikkelden, vreemd hè?
  En dat de ratten in de controlegroep veel vaker jong stierven dan de bestraalde ratten, dus eigenlijk moet je zeggen dat je door bestraling langer leeft. Of kregen de te jong gestorven ratten in de controlegroep gewoon niet de tijd om ook die tumoren te ontwikkelen?

  2 likes
 • Remco schreef:

  Ben gisteren een avondje bij mijn vader op visite geweest en zit daar uren pal naast de dect-telefoon en de WiFi router…als ik dan thuis kom, heb ik verscheidene uren nodig om een beetje te herstellen van de hoeveelheid straling die ik daar bij hem oploop! Uitgeput en bloednerveus!
  Ik zie het aan mijn vader ook de afgelopen jaren, dat het lijkt of de man steeds nerveuzer wordt, hij kan zijn handen geen twee tellen stilhouden..hij kan amper rustig stilzitten, loopt de hele tijd als een nerveus juffers hondje door de kamer en keuken! Ik weet wel hoe dat komt!!

  2 likes
 • Ph schreef:

  Op dit moment is er dan wel geen enkel wetenschappelijk bewijs dat hoogspanningslijnen of microgolfovens risico inhouden, toch bestaan er twijfels omtrent de veiligheid van intensief gsm-gebruik. Daarom zijn enkele voorzorgsmaatregelen aan de orde wat betreft mobiele telefoons (weloverwogen gebruik).

  http://www.kanker.be/alles-over-kanker/aantoonbaar-risico/kanker-en-straling-neem-voorzorgsmaatregelen

  Het Internationale Agentschap voor Kankeronderzoek (IAKO) heeft gsm-straling (elektromagnetische radiofrequentievelden) geklasseerd als ‘mogelijk kankerverwekkend’. Deze straling komt daardoor in dezelfde categorie als uitlaatgassen van auto’s (groep 2B).

  http://www.sdz.be/nieuws/ictgsm-straling-mogelijk-kankerverwekkend

  Wat al jarenlang her en der werd gezegd maar nooit hard werd gemaakt, wordt nu bevestigd door een studie van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO): veelvuldig en langdurig mobiel telefoneren kan kanker veroorzaken. Vooral de cijfers over het verband tussen mobiel telefoneren en de ontwikkeling van een hersentumor zijn onrustwekkend.

  http://www.nieuwsblad.be/cnt/gh921r0uc

  De Wereldgezondheidsorganisatie WHO erkent nu voor het eerst dat het gebruik van mobiele telefoons “mogelijk kankerverwekkend” kan zijn. De WHO stuurde die waarschuwing dinsdag de wereld in.

  http://www.gva.be/cnt/aid1052149/meer-kans-op-kanker-door-gebruik-van-gsm

  It means that there is some evidence linking mobile phones to cancer, but it is too weak to make any strong conclusions. Specifically, IARC’s panel said that the evidence that mobile phones pose a health risk was “limited” for two types of brain tumours – glioma and acoustic neuroma – and “inadequate” when it comes to other types of cancer.

  Read more at http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2011/05/31/who-verdict-on-mobile-phones-and-cancer/#7WbgJiKiYJr1EKBK.99

  2 likes
 • Leon Dorsey schreef:

  Als geluids/electrotechincus (jaren “70)repareerde ik weleens een TV (met de bekende beeldbuis).
  Zodra ik de achterkap eraf haalde en de tv aanzette kreeg ik een soort hongergevoel in mijn maag.
  De achterkant van een beeldbuis gaaf altijd een bepaalde straling af, zei het dat het weleen veel andere
  frequentie was dan de huidige 4 g etc.
  Eigenlijk denk ik dat de huidige WiFi straling op het lichaam minder werking heeft als de “oude”straling van de jaren 70 en 80.

  1 likes
 • Henk schreef:

  Ik ben zelf ook al tijd stralings gevoelig. Ben al paar jaar bezig hier mn weg in te vinden. Weet door zelf onderzoek dus hoe het werkt. Laatste maanden begin ik toch te twijfelen of het wel echt schadelijk is. Wat me opvalt, de jongeren waarover hij spreekt, die niet meer te redden zijn.. Als ik die huidige generatie zie, zien ze er alles behalve ziek uit. ik heb nog nooit zulke fitte en gezonde jongeren gezien. kijk eens naar de meisjes die op straat lopen, te staren naar hun telefoon. Vaak hebben ze de uitstraling van een actrice of fotomodel. Zelf zie ik asgrouw, na 2 uur beeldschem werk. Heb meer het idee, dat de mensen die nu ziek zijn door straling, tot een oudere generatie behoren, die hier in feite niet zoveel meer te zoeken hebben met de nieuwe manier van leven. De nieuwe generatie lijkt meer te worden opgeleid om samen te werken en leven met hun mobiele apparaat, en de samenleving gaat naar volkomen gedigitaliseerde wereld. Of denk ik nu teveel in schience fiction? (of mss is de realiteit al nog verder, over 10 jaar?)

  0 likes
  • nicenice schreef:

   Het kan een hele tijd duren voordat de symptomen de kop op steken. Dus als je een 20 jarige met een mobiel er ‘stralend’ uit vindt zien zou ik niet direct de conclusie trekken dat het onschadelijk is.

   1 likes
 • Johan schreef:

  Het aantal ongelukken met dodelijke afloop neemt fors toe, evenals het aantal zwaargewonden door oa smartphone gebruik in het verkeer.

  Bill Gates cultuur is gelijk aan lemming cultuur.

  0 likes
 • Johan schreef:

  Als je encyclopedisch kunt denken kun je achter komen op welke site je kunt vinden over het gevaar van wifi in vliegtuigen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  5G

  Bezorgde burgers doen video-oproep aan Rutte: ‘Zet uitrol 5G alstublieft stop’

  De organisatie 5B Burgers heeft een filmpje ...

  >