BinnenlandCorona

Professor: ‘Mogelijk tienduizenden sterfgevallen méér door lakse aanpak coronavirus’

Help mee door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is noodzakelijk dat Nederland zo spoedig mogelijk vergaande maatregelen neemt zoals in Italië om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat zegt professor Frits Rosendaal van het Leids Universitair Medisch Centrum op Twitter.

Hij wijst erop dat de stijging van het aantal besmettingsgevallen exponentieel verloopt, net als in Italië, met een verdubbeling per drie tot vier dagen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Rosendaal vindt dat we de voorsprong die we hebben op Italië moeten gebruiken om het coronavirus nu in te dammen.

Jaarlijkse griepepidemie

“De belangrijkste reden is dat de ziekenhuizen niet de capaciteit hebben voor een effectieve behandeling als deze stijging blijft,” aldus de professor.

“Als we de epidemie indammen en de gevallen spreiden, zullen er mogelijk niet meer sterfgevallen zijn dan bij een jaarlijkse griepepidemie,” voegt hij toe.

Tienduizenden sterfgevallen

Rosendaal waarschuwt: “Als we dat niet doen, schiet de capaciteit tekort en zullen er mogelijk tienduizenden sterfgevallen meer zijn.”

“Waarom niet nu bij de bevolking doen wat over twee weken onvermijdelijk zal zijn en minder effect zal sorteren?” vraagt de hoogleraar.

Eén van de maatregelen die Rosendaal voorstelt is: geen bijeenkomsten meer van meer dan 20 mensen die niet strikt noodzakelijk zijn.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René
René
3 jaren geleden

De D-evolutie van De Mens is in volle gang. Een mens weet tegenwoordig beter hoe een Smartphone in elkaar steekt dan z’n eigen lichaam 😀 😀

Harry
Harry
3 jaren geleden

Vanaf nu wordt elke grieppandemie of verkoudheidsepidemie hysterisch door de media behandeld.

Mikkie
Mikkie
3 jaren geleden

Misschien is onze overheid met opzet wel een beetje laks geweest…?
Aan de andere kant…de maatregelen nu (isolatie, quarantaine, tasjes met boodschappen aan de deurknop) vind ik overdreven en doen me denken aan de verhalen uit de middeleeuwen, toen de builenpest regelmatig door Europa waarde..

ikzelfzelf
ikzelfzelf
3 jaren geleden

Als ze echt maatregelen hadden willen nemen, dan hadden ze als eerste het openbaar vervoer en de luchthavens dicht moeten gooien en vrijwel tegelijkertijd de scholen moeten sluiten.
Bedrijven hadden op slot gemoeten en dus had men de noodtoestand moeten afkondigen.

De ziekenhuizen en huisartsen hadden dan ook speciale maatregelen moeten nemen, zodat je het virus daar niet zomaar op kunt lopen .

Maar nu worden sportevenementen afgelast, maar het OV blijft open [whahahahaha wat een sukkels zijn het die met dit idee naar voren kwamen en die het nu uitvoeren].

Ik hoor net dat ze bij de bakker in de buurt geen contant geld aannemen vanwege dit virus [whahahahaha maar wel gebakjes verkopen die de bakker heeft gemaakt, alsof je daar geen besmetting van kan krijgen].

Het is duidelijk dat ze ons willen meeslepen in het angstverhaal, maar hun maatregelen treffen alleen het amusementsgedeelte en niet het bedrijfsleven.

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x