Homepagina » Binnenland » Professor: ‘Mogelijk tienduizenden sterfgevallen méér door lakse aanpak coronavirus’
coronavirus

Professor: ‘Mogelijk tienduizenden sterfgevallen méér door lakse aanpak coronavirus’

Het is noodzakelijk dat Nederland zo spoedig mogelijk vergaande maatregelen neemt zoals in Italië om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat zegt professor Frits Rosendaal van het Leids Universitair Medisch Centrum op Twitter.

Hij wijst erop dat de stijging van het aantal besmettingsgevallen exponentieel verloopt, net als in Italië, met een verdubbeling per drie tot vier dagen.

Rosendaal vindt dat we de voorsprong die we hebben op Italië moeten gebruiken om het coronavirus nu in te dammen.

Jaarlijkse griepepidemie

“De belangrijkste reden is dat de ziekenhuizen niet de capaciteit hebben voor een effectieve behandeling als deze stijging blijft,” aldus de professor.

“Als we de epidemie indammen en de gevallen spreiden, zullen er mogelijk niet meer sterfgevallen zijn dan bij een jaarlijkse griepepidemie,” voegt hij toe.

Tienduizenden sterfgevallen

Rosendaal waarschuwt: “Als we dat niet doen, schiet de capaciteit tekort en zullen er mogelijk tienduizenden sterfgevallen meer zijn.”

“Waarom niet nu bij de bevolking doen wat over twee weken onvermijdelijk zal zijn en minder effect zal sorteren?” vraagt de hoogleraar.

Eén van de maatregelen die Rosendaal voorstelt is: geen bijeenkomsten meer van meer dan 20 mensen die niet strikt noodzakelijk zijn.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Harry schreef:

  Vanaf nu wordt elke grieppandemie of verkoudheidsepidemie hysterisch door de media behandeld.

  26 likes
  • Mikkie schreef:

   En….5G gaat nu stilletjes door….

   28 likes
   • Louise schreef:

    Nederland gaat Italië achterna, totaal geen inschattings vermogen.. Om20 uur houdt Macron een toespraak ben benieuwd hoe die Fransen het gaan aanpakken … China heeft z’n bezorgdheid uitgesproken over de lakse houding van Europa……..

    12 likes
  • Rob schreef:

   @Harry. Op de website van de grootste propaganda nazi krant (ww2) werd al geschreven dat iedereen die een ‘kuchje’ heeft of verkouden is thuis moet blijven en sociale contacten moet vermijden. Alsof je alleen verkouden kan zijn door het corona virus. Volledig van god los die lui. Er zijn 1001 redenen waarom iemand verkouden kan zijn Maar zo voorkomen ze natuurlijk dat er mensen gaan opstaan om van zich te laten horen, zoals met de boeren het geval was. Gisteren zei ik nog dat het in ons land en Europa nog relatief rustig was. Totdat ik de latere berichten las dat Italië winkels en zaken gaat sluiten, Nederland van alles gaat cancelen etc. Het is oorlog en wel tegen de mensheid. Het corona virus wordt inmiddels voor veel excuses ingezet. Op nota bene de Telegraaf was een artikel te lezen dat het corona virus niet zo dramatisch is als overal wordt gepropageerd.Er werd geschreven dat er minder dan 1000 doden waren. Maar toch noemt de WHO het nu een pandemie. Er steek meer achter, veel meer.

   12 likes
   • Henk Azie schreef:

    De hele wereld zit vol met opstand, gele hesjes, Hong Kong, overal wat. En dat wordt nu dus opgelost.
    Toch kan ik mij wel voorstellen dat de Europese regeringen wat laks zijn, want de economie zal snel omvallen en dan heb je bv geen aanvoer voedsel, geneesmiddelen, brandstoffen etc.
    Dus zit iedereen in zelf-quarantaine te verhongeren en te verkleumen.
    Bejaarden en chronisch zieken zijn een risico groep, wel dat zijn ze altijd, de hittegolf in Frankrijk jaren terug kostte zoiets van 60,000 bejaarden het leven, elke griep epidemie vallen onder de bejaarden meeste slachtoffers.
    Bij een griep epidemie zijn miljoenen besmet, maar alle handel en verkeer gaan gewoon door.
    Nu heb je 130,000 besmettingen en alles komt stil te liggen.
    Ik denk dat dit virus een versterking nodig heeft om gevaarlijk te zijn, nl 5G.

    7 likes
   • Pjoter schreef:

    @ Beste!
    Het feit is er, dat het corona-virus door mensen is ontwikkeld en verspreid.
    Het feit is er, dat we al decennia lang , jaarlijks worden geconfronteerd met griep epidemieën.
    Het feit is er, dat, o.a. mede hierdoor de wereldbevolking wordt gereduceerd.
    Het feit is er, dat de oudsten en zwaksten van de wereldbevolking de grootste risico groep is!
    ( denk aan pensioen/verzekering gelden)
    Het feit is er binnenkort, dat er één grote Nieuwe Wereldwijde Organisatie op moet treden om alles op te lossen! (N.W.O.) (Paus 22 mei a.s.?!)
    Het feit is er, dat alle voorbereidingen hiervoor al zijn genomen, denk aan 5G, digitale controle in algehele zin. ( camera’s, plastic geld etc.)
    Het feit is er, dat men ten zuiden va Israël klaar staat om dat land binnen te vallen.
    Het feit is er, dat wij iedereen dus, reeds ruim 2000 jaar geleden, hier al voor zijn gewaarschuwd en dat ons zeker nog véél meer erger staat te verwachten.
    Hoe ik dat zo zeker weet?
    De Bijbel!

    7 likes
 • Logisch schreef:

  Het is niet best. De maatregelingen zijn veel te mild. Als iedereen een paar weken thuis blijft zal de uitbraken indammen. Het is een vooropgezet plan d a t is wel duidelijk. Geen contant geld uitdunning van de bevolking. Veel vluchtelingen binnen halen. Kijk goed om je heen wat er beslist wordt buiten de corona om. Niemand let meer op.

  23 likes
 • René schreef:

  De D-evolutie van De Mens is in volle gang. Een mens weet tegenwoordig beter hoe een Smartphone in elkaar steekt dan z’n eigen lichaam 😀 😀

  17 likes
 • Mikkie schreef:

  Misschien is onze overheid met opzet wel een beetje laks geweest…😉
  Aan de andere kant…de maatregelen nu (isolatie, quarantaine, tasjes met boodschappen aan de deurknop) vind ik overdreven en doen me denken aan de verhalen uit de middeleeuwen, toen de builenpest regelmatig door Europa waarde..

  13 likes
 • ikzelfzelf schreef:

  Als ze echt maatregelen hadden willen nemen, dan hadden ze als eerste het openbaar vervoer en de luchthavens dicht moeten gooien en vrijwel tegelijkertijd de scholen moeten sluiten.
  Bedrijven hadden op slot gemoeten en dus had men de noodtoestand moeten afkondigen.

  De ziekenhuizen en huisartsen hadden dan ook speciale maatregelen moeten nemen, zodat je het virus daar niet zomaar op kunt lopen .

  Maar nu worden sportevenementen afgelast, maar het OV blijft open [whahahahaha wat een sukkels zijn het die met dit idee naar voren kwamen en die het nu uitvoeren].

  Ik hoor net dat ze bij de bakker in de buurt geen contant geld aannemen vanwege dit virus [whahahahaha maar wel gebakjes verkopen die de bakker heeft gemaakt, alsof je daar geen besmetting van kan krijgen].

  Het is duidelijk dat ze ons willen meeslepen in het angstverhaal, maar hun maatregelen treffen alleen het amusementsgedeelte en niet het bedrijfsleven.

  13 likes
  • Margie schreef:

   Een virus is geen bacterie beste ikzelfzelf
   Een virus heeft de mens nodig om te vermenigvuldigen. Geen gebakjes of broodjes aap😉
   Drink smorgens glas heet water met 1/2 theelepel sodium bicarbonate
   Vlierbessensap en/of thee
   En…laat je niet gek maken, daar zijn er al genoeg van

   3 likes
 • piet schreef:

  Prachtig toch dit Coronavirus??

  Nu moeten ze wellicht al die gezondheidsgeheimen die ze hebben afgeschaft weer toestaan. En als ze dat niet doen, dan denk ik dat meer en meer deze zelf ook weer terugvinden.

  Verder… Gewoon gezond verstand leert eigenlijk dat Coronavirus (longen) gekoppeld is aan zuurstof een magnetronbehandeling geven als met G5.

  Dat het virus en G5 niets met elkaar te maken hebben is alleen waar voor ‘wetenschappers’. De aantasting op energieveld van G5 creert een omgeving in de longen waar het coronavirus gedeit. Zo werkt dat…zo simpel..

  Het lichaam geeft zelf al een clue waar het probleem ligt (longen) en even nadenken.. dat zou dus zeker in verband kunnen staan met zuurstof (en dus G5).

  Het lichaam geeft altijd een ‘clue’ op deze manier wat de echte oorzaak is. Problemen met g5 gaan niet in de onderste teen zitten bv….

  Anyway..

  Dit KAN een keerpunt vormen voor de wereld.

  Maar vermoedelijk niet. Maar het is wel BIZAR gewoon dat deze BLINDHEID maar blijft doorgaan, en doorgaan….

  10 likes
  • PREDATOR schreef:

   Geld jongens, het draait rutte ( Natuurlijk weer geen hoofdletter waardig) alleen maar om geld.Wat meen je wat het hem weer kosten gaat.
   Of toch een best goed begin voor de NWO???

   8 likes
  • Jeff schreef:

   Mooi betoog. Ik ken de wetenschappelijke benadering van G5 niet in deze, maar het klinkt plausibel .Uiteindelijk zal ook hierin blijken, dat de mensheid in staat is zichzelf dood te knuffelen, wat dan weer bijna vredelievend klinkt. Bizar ook om te zien dat alles wat je mag verwachten volgens de logica, precies andersom wordt uitgevoerd. Zo van .. laten we is aan de verkeerde kant van de weg rijden, dan zien we wel.

   6 likes
  • Margie schreef:

   De president van Indonesia geeft zijn ‘geheim’
   gewoon prijs aan de bevolking.

   Groei kruiden ipv virussen

   Jamu; rode gember, citroengras, geelwortel en kurkuma daar zet je thee van.

   Hij schenkt het zijn gasten ook…en deelt graag het eeuwenoude recept
   dus wie weet verklapt Oranje Willem het indonesische kruiden recept tegen virussen aan de Nederlandse bevolking als ie weer terug is

   https://www.thestar.com.my/news/regional/2020/03/13/indonesia-president-jokowi-claims-herbs-can-fight-covid-19#cxrecs_s

   4 likes
 • d1rty schreef:

  alles gaat om geld, red u zelf en luister niet naar de mooie verhalen van de mensen in den haag die ons al jaren in de maling nemen. of denk je dat ze nu wel eerlijk zijn? ha ha

  10 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Waar heb ik die hockey stick grafiek eerder gezien ?

  9 likes
 • ron schreef:

  Het klopt dat er mogelijk meer doden (kunnen) zijn! De professor zou ook de cijfers moeten geven van de mensen die gered zullen worden door de corona hysterie! Door het uitblijven/cancelen van o.a. vliegtuigen en het slabakken van onze economie, zal er veel minder fijnstof in de lucht aanwezig zijn en dat heeft dan weer een positief effect.

  8 likes
 • frans schreef:

  “Als we de epidemie indammen en de gevallen spreiden, zullen er mogelijk niet meer sterfgevallen zijn dan bij een jaarlijkse griepepidemie,” voegt hij toe Zegt hij?!
  De gewone griep die ook ongewoon is en ook moedwillig verspreid neemt meer doden voor zijn rekening.
  Gisteravond zei Trump; geen zorgen: het virus verdwijnt als een wonder, opeens is het gedaan en over.
  Hij zal wel meer weten, door Q van het virus. dus vind ik het een zeer betrouwbaar bericht. En hoopvol.
  Op naar de volgende crisis! want die komt ook. En nog veel meer.
  De elite zit nu in de bunkers. Gezellig met een noodrantsoen. Eten uit blik. en een matrasje op de grond.
  Als de volgende crisis snel komt kunnen ze daar mooi blijven.(misschien even luchten op de binnenplaats) Dan kunnen wij hun rijkdommen verkopen ad hoogste bieder. Toch?

  5 likes
 • hadjemaar schreef:

  heer doorkruist het nwo plan, deminiseren van bevolkingsgroepen?

  2 likes
 • Ikke schreef:

  In Noord Europa zijn zeer weinig!

  0 likes
 • Silbereye schreef:

  Rutte houd de burger voor onozel en gek, kinderen zouden gewoon naar school moeten, zijn argument is dat als de kinderen thuis zouden blijven er ook ouders thuis zouden blijven om op de kinderen te passen terwijl deze een positie zouden kunnen hebben in de zorg of dienstverlening , deze zijn hard nodig dat klopt tot zover zijn simpele redenatie.
  Maar nu kunnen deze kinderen elkaar besmetten en vervolgens hun ouders grootouders gezinsleden en anderen etc.
  Het zijn halve maatregelen dus gaan wij de Italianen volgen met hun disaster.

  Hij had na de eerste rij van halve maatregelen de noodtoestand uit moeten roepen zodat een ieder thuis blijft op straffe van … etc, behalve dan de dienstverlenende instanties zoals politie, militairen, zorgverleners etc.
  Tuurlijk deze hebben ook kinderen deze kunnen/moeten ondergebracht worden bij burgers welke verplicht kunnen worden deze op te vangen.
  De situatie gaat straks bizarre vormen aan nemen AZC, gevangenissen en ik weet niet wat gaan straks over in anarchie en dan moet je de militairen klaar hebben staan om in tye grijpen.

  Neen wij moeten de economyclass bedienen met aan het hoofd een labiele minister met omzich heen een stel incapabele zichzelf experts noemende, welke dus een dubbele agenda hanteren.
  Een agenda waar in hoofdletters staat vermeld, decimeer de bevolking welke geen toegevoegde waarde heeft dan alleen kosten met zich meebrengde dus de ouderen en zieken etc.

  Kan er niets anders van maken kan anders mij niet voorstellen dat de zogenaamde deskundigen de huidige beslissingen neemt op basis van humaniteit.

  0 likes
  • Margie schreef:

   de burger houdt zichzelf voor onnozel en gek

   Een zieke zorgt voor staats-inkomsten, zij zijn zeer waardevol…

   Mensen verplichten???

   Op straffe van…

   Angst is de ‘killer’ virus, plus het verlies van controle over emoties

   0 likes
 • Silbereye schreef:

  Ook opvallend is dat de treinen blijven rijden, terwijl deze het virus in de gehele trein via de airco verspreid, komt nog bij dat de trein het ook nog eens de besmetten mensen vervolgens transporteerd naar alle uithoeken van ons K..landje en daarbuiten.

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronamaatregelen

  Duitse advocaten strijden tegen coronamaatregelen: ‘We staan niet alleen, we zijn met velen’

  De Duitse advocate Beate Bahner baarde begin ...

  burgerjournalist

  Burgerjournalist filmt lachende verpleegsters: ‘Dit ziekenhuis is leeg’

  Het coronavirus heeft zich over de hele ...

  >