Het Complot

De geheimzinnige trucs die de Bilderbergclub gebruikt om in Spanje aan de macht te blijven

Help anderen door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De controversiële Bilderbergclub heeft een grote vinger in de pap van de Spaanse politiek. Dat zegt de Spaanse journalist, radiopresentator en schrijver Gabriel Sánchez Ogáyar. Volgens hem hanteert de groep een aantal trucs die gehuld zijn in geheimzinnigheid om aan de macht te blijven.

Om te laten zien hoe de Bilderbergclub de Spaanse politiek in haar macht heeft, maakt de journalist een vergelijking met een schaakbord waarop alle stukken dezelfde kleur hebben. Alle stukken (politici) horen bij hetzelfde kamp, hebben dezelfde belangen en hetzelfde doel: het opdringen en verspreiden van kapitalisme, aldus Sánchez Ogáyar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Sommige schaakstukken zijn waardevoller dan andere en kunnen dus sneller over het bord bewegen (meer macht krijgen), terwijl de pionnen per zet maar één veld vooruit gaan. De pionnen beschermen (dienen) de waardevolle stukken: de permanente leden die naar de jaarlijkse Bilderbergconferentie gaan, zoals hoge politici, royals, bankiers, investeerders en ondernemers.

De Bilderberg-delegatie in Spanje bestaat onder meer uit koningin Sofía en Juan Luis Cebrián, het hoofd van het Spaanse mediaconglomeraat PRISA. Cebrián bepaalt ieder jaar welke Spanjaarden naar de conferentie mogen komen.

“Deze mensen sturen de politieke barometer door middel van de media en de bankierselite, waar Banco Santander en BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria) deel van uitmaken,” zegt de schrijver. De bestuursraad van PRISA bestaat bijvoorbeeld uit topmensen van enkele banken en oliebedrijven. Er is volgens de journalist duidelijk sprake van een draaideur tussen deze grote bedrijven en presidentieel adviseurs en oud-ministers.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x