Homepagina » Het Complot » De geheimzinnige trucs die de Bilderbergclub gebruikt om in Spanje aan de macht te blijven
De geheimzinnige trucs die de Bilderbergclub gebruikt om in Spanje aan de macht te blijven

De geheimzinnige trucs die de Bilderbergclub gebruikt om in Spanje aan de macht te blijven

De controversiële Bilderbergclub heeft een grote vinger in de pap van de Spaanse politiek. Dat zegt de Spaanse journalist, radiopresentator en schrijver Gabriel Sánchez Ogáyar. Volgens hem hanteert de groep een aantal trucs die gehuld zijn in geheimzinnigheid om aan de macht te blijven.

Om te laten zien hoe de Bilderbergclub de Spaanse politiek in haar macht heeft, maakt de journalist een vergelijking met een schaakbord waarop alle stukken dezelfde kleur hebben. Alle stukken (politici) horen bij hetzelfde kamp, hebben dezelfde belangen en hetzelfde doel: het opdringen en verspreiden van kapitalisme, aldus Sánchez Ogáyar.

Sommige schaakstukken zijn waardevoller dan andere en kunnen dus sneller over het bord bewegen (meer macht krijgen), terwijl de pionnen per zet maar één veld vooruit gaan. De pionnen beschermen (dienen) de waardevolle stukken: de permanente leden die naar de jaarlijkse Bilderbergconferentie gaan, zoals hoge politici, royals, bankiers, investeerders en ondernemers.

De Bilderberg-delegatie in Spanje bestaat onder meer uit koningin Sofía en Juan Luis Cebrián, het hoofd van het Spaanse mediaconglomeraat PRISA. Cebrián bepaalt ieder jaar welke Spanjaarden naar de conferentie mogen komen.

“Deze mensen sturen de politieke barometer door middel van de media en de bankierselite, waar Banco Santander en BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria) deel van uitmaken,” zegt de schrijver. De bestuursraad van PRISA bestaat bijvoorbeeld uit topmensen van enkele banken en oliebedrijven. Er is volgens de journalist duidelijk sprake van een draaideur tussen deze grote bedrijven en presidentieel adviseurs en oud-ministers.

[RT]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

coronapas

Streep door coronapas in Baskenland: ‘Spaanse rechtsstaat ontpopt zich als schoolvoorbeeld voor wereld’

De hoogste rechter in de Spaanse deelstaat ...

spaanse

Spaanse regering moet 1 miljoen coronaboetes terugbetalen, eerste lockdown was ongrondwettig

De Spaanse regering heeft een speciale werkgroep ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x