Het Complot

De geheimzinnige trucs die de Bilderbergclub gebruikt om in Spanje aan de macht te blijven

Help mee door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De controversiële Bilderbergclub heeft een grote vinger in de pap van de Spaanse politiek. Dat zegt de Spaanse journalist, radiopresentator en schrijver Gabriel Sánchez Ogáyar. Volgens hem hanteert de groep een aantal trucs die gehuld zijn in geheimzinnigheid om aan de macht te blijven.

Om te laten zien hoe de Bilderbergclub de Spaanse politiek in haar macht heeft, maakt de journalist een vergelijking met een schaakbord waarop alle stukken dezelfde kleur hebben. Alle stukken (politici) horen bij hetzelfde kamp, hebben dezelfde belangen en hetzelfde doel: het opdringen en verspreiden van kapitalisme, aldus Sánchez Ogáyar.

Sommige schaakstukken zijn waardevoller dan andere en kunnen dus sneller over het bord bewegen (meer macht krijgen), terwijl de pionnen per zet maar één veld vooruit gaan. De pionnen beschermen (dienen) de waardevolle stukken: de permanente leden die naar de jaarlijkse Bilderbergconferentie gaan, zoals hoge politici, royals, bankiers, investeerders en ondernemers.

De Bilderberg-delegatie in Spanje bestaat onder meer uit koningin Sofía en Juan Luis Cebrián, het hoofd van het Spaanse mediaconglomeraat PRISA. Cebrián bepaalt ieder jaar welke Spanjaarden naar de conferentie mogen komen.

“Deze mensen sturen de politieke barometer door middel van de media en de bankierselite, waar Banco Santander en BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria) deel van uitmaken,” zegt de schrijver. De bestuursraad van PRISA bestaat bijvoorbeeld uit topmensen van enkele banken en oliebedrijven. Er is volgens de journalist duidelijk sprake van een draaideur tussen deze grote bedrijven en presidentieel adviseurs en oud-ministers.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x