Internet

Twitteractie: nieuwe partijen eisen deelname groot politiek debat

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een groot aantal nieuwe politieke partijen is verkiesbaar tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september aanstaande.

Ondergetekende partijen vinden het van groot maatschappelijk en democratisch belang om de vernieuwende initiatieven aan de kiezer te presenteren, met name de kiezers die onze publieke omroep betalen met belastinggeld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Een groot verkiezingsdebat met de deelnemende nieuwe partijen is dan ook om voor de hand liggende redenen wenselijk.

Verzoek

Ondergetekende partijen willen graag aan zo’n debat deelnemen en helpen organiseren, en verzoeken hierbij de publieke omroep voldoende zendtijd te reserveren voor een debat op 10 september aanstaande, zo mogelijk eerder.

Om dit initiatief kracht bij te zetten zullen de genoemde partijen hun achterban en iedereen die de democratie en het recht op gelijke behandeling een warm hart toedraagt op 15 augustus vragen dit verzoek via Twitter kenbaar maken. Zij rekenen op een ware Twittertsunami met enkele tienduizenden tweets.

De ontevredenheid van de samenleving in de politiek heeft zich de laatste jaren toegespitst in een vlucht uit het midden naar de flanken met de SP en PVV als voornaamste trekpleisters. Dit heeft in de aanloop van de komende verkiezingen geresulteerd in de deelname van liefst tien nieuwe partijen. Hiermee geeft de samenleving te kennen zelfs in de uitersten van de huidige politiek geen vertrouwen meer te hebben.

Nationaal Debat

Deze roep om verandering wordt door de bestaande politieke instituten en media verre van serieus genomen, getuige de marginale ruimte die thans aan de nieuwe politiek wordt geboden. Dit werd op 13 augustus bij de feestelijke lancering van de Stemwijzer 2012 nog eens pijnlijk duidelijk.

De meeste nieuwe partijen ondersteunen de landelijke Twitteractie die op 15 augustus wordt georganiseerd, waarbij op 10 september een Nationaal Debat op de publieke televisie wordt geëist waaraan alle nieuwe partijen mogen deelnemen.

In een gezamenlijke verklaring geven initiatiefnemers van deze actie, te weten de Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN), de Piratenpartij, Nederland Lokaal (NL), de Partij van de Toekomst (PvdT) en de Anti-Europapartij, aan dat de pijlen tijdens dit Debat vooral gericht zullen zijn op de huidige politieke partijen. “Wij willen verandering,” klinkt het eensluidend.

Het is de bedoeling om op 15 augustus de volgende tekst zoveel mogelijk te tweeten: #fairdebat In het kader van het democratisch belang vraag ik @nos om een debat met de nieuwe partijen op 10 september 2012

Van belang is dat #fairdebat en @nos in ieder geval in de boodschap voorkomen.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biff
Biff
11 jaren geleden

Echt een goed idee,

jammer dat ik niet op Twitter zit

Ned Kelly
Ned Kelly
11 jaren geleden

Voor de grote & bekende partijen is het toch ellebogen werk en ze zullen hun corrupte bestaan echt niet opgeven voor een paar nieuwe partijen

Peter ♥
Peter ♥
11 jaren geleden

De de meeste zittende partijen hebben een dubbele agenda en zijn totaal niet geïnteresseerd in wat wij als burgers willen voor de toekomst van Nederland en Europa. Zaak dus dat zij zich overal waar mogelijk presenteren als een verfrissend alternatief voor de huidige corrupte kliek die meestal gewoon doen wat lobbyisten van banken en grote bedrijven van hen eisen. En met corrupte partijen bedoel ik bijna alle partijen op de PvdD na.

TOBYI OR NOTTING
TOBYI OR NOTTING
11 jaren geleden

Ja dit is de nieuwe media.(tweet app ping hyves linkeding fasebook enz. Die het oude allang heeft overlopen alleen het kuddegedrag laat ons nog van de oude media genieten “oud is vertrouwt” zolang je een AB in je handen houdt.

Maar nu echt serieus laten wij, jij en ik alle niewe, en ook johan flammins partij eens tegen het licht houden, wat hebben ze dan niet gezamelijk gemeen.
Weinig alle nieuwe partijen hebben als kern dezelfde beweegredenen buiten een identiteit die eigen gemaakt is.
Waarom zijn deze daar in dan zo versplintert. Dat is en blijft oude politiek bedreven door nieuwe partijen,en wat is daar nieuw aan. Wanneer het op deze manier weer wordt neergezet zal het 200 tot 300 jaren duren, dat kan voor onze Terra ook te lang zijn. Nu is het tijd om te veranderen door eerst in de 2E KAMER samen te werken aan onze kernkwaliteiten, en dan vechten we op internet wel uit wat we met de rest doen. DAAR kunnen de oude partijen ook bij aan sluiten.
Namastè.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x