Buitenland

Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk mogelijk schuldig aan oorlogsmisdaden. Wie staan er op de geheime lijst?

Help door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk zijn mogelijk medeplichtig aan oorlogsmisdaden in Jemen, zo stellen onderzoekers van de Verenigde Naties.

De westerse landen bewapenen de Saudische coalitie, die in Jemen burgers verhongert als oorlogstactiek.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Daarnaast bieden de landen logistieke ondersteuning en leveren ze inlichtingen.

Geheime lijst

De onderzoekers hebben een geheime lijst samengesteld van mogelijke verdachten van internationale oorlogsmisdaden tijdens het conflict.

De vertrouwelijke lijst is naar de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten Michelle Bachelet gestuurd.

De westerse landen zijn in het conflict zeer belangrijke steunpilaren van de Saudische coalitie.

Hoofdrolspelers

In een rapport zeggen de onderzoekers dat de coalitie onder leiding van Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten burgers heeft gedood door luchtaanvallen en hen opzettelijk voedsel heeft onthouden.

In een bijlage van het rapport staan namen van ruim 160 ‘hoofdrolspelers’.

Niet duidelijk

Het is niet duidelijk of deze namen ook voorkomen op de geheime lijst.

De onderzoekers hebben voor het rapport onder meer honderden slachtoffers en getuigen geïnterviewd.

[The Guardian, ANP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
4 jaren geleden

Niet alleen zijn deze drie schuldig aan Jemen wat dacht je van Irak? Blair en Bush horen in de gevangenis te zitten tot hun laatste adem. De grootste oorlogsmisdadigers van de nieuwe tijd.

eksegese
eksegese
4 jaren geleden

De geschiedenis is doorspekt van oorlogsmisdaden, met name van deze drie landen. Niks nieuws onder de zon. De geschiedenisboeken worden altijd gevuld met leugens en halve waarheden van de winnende partij, om de ware toedracht zo stijlvol mogelijk te verhullen. Oorlog is pure misdaad van het aller ergste soort, in gang gebracht door criminele regeringsleiders ten faveure van het wereldse misdaadsyndicaat dat hen volledig in de tang heeft. Leger en politie zijn niets anders dan hun gewapende knokploegen om hun criminele praktijken kracht bij te zetten. Zo lang wij toestaan dat er mensen zich aansluiten bij een leger, bij politie, bij geheime diensten, zolang wij toestaan dat er wapens gemaakt en gebruikt worden tegen mensen zal er oorlog en misdaad blijven.
Zo lang wij de ware toedracht niet onder ogen durven zien of daar naar te handelen zal er niets veranderen. Ze zijn hoe dan ook altijd afhankelijk van onze medewerking,onze eigen oerdomme medewerking aan onze eigen ondergang, wanneer gaan mensen dat nou eens inzien ? Militairen, politiemensen, mensen werkzaam in de wapenindustrie zijn domweg in meer of mindere mate medeplichtig aan de wandaden dan wel misdaden van overheden, overheden die zichzelf onmisbaar maken door misdaad en ellende te faciliteren en vervolgens voor veel geld met een nepoplossing komen aandraven, waar mensen hun rug voor krom moeten zetten om het betaald te krijgen. Hoe lang laten we ze daar nog mee wegkomen ? Het moment dat ze doelgericht de hele wereldeconomie te laten imploderen staat overigens ook voor de deur, de chaos die daar uit voortvloeit zal met veel geweld, wapengekletter en veel bloedvergieten door militairen en politie uiteindelijk in hun voordeel beslecht worden. Een zwaar uitgedunde wereldbevolking zal uit pure ellende die minutieus gepland is, de oplossing door het misdaadsyndicaat vrijwillig omarmen. Eén wereldregering, één wereldmunt, totale onderwerping en totale macht over de globe is de natte droom van het gespuis achter de schermen waar wij gedwee aan mee moeten werken om het te laten slagen. En weet je : DAT DOEN WE DAN OOK BRAAF !!!!!

Elise
Elise
4 jaren geleden

Dat wist je van te voren toch al? Is de VN niet gewoon een controlled opposition?

zandloper
zandloper
4 jaren geleden

alles is een leugen, en er is profetisch vastgesteld dat 2019
het begin zal zijn om alle leugens te ontmantelen.
Vanaf nu zal een drama voorgeschoteld worden.

https://youtu.be/50wPpim1oC4

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x