Buitenland

Rode Kruis haalt bijna 100 miljoen op voor bosbranden in Australië. Dit is er met het geld gebeurd (‘echt absurd!’)

Help ons door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Nederlandse Rode Kruis haalde 1,2 miljoen euro op voor noodhulp aan Australië. Het geld is overgemaakt aan haar zusterorganisatie in het door hevige bosbranden geteisterde land.

De mensen die gedoneerd hebben, komen hoogstwaarschijnlijk bedrogen uit. Het meeste geld gaat namelijk níet naar noodhulp.

Het Rode Kruis houdt het zelf.

Ik heb niks gekregen

Het Australische Rode Kruis heeft inmiddels meer dan 95 miljoen dollar aan donaties binnengehaald om Australiërs te helpen die in de afgelopen maanden zijn getroffen door de bosbranden.

De organisatie heeft nu toegegeven dat minder dan een derde van dat bedrag, 30 miljoen dollar, wordt uitgegeven en dat het tot wel drie jaar kan duren voordat slachtoffers ook maar enige vorm van hulp krijgen.

Robert Gorringe en zijn partner Narelle uit Nymboida raakten alles kwijt toen hun huis in het noorden van Nieuw-Zuid-Wales in november in vlammen opging.

“Ze hebben allerlei beloftes gedaan, maar ik heb niks gekregen,” zei Robert tegen 7NEWS. “Ik heb geen idee waar het geld naartoe gaat.”

Dit is absurd!

Het Rode Kruis heeft verder gezegd dat een deel van het bedrag wordt vastgehouden voor ‘toekomstige natuurrampen zoals overstromingen en cyclonen’.

Radiopresentator Will Goodings zei hierover in de ochtendshow van zender FIVEaa: “Dit is absurd! Dit is misbruik van vertrouwen.”

“Het langetermijneffect is dat mensen niet meer zullen doneren,” zei hij.

Minister van Transport in Nieuw-Zuid-Wales Andrew Constance reageerde woest: “Australiërs hebben geld gedoneerd zodat mensen nu hulp kunnen krijgen, niet over drie jaar!”

(tekst loopt door onder de video)

Zes huizen

Het Rode Kruis is in de afgelopen jaren al vaker onder vuur komen te liggen, maar toch blijven mensen om de één of andere reden doneren.

Zo haalde de organisatie na de verwoestende aardbeving in Haïti bijna een half miljard dollar op, maar bouwde zij met dat geld slechts zes huizen.

Zes miljoen

Inwoners van het land riepen mensen op om níet te doneren aan de organisatie.

Daarnaast bleken medewerkers van het Rode Kruis tenminste zes miljoen dollar uit de kas van de hulporganisatie te hebben gestolen.

Het geld was bedoeld voor de bestrijding van de ebola-crisis.

[7NEWS, FIVEaa]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
2 jaren geleden

De grotere goede doelen organisaties zijn zonder uitzondering geïnfiltreerd door de zogenaamde sekte des doods. Zij zullen zoals het hen betaamt constant verwarring zaaien over hoe het geld besteed wordt. Het meeste zal echter gewoonte getrouw in de verkeerde zakken verdwijnen. Als je zeker wilt zijn moet je je geld zelf in handen geven van de slachtoffers. Een ieder weet dat dat onmogelijk en niet efficiënt is. Dus, houd je geld in je zak.

salvar
salvar
2 jaren geleden

doneren wat is dat?
sinds 1970 doneer ik niets meer het geld verdwijnt in de verkeerde zakken.
help afrika , ik zie de zelfde foto,s van een kind dat nu onder de hand wep 30 jaar zal zijn.

waarom moeten ze in australie geholpen worden het is een rijk land en een kolonie van engeland dus laten die het maar betalen of die geen die de bossen in de fik hebben gestoken hun hele leven betalen hiervoor.

de regering hier in nederland kunnen ook een duit in het zakje doen van het geld wat ze elke maand van de burger jatten.

André
André
2 jaren geleden

Tja, ik geef ook maandelijks maar het lijkt of zelfs dergelijke organisaties (goede doelen) inmiddels geinfiltreerd zijn ofzo. Veel vreemde berichten komen er naar buiten de laatste jaren..
Tel daarbij op dat directeuren per land denk ik 2 ton verdienen… Vind ik best lastig moet ik zeggen.

Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Het lange termijn effect is dat mensen niet meer zullen doneren? Sorry hoor, maar je bent wat mij betreft naïef als je überhaupt nog stort. Dit soort taferelen is al jaren bekend; geld wat uitgevoerd wordt, wordt belasting over geheven. Dan zijn er nog administratieve kosten en dan hebben we nog de heren/dames directieleden. Als je een koala beertje water wil geven, vlieg er dan heen. Regeringen hebben geld zat, om de zaak geregeld te krijgen. Geen dubbeltje krijgen ze van me.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

31
0
We lezen graag je reactie!x