Mens en Dier

Oekraïense president Zelenski spreekt World Economic Forum toe, dit is zijn boodschap

Help door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

De Oekraïense president Zelenski gaat deze maand het World Economic Forum in Davos toespreken. Dat gebeurt via een videoverbinding.

Het WEF stelt dat Zelenski onze hulp nodig heeft om ‘een wereldwijde voedselcrisis te voorkomen’. Op dit moment bevindt zich bijna 25 miljoen ton graan in Oekraïne. Zonder onze uitvoer van landbouwproducten staan tientallen landen op de rand van voedseltekorten. Na verloop van tijd kan de situatie heel erg slecht worden, waarschuwt Zelenski in een filmpje dat op social media geplaatst is door het WEF.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Druk

Hij zegt dat politici al praten over de mogelijke gevolgen van de prijscrisis en hongersnood in Afrika en Azië. Dit is volgens de Oekraïense president ‘een rechtstreeks gevolg’ van Russische agressie.

Zelenski roept alle Europeanen en de hele vrije wereld op om Rusland onder druk te zetten en te dwingen een einde te maken aan ‘deze schandelijke oorlog’.

Volgens het WEF heeft de Russische marine Odessa en andere havens in de Zwarte Zee geblokkeerd. Rusland claimt op zijn beurt dat Oekraïne zeemijnen in de Zwarte Zee heeft geplaatst, zodat schepen de havens niet kunnen verlaten.

Graansilo’s vol

Zo waarschuwden de Oekraïense strijdkrachten inwoners van Odessa op 5 maart dat ze uit de buurt van de zee moesten blijven omdat het leger er mijnen had geplaatst. De Russen zeggen daarnaast dat de Oekraïense autoriteiten schepen tegenhouden.

In 2020-21 was Oekraïne de op drie na grootste exporteur van maïs ter wereld en de op vijf na grootste exporteur van graan. De graansilo’s zijn vol en er is geen ruimte meer voor de volgende oogst in juli en augustus.


4.9 40 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dutch Patriot Channel
Dutch Patriot Channel
2 jaren geleden

Gelukkig praten ze er alleen over, het praatclubje 🤮

Waarnemer
Waarnemer
2 jaren geleden

Bizar

koddebeier
koddebeier
2 jaren geleden

Zijn fascisten vriendjes van het WEF/WHO.

Hugo
Hugo
2 jaren geleden

De huigelaars zijn aan het samenzweren gegaan, de crimineel Zelenski en de crimineel KlauSSchwab de veroorzakers van het kwaad,wat zeg ik hun zijn het kwaad in eigen persoon. Het zijn de Young Global Leaders van de criminele organisatie WEF de EU en de NAVO die daar verantwoordelijk voor zijn. Wanneer wordt er ingegrepen tegen dit gespuis.

Back to top button
91
0
We lezen graag je reactie!x