Mens en Dier

Oekraïense president Zelenski spreekt World Economic Forum toe, dit is zijn boodschap

Help anderen door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!

De Oekraïense president Zelenski gaat deze maand het World Economic Forum in Davos toespreken. Dat gebeurt via een videoverbinding.

Het WEF stelt dat Zelenski onze hulp nodig heeft om ‘een wereldwijde voedselcrisis te voorkomen’. Op dit moment bevindt zich bijna 25 miljoen ton graan in Oekraïne. Zonder onze uitvoer van landbouwproducten staan tientallen landen op de rand van voedseltekorten. Na verloop van tijd kan de situatie heel erg slecht worden, waarschuwt Zelenski in een filmpje dat op social media geplaatst is door het WEF.

Druk

Hij zegt dat politici al praten over de mogelijke gevolgen van de prijscrisis en hongersnood in Afrika en Azië. Dit is volgens de Oekraïense president ‘een rechtstreeks gevolg’ van Russische agressie.

Zelenski roept alle Europeanen en de hele vrije wereld op om Rusland onder druk te zetten en te dwingen een einde te maken aan ‘deze schandelijke oorlog’.

Volgens het WEF heeft de Russische marine Odessa en andere havens in de Zwarte Zee geblokkeerd. Rusland claimt op zijn beurt dat Oekraïne zeemijnen in de Zwarte Zee heeft geplaatst, zodat schepen de havens niet kunnen verlaten.

Graansilo’s vol

Zo waarschuwden de Oekraïense strijdkrachten inwoners van Odessa op 5 maart dat ze uit de buurt van de zee moesten blijven omdat het leger er mijnen had geplaatst. De Russen zeggen daarnaast dat de Oekraïense autoriteiten schepen tegenhouden.

In 2020-21 was Oekraïne de op drie na grootste exporteur van maïs ter wereld en de op vijf na grootste exporteur van graan. De graansilo’s zijn vol en er is geen ruimte meer voor de volgende oogst in juli en augustus.


4.9 40 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dutch Patriot Channel
Dutch Patriot Channel
8 maanden geleden

Gelukkig praten ze er alleen over, het praatclubje 🤮

Waarnemer
Waarnemer
8 maanden geleden

Bizar

koddebeier
koddebeier
8 maanden geleden

Zijn fascisten vriendjes van het WEF/WHO.

Hugo
Hugo
8 maanden geleden

De huigelaars zijn aan het samenzweren gegaan, de crimineel Zelenski en de crimineel KlauSSchwab de veroorzakers van het kwaad,wat zeg ik hun zijn het kwaad in eigen persoon. Het zijn de Young Global Leaders van de criminele organisatie WEF de EU en de NAVO die daar verantwoordelijk voor zijn. Wanneer wordt er ingegrepen tegen dit gespuis.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

91
0
We lezen graag je reactie!x