CoronaBinnenland

Flinke oversterfte in april, maar nauwelijks coronadoden: ‘Ziet iemand die enorme olifant in de kamer staan?’

Help mee door deze info met iedereen op je social media te delen!

Voor het eerst sinds eind 2021 zijn in april opvallend veel mensen overleden. In het grootste deel van april was er sprake van oversterfte, alleen in de laatste week niet.

Er stierven in april gemiddeld 350 meer mensen per week dan gebruikelijk. Het CBS beschikt nog niet over de gegevens waarmee de oorzaak van de sterftegolf kan worden vastgesteld. In april overleden vooral opvallend veel ouderen. Vorige maand overleden bijna 1300 meer 80-plussers dan verwacht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

In de eerste week van mei overleden naar schatting 3000 mensen. Dat zijn er iets minder dan in de week ervoor, maar nog altijd meer dan verwacht.

Megamammoet

In januari en februari lag de sterfte acht weken onder de verwachte sterfte, in maart nam de sterfte toe tot boven de verwachting. Die maand overleden wekelijks gemiddeld bijna 150 mensen meer dan verwacht, in april was dat opgelopen naar ruim 350, meldt het CBS.

“Ziet iemand toevallig die enorme olifant in de kamer staan of ben ik het alleen?” vraagt journalist Annelies Strikkers. Huisarts Els van Veen antwoordt: “Het is allang een megamammoet. Maar niks aan de hand, hoor. Komt door corona en griep hoorde ik vanochtend op het journaal.”

Vreemd

FVD-voorman Thierry Baudet reageert: “De hele maand april was er flinke oversterfte, maar nauwelijks ‘coronadoden’. Vreemd dat kartel en OMT toen niet in rep en roer waren en om ‘maatregelen’ gilden, want er gingen immers te veel mensen dood! Dat interesseert ze dus geen fluit.”

4.9 90 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
2 jaren geleden

Nee Els, griep was verdwenen. Heeft hugo zelf gezegd….

Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Je lacht je toch rot!

Fransdo
Fransdo
2 jaren geleden

Nee klopt, het interesseert ze dus geen fluit. Alleen globalisme en macht interesseert hen.

Overigens die ondersterfte en oversterfte zeggen me niet zo veel gezien dat gerommel met cijfers en het opkloppen en dan weer ontkennen daarvan zo het uitkomt en politiek maar correct is. Als er 3 maande nadien nog Coronadoden in cijfers worden opgenomen van 3 of 4 maanden eerder dan heb ik daar geen vertrouwen in. Bovendien, een computer is maar zo goed als de cijfers die je er als politiek correcte in stopt.

Pieternella
Pieternella
2 jaren geleden

Klopt, mijn vader overleed ook in april. Hij moest een week wachten totdat hij gecremeerd kon worden, dus dat zegt ook alles. Officieel overleed hij aan orgaanfalen, veroorzaakt door absences, die hij meestal had in zijn stoel, maar dus ook een keer terwijl hij stond. Dit veroorzaakte een val waarbij hij zijn been openhaalde. Door zijn bloedverdunners stolde zijn bloed heel moeilijk en moest hij opgenomen worden in het ziekenhuis. Hij had me verteld dat hij 2 maal was geprikt, dat vond hij een prettig idee. Ik vraag het me af. Hij was 94 en het was al een heel wonder dat hij zo oud werd. Zijn ouders werden 80 en 84, zijn broers haalden dat ook niet. Ik moet er dus niet zoveel achter zoeken, maar ik zal nooit weten of hij de 96 had gehaald wat ik steeds in mijn hoofd heb. Hij was al sinds zijn 53e met pensioen, dus ze zullen het hoog tijd hebben gevonden. Een zogenaamd virus is natuurlijk wel ideaal om van nutteloze eters af te komen. Zelf was je je handen in onschuld.

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x