Homepagina » Mens en Dier » De duivel is veel intelligenter dan wij. Paus waarschuwt in dit interview dat satan een echt persoon is
De duivel is veel intelligenter dan wij. Paus waarschuwt in dit interview dat satan een echt persoon is

De duivel is veel intelligenter dan wij. Paus waarschuwt in dit interview dat satan een echt persoon is

“De duivel is slecht. Hij is niet zoals de mist. Hij is niet iets diffuus, hij is een persoon. Als je eenmaal met hem aan de praat raakt, ben je verloren. Hij is intelligenter dan wij.” Die woorden gebruikte paus Franciscus in een zondag uitgezonden interview met de Italiaanse tv-zender Tv2000.

Als je contact zoekt met de duivel, dan laat hij je vallen, hij verdraait je kop, zei de paus. Het kwade, de duivel, heeft een voor- en achternaam, hij komt bij ons thuis.

“Hij doet of hij beschaafd is. Tegen ons priesters en bisschoppen gedraagt hij zich beschaafd. En als je het niet tijdig in de gaten hebt, loopt het slecht af,” zei de paus.

Tegengewerkt

Franciscus heeft het regelmatig over satan of de duivel. Zo meent hij dat de boze werkzaam is telkens als er minderjarigen seksueel worden misbruikt.

Ook wanneer de paus zelf als hoofd van de Katholieke Kerk wordt tegengewerkt bij zijn hervormingen, is dat het werk van de duivel.

Vermomd

Met het kwade ga je geen dialoog aan, waarschuwde de paus in het vraaggesprek.

Franciscus verwees enkele jaren geleden ook naar satan. In 2013 zei hij tijdens een toespraak op het Sinter-Pietersplein dat de duivel vaak verschijnt ‘vermomd als een engel die ons gewiekst toespreekt’.

Foto: Alfredo Borba Wikimedia Commons

[Telegraph]


Vond je deze info interessant? Deel het dan met je vrienden op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

52 reacties

 1. De satan zit in onze regeringen.

  28 likes
  • Nee de paus bekent net dat ie het zelf is hij doet zich voor als een engel en je weet met satan ga je geen gesprek aan dus maar snel sluiten deze pagina 😜

   15 likes
  • hoi
   alle geloven die uit naam van hun geloof andere vermoorden,enz, zijn geen geloof .
   wanneer je n ander je wil wil opleggen ben je geen vrij mens dan wil je onderdrukken en macht uitoefenen. veel mensen zijn slaaf van hun verlangens en willen heersen.
   begin met begrip voor elkaar en laat de ander geloven wat ie wil
   vr gr

   12 likes
  • De zogenaamde Satan is inderdaad een mens, een man en is intelligenter. Maar trapt enkel holle vaten in, omdat hij daarmee zijn voeten geen pijn doet.

   4 likes
 2. Denk dat het veel te simpel is om ervan uit te gaan dat satan één entiteit is.

  We hebben te maken met vele verschillende entiteiten die voor Satan door kunnen gaan. Djinn, demonische invloeden, Greys, Reptillians, Draco’s, Archons, gevallen engelen (geesten), Zeta’s, Nodics, Mothman, Annunaki, Yaldabaoth, Scuttlers, noem maar op.

  Al deze schepsels kunnen negatieve invloed op ons hebben zolang wij niet in staat zijn om constant waakzaam te zijn en goed te letten op wat er om ons heen gebeurt en vooral ook ons eigen gedrag. Het probleem is vooral ons beperkte bewustzijn en onze voorliefde voor het materiele.

  Daarnaast kennen en doen we onze “clearings” niet. Dit zijn mantra’s waarmee we ons energieveld kunnen opruimen en beschermen. Niet ‘leuk’, maar dit zou gewoon een onderdeel van onze dagelijkse routine moeten zijn.

  We bagatelliseren het omdat we zo geprogrammeerd zijn. We worden op zo veel manieren afgeleid dat we het simpelweg niet herkennen. Dat is ook zijn grootste truc: doen alsof hij niet bestaat…

  10 likes
  • Ook het gebruik van drank, drugs en antidepressiva kunnen letterlijk een uitnodiging zijn voor demonische invloeden.

   Denk dat we al het destructieve gedrag in de bankensector, hollywood, muziekindustrie, media, politiek, vaticaan, pornoindustrie en de top van het bedrijfsleven vooral aan deze invloeden te danken hebben. Die mensen worden bezeten zonder dat ze het door hebben.

   11 likes
   • Heel juist Mike.

    Er zijn trouwens nogal wat acteurs en muzikanten en politici die heel bewust hun ziel aan de duivel hebben verkocht in ruil voor roem en rijkdom en macht.

    Precies dat wat de duivel Jezus aanbood, maar Jezus wist te weerstaan.

    Googel maar eens ´I sold my soul to the devil.´

    7 likes
  • Ik meen ooit eens in de bijbel gelezen te hebben: “Satan, uw naam is LEGIO!” Zegt toch ook genoeg dacht ik zo.

   5 likes
   • Zegt genoeg ja. Er staat ook in de bijbel:

    “Indien satan tegen zichzelf opstaat en verdeeld is, kan hij niet bestaan” (Marcus 3:26).

    Denk dat we dit nu in de wereld zien gebeuren. De verschillende satanische groepen lijken met elkaar te strijden. Goeie zaak… 🙂

    5 likes
 3. Heeft de paus het nou over zichzelf ?

  31 likes
 4. Hij zal het toch wel begrepen hebben? In ieder mens zit God en de Duivel….of zo je wilt goed en kwaad…… Het rare is dat ik altijd een beetje raar gevoel heb bij deze man……De tijd zal het leren…….

  16 likes
  • Dat dacht ik ook altijd Louise, tot in 2005 alles veranderde door ‘klopgeesten’ in mn huis, Er is toen in 3 maanden tijd zoveel naars gebeurt dat ik overtuigd ben met bewijzen dat er in het veld wat we niet zien iets heel kwaads is, en ik ben niet gelovig ofzo, maar je zou het er bijna van worden

   5 likes
   • Allemaal flauwe kul, toch? Als je het niet kan zien bestaat het simpelweg niet, toch? De goeden net zo goed als de slechten! Toch?

    3 likes
   • John, ik deel je mening, nadat ik ook vanalles ervaren heb in mijn eigen huis en de grootste moeite heb gehad dit uit mijn leven te bannen, kijk ik voortaan anders tegen de zaken aan….

    0 likes
 5. Eerder zij hij dat een innige relatie met Jezus gevaarlijk is. Volgens hem is de duivel en persoon van vlees en bloed, En waar je geen dialoog mee moet aan gaan. Dat is gevaarlijk omdat de duivel slimmer is. Hij verschijnt als een engel die ons gewiekst toespreekt. Ra ra wie is de duivel in vlees en bloed. welk instituut verkracht onze kinderen op lopende band dat zo diep ingeworteld zit dat je niet over incidenten kan praten. Wie vermomd zich als een engel? Juist hij de jezuïet, meesters in vermommende duivel hemzelf de paus.

  17 likes
 6. ” Zo meent hij dat de boze werkzaam is telkens als er minderjarigen seksueel worden misbruikt” (quote).
  Ai… zo makkelijk komen jullie er niet vanaf door de verantwoordelijkheid bij de duivel neer te leggen.
  Wellicht heeft ie het over zichzelf.. gewiekst en intelligent.

  10 likes
 7. De evolutie heeft ons de psychopaat geleverd ,die met pathologisch liegen zijn excuses creëert om dan met angst voor geweld of met geweld in te grijpen .Wat de psychopaat vervolgens zijn bij elkaar gelogen positie oplevert die dan alleen nog verdedigt moeten worden tegen andere psychopaten die het voor het zelfde geprogrammeerd zijn door de evolutie.Zo was en is de biologische situatie van ons primaat mens.De psychopaat is eigelijk een koekkoeks ei wat de plaats in neemt van onze natuurlijke primaten leiding die dat werd door hormoon veranderingen.Vanaf het begin van de landbouw heeft deze parasitaire afwijking grond en macht kunnen vergaren.Bij de jager en verzamel natuurvolkeren ligt dat geheel anders de meeste rekenen af met parasieten en geven ze geen kans om een parasitaire levensstijl te ontwikkelen edoch er zijn een paar gevonden die psychopathologie toe juichten in dat geval kan het aantal oplopen tot rond de 15%.Bij ons is het 4%. Die oververtegenwoordigd worden in macht beroepen zonder keuring op psychopaten, ik kwam een getal van 25% of meer tegen bij een lezing.Gelukkig worden er in NEEderland Geen keuringen op psychopathologie gedaan bij onze macht beroepen zoals: het openbaar ministerie en de politiek, in onze kerken bij het leger ,de politie , de rechtbanken, bij de kranten, de geheime diensten, in ziekenhuizen.Wel bij verpleeghuizen maar ook daar niet allemaal .Welcom in onze door een parasitaire afwijking vorm gegeven samenleving.Zij zijn zo efficiënt in macht verzamelen en behouden dat zij als zij niet beteugeld worden de hele boel naar de kloten zullen helpen.
  En nu een bak koffie.

  13 likes
 8. De duivel is geen persoon en is ook niet verantwoordelijk voor wat er in de wereld gebeurd.
  Wij zijn zelf volledig verantwoordelijk voor onze daden.

  Echter is het zo dat er geen vrije wil is. In alle mensen leven krachten die ons leven leiden.
  Neem zo iets als angst voor afwijzing, het is heel goed mogelijk, dat het uit de weg gaan van die pijn, de gehele dag door je denken en handelen bepaald.
  En door die pijn uit de weg te gaan houd je die pijn in stand.

  Het is onze 2e natuur geworden die pijn te vermijden en die 2e natuur is onze persoonlijkheid geworden, ons masker.
  Zo zie je dat we niet vrij zijn, als we niet durven te voelen.
  Als we alleen prettige gevoelens of maatschappelijke geaccepteerde gevoelens durven toe te laten, zijn we niet onszelf en dragen een masker. Persona is een ander woord voor masker.

  Dualiteit ( de duivel ) is het gat tussen het masker en onszelf.
  Het gekke is dat de kerk veel gevoelens als slecht bestempeld heeft. En daardoor dualiteit in de hand gewerkt heeft.
  Maar dat was een vergissing zij hadden alle gevoelens als een schepping van god moeten zien, want het goddelijke zit in alles. Ook in boosheid en seksualiteit. Zij hebben daar een taboe opgelegd omdat ze een beeld van god hadden en daarna wilden leven en dachten dat ontkennen van gevoelens die zij als onrein zagen hun dichter bij god zou brengen.

  Maar niets iets in minder waar. Wie gevoelens niet onder ogen komt merk al gouw dat het gaat wringen, je raakt je waarachtigheid kwijt. Je raakt pervers.
  Deze gecultiveerde namaak versie van het goddelijke, die voorkomt uit het onderdrukken van gevoelens door religie en andere conditioneringen, is niet vrij.
  Toch lopen wij allemaal rond met zo,n persona (masker).

  Om terug te keren naar ons ware natuur, zullen we onze gevoelens moeten erkennen en er verantwoordelijkheid voor moeten nemen. Wie ten midden van alle gevoelens aanwezig kan blijven en er zich niet meer door laat afleiden is vrij.
  Gevoelens zitten direct gekoppeld aan gedachten. Wie zich niet meer laat afleiden door gedachten is vrij.

  Zo een vrij mens onttrekt zich aan niets, leeft niet celibatair. er zijn zo veel voorbeelden van zo genaamde heiligen.
  Die leugen is zo groot, dat religie totaal niet vruchtbaar meer is. Iedereen denkt dat hij anders zou moeten zijn dan hij is.

  Maar de potentie tot verlichting is in ons allemaal even groot. Jezus was net zo iemand als jij en ik.
  De duivel is niets anders dan de schijnbare dualiteit die in ons leeft.
  Als wij niet naar binnen gaan en de krachten ontmoeten die in ons leven dan zullen wij nooit vrij zijn.
  Maar vergis je niet, wij zijn vrij. Die krachten hoeven niet weg, je mag ze omarmen ze zijn niet gescheiden van jouw.
  We leven in het universum. Alles is het ene.
  Maar wij zijn de persona, ons masker, aangaan zien voor wie wij zijn. Maar dat is een valse ik.

  En die valse ik neemt geen verantwoordelijkheid en zegt ‘het is de duivel” of “het is een complot”.
  Om maar even aan te geven, dat deze paus, die overigens geen slecht mens, is ook zijn ware aart niet kent.

  Ging men werkelijk diep en totaal invoelen in de pijn of emotie die een gebeurtenis of situatie trikkert, dan ontdekte men wie hij werkelijk is . En dan begrijp je ook meteen, waarom alles gebeurt zoals het gebeurd en waarom iedereen zo handelt zoals hij handelt.
  En dan veroordeel je het niet meer, maar heb je er compassie voor, echte compassie en geen gecultiveerde compassie,
  of ander christelijk of boeddhistisch sausje.

  Het leven hoeft niet beschouwd worden maar mag geleefd worden met bezieling en passie. Alles en iedereen heeft het recht van zijn. Genieten van het leven is een teken van geestelijke groei.
  Ik hoop dat iedereen tot bloei komt.

  13 likes
 9. Bedoeld de paus de Vrijmetselarij?

  6 likes
 10. Het is dat de paus geen vleugels heeft, maar hij spreekt ons gekwiekst toe.. Jezuïeten hebben inderdaad namen, en ik neem aan dat de priesters en bisschoppen beschaafd aangesproken worden.. Gezien ze toch met regelmaat van minderjarigen genieten, wil onze zwarte paus dus eigenlijk zeggen dat Satan en God bij dezelfde club ballen…. Hadden ze die gekwiekste rakkers maar tijdig doorgehad, of is het misschien toch niet te laat…???

  4 likes
  • @Remco,

   Ik weet dat alle hoog geplaatste kerkklingen theologie gestudeerd hebben en dat zij echt wel geleerd hebben dat god niet een man met een baard is.
   Ook weten zij wat er door grote mystici als Jezus en boeddha gezegd is. Toch zoeken zij hun heil bij zo,n machtsinstituut met een boodschap die niet meer levend is.
   Waarom zijn ze niet leerling bij een ontwaakte die een expert is in zelfbevrijding?

   Het vereist een bepaalde mate van volwassenheid, een echte mysticus is niet de vader die je nooit gehad hebt, maar laat je juist de pijn van het gebrek van een vader voelen.
   Zodat je vrij word van dat soort kinderlijke gevoelens. Maar ja niet iedereen wil daar doorheen.

   Als wij nu eens stoppen met het opkijken naar hoge titels en door die verkleed partij heen kijken, dan zie je daar een aantal homofile mannen die geen echte roeping hebben en zichzelf heel belangrijk vinden.

   Zoals ik het zie is de duivel en god geheel niet in het spel.

   5 likes
 11. En ook in de paus zelf, hij is zo intelligent dat de paus constant word beïnvloed en al zijn onderdanen want de duivel kan alleen maar door wereldleider de greep behouden door een wereldleider aan te stellen en net doen of deze bestaat aan zijn onderdanige volk die in geniep in en door deze paus zijn weg behouden,
  In deze zeg maar dat het kwaad benoemd word als duivel waardoor deze alleen maar kan bestaat door geloof in deze en blijft het bestaan gaat men deze bevechten wat natuurlijk gezien er nooit een winnaar uit voort komt alleen maar het idee dat het kwaad bevochten moet worden is maar een idee en dat idee zorgt juist dat het blijft cirkelen in de gedachten van mensen en de gedachten aan deze zal de ongelovige dan weer laten geloven in een god en ja ook in de duivel ,dat is nou precies wat ie zelf zegt ..
  Als je eenmaal met hem aan de praat raakt ga je in hem geloven dus de paus volgen is ook geloven in deze god;duivel persoon ja ja alle goeden komt van een god en ja dat is de paus ook zelf hij is de bekleding van beiden te gelijk de duivel en god in een persoon…kijk maar naar het verleden van deze kerk hebben ze niet altijd geoordeeld en uit deze oordelen zijn heel wat slachtoffers gevallen en nu probeert deze god/duivel persoon de mens weer te laten geloven in een duivel om zijn macht te behouden als kerkvorst het is toch werkelijk een lachertje tenminste als je het door hebt want anders gaat met deze kerkvorst die een schaap is in wolfkleding gewoon volgen en geloven en dat is nu net de bedoeling ervan van deze twee in EEN Gedaante..Met het kwade ga je geen dialoog aan is dat al geen verwijzing om deze te gaan bevechten en dat daardoor slachtoffers vallen alleen door zo,n uitspraak al , deze paus praat niet over liefde maar oorlog voeren tegen het kwaad zodra je deze gaat bevechten valt er zo wel slachtoffers en dan verwijst deze paus weer naar god is liefde en de kwaad is de duivel , zo behoud deze zn macht als wereld leider van een religie die verdeeldheid zaait ,hij is de zaaier en oogsten tegelijkertijd alleen zo kan men macht behouden over zijn onderdanige volk, een religie gebaseerd op verdeeldheid alleen verdeeldheid kan blijven bestaan in verdeelde toestand en ja verdeeldheid zaaien is de duivel goed in ..kan een god of een duivel nog bestaan als er in de gedachten van mensen niet meer aanwezig is ,NEE deze beiden lossen dan op in het Niets door gewoon niet te geloven vervalt het naar geen waarden meer geven aan een religie die gebaseerd is op verdeeldheid de zaaien en oogster zelf ja inderdaad de duivel is een gewiekte Engel deze engel bekleed zich als een man in het wit met een petje op ..
  als je contact zoekt met de duivel laat hij je vallen zegt deze ja dat klopt de kerkvorst of de kerk zal je zeker laten vallen en afstand nemen en word er gezegd dat je Bezeten bent ,dat is de kop verdraaien
  de boze is werkzaam in seksualiteit dat is massaal in deze door mannen in rokken tot uiting gekomen ze vergrepen zich aan minderjarige, als er een duivel bestaat komt deze zeer veel door deze in mannen gekleden vrouwen die seksualiteit als een soort zonden beschouwen,, het is wel een kracht die het leven laat bestaan seksualiteit en als men het als een zonden gaat zien krijgt deze kracht een tegenwerking en zal het zich uitten in verkrachtingen op allerlei gebied..Niet geloven wat deze in mannen verkleden vrouwen met rokken zeggen ook niet bestrijden alleen maar hun geloof niet de jouwe laat zijn ..

  8 likes
 12. Op dit moment zal hij Trump wel bedoelen. Ik moet toegeven dat die jongen wel iets ‘duivels’ in zich heeft, ook wel iets achterlijks. Alsof hij dingen moet uitvoeren van anderen. Oei wat klinkt dat spooky

  8 likes
 13. De mens leeft in gebondenheid en is verbonden aan regels, wetten, geloof, god, geld, zijn deze niet juist een soort gevangenschap en uit elk gevangenschap wil men bevrijding ,hoe is het mogelijk dat mensen deze eigenschap eigen hebben gemaakt die zijn uit gegroeid tot al deze verbondenheid, wat als een levenswijze moet zijn is uit gegroeid tot onze eigen gemaakte monsters ,net als in een film creëren we deze en dan gaan we ze bevechten zijn de mensen niet zelf verantwoordelijk geweest voor deze rariteiten een held heeft wel vijanden nodig een priester heeft er ook een nodig om als een held te zien die het kwaad bestrijdt leeft de mens niet in zijn eigen gemaakte rariteiten geloof in iets geeft gebondenheid en gebondenheid is de gevangenen van zijn eigen gemaakte creaties we bouwen gebouwen groot en interessant gaan regels en wetten vormen die uiteindelijk ook weer tegen de mens keert ,een rariteiten kabinet wat zo genoemd kan worden zowel de kerkelijk en overheids instellingen die een leger van mensen nodig heeft om zijn rariteiten in stand te houden waarmee iedereen verbonden is in het geldstelsel geloof god geld en wetten en dan maar denken dat het ook nog werkt, ja het werkt in gevangenschap er klopt iets niet en het mankeert de gevoelens van vrijheid van de mens ,ze zijn als een soort vrijheid bedoelt maar het word gevangenschap.. en dan moet men monsters gaan bevechten het monster,
  geloof geld god en wetten..zolang de mens daarmee verbonden blijft zal men gevangenen ervan zijn ..
  is er ander manier Nee die is er niet het zal langzaam omgeturnd worden als men deze gevangenschap loslaat,
  Er was eens iemand die van een berg rolden en zich net kon vastpakken aan een rots en daar hing hij dan als een cliffhanger toen ging deze vragen aan god wilt u mij helpen om uit deze benarde positie te komen JA zei god loslaten , toen zei de man is er ook iemand anders daar ,zo zie maar loslaten is iets wat we niet graag doen om dat de mens in gebondenheid leeft is het ook zijn eigen gevangenschap.. Loslaten het geloof in wat dan ook is een weg naar NIET weten en dat schept angst en dat schept verbonden aan alle soorten regels geloof geld god ..Een rariteiten kabinet in alle soorten..

  7 likes
 14. als je op kwam voor de zwakkere en armen zoals jezus deed,en het vaticaan vertegenwoordigt dan jezus ,dan ga je niet in kapitale gebouwen vertoeven en vriendje zijn met rothschild

  7 likes
 15. Deze man is zelf een vermomde DUIVEL !!!! Hij is gestuurd door de Maffia om met zijn geestelijke maffia het vrij denke en de Vrijheid van het bestaan te minimaliseren of te ontnemen, deze gevaarlijke gestoorde idioot en zijn soort ( medebroeders misdadigers ) had allang opgesloten moeten zijn. Geestelijke en bewustzijn vervuiling. !

  6 likes
 16. Hij is zelf de anti Christ.

  6 likes
 17. werk krijgen is niet moeilijk,werk houden wel.

  5 likes
 18. De vele meesters (goden) kunnen satan verslaan.

  4 likes
 19. god & duivel zijn interdimensionale entiteiten iets waar de mens graag aan wil vasthouden hoop doet de mens geloven.

  Mensen zouden bewust eens moeten zien dat geen enkele entiteit het goed heeft met de mens. Je hoort bijvoorbeeld nooit van een entiteit wie dan ook dat je werkelijke kracht in jezelf zit dat echte power diep in je hart zit dat je in jezelf moet geloven dat je van jezelf moet houden liefde geven dat je in jezelf moet vertrouwen in alles wat je doet in je leven je eigen verantwoordelijkheid tot je nemen in alles wat je doet geen spijt hebben in wat je doet in je leven maar ervan leren en verder gaan. de enige die het goed heeft met de mens is moeder aarde, vader zon, en wij als mensheid.

  4 likes
 20. Het enigste tegen geloof of wat het ook mag zijn vertrouw niemand ga zelf op onderzoek uit en leer daarmee te zien, te kennen, en te weten en tenslotte als je ziet, ziet men pas de onzuiverheid die mensen verspreiden uit onwetendheid waarmee ze in gebondenheid zichzelf gevangen houden , gebonden aan een verleden door mensen die zelf ook gevangen hielden en het door geeft aan zijn nakomelingen dat geld niet alleen voor geloof maar voor alles waar de mens mee te maken heeft, alles waar men waarde aan hecht schept gebondenheid ,gevangenschap en daarmee is het niet vrij , de vrijen wil van de mens zal alle gebondenheid een keer naast zich neer leggen alle psygische en psygologie benaderingen ook ,, het zal dan kennen ,,,de weg daarheen is de weg naar het ene zelf , het zuiveren zien het goddelijke zo genoemd en benoemd deze zuiveren eenheid die nooit bevuilt kan worden omdat het kent en als de mens die ene ziet die al aanwezig is in ieder mens .zal het ook de onzuivere zien die de mens uit onwetendheid heeft gevormd alleen door onderzoek van alles waar men is in geïnteresseerd zal men het ook leren kennen ,zien en weten en er zijn nog vele die niet zien ,en als men ziet is de mens dan een universele zuiveren kennende alwetendheid.. dat is het doel van het universum en het grootste geschenk van het universum zelf .ook genoemd als het goddelijke..

  4 likes
 21. Satan in menselijke vorm? Hahaha waarom was hij ook alweer jaloers op de mens? Leest die paus de bijbel wel?

  3 likes
 22. De duivel breekt de passie en hoort wie het zegt meneer de Paus.
  Noem de duivel maar het kwaad en het heerst hier op aarde en de meeste hebben het niet eens in de gaten want dan ben je een aluminium hoedje.
  Nee het is niet slimmer je moet alleen weten hoe we belogen en vergiftigt worden door de mensen zelf die ons verkeerde informatie geven.
  Het antwoord ligt overal recht voor je, Fluoride is de eerste om je dom te maken en te houden, dit is puur vergif wat zelfs op de tube zelf staat.Dan het tweede vergif is je vullingen wat kwik bevat. gmo, chemtrails , auto’s op olie laten rijden terwijl er al lang vrije energie is.
  Dan wordt het hele midden oosten overgenomen door Satan en ja het gevaar zit in de Islam. De arme stakkers die daar wonen worden overvallen door een leger die zelf de verkeerde informatie hebben gekregen van wie de vijand is.
  Dan wordt er verteld dat we naar de maan gaan, nixon belde zelfs naar de maan, wie gelooft dit nog na zelf wat onderzoek te doen?
  Ja dit is gedaan om ons voor te doen dat we op een bal leven en de evolutie komt erbij, je bent niets en onbelangrijk een grote knal heeft alles veroorzaakt.
  Nergens is bewijs voor, allemaal fantasie wat de klok slaat.
  En als er bewijs voor was dan is het weggemoffeld, ik bedoel de geschiedenis, de echte.
  God bestaat en de Aarde draait niet rond, alles over space is een leugen door Satan ofwel de mens gedaan.
  Steeds meer mensen gaan de werkelijkheid zien, eigen onderzoek vereist om uit de brainwashing los te komen.
  Zelfs een medewerker van Google komt met zijn mening naar voren en wordt geschorst.
  Lees ook de reacties onder in het artikel, troll versus realiteit en helder denkvermogen.

  https://theintellectualbro.com/2017/09/26/google-earth-lead-developer-believes-world-is-flat/

  Satan zijn de psychopaten die overal in de wereldregeringen aanwezig zijn en die ons met ALLES hebben voorgelogen.

  3 likes
 23. Dus mensen met een hoog IQ zijn de duivel? De wetenschappers en mensen die weten dat de aarde bolvormig is?
  De astronomen en astronauten van NASA (een anagram van de duivel waar de T heel bewust is weggelaten om de mens op het verkeerde spoor te zetten?).
  De anagram Santa misschien?
  De Atheïsten om dat ze weten dat god niet bestaat (en die ook weten dat de duivel niet bestaat)?

  Het goede en het kwade is de mens op zichzelf (puur natuurlijke eigenschappen die ons mens maken) en dat heeft niets te maken met duivels en engelen, maar hoe wij de wereld waarnemen en ernaar gedragen. En wat is goed en wat is slecht? Dat kan verschillen van mens tot mens (cultuurverschillen en religieuze geschillen) en globaal gezien gaat het erom hoe wij ons voelen tegenover de anderen. Natuurlijk ja. De criminelen, de moordenaars, de verkrachters en de terroristen… Al lijken mij deze mensen niet zo snugger. De schuld doorschuiven aan een folklore figuurtje uit de onderwereld lijkt me ver gezocht. De mensen zijn zelf verantwoordelijk voor hun daden en niet de duivel.

  Nu ja… politici (vooral aan de extreme zijden daarvan) en commerciële en militaire industrieën gedragen zich niet altijd netjes, maar ook dat heeft niets met duivels te maken, maar met hun honger naar macht en rijkdom. En eigenlijk is religie ook niet bepaald een engeltje, me dunkt.

  Goed en kwaad zijn geen entiteiten (zoals “engel” en “duivel”). Het is gewoon het gedrag van mensen zelf en tot zekere zin zeer relatief en vanuit een perceptie te beschrijven.

  2 likes
  • Er was eens een ”onderzoek” dat aantoonde dat gelovigen een lager IQ zouden hebben dan niet gelovigen….dus als we het ”onderzoek” moeten geloven heeft de duivel en aanhang een hoog IQ… ??
   Ondertussen zweten zowel de duivel, wie dat ook moge zijn, en zijn aanhang peentjes…het bleek achterbaksheid en bedrog in optima forma, dat uit aan het komen is.
   Maar dat kan elke moraalloze pummel, niks hoog IQ dus.
   Die paus zegt maar wat.

   1 likes
 24. Zo is dat: Het ligt allemaal aan de duivel en niet aan Mij !!

  2 likes
 25. Er is een eeuwige strijd gaande tussen satan en het goddelijke.

  2 likes
 26. Say the Devil himself!

  2 likes
 27. Ik word duivels van deze berichten

  2 likes
 28. Iedereen heeft zijn eigen duivel, ik heb de buuf, die blijft op een negatieve manier om aandacht schreeuwen. Het hoort kennelijk in mijn leven. Als het niet anders kan dan accepteer ik dat.
  Nu is het vlak voor kerst en het lijkt er op dat ze me bewust uit mijn evenwicht wil-moet halen.
  Zo vroeg is ze nog nooit begonnen, afgerlopen voporjaar in februari was al apart vroeg, meestakl april/mei maar nu dus half december al? Weer treiter acties.
  Daar trap ik natuurlijk niet in, ik heb gezegd dat er een grootscheeps buurt onderzoek naar haar is, over de laster die ze over me verspreid en dat ze er nog niet klaar mee is. Ik heb me regelmatig afgevraagd wat het probleem eigenlijk is want dat heeft ze me nooit verteld, behalve dan van de politie gehoord, waar ze steen en been over me klaagde, die zei dat ze er zo´n last van had als ze me zag. Dat ik niet meer in mijn tuin mocht zitten….Kom op zeg, daar betaal ik gewoon huur voor hoor.
  Het enige waar ik op kon komen was het douchen, tussen ong. 24.00 en 01.00 geloof ik, nooit veel later, en dan ligt een van die dochters misschien op dat kamertje er naast te slapen.
  Dus ben ik altijd zo stil mogelijk, voordat ik ga douchen alvast zeep op het washandje, dan kan de zeep niet vallen, alvast tandpasta op de tandenborstel, in mijn mond, dan kan hij ook niet vallen.
  Geen herrie dus. Douchen zo stil mogelijk, logisch toch op die tijd. Ja je hoort water lopen.
  Maar ik hoor hun met zn vieren 4x per dag douchen, als ik nog in bed lig te slapen en soms hoor ik wat dat ik wakker wordt, maar ik maak me er niet druk om want dat hoort er in mijn woonsituatie nu eenmaal bij. Ik heb een superlage huur, twee tuinen, een ligbad, een grote zolder, geen haar op mijn hoofd die zich ergert aan buren woongeluiden maargoed, zij denkt daar dus anders over, ik moet me aan HAAR bioritme aanpassen. Dat is volgens mij haar strijd want nogmaals, ik weet niet of het de douche uberhaupt is wat haar stoort, haar slaapkamer grenst in elk geval niet aan mijn badkamer.
  Lang verhaal kort, dit is dus mijn duivel maar nogmaals, het hoort er kennelijk bij.

  1 likes
  • Er was wel iets wat ze zei dat haar ergerde, het stinkt in de gang en uit de kelder komt stank uit een rooster in de voortuin. Die stank.
   Ja vertel mij wat, de riolering is kapot en aangezien de woningbouwvereniging er niets aan doet, want het wordt toch gerenoveerd, zeggen ze al 10 jaar, en toen kwam Vogelaar de SS Rotterdam kopen en konden we fluiten naar een gerenoveerd huis, maak ik me er ook niet druk om. Zij dus wel.
   Het is ook niet altijd maar bij bepaald weer. Maar ik ben dus wel een vies wijf volgens haar….
   denk je dat ik dat serieus neem? Hahahahah……

   1 likes
   • Toen kwam Vogelaar de SS kopen, moet zijn, toen ging Vogelaar de SS kopen.
    Dat geld was het renovatiegeld voor ons bedoeld.
    Maar toch is dit nooit een duivel geweest, in mijn status als targeted individual had ik het slechter kunnen treffen, ik had bv. al 10 jaar op een armetierig flatje in Spijkenisse kunnen zitten of erger. Dus eigenlijk was ik wel blij met Vogelaar.
    De buuf is stukken minder rampzaliger, ondanks dat ze haar uiterste best doet mij hier weg te pesten.

    0 likes
 29. Die zit namelijk in het kamertje achter de paus met name Blackpope?

  1 likes
 30. over de duivel moet je het niet willen hebben, die roei je uit !!
  deze argentijn weet heel goed waar abraham de mosterd vandaan haalt..

  1 likes
 31. P.S.

  Het stelt me zo vlak voor de feestdagen gerust om zo te weten dat de duivel in elk geval geen Haagse politicus is !

  Sri

  1 likes
 32. Die dibiel wil dat mensen weer schrik hebben voor wat er niet is gelijk dat ze vroeger brulde tegen onze grootouders.

  0 likes
 33. Wat is zijn voor en achternaam dan? Even concreet graag, geen verwijzingen naar grey aliens of buitenaardse reptielen die van gedaante kunnen veranderen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Paus Franciscus hield kinderverkrachtende kardinaal de hand boven het hoofd. Italiaanse aartsbisschop doet explosieve onthullingen

Paus Franciscus hield kinderverkrachtende kardinaal de hand boven het hoofd. Italiaanse aartsbisschop doet explosieve onthullingen

De Amerikaanse kardinaal Theodore McCarrick misbruikte minderjarigen ...

Paus Franciscus claimt dat Amerikaanse televisieprediker wonder heeft verricht. Experts hebben geen verklaring voor deze spontane genezing

Paus Franciscus claimt dat televisieprediker wonder heeft verricht. Experts hebben geen verklaring voor deze spontane genezing

Paus Franciscus heeft een wonder dat is ...