Homepagina » Mens en Dier » De duivel is veel intelligenter dan wij. Paus waarschuwt in dit interview dat satan een echt persoon is
De duivel is veel intelligenter dan wij. Paus waarschuwt in dit interview dat satan een echt persoon is

De duivel is veel intelligenter dan wij. Paus waarschuwt in dit interview dat satan een echt persoon is

“De duivel is slecht. Hij is niet zoals de mist. Hij is niet iets diffuus, hij is een persoon. Als je eenmaal met hem aan de praat raakt, ben je verloren. Hij is intelligenter dan wij.” Die woorden gebruikte paus Franciscus in een zondag uitgezonden interview met de Italiaanse tv-zender Tv2000.

Als je contact zoekt met de duivel, dan laat hij je vallen, hij verdraait je kop, zei de paus. Het kwade, de duivel, heeft een voor- en achternaam, hij komt bij ons thuis.

“Hij doet of hij beschaafd is. Tegen ons priesters en bisschoppen gedraagt hij zich beschaafd. En als je het niet tijdig in de gaten hebt, loopt het slecht af,” zei de paus.

Tegengewerkt

Franciscus heeft het regelmatig over satan of de duivel. Zo meent hij dat de boze werkzaam is telkens als er minderjarigen seksueel worden misbruikt.

Ook wanneer de paus zelf als hoofd van de Katholieke Kerk wordt tegengewerkt bij zijn hervormingen, is dat het werk van de duivel.

Vermomd

Met het kwade ga je geen dialoog aan, waarschuwde de paus in het vraaggesprek.

Franciscus verwees enkele jaren geleden ook naar satan. In 2013 zei hij tijdens een toespraak op het Sinter-Pietersplein dat de duivel vaak verschijnt ‘vermomd als een engel die ons gewiekst toespreekt’.

Foto: Alfredo Borba Wikimedia Commons

[Telegraph]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rikk
Rikk
3 jaren geleden

Zo is dat: Het ligt allemaal aan de duivel en niet aan Mij !!

Jaya
Jaya
3 jaren geleden

De satan zit in onze regeringen.

piet snot
piet snot
Reactie op  Jaya
3 jaren geleden

Nee de paus bekent net dat ie het zelf is hij doet zich voor als een engel en je weet met satan ga je geen gesprek aan dus maar snel sluiten deze pagina 😜

onbekend
onbekend
Reactie op  Jaya
3 jaren geleden

De zogenaamde Satan is inderdaad een mens, een man en is intelligenter. Maar trapt enkel holle vaten in, omdat hij daarmee zijn voeten geen pijn doet.

wil
wil
Reactie op  Jaya
3 jaren geleden

hoi
alle geloven die uit naam van hun geloof andere vermoorden,enz, zijn geen geloof .
wanneer je n ander je wil wil opleggen ben je geen vrij mens dan wil je onderdrukken en macht uitoefenen. veel mensen zijn slaaf van hun verlangens en willen heersen.
begin met begrip voor elkaar en laat de ander geloven wat ie wil
vr gr

J. Hofmans
J. Hofmans
Reactie op  wil
3 jaren geleden

Hebben alle geloven dat niet gedaan, zij het vanwege de verdraaiing van alle teksten. De originaliteit was er allang vanaf.

Azraël
Azraël
3 jaren geleden

Satan in menselijke vorm? Hahaha waarom was hij ook alweer jaloers op de mens? Leest die paus de bijbel wel?

Louise
Louise
3 jaren geleden

Hij zal het toch wel begrepen hebben? In ieder mens zit God en de Duivel….of zo je wilt goed en kwaad…… Het rare is dat ik altijd een beetje raar gevoel heb bij deze man……De tijd zal het leren…….

John
John
Reactie op  Louise
3 jaren geleden

Dat dacht ik ook altijd Louise, tot in 2005 alles veranderde door ‘klopgeesten’ in mn huis, Er is toen in 3 maanden tijd zoveel naars gebeurt dat ik overtuigd ben met bewijzen dat er in het veld wat we niet zien iets heel kwaads is, en ik ben niet gelovig ofzo, maar je zou het er bijna van worden

Lucien Chin
Lucien Chin
Reactie op  John
3 jaren geleden

Allemaal flauwe kul, toch? Als je het niet kan zien bestaat het simpelweg niet, toch? De goeden net zo goed als de slechten! Toch?

Ezechiël
Ezechiël
Reactie op  John
3 jaren geleden

John, ik deel je mening, nadat ik ook vanalles ervaren heb in mijn eigen huis en de grootste moeite heb gehad dit uit mijn leven te bannen, kijk ik voortaan anders tegen de zaken aan….

eindhoven
eindhoven
3 jaren geleden

werk krijgen is niet moeilijk,werk houden wel.

René
René
3 jaren geleden

Eerder zij hij dat een innige relatie met Jezus gevaarlijk is. Volgens hem is de duivel en persoon van vlees en bloed, En waar je geen dialoog mee moet aan gaan. Dat is gevaarlijk omdat de duivel slimmer is. Hij verschijnt als een engel die ons gewiekst toespreekt. Ra ra wie is de duivel in vlees en bloed. welk instituut verkracht onze kinderen op lopende band dat zo diep ingeworteld zit dat je niet over incidenten kan praten. Wie vermomd zich als een engel? Juist hij de jezuïet, meesters in vermommende duivel hemzelf de paus.

Johanna
Johanna
3 jaren geleden

Heeft de paus het nou over zichzelf ?

marcel Koningen
marcel Koningen
3 jaren geleden

De evolutie heeft ons de psychopaat geleverd ,die met pathologisch liegen zijn excuses creëert om dan met angst voor geweld of met geweld in te grijpen .Wat de psychopaat vervolgens zijn bij elkaar gelogen positie oplevert die dan alleen nog verdedigt moeten worden tegen andere psychopaten die het voor het zelfde geprogrammeerd zijn door de evolutie.Zo was en is de biologische situatie van ons primaat mens.De psychopaat is eigelijk een koekkoeks ei wat de plaats in neemt van onze natuurlijke primaten leiding die dat werd door hormoon veranderingen.Vanaf het begin van de landbouw heeft deze parasitaire afwijking grond en macht kunnen vergaren.Bij de jager en verzamel natuurvolkeren ligt dat geheel anders de meeste rekenen af met parasieten en geven ze geen kans om een parasitaire levensstijl te ontwikkelen edoch er zijn een paar gevonden die psychopathologie toe juichten in dat geval kan het aantal oplopen tot rond de 15%.Bij ons is het 4%. Die oververtegenwoordigd worden in macht beroepen zonder keuring op psychopaten, ik kwam een getal van 25% of meer tegen bij een lezing.Gelukkig worden er in NEEderland Geen keuringen op psychopathologie gedaan bij onze macht beroepen zoals: het openbaar ministerie en de politiek, in onze kerken bij het leger ,de politie , de rechtbanken, bij de kranten, de geheime diensten, in ziekenhuizen.Wel bij verpleeghuizen maar ook daar niet allemaal .Welcom in onze door een parasitaire afwijking vorm gegeven samenleving.Zij zijn zo efficiënt in macht verzamelen en behouden dat zij als zij niet beteugeld worden de hele boel naar de kloten zullen helpen.
En nu een bak koffie.

Johan
Johan
3 jaren geleden

” Zo meent hij dat de boze werkzaam is telkens als er minderjarigen seksueel worden misbruikt” (quote).
Ai… zo makkelijk komen jullie er niet vanaf door de verantwoordelijkheid bij de duivel neer te leggen.
Wellicht heeft ie het over zichzelf.. gewiekst en intelligent.

Willie
Willie
Reactie op  Johan
3 jaren geleden

Denkt dat hij slim is en wij dom!

Jaya
Jaya
3 jaren geleden

De vele meesters (goden) kunnen satan verslaan.

x

Check Also

paus

Paus Franciscus pleit voor ‘Nieuwe Wereldorde’ na pandemie

Paus Franciscus stelt in een nieuw boek ...

paus

Great Reset in hogere versnelling: paus en Rothschild presenteren ‘Raad voor Inclusief Kapitalisme’

Deze week is de Raad voor Inclusief ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

52
0
We lezen graag je reactie!x