Homepagina » Binnenland » Hoe corrupt zijn onze media? “Het NOS Journaal is het slechtste journalistieke programma”
Hoe corrupt zijn onze media? "Het NOS Journaal is het slechtste journalistieke programma"

Hoe corrupt zijn onze media? “Het NOS Journaal is het slechtste journalistieke programma”

Welke journalist is anno 2016 nog te vertrouwen? En hoe goed of slecht is de nieuwsvoorziening in de vaderlandse kranten en op televisie eigenlijk? Het antwoord komt van de fine fleur van onze journalistiek, onder wie Joris Luyendijk en Udo Ulfkotte. Dat schrijft onderzoeksjournalist Arnold Karskens in zijn nieuwe boek Journalist te koop, waarvoor hij 21 journalisten interviewde.

De journalisten die in het boek aan het woord komen, hebben een gezamenlijke zorg, constateert Karskens, namelijk dat de onafhankelijke journalistiek in deze tijd zwaar onder druk staat. Oorzaken zijn onder meer de oprukkende commercie, bezuinigingen op de redactiebudgetten, bemoeizuchtige voorlichters, valse inlichtingendiensten, indoctrinerende denktanks en redactionele lafheid.

Hoe corrupt zijn onze media? "Het NOS Journaal is het slechtste journalistieke programma"Karskens heeft het eerste exemplaar van zijn boek aangeboden aan Ebru Umar, als steunbetuiging en signaal dat journalisten zich niet de mond laten snoeren. “Het oppakken van Umar is pure intimidatie, uit de hoogste kringen,” zei hij in een interview met de Volkskrant. “Ik maak me er erg boos om.”

‘Veel NOS’ers likken zich in bij de macht’

“Ik betwijfel of de NOS, RTL en kranten dan wel de beste media zijn,” ging hij verder. “Internet wordt steeds belangrijker, daar benoemen ze problemen scherper. Sinds deze week werk ik voor mijn eigen nieuwssite: TheKarskensTimes. Bij de NOS zouden ze toch zeggen: doe niet te lullig tegen het leger, anders mag RTL volgende keer mee.”

“Het NOS Journaal is, afgewogen tegen het budget, het slechtste journalistieke programma,” meent de onderzoeksjournalist. “Ver beneden de maat. Ze zijn doorgeefluik voor nieuws uit Den Haag, Brussel en Washington. Veel NOS’ers worden later voorlichter, ze likken zich in bij de macht. Niets ten nadele van sommige correspondenten, maar de redactie is niet goed. Daar zijn ze meer ambtenaar dan journalist. Voordat ze iets schrijven, kijken ze opzij om te zien wat collega’s denken. Dat zie je ook bij andere media: ze dekken zichzelf in.”

‘Ik geef de Nederlandse media hooguit een 5,5 als cijfer’

Karskens waarschuwt dat er over tien jaar nauwelijks nog echte, pure journalistiek bestaat als we niet oppassen. “Wie dan het werkelijke verhaal wil horen, geeft geld aan iemand als ik, via crowdfunding.”

Zijn de media in Nederland corrupt? “Dat zijn ze, kwam ik achter,” zei hij in gesprek met Quote. “Ze zijn te koop. Ik geef de Nederlandse journalistiek hooguit een 5,5 als cijfer. Nergens is zoveel persvrijheid als in Nederland, op Finland na. Maar die vrijheid wordt veel te weinig gebruikt. Zonder onafhankelijke journalistiek vervallen ook wij in Nederland van ontwikkeld tot onderontwikkeld land.”

Kan Karskens voorbeelden geven van de corruptie? “Je hebt pure corruptie, zoals een Telegraaf-journalist die voor geld schrijft over een huurder die de huisbaas eruit wil hebben,” zei hij. “Maar wat je vooral veel ziet is dat de commercie, de advertentie-afdeling, zich met de inhoud bemoeit. Wat ook opvalt is dat veel Nederlandse journalisten er helemaal geen moeite mee hebben samen te werken met de AIVD.”

Boekentip: Journalist te koop: hoe corrupt zijn onze media?Vind je dit artikel leuk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. Quote : Nergens is zoveel persvrijheid als in Nederland, op Finland na.

  Haha, er is in Nederland net zoveel persvrijheid als democratie ook nul komma nul. De leugen en de poen regeren de rest moet meesmuilen of de mond houden, voor de rest “geen nieuws”.

  48 likes
  • Moet je dus voorstellen hoe het in de rest van de wereld is, nog veel slechter dus. Maar gelukkig staan steeds meer mensen(journalisten) op die vinden dat het zo niet meer langer kan. Laten we het hopen dat types als Karskens er in slagen het te winnen van de mainstream media.

   13 likes
 2. Alleen op het internet is nog persvrijheid.
  Nog wel.

  17 likes
 3. Het individu is niet corrupt, het systeem is door en door verrot waardoor het individu geweld moet doen aan zijn eigen principes om zich staande te houden.
  Iets wat we allemaal in meer of mindere mate doen.

  16 likes
 4. Net als zo veel dingen in Nederland, moet je maar vertrouwen dat wat er ons verteld word ook daadwerkelijk de waarheid is.

  Het is voor de individu niet mogelijk om ook maar iets te controleren.

  Je moet er op vertrouwen dat jantje de waarheid verteld bij het 20u journaal.
  Je moet er op vertrouwen dat jantje de minister president de waarheid verteld.

  En keer op keer word de individu weer voorgelogen bestolen en bedrogen door de jantjes van ons landje.

  En zolang ze elke paar jaar de jantjes rouleren door de diverse functies. Is jantje nooit verantwoordelijk voor wat jantje in het verleden heeft gedaan. En zolang het volk er vertrouwen in heeft dat jantje het beter zal doen dan jantje zijn we als volk verdoemt.

  11 likes
 5. Vorige week was er iets heel geks op het NOS radio-journaal. Vrijwel de gehele dag klonk er een item over een jongen die bij het programma IDOLS auditie had gedaan, maar die daarna naar de rechter was gegaan om voor zijn slechte auditie een uitzendverbod te vragen. Van de rechter kreeg hij helaas NEE te horen. De nationale pulpkranten Parool, Volkskrant en Telegraaf namen dit “nieuws” groot over. ‘S middags om vier uur werd de arme jongen door de NOS aan de nationale schandpaal genageld omdat het fragment van zijn auditie in het journaal te horen was! Kan toiletpapier-journalistiek nog duidelijker worden? 1.Het bericht op zich had geen enkele nieuwswaarde, toch was dit vrijwel de hele dag te horen. 2. Er was geen reden voor de NOS om iemand dan nogeens een vorm van totale minachting te laten blijken, door het fragment uit te zenden. Maar toen kwam er op radio5 ‘s avonds direct na het journaal een correcte opmerking van een presentator. Deze merkte op; Het lijkt wel of het programma IDOLS het NOS journaal gebruikt om veel opspraak te kweken zodat er vanavond meer mensen kijken! Beter had het niet gezegd kunnen worden. Want het bewuste programma stond voor die avond gepland…

  11 likes
  • Ik denk eerder dat die ertoe gedwongen zijn het uit te zenden. Normaal is dit een item voor Boulevard of RTL nieuws, illuminatieprogramma en zender bij uitstek.
   Maar de NOS, de publieke zender, voor elk wat wils, voor ons en door ons was de originele opzet, ontwikkeling en groei, voordat de cabal hun klauwen er in gezet hadden, de NOS moet en zal besmet worden. En naar beneden gehaald.
   Een achterbakse illuminatie tyfes streek bij uitstek. Maar het duurt niet lang meer.
   We kunnen nu elk moment een wisseling van de wacht in de main stream media verwachten.

   0 likes
 6. Karskens, 1 van de drie laatste journalisten in dit land. De rest herkauwd reuters en AP. Deze man kijkt zelf hoe de vork in de steel zit en is eerlijk. Een zeldzaamheid in nederland bananen republiek.

  10 likes
 7. Dus toch geen vrijheid van meningsuiting.

  7 likes
 8. Hopeloos is de media, al 40 jaar, ter vergeefs, probeer ik het project van de Christus van de Nieuwe Tijd bij hen te introduceren.

  5 likes
 9. Wanneer het alleen maar slechte journalisteik was, dan ging het nog maar wat zij doen is vele malen erger; zij voeren campagne voor de gevestgde orde en tegen kwetsbare minderheden. De NOS bepaald wel wie goed of slecht is:
  http://sargasso.nl/nos-campagne-vluchtelingen-dendert-voort/

  0 likes
  • haha, kwetsbaar? Albanezen.. Je hebt de feiten omgedraaid. Men gebruikt minderheden om de meerderheid monddood te maken en uiteindelijk te slopen. De “vluchteling” is een sprookje van de nos en zittende macht. De NOS voert campagne voor volksdood en dat al decennia lang. Er is maar 1 slachtoffer in dit hele verhaal en dat is de nederlander.

   5 likes
 10. Hoe corrupt?; tot op het bot!
  Omkopen van journalisten hoeft niet eens (met geld); dreigen met ontslag/laster/liquidatie (van familie) blijkt volstrekt effectief te werken.
  De meeste omgekomen journalisten worden zijn nog geen berichtje in de media waard. Alleen als het de globalisten zo uitkomt wordt er enorm ophef over gemaakt.
  Journalisten waaronder met werkervaring bij CBS, The Guardian, Observer, New York Times, enkele winnaars/genomineerden van de ‘Pullitzer Price’ over voorbeelden van Media ‘cover ups’. Media in dienst van de globalisten, tegen de bevolking. http://www.wanttoknow.info/massmedia

  Hier nog eens hoe alle media in dienst staan van de globalisten en tbv. hun fascistische Wereldregering worden aangewend: http://mediachecker.wordpress.com/2013/01/06/the-technique-of-a-coup-detat/

  Subversieve (media-/propaganda-) netwerken in Europa: http://www.discoverthenetworks.org/viewSubCategory.asp?id=1237

  “Er is in het Verenigd Koninkrijk een officieel overlegorgaan waarbij hoofdredacties van o.a. de BBC, The Financial Times en een hoop anderen op regelmatige basis contacten onderhouden met o.m. de Britse veiligheidsdiensten.

  USGLC: U.S. Global Leadership Conglomerate – congsi van ruim 400 multinationals en globalisten die de oorlogsdoctrine van de VS aansturen en van geld blijven voorzien: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=uV3ElZS9paY#t=287

  Deze is ook ontluisterend: Feit is dat sinds 1998, de officieren van de US Army Psychological Operations Unit (PSYOP) zijn geplaatst in CNN.
  Sindsdien is deze praktijk uitgebreid door de NAVO naar andere strategische mediakanalen.
  Die fabriceren vals ‘nieuws’, uitgaande van een ‘story-telling’ script dat is ontwikkeld door het team van Ben Rhodes in het Witte Huis.
  Een procedure over en weer overnemen van de leugens van de andere deelnemende media is geïnstalleerd bij ieder van deze media, dit om ze geloofwaardig te doen lijken voor de TV-kijkers.
  http://www.voltairenet.org/article174585.html

  Sander Dekker, week 6 2016, zoekt het ‘nieuws’; pleit voor weghalen progameringsvrijheid bij de omroepen, en deze over te hevelen naar de NPO, de staatspropaganda. (opm.: verbind de stippen).
  Een duidelijk bewijs dat ‘Bilderberg’ VVD en heel de ‘Bilderberg’ monopolitiek onder controle staat van de bezetter. Dekker toont zich de perfecte bruikbare idioot voor fascistische doelen en methoden. Giftige ideeen van zgn. denk-tanks, ngo’s en ingehuurde onruststokers als de haatzaaier met de geblondeerde muts vinden regelrecht hun podium in de corrupte media.

  De geschiedenis herhaalt zich. De media maken de geesten rijp voor WOIII op Europese bodem. De propaganda van de (NAVO)terreurdreiging exploiteren, om zo de politiestaat vleugels te geven – gedachtenpolitie, politiek correct zelfbedrog te cultiveren.
  Vanwege de staatsterreur in ons land is het al niet meer mogelijk de censuur in ons land in alle ernst en omvang aan te wijzen.

  5 likes
 11. Uw moet eerst gaan zien wie de media is en dan pas kan uw zien hoe corrupt en goed georganiseerd het is.

  4 likes
 12. laten we eerlijk zijn: de bedenker van de uitdrukking ‘eerlijk duurt het langst’ is de grootste leugenaar aller tijden

  3 likes
 13. NOS is een onderdeel van globalswitch(data bedrijf/Eigenaren: Reubenbrothers/afstammelingen Solomon/zijn zeven zegels) Connecting the dots. Zwitserland/tempeliers(vrijmetselarij)/bloedlijnen/geloven/NWO/Niburu.
  Technologie zorgt dus voor een space adyssee. Inkering/zoeken tot/van jezelf. Inkering van aarde(aarde in oude staat terug brengen) De koperen inside out bollen van Pomodoro(eerste Vaticaan)Een totale Niburu via technologie dus.

  2 likes
 14. Persvrijheid en ook vrije meningsuiting worden groter wanneer de impact kleiner wordt.
  Zo werkt democratie. Hoe gezapiger het volk, hoe meer vrijheid er is.
  In een dictatuur -zoals China- wordt bij toename van armoede de vrijheid gelijk ingedamd.
  Er is hier dan ook geen sprake van ‘vrijheid’ van pers of meningsuiting maar een gedogen!

  1 likes
 15. Sh*t! de meeste persvrijheid op het toilet. sorry.,

  2 likes
 16. Dit heeft niets met corruptie te maken hoor, maar ik vind de gezichts uitdrukkingen van de nieuwslezers
  veel te suggestief. Je kunt precies zien wat zij ‘leuk’ vinden of wat zij goed- of afkeuren.

  Is het niet mogelijk om een camera bij de redaktie besprekingen over het nieuws te hebben, zodat wij kunnen zien en horen wat de argumenten zijn om iets wel of niet uit te zenden? Daar zal toch van te voren over vergadert zijn? Waarom bv wel een paar keer uitzenden dat een Joodse soldaat een ‘hulpeloze’ palestijn doodgeschoten heeft en niet uitzenden dat er drie palestijnse jonge mannen een gehandicapt Joods meisje hebben verkracht en vernedert? etc. etc.

  1 likes
 17. Het geldt voor journalisten ook, if you can’t beat them join them. ( Gevolg van verplichtingen gezin, kinderen hypotheek enz. ) De kerk en door overproductie aan bevolking door de kerk gestimuleerd ), gekonkel met de politiek houdt de macht c.q. onderdrukking in stand !

  1 likes
 18. Zolang men liever naar een voetbalwedstrijd kijkt en denkt dat het belangrijk is of het er toe doet, 11 man in een onderbroek achter een balletje aan te zien rennen. Dit geldt trouwens voor meerdere maatschappelijke fenomenen !

  1 likes
 19. Hartverwarmend dat Tarik Z. steun kan vinden bij zijn lotgenoten…
  http://nos.nl/artikel/2016195-korte-gijzeling-bij-nos.html

  0 likes
 20. In een democratie kan je toch iemand voor de rechter dagen???
  Als Erdogan een dictator was geweest, had dat mevrouwtje een hele andere leven als nu of geen…

  0 likes
 21. Willen mensen nog wel oprecht weten, van beide kanten, wat er gebeurt? Ik bedoel, neem politiek. Oneliners doen er daar toe, onderbuik gevoelens (lees PVV). En is het niet zo wie betaald (Banken/overheid) bepaald?

  0 likes
 22. Persvrijheid, Integratie, Discriminatie zijn Egobuilders bij uitnemendheid. Iedereen beledigen onder het motto van persvrijheid. Heb alleen geen kritiek op de beledigers, e.e.a. werkt bij dat soort mensen altijd maar 1 kant op. Ik ben dit en ik ben dat, blablablabla. Aan de universiteit van Tel Aviv is een speciale leerstoel, waar wordt geleerd hoe en op welke wijze de wereldopinie gemanipuleerd dient te worden. De hoogleraren zijn de knapste koppen op het gebied van psychologie of wat er ook voor mag doorgaan. En als je dan ook bestudeert wie de belangrijke mediagroepen in zijn bezit heeft, weet je dat je altijd partijdig nieuws krijgt voorgeschoteld. Dat kleine mannetje Goebbels is goed bestudeerd. ” Als jij ZE dom houdt; houd ik ZE arm” .

  0 likes
 23. Geweldig al die reacties. Eindelijk wordt de mainstream media getoetst over hun normen en waarde. Waarom kunnen geen krant op de markt bergen van Ninefornews, alhoewel de reikweidte via social media wel groter is denk ik? De bezem er doorheen en echte ondergrondse kranten hun verhaal laten doen.

  0 likes
 24. Nederland is geen democratie meer.
  Nu is Mark Rutten de leider, maar niet voor het volk maar alleen voor de rijken,
  Tevens zorgt hij door positief te reageren op vluchtelingen, anders had hij maar steun kwijtgeraakt.

  Nummer 2 was Geert wilders, zie weer zo’n fout, hem laten ze links liggen, ik noem dat discriminatie.
  We wonen in een land met democratie, als geert de fout in gaat kan hij toch gecorrigeerd vorden door het cabinet, nee gebeurd niet.
  Want Geert Wilders is bang voor zijn correcte antwoorden.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nos

NOS krijgt internet over zich heen na ‘recordtemperatuur’ op Antarctica: ‘Puur burgerbedrog’

Vrijdag meldde de NOS dat het ergens ...

nos journaal

NOS Journaal is de lakei van D66. Dit is te schandalig voor woorden

Het NOS Journaal is niet veel meer ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 20 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.