Homepagina » Buitenland » Het is officieel: Israël staat voor fascisme. Netanyahu haalt zich woede op de hals met deze controversiële wet
Het is officieel: Israël staat voor fascisme. Netanyahu haalt zich woede op de hals met deze controversiële wet

Het is officieel: Israël staat voor fascisme. Netanyahu haalt zich woede op de hals met deze controversiële wet

Benjamin Netanyahu heeft een boodschap voor jou. Israël is geen Joodse staat, maar iets anders. En het woord begint met de letter ‘F’, schrijft Bradley Burston, de eindredacteur van Haaretz.com.

Of het nu gaat om het steunen van wrede en autoritaire regimes over de hele wereld, het voeren van een meedogenloze campagne tegen democratie in eigen land, het stap voor stap annexeren van de Westoever of het schenden van de mensenrechten in het Palestijnse dorp Khan al-Ahmar en Oost-Jeruzalem, Netanyahu heeft er geen problemen mee om de wereld te laten weten dat Israël staat voor fascisme, aldus Burston.

De wet waarin Netanyahu de natiestaat van het Joodse volk wil vastleggen, is volgens hem een enorme stap in de richting van een fascistische staat.

Discriminatie

Nota bene president Reuven Rivlin schreef in een open brief dat het wetsvoorstel ‘het Joodse volk en Joden over de hele wereld en in Israël kan schaden’.

In Israël worden Likoed-leiders die voorstander zijn van democratie vervangen door loyalisten van Netanyahu, die niets moeten hebben van democratie.

Rivlin sprak zich vooral afkeurend uit over het wetsvoorstel omdat het in feite discriminatie legaliseert.

Geen toegang voor niet-Joden

Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, mogen mensen letterlijk borden ophangen met daarop de tekst ‘geen toegang voor niet-Joden’.

Ook mogen er dan plaatsen komen waar ‘alleen Joden’ mogen wonen. Netanyahu hoopt dat het wetsvoorstel aanstaande maandag wordt aangenomen.

Foto: Co9man Wikimedia Commons

[Haaretz]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • maarten54 schreef:

  Dit berichtje moet ik even laten bezinken, maar wat mij het eerst in gedachten schoot was dat we hier wel een bord op kunnen hangen: ‘verboden voor moslims’

  12 likes
  • Enki schreef:

   Gedachtengoed zoals die van jou zorgt evoor dat verdeling heerst

   12 likes
   • Bataaf schreef:

    Verdeling ontstaat alleen in niet homogene samenlevingen.

    Denk daar maar ‘s over na.

    1 likes
    • Enki schreef:

     Men zou eens moeten begrijpen dat men niet is wat men ziet in de spiegel. Zwart wit geel rood jood christen moslim , rijk arm groot klein dik dun , alles is een spelletje waar jij bewust of onbewust aan meespeelt. Als jouw spelletje voorbij is en jij hebt niet begrepen wat het spelletje inhield mag je weer opnieuw spelen. Denk daar maar is over na

     3 likes
     • Enki schreef:

      Arrogant? Links liberaal? Oordelen is de makkelijke weg. Ik denk dat jouw weg verder weg is dan de mijne , maar dat terzijde we zijn hier niet om een wedstrijd te winnen.
      Jij schijnt niet te begrijpen wat ik bedoel met de mens en het spel maar om jouw dat uit te leggen heeft ook geen zin. En ik geloof niet , ikweet of ik weet niet. Wij zijn niet de mens wij ervaren de mens. Jouw pad wordt duidelijk op jouw eigen tijd.

      Namaste

      2 likes
     • Bataaf schreef:

      Niet zo arrogant graag.

      Jij schijnt niet te begrijpen dat wij allen NIET hetzelfde zijn.
      Zwart, wit, geel, rood, Christen, moslim,rijk, arm, groot, klein, dik, dun.
      Dat is een links liberaal leugentje om zaken juist op de spits te drijven.
      Duidelijk dus niet MIJN spelletje.
      Met zo’n naam, Enki zou jij toch wel beter moeten weten.

      Als jij gelooft dat de mens van een soort afstamt dan heb je duidelijk nog een lange weg te gaan.
      Een tip.Lees en bestudeer de rassenleer maar eens.En voor je gaat steigeren, nee dit was ruim voor het nationaal socialisme.
      Wist je trouwens dat een jood de term racisme heeft bedacht?

      Ben benieuwd naar je commentaar ‘Enki’.

      1 likes
   • Richard schreef:

    En dat is uiteindelijk wat ze willen van het volk

    3 likes
  • ster schreef:

   Dat schoot bij mij ook te binnen en ik kan me heel goed voorstellen als je continu waakzaam moet zijn of je word aangevallen door mensen die jouw bloed kunnen drinken en jouw graag naar de andere kant van de wereld willen helpen dat je dit flikt, hoe gruwlijk het ook is.
   Mensen willen blijven leven en in vrede en als je dat onmogelijk word gemaakt door moslims zoals in Isreal en je kan door deze borden een beetje ontspannen leven, geef ik ze grot gelijk en ik sta niet raar te kijken dat het hier in het westen ten duur ook deze borden komen na vele aanslagen.

   Ik woon in Frankrijk en heb al drie keer dichtbij anslagen meegemaakt en aanstaande zondag zouden wij graag in Le Creusot feesten in een groot gymzaal waar ze een giga scherm hebben staan zodat je samen gezellig kan kijken of Frankrijk gaat winnen.
   Want het was heeeel gezellig in de straten toen Frankrijk van Belgie won.
   Tot diep in de nacht was er gefeest en mensen feesten zelfs op de daken van hun auto’s en de achterklep open en daar zaten ze dan met vlaggen te zwaaien en ook hingen ze uit de ramen en zongen van geluk en dit tot diep in de nacht en wij zwaaide vanuit onze apertement naar hen toe en genoten er volop van. Heerlijk om te zien hoe mensen genieten.

   Maar je denk toch niet hoe gezellig het in die gymzaal ook zal zijn dat wij ernaar toe gaan met het risco dat we opgeblazen worden of neergeschoten.
   De risco op een aanslag is er wel degelijk, dus gaan we elders naar toe waar het rustiger is.
   Wij mijden plaatsen waar het druk is. Zelfs in sommige supermarkten ben ik waakzaam.
   Dat is dus Frankrijk.

   In Isreal is de situatie nog vele malen gruwelijker en ik kan deze wet heel goed voorstellen en ik geef ze groot gelijk hierin.
   Als je een winkel daar hebt en je staat zo onder de spanning door en heel de dag waakzaam te zijn dat is dat geen leven.
   En als je door zo’n bord te hangen je stukken onspannerder bent geef is ze groot gelijk.
   Ik ben het hier al echt zat om op mijn hoede te moeten zijn, laat staan hun. Jammer van die Cristenen daar, maar ik denk dat deze mensen zich ook goed kunnen inleven in de joden daar.

   3 likes
   • Gladiator schreef:

    @ster,

    Zou graag van u willen weten waar u de feestende idioten hebt gezien want in deze videoclip zie ik helaas weer wat anders.

    https://www.ad.nl/video/production/rellen-in-parijs-na-overwinning-frankrijk~vp43440

    Oké, het was dan wel in Parijs maar toch.

    Wordt tijd dat er eens een echte kerel opstaat en President wordt en dan gelijk in heel Frankrijk schoon schip maakt alsmede in Nederland, België, Italië, Duitsland, Engeland, Zweden, Spanje, Griekenland enz enz!!

    De lulletjes rozenwater welke er nu zitten zitten er met zekerheid niet voor het volk, wij dus!!

    Was er zo klaar mee, dat kan ik verzekeren.

    Dat mensen dit niet zien of misschien wel niet willen zien, dus nogmaals graag uw commentaar op bijgaande video.

    Voor mij zijn namelijk relletjes met daarbij het slopen van winkels, straten, auto’s en politie agenten NOT DONE!!!!!!!!!!!

    En dan nog kort over uw opmerking dat het leven in IsraHel onmogelijk wordt gemaakt door Moslims……(begrijp me aub niet verkeerd, ik ben géén Moslim en heb niets met deze mensen alsmede met hun geloof, zie hiervoor mijn voorgaande opmerking inzake relletjes!!)

    Zolang de joden in IsraHel op een berg nabij Gaza gaan zitten picknicken om daar (op die berg) een beter zicht te hebben op een dorpje waarvan ze weten dat dit in korte tijd platgebombardeerd gaat worden door de Israëlische luchtmacht en waarbij opzettelijk zoveel mogelijk burgerslachtoffers worden gemaakt wat daarna ook nog aangetoond wordt door een filmploeg die na met betreffende picknickers heeft zitten kijken naar dit oh zo mooie schouwspel het betreffende dorp ingaat alwaar ik dan kinderen van 4, 5, 6 of beats me jaar zie met kapotgeschoten hoofdjes, uit elkaar gereten lichaampjes dan zou IK als ik Palestijn was en er onterecht van mijn land verdreven was en nu dit moest meemaken, dus ik bedoel dat ik mijn zoontje of dochtertje mocht gaan begraven nog wel heel iets anders doen dan een aanslagje plegen, dat kan ik u verzekeren.

    IK zou dan proberen om HEEL IsraHel met de grond gelijk te maken en daarna nog een af te fakkelen!!!

    Dat is mijn mening over de TERRORISTENSTAAT IsraHel!!!

    Gladiator

    11 likes
  • H.J. schreef:

   Inderdaad maarten54, zoiets als verboden voor supporters van de tegenpartij.
   Of verboden voor aardgasgebruikers.
   Of wat de VVD verkondigden verboden voor kiezers op de PVV.
   Enz.

   11 likes
  • J. Hofmans schreef:

   @Maarten

   Tja, laten we dan maar weer zo’n figuur die we vooral rond de jaren 40 hebben gekend erbij halen. Toch?

   1 likes
 • Bataaf schreef:

  “No goyim”

  Dit terwijl nog geen 5% van huidig Israel daadwerkelijk afstammeling is van een van de 12 stammen Israel’s.

  Wanneer gaan mensen dit nu eens inzien?!

  Adderengebroed, niks meer niks minder!

  31 likes
  • NETWAKZOG schreef:

   Beste Bataaf,

   U snijdt een onderwerp aan dat mij al geruime tijd bijzonder interesseert. Namelijk dat ik nog nergens exact heb vernomen of kunnen achterhalen hoeveel % of aantallen Joden er in Israël leven, die daadwerkelijk tot het uitverkoren volk Gods behoren en wie dat dan zijn qua stam of stammen c.q. geloven/religies.

   Het aantal Joodse geloven/religies duizelt mij vaak voor de ogen, dus ik weet er tot nu toe geen enkele vinger achter te krijgen.

   U schrijf dat 5% van het huidige Israël daadwerkelijk afstammeling is van een van de 12 stammen Israel’s. Het is beslist niet mijn bedoeling om u niet te geloven, maar is deze wijsheid te achterhalen en zo ja, waar kan ik die (op internet) vinden. Want die 5% is voor mij helemaal nieuw en zou, indien het klopt, heel veel verklaren waarom Israël vandaag de dag ook wel IsraHEL genoemd.

   Graag verneem ik uw antwoord.

   Groeten Klaas

   4 likes
   • Jesse schreef:

    Beste allen, ik vind de reacties en ‘t artikel over Israël erg eenzijdig onderbouwd. Zonder een politieke statement te willen maken wil ik graag vragen hoe jullie dan over ‘t feit denken dat er bij Mekka al heel lang borden staan “only for moslims” dat zou toch een beetje hetzelfde zijn toch.? Graag hoor ik jullie mening hierover…
    Alvast hartelijk dank

    2 likes
   • Bataaf schreef:

    @Klaas

    Ik kom hier spoedig op terug.

    Grts

    0 likes
    • NETWAKZOG schreef:

     OK Bataaf!

     Ik heb er zin in dit alles is goed te onderzoeken, want ik kom op internet niet veel verder tussen al die bagger.

     Fijn weekend toegewenst!

     Groet Klaas

     1 likes
     • Pinokkiocratie schreef:

      Van de 12 stammen van de Israelieten zijn er al 10 zoek.
      Van wat er overblijft waren ze in de tijd van Jezus al gemixed met de edomieten. Koning Herodes was een Edomiet.
      Tegenwoordig zijn het chineze joden, europese joden, kazhar joden, africaanse joden, arabische joden, saffardi joden, askenaze joden, edomieten, ghangis khan joden en van alles en nog wat.

      Als je dat wilt onderzoeken heb je een lange weg te gaan, met de bijbel beginnen. Israel is gods
      En de bijbel zegt
      John 8 U bent kinderen van de duivel en doet graag wat hij wil. Hij is al sinds het begin een moordenaar en heeft altijd buiten de waarheid gestaan, want de waarheid is hem vreemd. Hij kan alleen maar liegen, hij is de bron van de leugen. 45 Omdat Ik de waarheid spreek, gelooft u Mij niet.

      Beetje geschiedenis van de kerk en van volken genoemd in de bijbel kan ook geen kwaad.
      De 10 verloren stammen is een hele grote groep mensen, ze zijn Israeliet zonder het te weten.

      2 likes
     • NETWAKZOG schreef:

      Prima Bataaf, ik wacht rustig af en zal uw reactie in dit onderwerp in de gaten houden.

      Groeten van Klaas

      0 likes
    • NETWAKZOG schreef:

     Beste Bataaf,

     Heeft u mij de info gestuurd onder de NN Pinokkiocratie 14 juli 2018 02:49 at 02:49?

     Zo ja, hartelijk dank hiervoor en zo niet dan bedank ik Pinokkiocratie hartelijk!

     Groet van Klaas en geniet van het mooie weer!!!

     0 likes
     • Bataaf schreef:

      Nee, ik probeer een en ander grondig en accuraat voor u op te zoeken en plaats het dan onder dit artikel.

      Geef mij even.Los van deze dingen ben de laatste tijd vrij druk bezig.

      Groet.

      1 likes
     • NETWAKZOG schreef:

      Beste Bataaf,

      Bent u mij vergeten of druk, druk, druk?
      Graag verneem ik uw reactie

      Groeten van Klaas

      0 likes
 • Mammon schreef:

  Kijk, en nu wordt het echt interessant…

  Zo ongeveer alle Joden staan continue te mekkeren dat ze geen Zionist zijn.
  Druipt van deze uitspraak niet het zuivere Zionisme af?

  Nou, we horen GEEN ENKELE Jood nu afstand nemen…

  Zoals ik eerder al stelde; ALLE Joden zijn GEK op het Zionisme.
  Ook die 95% die geen zuiver Jood of compleet nep zijn, hebben deze Breinstoornis.

  Wordt wakker, want dit zieke volk gaat weer (net als WW2) voor enorme aantallen doden en rivieren met bloed zorgen!

  17 likes
  • ster schreef:

   @Mammon
   Ik woon in Frankrijk en ik weet wat het is om om je oren aanslagen te krijgen.
   Als je door zo’n bord prettiger en ontspanderder in je eigen winkel kan werken geef ik ze groot gelijk.
   En door alle Joden zo op 1 hoop te gooien maakt jouw tot een rassist.
   Ik heb drie keer dichtbij met aanslagen te maken gehad en ben het al echt zat, laat staan als je in Isreal woont.
   1) Onze dochter woont samen met der vriend en zijn zus woonde in Nice net een paar straten verder dan waar de aanslag plaats vond. Ze hadden net ene baby gekregen en als ze die niet hadden waren ze ook op die plek geweest.
   2) Onze dochter is een huis aan het bouwen en zag hele goedkopen vloertegels van ongeveer 4 euro de meter dus vroeg ze of wij die wilde halen voor der, ze kon het maar alvast hebben.
   Dus wij naar de winkel in Chalon Sur Saone (een heel prachtig stadje die het bezoeken zeker waard is) en in die zelfde middag dat wij daar waren werden twee vrouwen met een hamer bewerkt.
   3) Ongeveer een week later een aanslag in Dijon op 3 studenten (die ook met een hamer bewerkt werden) dit op de universiteit centrum waar over een dik jaar onze andere dochter hene wil die nu daarom mee overweegt naar Canada te gaan weg van het gevaar.
   Dit allemaal door moslims.
   Men kan hier nu roepen ja laat je niet bang maken enz. en laat je leven niet leiden door angst.
   Je weet pas als je zelf meemaakt van dichtbij wat het me je doet dit soort “geintjes”.

   Veroordeel dus niet deze joden,,, dit heeft niks met zoinisme te maken.

   2 likes
   • AnnoNimbus schreef:

    Ik begrijp wat je bedoeld. De normale burger is de dupe van grote politieke stroming.

    the paceful majority is irrelevant (kan het opzoeken op youtube).

    0 likes
 • flardinga schreef:

  Ninefornews.nl

  Bedankt voor het posten van dit artikel,de waarheid is hard maar hij moet en mag gezegd worden,Israel het nieuwe Suid-Afrika en die boeren zijn nu die settlers!!!
  Kom er maar in Richard.

  13 likes
 • René van Zalk schreef:

  Haaretz.com. is een extreem linkse site, je kunt deze site vergelijken met groenlinks in NL. De huidige leiders van Israël willen destabilisatie van het land voorkomen, daar zijn soms impopulaire maatregelen voor nodig.

  4 likes
  • ster schreef:

   Dikke plus rene en als het mee zit komen we eind augustus richting NL en hopelijk heben we tijd richting het Noorden te komen en dan kom ik graag bij je langs. Tot op facebook.

   4 likes
 • Jeff schreef:

  is er tenminste nog 1 die wat geleerd heeft van dr.J.Goebbels. oh, sorry hoor… is dat verboden tekst? Shame on me!

  4 likes
 • René van Zalk schreef:

  Benjamin Netanyahu is er achter gekomen dat een groot deel van de arabieren als doel hebben,: destabilisatie van Israël. Dus past hij het beleid hier op aan.

  5 likes
 • Derek schreef:

  En we zien het allemaal maar aan!!

  4 likes
 • Johan Alphons schreef:

  Verboden voor “niet” Joden.
  Een paar maanden terug zag ik uit de groep “foto’s uit het verleden Facebook” een openbaar bankje met opschrift Juden Verboten!uit Duitsland.
  De reactie hierop waren nogal geschokt. Ik zou als westerse tourist Israël laten voor wat het is.

  2 likes
 • Ron schreef:

  kunnen nog iets leren.

  1 likes
 • jolo schreef:

  Bibi en Trump weten maar al te goed wat een ‘bril’ kost?
  Dat met de wetenschap genoemd en aangemeten nog zulke lui kunnen regeren, niet te geloven?

  1 likes
 • Frans schreef:

  De joodse mensen die sinds de oprichting van deze vruchteloze staat naar dat Israel zijn gelonkt leven nog met het idee daar veilig te zijn.
  Het is enkel en alleen dat daar mensen van Joodse afkomst naar toe zijn ‘ gehaald’ om die staat daar te stichten dmv een oorlog en in bezit nemen van grondgebied van anderen, de oorspronkelijke inwoners.
  En sindsdien is het een grenzeloze oorlogsstaat.
  14 mei 1948 werd ze gegrondvest. In 2020 is ze 20 jaar aan het bestaan.
  Dat is 72 jaar. 72 is een belangrijk getal!
  Het gaat door daar . Of het houdt eindelijk op!

  1 likes
 • Rosalie schreef:

  In de media wordt Israel gedemoniseerd. Wat er werkelijk aan de hand is word je niet getoond. Het is frappant dat overal waar moslims zijn de ellende uitbreekt. Christenen in Israel hoor je niet. Waarom gaan de moslims niet in de omringende moslimlanden wonen ? Waarom in het kleine Israel ? Zij hebben de vernietiging van Israel op het oog en dan met name Hamas. Wat zouden wij doen als we constant belaagd werden door raketten ? Hamas is een en al haat tegen alles wat Joods is. Gaza wordt niet bezet : er is voedsel, medicijnen en andere goederen. Hamas heeft de Gazanen in de tang, zij stoken het volk op .Wat Israel goed doet daar hoor je niks over. Wie heeft wel eens gehoord dat Arabieren teogang krijgen tot dezelfde universiteiten als de Joden, wie weet dat er in Israel een onafhankelijke rechtspraak is ? Wie weet dat de Joden gewonde Arabieren die streden op de grens van Gaza inhun ziekenhuizen opnamen en daarna weer terug naar Gaza ? Palestijnen willen gewoon geen Joodse staat omdat ze Joden haten tot in de grond van hun hart. Dat Benjamin Nethanyahu een fascistische staat uitroept betwijfel ik. Waar komt die info vandaan ? Hamas is fascistisch namelijk : geweld. Of wordt er bedoeld dat Israel zich verdedigt tegen Hamasaanvallen ? In die context is er sprake van geweld maar dan in de zin van zelfverdediging.

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump doet wat niemand mogelijk achtte: 3 historische vredesdeals in 29 dagen

  Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ...

  coronawet

  Brief aan Kamer over coronawet: ‘Geen uitschakeling van de democratie. Sta het niet toe!’

  Een groep verontruste Nederlanders stuurt vandaag een ...

  >