BuitenlandCorona

Goedkoop medicijn redt levens bij corona: ‘Enorme doorbraak’

Help ons door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een goedkoop medicijn verbetert de overlevingskansen van ernstig zieke coronapatiënten, melden onderzoekers van de Universiteit van Oxford. Het gaat om het medicijn dexamethason. De wetenschappers spreken over een enorme doorbraak.

De sterfgevallen bij patiënten die hulp nodig hadden bij het ademen waren in een periode van vier weken lager bij diegenen die een lage dosis van de ontstekingsremmer kregen, in vergelijking met patiënten met standaardzorg. De studie is voortijdig stopgezet door de belangrijke voorlopige resultaten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Behandeling met dexamethason verminderde het aantal sterfgevallen met een derde van de patiënten aan de beademing. Bij degenen die alleen zuurstof kregen, ging het om een vijfde minder.

De ontstekingsremmer wordt al tientallen jaren gebruikt.

Baanbrekende ontwikkeling

“Dit is voorlopig het enige medicijn waarvan bewezen is dat het de kans op overlijden terugdringt,” zei hoofdonderzoeker Peter Horby. “Het verlaagt de sterfkans zelfs aanzienlijk.”

Sir Patrick Vallance, de belangrijkste wetenschappelijk adviseur van de Britse regering, sprak van een ‘baanbrekende ontwikkeling in de strijd tegen het virus’.

Een andere Britse regeringsadviseur, Chris Whitty, zei dat dit het belangrijkste onderzoeksresultaat in de strijd tegen het coronavirus tot nu toe is.


[Telegraaf]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
3 jaren geleden

Eens kijken hoe lang het duurt voordat dit (goedkope) medicijn word verboden (vanwege dodelijke bijwerkingen) want er moet een duur vaccin komen, hier valt niets aan te verdienen

Ton
Ton
3 jaren geleden

dit medicijn was in 2011 ook al een groot succes
onderdrukt en nu gaat er een ander mooi weer mee spelen ..
Dit stinkt naar bedrog

https://www.ad.nl/binnenland/goedkoop-medicijn-geneest-longontsteking-sneller~aed3d3de/

Willem
Willem
3 jaren geleden

Een medicijn maakt niets meer uit, de waanzin slaat overtal toe en mensen gaan het al normaal vinden,
Je temperatuur wordt gememeten https://www.rijnmond.nl/nieuws/196430/Koorts-of-niet-Camera-in-winkelcentrum-Krimpen-aan-den-IJssel-geeft-uitsluitsel
Een druktemeter https://www.rijnmond.nl/nieuws/196433/Druktemeter-moet-inzicht-geven-in-drukte-op-populaire-Rotterdamse-plekken
En dit is alleen nog maar in Rotterdam.

OptimaForma
OptimaForma
3 jaren geleden

Echt fantastisch! Een medicijn waar een een derde mee genee…. aaaaaaand it’s gone!

Er is al een grote groep mensen die gewoon blind, zonder info of whatever die naald in zijn/haar poot laat jassen puur en alleen omdat big brother dat van ze verlangd. Het zijn vaak mensen die toch al te dom zijn om zelf na te denken, en sowieso van zichzelf niet weten of ze nou leven of niet.

Wat het volk nodig heeft is het recept van dit soort medicijnen. Een apotheker die alles wil riskeren. Genoeg grondstoffen. Mocht het chinese griepje nog eens oplaaien dan gewoon op elke straathoek een dealer. Helemaal niet wachten op de overheid. Steun. Kennisdeling onderling. Volle bak draaien en niet achterom kijken. Hoe meer je communiceert, hoe groter de kans dat de bill gates slaafjes achter je aan komen

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x