Paranormaal

Helderziend: mensen en dieren hebben een collectief bewustzijn

Help door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Waarom denken bepaalde mensen aan iemand voordat diegene belt? Waarom voelen mensen dat er iets gaat gebeuren?

Sommigen noemen het toeval, anderen spreken van een zesde zintuig. Het kan ook te maken hebben met het collectieve bewustzijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Deze term wordt door bepaalde wetenschappers gebruikt om het gedrag van mensen en dieren te beschrijven waarbij ze ideeën op telepathische manier met elkaar delen.

Honderd-apeneffect

In 2010 verscheen een studie waarin de aanwezigheid van dit bewustzijn en de bovennatuurlijke vermogens van mensen werden aangetoond. Het collectieve bewustzijn is volgens de Franse socioloog Durkheim het geheel van opvattingen en sentimenten die gemeenschappelijk zijn voor een gemiddelde burger van dezelfde samenleving.

In de jaren zeventig stelden wetenschappers voor dat het collectieve bewustzijn op telepathische of bovennatuurlijke manier kon worden verspreid binnen soorten. In 1975 kwamen zoöloog Lyall Watson en zijn collega Lawrence Blair dan ook met de term honderd-apeneffect.

De honderdste aap verwijst naar het idee dat als genoeg mensen een bepaald gedrag aangeleerd hebben, het spontaan in het gemeenschappelijk bewustzijn terechtkomt. Blair en Watson stelden dat het door Japanse wetenschappers bij een apenkolonie was gezien.

Parapsychologie

In 2011 werd het effect opnieuw waargenomen bij pimpelmezen in Southampton in Engeland. De vogels leerden melkflessen open te breken om bij de room aan de bovenkant te komen. Al gauw werd de techniek ook waargenomen in andere Europese en Aziatische landen. De vogelgroepen leefden gescheiden van elkaar en hadden elkaar nog nooit ontmoet.

Professor Daryl Bem van de Cornell-universiteit zei in 2010 te hebben bewezen dat mensen soortgelijke bovennatuurlijke vermogens hebben. Bem deed door middel van negen experimenten onderzoek naar ‘psi’ of parapsychologie. Hij concludeerde dat de resultaten van acht van deze experimenten waren te danken aan de bovennatuurlijke vermogens.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
andor
andor
10 jaren geleden

dieren weten alles al vanaf dat ze geboren worden, die hebben een collectief aangboren instinct naar elke soort . De mens staat daar ver boven , en kan zijn bewustzijn verhogen en met zijn bewustzijn leren aflezen en aanvoelen uit zijn veel hogere bewustzijn , zoiets heet heldervoelendheid ,helderziendhied etc ….
klassieke wetenschappers maken de grote fout van mensen met dieren te vergeljken

Laurens
Laurens
10 jaren geleden
Coeus
Coeus
10 jaren geleden

Het honderd-apen effect is niet bewezen. Het ging om een groep apen in Japan die zoete aardappelen kregen op het strand. Die aten ze met en al op, totdat een vrouwtjesaap haar aardappelen begon te wassen in zee, voordat ze ze opat. Dit gedrag werd gekopieerd door jonge apen, zoals zoveel gedrag, maar niet door de ouderen. De oudere generatie stierf langzaam uit, de jongere exemplaren leerden hun eten eerst te wassen en uiteindelijk, na lange tijd, wasten alle apen in de groep hun voedsel als er zand op zat. Dat is alles.

nellan
nellan
10 jaren geleden

Ik geloof dat dit waar is ,als je denkt dat is ook toevallig iemand geeft je iets wat je net wilde kopen of je denkt ergens aan en degene waar je mee aan tafel zit begint er over te praten ,dus ik denk dat collectief bewustzijn bestaat….

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x