Homepagina » Buitenland » Onbegrijpelijk dat Nederland zich voor karretje van VS laat spannen. Kamerlid doet rake uitspraken over zinloze oorlog in Afghanistan
Onbegrijpelijk dat Nederland zich voor karretje van VS laat spannen. Kamerlid doet rake uitspraken over zinloze oorlog in Afghanistan

Onbegrijpelijk dat Nederland zich voor karretje van VS laat spannen. Kamerlid doet rake uitspraken over zinloze oorlog in Afghanistan

De politiek en militair verantwoordelijken weigeren toe te geven dat de NAVO-oorlog in Afghanistan volledig mislukt is.

Dit leidt ertoe dat dit gewelddadige en zinloze drama al meer dan 15 jaar wordt voortgezet, stelt SP-Kamerlid Sadet Karabulut.

Het is onbegrijpelijk dat Nederland zich wederom voor het karretje van de Amerikanen laat spannen en de militaire missie in het land wil verlengen, schrijft ze.

Veel hoger

De oorlog in Afghanistan wordt gekenmerkt door twee ontwikkelingen: het geweld en het aantal burgerdoden nemen toe en de Taliban en IS krijgen steeds meer gebied in handen.

Dit ondanks de vele honderden miljarden dollars die door NAVO-landen in de oorlog zijn gepompt, waaronder enkele miljarden door Nederland.

Karabulut merkt op dat het aantal slachtoffers waarschijnlijk veel hoger ligt dan officieel wordt toegegeven.

Onbesproken relatie

De continue strijd in het land leidt daarnaast tot vele miljoenen vluchtelingen. “Dit toont de veelal onbesproken relatie tussen de ‘War on Terror’ en de vluchtelingenstroom richting Europa.”

De VS wil nu duizenden extra militairen naar Afghanistan sturen. Maar hoe kunnen die paar duizend militairen bereiken wat de 140.000 troepen die in 2011 in het land waren, niet lukten?

Het Kamerlid vraagt zich hardop af waarom de Amerikanen en de NAVO überhaupt nog militair aanwezig zijn in Afghanistan.

Zeldzame mineralen

“De omvangrijke hoeveelheden zeldzame mineralen in de Afghaanse bodem spelen op de achtergrond mee,” schrijft ze.

“Multimiljardair Trump beseft kennelijk goed dat Amerikaanse bedrijven daar veel aan kunnen verdienen,” vervolgt ze.

CIA

Daarnaast zorgen bureaucratische belangen van het Pentagon en de CIA er volgens haar voor dat de oorlog niet wordt gestopt.

De inzet van extra militairen zal alleen maar leiden tot meer geweld en meer vluchtelingen, besluit ze.

[SP]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Bataaf schreef:

  War on terror en de link met de vluchtelingenstroom richting europa.
  Onzin.Een vluchteling is veilig wanneer hij/zij uit het conflict gebied is.
  In Afghanistan is dat o.a. Kabul en omgeving.Dus vluchteling in eigen land net als vele Syriërs.
  Heeft niets maar dan ook niets te maken met de tien duizenden Afrikanen die naar Europa komen.
  Dit zijn geen vluchtelingen maar economische uitbuiters die vele dollars hebben betaald om naar hier te komen.Hetzelfde geldt voor de Pakistanen en Albanezen die hun kans schoon zien naar hier te komen om te profiteren van de sociale voorzieningen waaraan zij nul hebben bijgedragen.
  Verbaast mij ook niets dat juist deze politica deze uitspraak doet.Geo politiek gezien de visie van een trekpaard.Echte vluchtelingen kunnen in de regio opgevangen worden en hoeven niet een dozijn aan landsgrenzen te overschrijden om ‘veiliger’ te zijn.Europa wordt door NGO’s verkracht en geplunderd.
  Als hier ooit weer oorlog komt vergeet het dan maar dat men ons daar op wil vangen en ons gratis huisvesting e.d. gaat geven.Als men dit systeem niet doorziet heeft men de kop in het zand of in eigen reet.
  De vluchtelingen crisis is een grote façade!

  29 likes
  • René van Zalk schreef:

   Als de VS en NL stoppen met de missie in afgnst is alles voor niets geweest. Voordat NL aan deze missie begon heb ik hiervoor gewaarschuwd. Beide landen zullen er lange tijd moeten blijven, ook hier heb ik voor gewaarschuwd. Ze zijn er aan begonnen en moeten het nu af maken. Ik steun de VS en NL nu wel in deze missie.

   1 likes
   • Caesar Lion Cachet schreef:

    LS…

    Je snapt er werkelijk de ballen van René van Zwalk ! Met het uiten van dit soort gevaarlijke domheid kan je niets anders zijn dan een Rutte Trol

    16 likes
   • Gaspelen schreef:

    Ik snap dat jij ze steunt want je snapt er toch geen zak van, usa heeft daar nooit iets te zoeken gehad dan waren wij daar nu ook niet.
    Wij hebben al 21 militairen opgeofferd daar voor het bloeddorstige usa.

    7 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   De hele vluchtelingen stroom is een kunstmatige manier om Europa kapot te maken. Want kapot moeten we van de Khazarian Maffia. Afghanistan is de grootse leverancier van opium en Nederland mag meehelpen om de grootste drugsdealers van de wereld : De Khazarian Maffia een handje te helpen… Hoezo drugsbeleid. Willem kom er maar in !

   22 likes
   • Herman Gooijer schreef:

    Caesar: Afganistan is de grootse producent van opium in de wereld.
    Heb je je gerealiseerd dat Nederland de grootste producent is van XTC in de wereld?

    0 likes
    • Caesar Lion Cachet schreef:

     LS…

     Zeker wel ! De Cocaïne Fabriek in Amsterdam was ook een onderneming van Het Huis van Oranje… Fat Willy & Pampa Max zullen ook wel in de XTC zitten …

     1 likes
   • Faya schreef:

    De hele ontwrichting van onze maatschappij is kunstmatig in stand gebracht.
    Een vooropgezet plan.
    Nu heten ze weer de Khazarian Mafia, dat vinden ze handig, verwarring te zaaien, hoewel alles terug te voeren is naar de vrijmetselarij/protocollen van Sion.
    Maar deze eeuwenoude bende en hun huidige leden zijn door hun op niets gebaseerde hoogmoed en arrogantie in hun ontwikkeling blijven steken.
    Want hoe kan het dat men tot aan de 33e graad geen flauw idee van het grotere plaatje heeft?
    Omdat de leden niet al te snugger zijn, sterk beinvloedbaar zijn en dus een kudde mentaliteit hebben.
    Die zien nooit een groter plaatje.
    Die willen dan de wereld overnemen….

    http://www.place4free.com/Watamula/Watamula_Protocollen_Zion_Index.htm

    0 likes
  • gaspelen schreef:

   Je mist het punt van het artikel, als Amerika nou eens wegblijft daar hoeven mensen niet te vluchten, opgelost, hoef ik niet een heel verhaal voor te gaan typen, je zit er zwaar langs

   13 likes
   • Bataaf schreef:

    Nee, allerminst.
    Jij mist mijn punt.
    Zouden wij niet allen ons steentje moeten bijdragen?

    Ik noem enkele landen waar praktisch geen vluchtelingen naartoe gaan.

    Japan.
    Rusland.
    Zuid Korea.
    Saoudi Arabie.
    China.
    Brazilie.
    Argentinie.

    ..de lijst zwelt aan.

    Als ik hier nog meer bij moet schrijven dan kan je beter verder gaan slapen.

    2 likes
  • Minute Repeater schreef:

   Kabul en de nabij gelegen omgeving is nooit veilig geweest. Dat was ook niet het geval toen het troepen aantal in Afghanistan op haar hoogtepunt was, ik ben nu twee jaar uit dienst maar ken nog genoeg jongens die daar nog zijn, en het is er alles behalve veilig. Ook in de omringde landen van een land waar oorlog is vinden van ouds her militaire acties plaats waardoor het alles behalve dan veilig is. Onder het mom van de “War on Terror” geldt dit ook voor omringende landen van Afghanistan. Hetzelfde geldt ook voor behoorlijk wat landen in Azië en Afrika waar officieel geen oorlog is, maar waar ontrokken aan het gezicht van camera´s gevochten word. In sommige gevallen zul je dus echt wel meerdere landen moeten doorkruisen om veilig te zijn van oorlog of criminele bendes (al geldt dat natuurlijk niet voor Europa en de Europese Unie).

   Er is weeldegelijk een verband tussen de “War on Terror” en de wereldwijde vluchthingenstroom,; dat niet elke persoon in die stroom een echte “oorlog vluchteling” is klopt. Alleen dat betekend niet dat er geen verband is met de “War on Terror (wat geen vaste front linie heeft)” Ik heb o.a. in Afghanistan en Irak gediend en ik heb aan mijn diensttijd behoorkijk wat gemixte gevoelens overgehouden wat betreft; gebruikte strategieën/rules of engagement, effectiviteit, veroorzaken (nieuw) terrorisme, verslaggeving media (zowel mainstream als “new media”) en de politieke/maatschappelijke verwachtingen. We hebben er niet veel mee gewonnen (behalve de globalisten).

   Niet dat ik van mening ben dat we de hele wereld hier naartoe moeten halen, maar je kunt het mensen op zich niet kwalijk nemen dat ze op zoek zijn naar een beter leven. Als wij in hun schoenen zouden staan, zouden wij hetzelfde doen. Sterker nog; dat zagen we wel na de Tweede Wereld Oorlog waar Europa maar wat graag de “gratis” hulp van het Marshallplan accepteerde. Het zou echt een slok op een borrel schelen wanneer men stopt om landen te ontwrichten doormiddel van oorlog en ge-oengineering om grondstoffen voor “onze” economieën/energie voorziening veilig te stellen.

   Zolang de globalisten ongestoord hun gang kunnen gaan zal er niets veranderen en is in principe elk mens slachtoffer, want het is niet zo dat alleen wij “westerse mensen” het slachtoffer zijn van de globalisten. De tweede en derde wereld zuchten al veel langer onder het globalisme (waar wij een groot deel van onze welvaart aan te danken hebben), en waarbij geheel volgens plan wij nu aan de beurt zijn. Wat dat betreft heeft het weinig met “ons (westerlingen) vs hen” te maken, en is het allemaal niet zo “zwart/wit” zoals jij het voorstelt.

   6 likes
   • Caesar Lion Cachet schreef:

    LS…

    Wij Westerlingen zijn allen vergiftigd met Khazarenbloed en daar door de bastaard Khazarenknechten van de werkelijke monsters die zich als mensen voordoen. De echte Khararen vind je in Israël bestaande uit de Rothschild Zio Nazi Khazarian Miffia die de Amerikanen en de rest van de Westerse wereld misbruiken voor het vuile roof en moord werk. Zo lang we dat niet willen erkennen zijn ook wij medeplichtig en is het dweilen met de kraan open

    7 likes
   • Bataaf schreef:

    Ik stel niets zwart wit.Ik schreef wat ik schreef met in het achterhoofd de internationale verdragen.(niet suggereren dat je denkt te weten wat ik denk)
    Die verdragen houden in dat men altijd eerst in de regio opgevangen dient te worden.
    Daarom ook mogen wij EU lid staat NLD weigeren om asielzoekers op te nemen.Waarom, omdat deze ‘vluchtelingen’ al veilig zijn wanneer uit het conflict gebied.En dan is er geen reden verder te reizen.
    Ook ga je nogal makkelijk om het feit heen dat veel asielzoekers uit landen komen waar geen militair conflict is.Wel lezen graag.Hoe zit het met hen?Wat komen die doen?
    En onze rijkdom zijn we meerdere keren verloren op momenten dat wij nagenoeg geen koloniën meer hadden.De welvaart waar jij en ik van genieten is HER opgebouwd zonder ‘steun’ van kolonies etc.
    Daarbij komt dat er reeds grote sommen geld zijn gegaan (en nog) naar de voormalige koloniën alwaar sinds de DE kolonisatie weinig tot niets is veranderd op economisch gebied.
    Feiten blijven feiten hoe je ze ook wil verpakken of misschien zelfs verzwijgen.
    Stop met het zgn. schuld gevoel.
    Als ex militair vind ik dat je nogal verslagen overkomt.Wij zijn inderdaad aan de beurt, volgens plan.Maar erbij gaan zitten en er maar een beetje naar kijken is niet mijn karakter.En jij zou eveneens uit ander hout moeten zijn gesneden.Je overgeven zonder slag of stoot is toch niet de weg.Juist wij hier in ‘het westen’ kunnen nog zaken terug draaien maar of dat lukt met zo’n mentaliteit..

    0 likes
 • Henk schreef:

  En,, Deze ‘economische uitbuiters’ die hebben geen last van dure gezondheidszorg, integendeel.
  Ook volgend jaar niet, en tandarts is gratis, en zo kan ik wel doorgaan.

  Deze trend hoorde ik in 2005 al.

  En degene die hier wel een bestaan opbouw(d)en, en de handen uit de mouwen steken, blijf gerust.

  12 likes
 • onbekend schreef:

  van de sociale voorzieningen waaraan zij nul hebben bijgedragen.
  Heeft West-Europa de oorlogskosten van WW1 en WW2 al terugbetaald aan de U.S.A.? Plus de militaire onderhoudskosten sinds WW2?
  Europese landen hebben geen karakter en hebben de kop in de k****n.

  4 likes
  • Herman Gooijer schreef:

   Onbekend: En daarom geven we nu de Russen een schop na? Meer dan 20 miljoen mensen heeft dat land geofferd voor onze vrijheid. Zonder de Amerikanen waren we ook bevrijd, zonder Russen echt niet.

   3 likes
   • Caesar Lion Cachet schreef:

    LS…

    Wij doen wat de Khazaren ons bevelen ! Wij mogen geen goede betrekkingen met de Russen onderhouden… De Khazaren zullen niet rusten voordat de Russen verslagen zijn. Kijk naar de geschiedenis van de Khazaren en alles wordt duidelijk… Kijk naar Rutte die bij elk commentaar even mompelt over die agressieve Russen ! Wat zouden de Khazaren over Rutte weten behalve dat hij geen ballen heeft en roze onderbroeken draagt !?

    1 likes
 • gijs meulenmeesters schreef:

  sinds Amerika zich denk te moeien in het oosten en noord Afrika gaat het volkomen mis. het is niet de bedoeling er vrede te brengen maar enkel hun financien veilig stellen, en daar trappen de zogenaamde leiders in Europa in.
  ook hebben de officieren uit rusland al meerdere keren aangegeven dat hun het daar niet konden winnen dus
  groetjes gijs
  kijk ook eens op
  http://www.beyondthematrix.nl/nieuws-analyses/heeft-het-nederlandse-en-britse-opiumheroinemonopolie-zich-verlegd-richting-de-navo/

  https://www.ninefornews.nl/koninklijke-familie-shell-oorlogsmachine-nazis/

  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=12036:de-heroinelijnen-leiden-naar-den-haag&catid=9:binnenland&Itemid=22

  7 likes
 • War on Error schreef:

  De denkfout begint er al bij te menen als dat legers tegen oorlog zouden zijn, of alleen in actie komen in belang van de eigen bevolking.

  Nu is de VS al sinds de jaren ’30 de-facto een fascistisch rijk. Buitenlands- en Defensie beleid worden geschreven door de wapenlobby cq. de globalisten.
  Het aantal veteranen (al dan niet zwaar gehandicapt) dat nog leeft ligt al rond de 50.000. Ze worden nog niet als honden behandeld.

  Het eigen regime, en de bankiers, lachen erom. Het geeft ze een goed gevoel.
  Natuurlijk zit de VS niet zinloos cq. averechts in Afghanistan om vrede te stichten.

  De globalisten hebben niet per vergissing het land zo diep in de schulden gestoken. Het kan geen kan meer op.
  Het is moorden over de hele wereld, anders draaien de bankiers het licht uit.

  U bent het zeker vergeten. Maar heel die WO2 is bedoeld om de EU binnen te dringen, bezet te houden, en te ketenen aan onbetaalbare schuldenbergen met voorwaarden annex.
  Ook als bruikbare idioten die onze kop in de strop van de NAVO hebben gelegd, valt er op dat vlak NUL te kiezen.
  De NAVO heeft als handvest niet de eigen bevolking te beschermen, doch het realiseren van ‘Het Grote Plan’ van de globalisten.

  Het bewapenen van de mujahedin in Afghanistan was onderdeel van de Reagan-doctrine. Springplank om Rusland’s achtertuin om te ploegen, Rusland te provoceren en zo mogelijk ook leeg te roven.
  Dat is nog zo.
  Oekraïne in het Westen, Syrië, Aghanistan en N-Korea in het Zuiden, Japan in Oosten, en middels Soros’ web van subversieve ngo’s:
  “US National Endowment for Democracy Da! or “Democratic Alternative/Yes in Russian.”
  It is yet another Otpor-esque organization courtesy of the United States government

  the EU-Russia Civil Society Forum (CSF). The CSF was established in Prague in 2011 with the help of the Open Society Fund Prague which is funded by George Soros.

  Ook op deze VOC-manier scoort het zwaar failliete Nederland punten op de kredietrating – nodig om steeds dieper af te zinken in dit moeras. ‘How low can we go?’, Nederland bestaat niet meer. Eigenlijk weet iedereen natuurlijk wel dat het zwaar niet klopt. Kop in ‘t zand, dan hoef je het tenminste niet te zien (aankomen).

  5 likes
 • Rob Steenwinkel schreef:

  Als de US-satanisten zeggen dat je mensen moet vermoorden alleen ten behoeve van de heroine-handel zo`n 500 miljard per jaar ………..moet men dan soms niet blindelings het bevel opvolgen dan?? Hetzelfde geld dadelijk voor Libanon en Iran blindelings aanvallen om de bekende `False Flag` redenen en een `Fake News` media ……….moet men dan soms dan geen onschuldige mensen gaan doodschieten??
  Of moeten we dan soms het vertrouwen gaan kwijtraken in mensen als John McCain, Lindsey Graham en George Soros……….is dat dan wel zo `verstandig` om satanisten niet te vertrouwen met hun honger naar oorlogen samen met uitroeien/vermoorden??

  Gen Wesley Clark Reveals US Plan To Invade Iraq, Syria, Lebanon, Lybia, Somalia, Sudan, And Iran
  https://www.youtube.com/watch?v=r8YtF76s-yM

  General Wesley Clark explains ISIS/Al Qaida was created by U.S. Allies CIA and Mossad
  https://www.youtube.com/watch?v=ojcoKnTGf4s

  John McCain, Lindsey Graham en George Soros zijn de grote mannen achter ISIS maar ook Barack Obama maar ook Hillary Clinton hebben hun aandeel!
  https://www.youtube.com/watch?v=mXp4tlfVNaU&list=PLEpr4aa9rk9prpqKYbr25C6LhUiVYPnv7&index=2

  3 likes
  • Herman Gooijer schreef:

   In Amerika heb je twee partijen.
   Die worden beide voornamelijk gefinancierd door de wapenindustrie.
   Ja, en dat land vecht met vuur en zwaard voor democratie.

   1 likes
 • Justin schreef:

  Kwam ik na lange tijd weer eens tegen,te mooi om niet te plaatsen The Wayseer manifesto.

  watch?v=kAObE1r_RFM

  0 likes
 • Tijn schreef:

  Het gaat om wat in de grond zit en op de grond groeit. Modern kolonialisme. Jammer dat die types die zich druk maken om ons VOC verleden niets van zich laten horen. Beetje hypocriet.

  0 likes
 • x

  Check Also

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  trump

  Trump doet wat niemand mogelijk achtte: 3 historische vredesdeals in 29 dagen

  Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ...

  >