Gezondheid

Door ‘slecht’ cholesterol leef je juist langer

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het ‘slechte’ LDL-cholesterol, waar cholesterolverlagers of statines voor worden geslikt, blijkt juist goed voor je te zijn als je ouder wordt.

Vanaf je 60e helpt een hoger cholesterolgehalte je zelfs langer te leven, blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Zestigplussers met veel LDL-cholesterol in hun bloed lopen minder kans een dodelijke aandoening te ontwikkelen.

Verkeerd

Denk daarbij aan kanker, long- en spijsverteringsproblemen, maar ook aan hart- en vaatziekten, waarvan altijd wordt beweerd dat ze juist door LDL worden veroorzaakt.

Dat komt doordat de geneeskunde de functie van LDL verkeerd uitlegt.

LDL is namelijk geen vet waarmee onze bloedvaten dichtslibben, maar blijkt micro-organismen te bestrijden die deze dodelijke ziekten kunnen veroorzaken, aldus de wetenschappers.

Geen verband

Ze onderzochten het sterftecijfer en cholesterolgehalte van bijna 70.000 zestigplussers en kwamen tot de ontdekking dat 80 procent van de mensen die het langst leefden, ook het meeste LDL in hun bloed hadden.

Omgekeerd hadden de proefpersonen met het minste cholesterol veel meer kans vroegtijdig te overlijden.

De onderzoekers concluderen dat er geen verband is tussen ‘slecht’ cholesterol en sterfgevallen bij ouderen. Ze zetten vraagtekens bij de voordelen van statines.

Het onderzoek is gepubliceerd in vakblad The BMJ.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Let Food be thy Medicine!
Farmaceutica is er niet om mensen beter te maken, het is er om mensen afhankelijk te maken en houden.

exegese
exegese
7 jaren geleden

De vraag is hoe lang ze het nog voor elkaar krijgen vast te blijven houden aan lang achterhaalde inzichten over het wel en wee van cholesterol. Zo lang ze nog miljarden binnen harken wereldwijd met het voorschrijven van statines zullen ze hun uiterste best doen hun leugens hierover als waarheid te verkopen. Zelf heb ik ook een te hoog cholesterolgehalte maar ik ben er in tegenstelling met mijn huisarts zeer content mee. Het is immers mijn lijf en mijn verantwoording, aan mijn lijf geen polonaise en zeker geen ziekmakende statines. ik wens een ieder, ook in deze kwestei veel wijsheid en de juiste keuze toe.

sophie
sophie
7 jaren geleden

Het is voor mij onbegrijpelijk hoe weinig kritisch mensen zijn als er iets door arts of specialist wordt voorgeschreven.
Een regel uit de scheikunde, die ik me goed in mijn oren heb geknoopt is deze: Een probleem dat chemisch wordt opgelost, geeft 2 nieuwe problemen daarvoor in de plaats. Dat is de reden dat ik in mijn leven nooit chemische middelen (lees: medicijnen) heb genomen.

Harrie H. Braam
Harrie H. Braam
7 jaren geleden

Onderstaande brief heb ik op 17 januari van dit jaar als nieuwsbrief naar veel mensen gestuurd en integraal op https://www.ninefornews.nl geplaatst. Bij deze dus een herhaling n.a.v. de waardevolle info, die nu geplaatst is.

———————————————————————————————————————————————

Lieve luitjes, Enschede, 17-01-2016

Statines, die volgens ‘deskundigen’ verantwoordelijk zijn voor het verlagen van het cholesterolgehalte in jouw bloed, zijn weer onderhevig aan wetenschappelijk onderzoek over de werkelijke waarde, die ze zouden hebben. Al enkele jaren zijn de statines een verhitte discussie in menig medisch clubje. Vooral de clubjes, die onder sponsoring vallen van de farma-medische en voedselketenmaffia. Vele onderzoeken tonen aan, dat de werking van statines juist het tegendeel bewerkstelligen dan voor hetgeen ze geïndiceerd zijn en voorgeschreven worden!!

Niets nieuws onder de zon, zou je dan concluderen, toch? Misschien niet, maar mijn persoonlijke ervaring vanaf 11 oktober 2015, toen ik de CVA heb opgelopen, is de volgende:

Toen ik werd opgenomen in het Medisch Spectrum Twente te Enschede en mij statines werden voorgeschreven om mijn cholesterol (het slechte LDL!!!!!) te kunnen verlagen, heb ik geweigerd deze in te nemen. Sommige verpleegkundigen keken mij met verbazing aan en zeiden, dat zij dit moesten rapporteren aan de verantwoordelijke hoofdverpleegkundige en dat zij hierover met mij in gesprek zou gaan. Dat is ook gebeurd, maar wel enkele dagen nadat ik de weigering had aangekondigd, en ondertussen werd ik overgezet van het statinemerk ‘Lipitor’ op een ander merk statine, genaamd ‘Lipor’.

Ik mocht dan een hersenbloeding hebben opgelopen, maar met mijn zogenaamde cognitieve vermogen was niets mis, dus ik herkende de truc en weigerde opnieuw ook deze statine. Altijd ’s avonds vond deze vorm van medische indoctrinatie plaats. Elke avond moest ik de dan dienstdoende verpleegkundige hetzelfde verhaal vertellen, dat ik geen statines gebruik. Op een bepaald moment maakte een verpleegkundige de opmerking, dat het haar al tijden opviel, dat statines bij bijna elke neurologiepatiënt standaard werd voorgeschreven.

Toen ik haar ook vertelde, dat het de Duitse hartchirurg Dr. Hartenbach was, die het boekje “De Cholesterolleugen” heeft geschreven, waarin hij uitlegt waarvoor cholesterol dient en het zogenaamde “slechte LDL” niet bestaat en de intensieve kartelvorming tussen de farmaceutisch-medische-voedingsindustrie (denk bijv. aan Becel en de Nederlandse Hartstichting!) onder de loep werd genomen, werd zij stil. De vraagtekens van haar werden er niet kleiner op. Misschien had ik één verpleegkundige de keerzijde van de farmaceutisch-medische leugen duidelijk kunnen maken.

Vanaf het moment, dat ik een enorme tekst en uitleg kreeg van de verantwoordelijk hoofdverpleegkundige, waarom statines uitermate belangrijk waren om te gebruiken, en ik in mijn standpunt bleef volharden, werden de statines mij niet meer aangeboden.

Na enkele dagen werd ik overgeplaatst naar het revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede om d.m.v. fysiotherapie/logopedie en ergotherapie verder te worden behandeld. In een bijzonder positieve omgeving heb ik i.s.m. de therapeuten een grote progressieve vooruitgang gerealiseerd, waardoor spreken, lopen, gebruik van lichaamsfuncties, die in herinnering sterk aanwezig zijn (cognitie!! met Goddelijke dank aan mijn lichaam!!) grotendeels zijn teruggekomen.

Maar ook op Het Roessingh bleek mijn cholesterolwaarde ’te hoog’ en werden mij statines voorgeschreven! Wederom heb ik diverse mensen verklaard waarom ik geen statines gebruik en uiteraard ook hier de nodige vraagtekens. De verantwoordelijke hoofdverpleegkundige aldaar kwam uiteindelijk met een verklaring, die ik moest ondertekenen om Het Roessingh nooit juridisch aansprakelijk te kunnen stellen voor het het niet aanbieden van de statines. Nadat zij mij enkele keren had gevraagd of ik de verklaring al had ondertekend en ik hierop had geantwoord:”Nog niet”, kwam zij de laatste keer samen met één van de behandelende CVA-artsen weer bij me. De meegekomen arts deed het woord en ik legde voor de zoveelste keer uit waarom ik geen statines gebruik en draaide toen haar verklaring om door het volgende te zeggen:”Kunt u mij als medicus verklaren, dat als ik statines gebruik, mijn cholesterol en mijn gezondheid 100% gegarandeerd goed komen”? “Wat is hierop uw antwoord”.

Het antwoord moet ik nog krijgen en je begrijpt het al, dit zal nooit gebeuren. Ik heb de verklaring, die zij wenste ondertekend omwille van mijn verdere behandeling, die zoals reeds boven geschreven i.s.m. de diverse therapeuten uitstekend verloopt en naar het zich laat aanzien 29 januari a.s. zal worden beëindigd. Ben ik dan 100% genezen. Nee, maar ook een revalidatiecentrum heeft zijn grenzen en wenst deze binnen haarzelf opgelegde therapeutische mogelijkheden niet verder te kijken dan het puntje van de medische neus lang is. Geen probleem, dan kijk ik zelf wel verder.

https://www.ninefornews.nl/statines-kunnen-hartziekten-veroorzaken-en-verhogen-kans-op-aderverkalking-mensen-
moeten-ze-niet-meer-slikken/

http://www.bol.com/nl/p/de-cholesterol-leugen/1001004002602615/?Referrer=ADVNLGOO002008K-2SDNBI42J7GYW-96531158114

Tja, ook medici zijn maar mensen (soms met – soms zonder ruggegraat) en bestaan voor pakweg 70% uit water, net als wij allemaal, dus zijn we allemaal wandelende waterzakken. Of zou het ene water al dermate vertroebeld zijn, dat van waarheid = eerlijkheid = zuiverheid = Liefde geen sprake meer is en de afgelegde eed t.b.v. gezondheidszorg niet meer is dan een wassen neus? Gelukkig hoef ik geen eed af te leggen om mijn Waarheid te bevestigen. Tja, het zit in je of niet en dat geldt gelukkig ook voor steeds meer medici, dat is mij de afgelopen 35 jaar bijzonder duidelijk geworden en ik ben er dankbaar voor velen van deze mensen te hebben mogen ontmoeten en leren kennen.

Met immer vriendelijke en eerlijke groet uit Tukkerland,
Harrie

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x