Gezondheid

Ondernemers: McDonald’s verkeert in ‘diepe depressie’ en ‘staat op het punt te verdwijnen’

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

McDonald’s verkeert in een ‘diepe depressie’ en staat mogelijk ‘op het punt te verdwijnen’. Dat zeiden sommige Amerikaanse franchise-ondernemers tijdens een rondvraag over de restaurantketen.

In een poging uit de rode cijfers te komen gaat McDonald’s het ontbijtmenu de hele dag door aanbieden, zijn er een aantal nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd en kan er op sommige plekken digitaal worden besteld. De nieuwe ideeën bezorgen de managers alleen maar hoofdpijn, zo blijkt uit een peiling die is gedaan door analist Mark Kalinowski.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“We verkeren in een diepe depressie en er verandert niets,” schreef één ondernemer.

“De directeur gaat onze ondergang worden. We zijn een fastfoodrestaurant dat eten snel serveert, geen gewoon restaurant zoals Five Guys of Chipotle. Het is goed mogelijk dat de laatste dagen zijn geteld,” schreef een andere.

Extra spanningen

Omdat het ontbijtmenu de hele dag door kan worden besteld, ontstaan er extra spanningen in de keukens. Er komt meer druk te staan op de medewerkers, waardoor de kans op fouten groter wordt.

McDonald’s wil dat klanten meer keuzes krijgen door middel van het concept ‘Create your taste’. Klanten kunnen hun eigen hamburger samenstellen uit 30 verschillende ingrediënten. Hiervoor zullen kiosken gebouwd moeten worden die zo’n 140.000 euro gaan kosten.

Ontspoord

Om de dalende verkopen het hoofd te bieden is het hamburgerrestaurant al een tijd bezig om een groener, gezonder imago te krijgen. Als onderdeel van die nieuwe strategie kondigde het bedrijf aan goed te kijken naar de mogelijkheden van biologisch voedsel.

Sommige ondernemers zijn niet onder de indruk van de nieuwe plannen. “Het systeem is ontspoord. Er staan nog te veel producten op het menu en we proberen nog steeds te veel dingen aan te veel mensen aan te bieden,” zei één van hen.

[Business Insider]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x