Blog

Wat zijn de leukste dingen om te doen in Alicante?

Help mee door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Deze stad in Spanje heeft veel te bieden: prachtige zandstranden geflankeerd door promenades, een uitbundige oude stad boordevol tapasbars en restaurants, een reeks culturele attracties die alles omvatten, van archeologie tot hedendaagse kunst en een hele lijst leuke dingen om te doen in Alicante.

Op de een of andere manier wordt deze boeiende en door en door authentieke stad vaak over het hoofd gezien door toeristen, ook door reizigers die kiezen voor cruises. Doe dit niet! Een auto huren in deze stad om de onderstaande locaties te verkennen is echt een goed idee.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Cerveceria Sento Rambla

Dit zijn de kleinere en meest sfeervolle van twee aangrenzende buitenposten van een populaire tapasbar. Dit kleine plekje is altijd tot de nok toe gevuld met een vriendelijke lokale menigte. Een paar van de beste en meest creatieve tapas van de stad worden voorgeschoteld door de obers hier.

Zorg dat je er bij openingstijd bent om zeker te zijn van een plekje in een van de meest geliefde instellingen van Alicante. De montaditos, wat sneetjes stokbrood met allerlei toppings, zijn een grote aanrader, en de bekroonde versie met runderlende, foie gras en rucola is gewoonweg goddelijk.

MARQ

Heb je een auto huren Alicante gedaan? Ga dan ook naar MARQ! Dit is het ultramoderne archeologiemuseum van Alicante, dat de geschiedenis van de stad tot leven brengt met veel interactieve toeters en bellen. Het is gelegen nabij de Romeinse ruïnes van Lucentum, aan de rand van de stad, en handig gelegen voor een uitstapje naar het strand van Albufereta daarna.

MARQ bezoeken is een geweldige manier om een ​​overzicht te krijgen van de geschiedenis van Alicante, met dramatisch verlichte displays van oude botten, amforen, munten en keramiek die het verleden tot leven brengen. Bovendien krijg je ook te zien hoe archeologische opgravingen werken.

Concatedral de San Nicolás de Bari

Een auto huren Alicante Airport moet je ook doen om Concatedral de San Nicolás de Bari te bezoeken. Dit is de grootste kerk van Alicante en is een ingetogen, laat-renaissancistische aangelegenheid, gebouwd tussen de zestiende en achttiende eeuw over de overblijfselen van een oudere kerk en moskee.

Het is bovendien opgedragen aan de patroonheilige van Alicante, wiens standbeeld een rijkelijk versierde barokke kapel inneemt. Deze prachtige co-kathedraal, met een enorme koepel onderbroken door een oculus, is ontworpen door Agustín Bernardino, een leerling van de grote Juan de Herrera.

Santa Cruz

Casco Antiguo in Alicante is een aantrekkelijk doolhof die schots en scheef is van smalle, grotendeels autovrije pleinen en steegjes. De meest heerlijke hoek is de wijk Santa Cruz. Het is charmant vervallen, met steile trappen en steegjes die langs kleurrijke huizen kronkelen die bezaaid zijn met bloemen.

Locals paraderen hier bovendien met kruisen versierd met bloemen voor de Cruces de Mayo (begin mei) en het achttiende-eeuwse heiligdom is een centraal punt van de vieringen van de Paasweek. Het is dus vooral een leuke en bijzondere ervaring om Santa Cruz te bezoeken voor toeristen gedurende deze periode.

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lees ook
Close
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x