Binnenland

Onderzoek naar 31 sterfgevallen na vaccinatie in zorginstelling Noord-Holland: ‘Onderste steen komt boven’

Help door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 30 januari kregen de bewoners van het St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort hun eerste coronaprik. Twee weken later brak er corona uit. In een week tijd overleden 22 bewoners. “Met de start van vaccinaties hadden we verwacht dat de besmettingen zouden afnemen, maar dat is niet gebeurd en daar zijn we erg ontdaan over,” zei bestuurslid Evelien Bongers tegen RTV Utrecht.

Zo zijn er nog talloze voorbeelden van verpleeg- en verzorgingstehuizen waar bewoners kort na vaccinatie zijn overleden. Kamerlid Wybren van Haga (FVD) stelde er vragen over aan zorgminister Hugo de Jonge en werd vervolgens geschoffeerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Er zijn een hoop verontrustende berichten,” zei Van Haga, die onder andere het St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis noemde. “Dat er mensen overlijden is één ding, maar dit lijkt te toevallig. Ik was benieuwd naar de verklaring.” De Jonge beschuldigde het Kamerlid van ‘het zaaien van paniek’ en ‘het verspreiden van nepnieuws’.

31 bewoners overleden

De Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 heeft naar aanleiding van deze verontrustende berichten besloten om onderzoek te doen naar overlijdensgevallen na vaccinatie. De commissie onderzoekt momenteel het overlijden na vaccinatie van 31 bewoners in een zorginstelling in Noord-Holland. Aan de familie is toestemming gevraagd obductie te mogen doen, laat de commissie weten via social media.

Het lijkt te gaan om zorgcentrum Huis ter Wijck in Beverwijk. Daar zijn onlangs 31 bewoners overleden net nadat ze voor de eerste keer waren gevaccineerd.

Niet de enige zorginstelling

Veel mensen zijn blij dat de onderzoekscommissie een onderzoek is gestart. “Lijkt me goed dat dit uitgezocht wordt, want het is niet de enige zorginstelling waar dit is gebeurd,” reageert psychiatrisch verpleegkundige Aaldrik Oosterveld op LinkedIn. “De onderste steen komt boven,” twittert programmamaker Flavio Pasquino.

Margaretha schrijft: “Het tehuis waar mijn vader heeft gewoond en mijn moeder ooit heeft gewerkt. Top dat jullie dit onderzoeken. Bizar gewoon. En meteen wordt er gezegd: ‘Nee, het komt niet door het vaccin’. Zijn ze daar helderziend of zo?”

4.9 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annemiek B.
Annemiek B.
2 jaren geleden

Mooi dat de BPOC van alles onderzoekt, maar wanneer komen ze nu eens naar buiten met alle conclusies? Nu vallen er steeds meer slachtoffers. Is de tijd nog niet rijp, na ruim een jaar?

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Dit soort berichten of niet. De massa staat gewoon massaal in de rij om zich te laten vergiftigen en ze praten het nog goed ook.

Ik kan alleen maar zuchten voor zoveel domheid. Maar wat doe je ertegen?

salvar
salvar
2 jaren geleden

Wilt u een melding doen over overlijden na vaccinatie.
niet vaccineren hoef er ook niets gemeld te worden.

moorddadig?

bilbo
bilbo
2 jaren geleden

dat doorkruist de propaganda van de schoolmeester heel erg, vandaar ook dat hij van haga zo hysterisch trachtte de mond te snoeren. het zal hem en zijn leugenachtige mede ”regeerders” niet lukken. de waarheid zal naar boven komen en hopelijk worden ze berecht

Back to top button
93
0
We lezen graag je reactie!x