Homepagina » Universum » Witte vlekken op Ceres nog altijd in mysterie gehuld: wat zijn het?
Witte vlekken op Ceres nog altijd in mysterie gehuld: wat zijn het?

Witte vlekken op Ceres nog altijd in mysterie gehuld: wat zijn het?

De mysterieuze stippen op Ceres zijn op nieuwe beelden van de NASA van dichtbij te zien. Ruimtesonde Dawn legde de vlekken vast.

Op beelden van 16 en 20 mei zijn een aantal heldere stippen te zien die wetenschappers al enige tijd voor een raadsel stellen. De NASA is nu zelfs een poll gestart over de vlekken. Wat denk jij dat het zijn?

Uit eerdere foto’s, die op 3 en 4 mei zijn gemaakt door Dawn, is gebleken dat de helderste stippen in een krater op het noordelijk halfrond van Ceres bestaan uit een groot aantal kleinere stippen. Hoewel de herkomst van de vlekken niet precies bekend is, denken wetenschappers dat ze worden veroorzaakt door ijs.

Dawn draait elke drie dagen rond Ceres op een afstand van ruim 4300 kilometer. Het ruimteschip zal deze afstand tot 30 juni aanhouden en daarna beginnen aan een daling. Vanaf 9 juni zal het oppervlak van de dwergplaneet in kaart worden gebracht. Dan wordt ook bepaald of Ceres geologisch actief is.

Dawn bevindt zich sinds 6 maart in een baan rond Ceres. Het is voor het eerst dat een ruimteschip succesvol in een baan rond een dwergplaneet is gebracht. Wetenschappers hopen dat het onderzoek meer inzichten geeft in de vorming van het zonnestelsel.

[CNET]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ed/PIA19063-Ceres-DwarfPlanet-DawnMission-March2015.jpg

  Als je op de Engelse wiki over Ceres, inzoomt op die langgerekte foto van Ceres en dan nog verder inzoomt op de heldere plek, dan zie ik toch echt een soort langwerpige spiegel/paneel met naar het lijkt een soort lichtbronnen erop gericht.
  Alsof je van die spots waar ‘s nacht kerken en monumenten mee worden verlicht op een soort zonnepaneelachtige spiegel zou richten.

  M.a.w. kunstmatig dus !!! Bewust geconstrueerd. Wat het doel ervan is? De aandacht erop willen vestigen lijkt me een grote kanshebber.

  0 likes
  • De resolutie van die foto is veel te laag om er iets zinnigs van te maken. Als je mega inzoomt, dan kom je op pixelniveau uit. Pixels zijn vierkant.

   8 likes
 2. Het zijn verkenner wagentjes die vanaf de planeet Nibiru gezonden worden door de Annunaki die daar nog leven. Als Nibiru straks dicht genoeg bij de aarde is zul je vergelijkbare lichtjes ook op aarde zien 😀

  6 likes
 3. Dammm…vergeten buitenlamp uit te doen…sorry!

  4 likes
 4. Ze lijken vanuit een grote krater te komen.
  Uitgedoofde vulkaan waarin ijs licht reflecteert?

  4 likes
 5. Dat ziet er heel interessant uit!
  Zou het leven zijn? Of zelfs licht afkomstig van lampen of andere vergelijkbare technologie?

  0 likes
  • De technologie voor ledlicht is door onderhandelingen met ET uitgewisseld
   Met de Amerikanen.
   Misschien is he teen Arena met buitenaardse voetballers .

   1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

universiteit leiden

Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...