Universum

Witte vlekken op Ceres nog altijd in mysterie gehuld: wat zijn het?

Help ons door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De mysterieuze stippen op Ceres zijn op nieuwe beelden van de NASA van dichtbij te zien. Ruimtesonde Dawn legde de vlekken vast.

Op beelden van 16 en 20 mei zijn een aantal heldere stippen te zien die wetenschappers al enige tijd voor een raadsel stellen. De NASA is nu zelfs een poll gestart over de vlekken. Wat denk jij dat het zijn?

Uit eerdere foto’s, die op 3 en 4 mei zijn gemaakt door Dawn, is gebleken dat de helderste stippen in een krater op het noordelijk halfrond van Ceres bestaan uit een groot aantal kleinere stippen. Hoewel de herkomst van de vlekken niet precies bekend is, denken wetenschappers dat ze worden veroorzaakt door ijs.

Dawn draait elke drie dagen rond Ceres op een afstand van ruim 4300 kilometer. Het ruimteschip zal deze afstand tot 30 juni aanhouden en daarna beginnen aan een daling. Vanaf 9 juni zal het oppervlak van de dwergplaneet in kaart worden gebracht. Dan wordt ook bepaald of Ceres geologisch actief is.

Dawn bevindt zich sinds 6 maart in een baan rond Ceres. Het is voor het eerst dat een ruimteschip succesvol in een baan rond een dwergplaneet is gebracht. Wetenschappers hopen dat het onderzoek meer inzichten geeft in de vorming van het zonnestelsel.

[CNET]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Dat ziet er heel interessant uit!
Zou het leven zijn? Of zelfs licht afkomstig van lampen of andere vergelijkbare technologie?

JC
JC
7 jaren geleden

Dammm…vergeten buitenlamp uit te doen…sorry!

Jaap
Jaap
7 jaren geleden

Het zijn verkenner wagentjes die vanaf de planeet Nibiru gezonden worden door de Annunaki die daar nog leven. Als Nibiru straks dicht genoeg bij de aarde is zul je vergelijkbare lichtjes ook op aarde zien 😀

Lucc
Lucc
7 jaren geleden

Ze lijken vanuit een grote krater te komen.
Uitgedoofde vulkaan waarin ijs licht reflecteert?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x