Homepagina » Gezondheid » 7 hamburgers worden 30 dagen in een glazen pot bewaard. Dit is het resultaat
7 hamburgers worden 30 dagen in een glazen pot bewaard. Dit is het resultaat

7 hamburgers worden 30 dagen in een glazen pot bewaard. Dit is het resultaat

De populaire website BuzzFeed heeft een experiment gedaan met hamburgers. Een maand lang werden hamburgers van zeven verschillende hamburgerketens in een glazen pot bewaard. Men wilde vastleggen hoe snel de burgers beschimmelen.

BuzzFeed verwachtte dat de hamburgers – afkomstig van McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Carl’s Jr., Jack in the Box, In-N-Out en Umami Burger – na een maand helemaal beschimmeld waren. Dat zou je in ieder geval wel verwachten als je voedsel 30 dagen lang buiten de koelkast bewaard.

7 hamburgers worden 30 dagen in een glazen pot bewaard. Dit is het resultaatNa 30 dagen waren alle hamburgers op één na bedekt met schimmel. De broodjes waren grijs van kleur, bezaaid met groene vlekken en er zaten ook enkele witte stippen op de kaas. De cheeseburger van McDonald’s was de enige hamburger die er na 30 dagen nog precies hetzelfde uitzag. Er was geen schimmel te bekennen.

De burgers van McDonald’s lijken immuun te zijn voor het natuurlijke verouderingsproces van voedsel. Op de website van McDonald’s Canada vroeg Laura B waarom de hamburger van McDonald’s na verloop van tijd niet begint te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario denkt dat de hamburgers niet rotten omdat ze vol zitten met chemicaliën.

[Medical DailyBuzzFeed]


Vond je dit interessant? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. “Op de website van McDonald’s Canada vroeg Laura B waarom de hamburger van McDonald’s na verloop van tijd niet begint te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario denkt dat de hamburgers niet rotten omdat ze vol zitten met chemicaliën.”

  Dat denkt dr. Keith Warringer helemaal niet! Warringer quote juist mensen die denken dat de hamburger van McDonalds niet rot omdat het vol chemicaliën zou zitten, maar zelf denkt hij er anders over!

  Hij geeft aan dat een hamburger van McDonalds wel degelijk kan rotten, mits aan een paar voorwaarden is voldaan:
  – vocht
  – voeding
  – warmte
  – tijd

  Omdat de broodjes van de hamburgers zo droog zijn zullen ze minder snel rotten, daar komt het eigenlijk op neer volgens hem. Maar goed, lees het artikel van de link zorgvuldig, en overtuig jezelf.

  10 likes
 2. Okee, wie de daadwerkelijke wetenschap hier achter wilt weten leest deze pagina even..
  Ze hebben ook een leuke mededeling onderaan de pagina..

  “If you want to hate fast food because you find the nutritional content objectionable, go right ahead. But criticize what it is, don’t speculate and fear monger about what it is not.”

  http://www.iflscience.com/health-and-medicine/heres-why-mcdonalds-burgers-don-t-rot

  Freek weet in ieder geval waar hij over praat, Carlijn maakt het allemaal weer spannender dan dat het is..

  18 likes
 3. Degene wie zo’n burger-poep slikt, slikt waarschijnlijk ook al die poep die de mainstream media vertellen ….

  16 likes
 4. Toen wij terug kwamen van een weekje vakantie in de provance hebben wij op de terug weg bij de MC wat besteld, 1200 km gereden en dus met een hele lege maag om 10u savonds ‘noodgedwongen’ (ha ha) bij de MC gestopt. Voor mij voelde het echt alsof ik iets deed wat God mij verboden had, heb namelijk lang geleden gezegt NOOIT meer deze rommel te eten.

  Toch gedaan onder het mom van, f*ck it ik wil mn maag vullen want voel me naar.

  Ik heb twee big macs besteld, die rommel ging net zo snel naar binnen als dat het klaar was gemaakt.
  Effect was direct te merken en schrikbarend, boeren, heel raar gevoel in de maag, lichte hoofdpijn, snelle hartslag en uiteindelijk onmenselijke netjes gezegt windjes waar je zelf bijna van om gaat.

  En uiteraard na 60 minuten weer/nog steeds een behoeften aan VOEDsel.. nee voor mij was het de laatste keer.

  Schimmel of geen schimmel, fastfood is luxe verpakt afval ongeacht waar je het haalt.

  7 likes
 5. Zijn jullie net als ik zo verzot op die cheesburgers van Mc Donald. Na het werk eet ik elke dag twee op. Toegegeven moet ik wel twee keer het toilet opzoeken. Ik weet dat het ongezond is, maar ja ik vind het zo lekkerrr. Een vriend van me heeft me geadviseerd om biologisch te gaan eten. Zijn ervaring met natuurvoeding is dat het je lichaam super gezond en jong houdt. Het is inderdaad aan hem te zien. Hij is 59 jaar oud, en ziet er uit,als een jongeman van hoogstens 40 jaar oud. Anderen geven hem soms zelfs 35 jaar. Het verbaast me hoe flexy hij is. Supermark voeding vindt hij ook niet de kwaliteit hebben wat het vroeger had. Te veel kleur en smaakstoffen, tegenwoordig ook genetisch gemanipuleert oa Monsanto sh*t en Unilever troep. Ik denk hard over na om ook de overstap te maken naar natuurlijke voeding. Hij is het duidelijk bewijs dat het goed is voor de mens en natuur. Junk food is voor de gene die weinig eigenwaarde en eigen liefde heeft. En die het niet kan schelen of het zijn gezondheid schaadt. Ja toch?

  2 likes
  • Hoi Carmen,

   Kan jij mij eens uitleggen wat biologisch is?

   Ik ben van mening dat het geheel niet bestaat omdat alles om je heen een GMO product is.

   0 likes
   • Als het maar het labeltje biologisch heeft geloven mensen dat het biologisch is.
    Je zag het wel op dumpert, die gasten die Mc Donalds eten serveerde aan de echte voedsel “kenners” als zijnde nieuw biologisch concept ..
    Ze vonden het heerlijk, veel beter dan de Mc Donalds 🙂

    http://www.dumpert.nl/mediabase/6622101/7e609331/mcdonald_s_serveren_als_sterrenmaal.html

    2 likes
    • Hey Roy,

     Naar mijn weten bestaat BIO geheel niet omdat alles gemaakt is maar dan “alles”.

     Bonen zijn er in alle kleuren verkrijgbaar en ze klimmen of niet en alles is zo te maken dat ze alles kunnen laten klimmen. Het jammere is dat het gros niet uit die gemaakte wereld kan denken en dus met de meute gemanipuleerde schapen meedenken.

     Misschien wel het belangrijkste van alles is dat ook de MENS een GMO product is en ook de dino’s van toen zijn een gemaakt product. Het is allemaal gemaakt om de planeet te kunnen laten evalueren.

     Wij zijn een Alien GMO product, project!!

     1 likes
 6. Zie het positief: van die MD-hamburgers ga je weliswaar eerder dood maar daarna blijf je langer goed.

  3 likes
 7. Dat betekend dat ze een SUPERGOED product gemaakt hebben!!

  Wat zijn mensen toch altijd super negatief over de Mc Donalds en waarom en wat weten ze er echt van?

  Is dit weer zo een thema uit de doorgeslagen gemanipuleerde media vol met betweters.

  Is het ooit wel eens bij jullie opgekomen dat Mc Donalds het beste vlees ter wereld verkoopt?

  Citaat: Carlijn
  23 oktober 2014 18:55 at 18:55
  Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat de hamburgers en de rest van het assortiment van (Masonic)Donalds vol zit met chemicaliën en ander ziekmakend laboratorium rotzooi!!

  Ik neem aan dat jullie nog wel op de hoogte zijn van laboratorium vlees en hoe dat 2 jaar geleden in een praatshow naar voren werd gebracht met een een kleine hamburger en dat mensen het ook mochten proeven.

  Als dit soort dingen naar voren komen betekend dat vaak dat het al 30 jaar bestaat. Worden wij bij de Mc Donalds niet al vele jaren in de zeik genomen door gemaakt vlees te eten waar de bestandsdelen om te rotten niet inzitten omdat het waarschijnlijk niet echt dierlijk is.??

  Ik hoop dat ik zo de bovenkamer van vele misschien eens aan het denken zet dat het ook anders kan want ik ben op die wijze ook erg positief over Monsanto maar ook dat is verboden!
  Wellicht is mijn bewustzijn wat aan de grote kant en maakt dat mij wel eens een gekke Gerrit voor de mensen die ook bewust denken te zijn.

  Succes.

  0 likes
 8. Hoeveel betalen ze jou Pascal ?

  Je komt bij mij over als iemand met het IQ van een harige kwal

  2 likes
 9. Ja beste Pascal. dat kan ik wel. Biologische voeding is voeding waar de mens niet aan gesleutelt heeft of zo je wilt niet aan gerotzooi is. Geen pestiside, smaakstoffen en kleurstoffen. Voeding van de Natuur, dat je opa en oma vroeger aten. En de smaak is velemalen lekkerder, gezonder dan de troep van de supermarkt. Probeer het een keer zelfs. Neem nou de tomaat van AH en vergelijk het met de biologische. Je zal verbaast zijn dat de biologische tomaat veel echter en voller smaakt. Die van AH ziet er zo perfect, geen schrammetje of deukje en de smaak is kunstmatig. Kijk als je het gewent ben , dan merk je het niet op. Ga het maar zelfs onderzoeken. Neem een dag, en ga natuurvoeding eten. Je zal verbaast zijn beste Pascal! Echt waar! Veel liefst!

  1 likes
  • Beste Carmen,

   Na veel zoeken en zien ben ik er inmiddels uit dat Biologisch geheel niet bestaat omdat alles een gemaakt product is. Het zal je misschien vreemd klinken maar de MENS is een GMO product en project van onze buren daarbuiten. Het moet jezelf inmiddels wel opgevallen zijn dat je bonen in iedere kleur kan kopen en dat je ook klimbonen kan kopen in iedere vorm en kleur en in smaak. Zo heb je ook Tomaten en paprika’s in meerdere kleuren en smaken. Misschien zet dit je aan het denken en doe je een stapje naar buiten en ga je zien dat al onze huisdieren ook een gemaakt product is maar zijn wij gemanipuleerd gefokt en geloven dat al die dieren gefokt kunnen worden.

   Ik ben inmiddels uit die gemaakte illusie en daarom denk ik nu anders over Monsanto.

   Monsanto werkt aan een geheel ander project maar chemie en viezigheid moet de voorgrond houden om paniek in de tent groot te houden. Zo worden de illusie gelovige vol in de zeik genomen zonder daar bewust van te zijn.

   Jij ook veel liefs!

   0 likes
 10. Beste Pascal niet alle producten zijn GMO. Geloof me maar er zijn nog steeds natuurlijke voedsel verkrijgbaar. Gelukkig maar, dat we nog steeds keuzes kunnen maken. Ik ben het met je eens dat er al veel rotzooi (GMO) in de schappen staan vooral in de supermarkten. Maar ga een keertje naar de bio- markt of de ECO- Plaza winkels daar zijn goede bio voeding verkrijgbaar. Echt waar. Het is wel een beetje duur. Dat moet je maar voor lief nemen. Want tenslotte is je gezondheid belangrijk toch. Het heft in eigen handen nemen. Je hebt ook gelijk dat we in een tijd leven van grote misleiding. Geloof me maar er is nog steeds veel licht dan de duisternis. Gelukkig maar! Jij bent ook een prachtige ziel. Die onderzoeken is wat goed en niet goed is oa voeding die je lichaam opbouwd en gezond houdt. F*ck Monsanto toch! Veel liefst Pascal!

  0 likes
  • @Carmen

   Het is een mythe dat biologisch eten onbespoten is. Alleen worden ze bespoten met natuurlijke bestrijdingsmiddelen, dat deze natuurlijk zijn wilt niet meteen zeggen dat deze beter zijn!
   Bij de biologische landbouw wordt bijvoorbeeld Rotenon gebruikt (in Nederland dan niet meer), maar hier van is aangetoond dat je er parkison van kan krijgen.. Wel wordt er pyrethrine gebruikt. Dit is een zenuwgif wat zeer slecht is voor kinderen en hier van is bekend dat het zeer dodelijk is voor vissen en vooral voor de honingbij die we allemaal zo graag zouden willen redden.. Pyrethrine wordt dan wel snel afgebroken, maar er wordt een middel toegevoegd om de werkingsduur te verlengen. Ook zorgen de organische bestrijdingsmiddelen voor meer ecologische schade dan de chemische..

   Verder is een groot verschil is wel dat de biologische bestrijdingsmiddelen lang niet zo goed getest worden als de synthetische..

   Oftewel, je wordt net zo vergiftigd alleen kost het je meer geld 🙂
   Wat uiteindelijk belangrijk is, is dat je je fruit en groenten goed wast. 😉

   Ook had je het over de smaak. In Engeland en amerika zijn er onderzoeken gedaan waar de mensen moesten proeven wat lekkerder was zonder de wetenschap of het biologisch geteeld was of niet. Bijna niemand kon het verschil proeven. Vooral de versheid van het product zorgde voor het smaakverschil..

   1 likes
 11. Beste Carmen, ik denk dat je mijn verhaal niet begrepen heb. Ik kijk al lang niet meer aan de oppervlakte want daar is de manipulatie het grootst. Wat ik bedoel duidelijk te maken is dat Bio niet bestaat en waarvan jij denkt dat het bio is weet ik zeker dat het een GMO product is. De bonen die je bij de AH koopt zijn zeer snel gegroeid en geplukt omdat we met een zeer ernstige overpopulatie op deze planeet zitten. De bonen die in je tuin groeien zijn veel lekkerder maar ook die bonen zijn een GMO product. Alle bonen zijn een gemaakt product net als de tomaat, Ui, bloemkool,rodekool maar ook de koe en het varken is een gemaakt product net als al onze huisdieren. Misschien is het moeilijk om te bevatten maar de mens is een product van daarbuiten en daarbuiten gaat qua technieken en realiteit zover dat wij daar niet eens over na kunnen denken.

  Ik denk dat we daar binnenkort zelf achter gaan komen.

  0 likes
 12. Beste Pascal, jij gaat heel erg diep in de materie. Misschien weet je meer als ik. Ik weet ook niet alles hor! Ik begrijp je Pascal. Maar zo ver kan ik niet gaan. Ik heb me ook niet verder verdiept in GMO. Ik zal als ik tijd voor heb, een duik doen in de materie. Is het echt waar Roy,dat er Rotenon gebruikt wordt in de biologische landbouw? Dit bestrijdingmiddel is omstreden, het is giftig en gevaarlijk. Goh had ik maar een eigen moestuintje. Ik ga het aan de kaak stellen bij de bio groenteman. Nogmaals veel liefst Pascal en Roy.
  Ook nog bedankt voor jullie inzichten.

  0 likes
  • carmen, Rotenon is in Nederland verboden, echter wofdt pyrethrine gewoon gebruikt net als Spinosad, de laatste vooral bij appels, peren, aardbeien.. Spinosad is vooral zeer giftig voor andere dieren en je zou zeggen dat het idee van biologisch is dat je ook goed bent voor de natuur om je heen en niet alleen voor je zelf 🙂

   Maar wat ik al zei de biologische insecticiden zijn lang niet zo goed getest als de synthetische, dus wie weet wat voor n rommel er op je product zit..

   Het is overigens ook n mythe dat er geen e nummers in biologisch voedsel zit. Er is een lijst van e nummers die toegestaan zijn in biologisch voedsel..

   0 likes
  • “Ik ga het aan de kaak stellen bij de bio groenteman.”

   Ik denk niet dat de bio groenteman heel veel zal zeggen wat z’n zaak schaadt..
   Je moet natuurlijk wel je centjes bij hem blijven brengen 😉

   0 likes
  • Lieve Carmen ik ben blij dat je me begrepen heb en het is niet diep denken. Ik denk dat je al met een half been in die andere realiteit moet staan om zo te denken. Als die halve been erin staat gaat het vanzelf en ga je inzien dat het eigenlijk heel anders in elkaar zit. Als je dieper gaat denken ga je ook de logica zien van de manipulatie van die Elite. Daarom zeg ik in andere reacties dat ze het fantastisch doen. We zijn onderweg naar een volledig nieuwe civilisatie en dan moet veel kapot gemaakt worden om een nieuw begin te kunnen maken waar de nodige manipulatie aan te pas komt en daarom doen ze het perfect. Degene die het niet zien lopen fanatiek te klagen en gaan helemaal op in roddels en randpraatjes van andere onderwerpen die de Elite in hun media brengen. Zo word het volk bespeeld gemanipuleerd om aan de verkeerde dingen te denken. Zo kom ik wel vaker over als een gekke Gerrit maar word ik totaal niet begrepen en merk ik dat de regeerder mijn reactie totaal niet begrepen heeft wat wellicht komt door de overheersende eigen wereld van de persoon die reageert.

   Gr. Pascal

   0 likes
 13. ….dat was het dan voor mij!
  ….never, i say never die shit van mekdonalds in mijn lijf!
  het is pure chemische shit!
  ….vindt je het gek dat je ontzettende scheten laat na zo’n
  …gifbombardement!!!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

schimmel

In de kernreactor van Tsjernobyl is een schimmel ontdekt die straling eet. Tot verbijstering van wetenschappers

In de kernreactor van Tsjernobyl is een ...

De laatste IJslandse McDonald's-burger die zelfs na 10 jaar maar niet wil bederven. Zo ziet hij er nu uit

De laatste IJslandse McDonald’s-burger die zelfs na 10 jaar maar niet wil bederven. Zo ziet hij er nu uit

De laatste McDonald’s op IJsland ging in 2009 ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.