Gezondheid

7 hamburgers worden 30 dagen in een glazen pot bewaard. Dit is het resultaat

Help mee door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De populaire website BuzzFeed heeft een experiment gedaan met hamburgers. Een maand lang werden hamburgers van zeven verschillende hamburgerketens in een glazen pot bewaard. Men wilde vastleggen hoe snel de burgers beschimmelen.

BuzzFeed verwachtte dat de hamburgers – afkomstig van McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Carl’s Jr., Jack in the Box, In-N-Out en Umami Burger – na een maand helemaal beschimmeld waren. Dat zou je in ieder geval wel verwachten als je voedsel 30 dagen lang buiten de koelkast bewaard.

7 hamburgers worden 30 dagen in een glazen pot bewaard. Dit is het resultaatNa 30 dagen waren alle hamburgers op één na bedekt met schimmel. De broodjes waren grijs van kleur, bezaaid met groene vlekken en er zaten ook enkele witte stippen op de kaas. De cheeseburger van McDonald’s was de enige hamburger die er na 30 dagen nog precies hetzelfde uitzag. Er was geen schimmel te bekennen.

De burgers van McDonald’s lijken immuun te zijn voor het natuurlijke verouderingsproces van voedsel. Op de website van McDonald’s Canada vroeg Laura B waarom de hamburger van McDonald’s na verloop van tijd niet begint te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario denkt dat de hamburgers niet rotten omdat ze vol zitten met chemicaliën.

[Medical DailyBuzzFeed]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Freek
Freek
7 jaren geleden

“Op de website van McDonald’s Canada vroeg Laura B waarom de hamburger van McDonald’s na verloop van tijd niet begint te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario denkt dat de hamburgers niet rotten omdat ze vol zitten met chemicaliën.”

Dat denkt dr. Keith Warringer helemaal niet! Warringer quote juist mensen die denken dat de hamburger van McDonalds niet rot omdat het vol chemicaliën zou zitten, maar zelf denkt hij er anders over!

Hij geeft aan dat een hamburger van McDonalds wel degelijk kan rotten, mits aan een paar voorwaarden is voldaan:
– vocht
– voeding
– warmte
– tijd

Omdat de broodjes van de hamburgers zo droog zijn zullen ze minder snel rotten, daar komt het eigenlijk op neer volgens hem. Maar goed, lees het artikel van de link zorgvuldig, en overtuig jezelf.

Patricia van Moffeland
Patricia van Moffeland
7 jaren geleden

Degene wie zo’n burger-poep slikt, slikt waarschijnlijk ook al die poep die de mainstream media vertellen ….

Roy
Roy
7 jaren geleden

Okee, wie de daadwerkelijke wetenschap hier achter wilt weten leest deze pagina even..
Ze hebben ook een leuke mededeling onderaan de pagina..

“If you want to hate fast food because you find the nutritional content objectionable, go right ahead. But criticize what it is, don’t speculate and fear monger about what it is not.”

http://www.iflscience.com/health-and-medicine/heres-why-mcdonalds-burgers-don-t-rot

Freek weet in ieder geval waar hij over praat, Carlijn maakt het allemaal weer spannender dan dat het is..

RRR
RRR
7 jaren geleden

Toen wij terug kwamen van een weekje vakantie in de provance hebben wij op de terug weg bij de MC wat besteld, 1200 km gereden en dus met een hele lege maag om 10u savonds ‘noodgedwongen’ (ha ha) bij de MC gestopt. Voor mij voelde het echt alsof ik iets deed wat God mij verboden had, heb namelijk lang geleden gezegt NOOIT meer deze rommel te eten.

Toch gedaan onder het mom van, f*ck it ik wil mn maag vullen want voel me naar.

Ik heb twee big macs besteld, die rommel ging net zo snel naar binnen als dat het klaar was gemaakt.
Effect was direct te merken en schrikbarend, boeren, heel raar gevoel in de maag, lichte hoofdpijn, snelle hartslag en uiteindelijk onmenselijke netjes gezegt windjes waar je zelf bijna van om gaat.

En uiteraard na 60 minuten weer/nog steeds een behoeften aan VOEDsel.. nee voor mij was het de laatste keer.

Schimmel of geen schimmel, fastfood is luxe verpakt afval ongeacht waar je het haalt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

26
0
We lezen graag je reactie!x