Binnenland

ChristenUnie-raadslid en jeugdbeschermer (53) vrijgesproken na seksdate met 11-jarig meisje: hoe kan dat?

Help door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!

Een 53-jarige man uit Garyp die in 2021 een seksdate had met een 11-jarig meisje, is vrijgesproken door de rechtbank in Rotterdam. De man was gemeenteraadslid namens de ChristenUnie en jeugdbeschermer.

De rechtbank schrijft: “De rechtbank realiseert zich terdege dat hiermee een persoon wordt vrijgesproken die naar haar oordeel ontegenzeggelijk zeer kwalijke bedoelingen had met een 11-jarig meisje, maar zij kan niet anders in het licht van de tenlastelegging.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De man is weer op vrije voeten.

Niets gebeurd

Oud-advocaat Henriëtte Nakad merkt op dat dit bij velen al de verwachting was. Maar hoe kan dat dan? Het kwam door een ‘foutje’ van het Openbaar Ministerie, waardoor het volgens de rechter niet kon worden bewezen en de rechtbank de jeugdbeschermer wel moest vrijspreken, aldus Nakad.

“Voor de rest van Nederland geldt dat hier dus niets is gebeurd,” benadrukt ze. “Wie weet mag de man na de vrijspraak weer gewoon terug naar zijn werk of krijgt hij een forse schadevergoeding. Misschien was de schorsing als raadslid ook wat voorbarig.”

Klappen

En verder is het net als bij de boeren, toeslagen, jeugdzorg en aardgas bij onrecht en geweld: ‘Wij betreuren de situatie waarin u en uw kind zich bevinden zeer’.

Na de arrestatie werd de man door de ChristenUnie geschorst als raadslid. De partij verzocht hem per e-mail om per direct zijn zetel op te geven. De burgemeester liet weten dat hij er stil van was.

Toen de man op de ontmoetingsplek arriveerde, stond daar ook de stiefvader van het meisje. Die gaf het raadslid een paar klappen.

4.9 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

155 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Old Harry
Old Harry
1 jaar geleden

Volkomen normaal in Nederland anno 2023. Gebeurd trouwens wel vaker hoor, vraag maar aan Demmink en consorten.

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

vraag maar aan Huig Plug, die legt dat al jaren haarfijn uit

Underground
Underground
1 jaar geleden

Pedofielen land Nederland. En er komt nog zo veel !! Wat niet klopt. Slaap rustig verder laf volk !!

Ria
Ria
1 jaar geleden

Dit kunnen wij allen toch niet meer pikken?? Er bestaat geen één rechter meer, die niet is omgekocht. De stiefvader krijgt waarschijnlijk wel een straf. Alles maar dan ook alles en iedereen met een machtsfunctie is corrupt over de gehele wereld.

Back to top button
155
0
We lezen graag je reactie!x